Keresés

columbo

2008. május 4., vasárnap 16:28
A tv2 mostanában keddenként random adja le a Columbokat. Nyáron is pont így, össze-vissza adogatták a részeket, picit idegesítő, hogy Columbo ugrál az időben :\
0
2008. május 4., vasárnap 12:41
Kapj el ha tudsz! (Try and catch me-1977)
0
2008. május 4., vasárnap 12:39
Ez az epizód aligha nem a Columbo: Kap el, ha tudsz! (Columbo: Try and Catch Me) című epizód, 1977-ben készült, úgy tűnik a 7. évad első része volt.
0
2008. május 4., vasárnap 12:23
Keresem azt a Columbo részt, melyben egy öreg hölgy úgy öli meg a valakijét, hogy rázárja a páncéltere, ajtaját, majd az megfullad ott. Mindenféle jelet hagy, hogy rájöjjenek ki tette.
Tudja valaki mi a rész címe?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 14., vasárnap 13:11
Nemrégiben az egyik adón mentek a régi epizódok, egy másikon meg az újak. Ugyan nem követem a tévéműsorokat nagy figyelemmel, de vannak erre szakosodott ismerőseim, akiktől tudom, hogy IGEN.
most posts by TM
0
2007. október 14., vasárnap 13:07
TM: nem olvastam visszább, de az összes Columbo lement idehaza?
0
2007. október 14., vasárnap 13:01
Kicsit sem zavar, hogy nem saját forrásból született ez vagy az a rész. Peter Falk stílusa ezeken a részeken is átjön, és Columbonál ez a lényeg, ezért szeretik. Ha valaki érdeklődésképp utánanéz a háttérnek, maximum késztetést érez majd, hogy megismerkedjen McBain műveivel, azonban ezek a "lopások" semmivel sem kisebbítik a sorozat értékét - annak rajongóinál.
most posts by TM
0
2007. október 13., szombat 20:17
Sok részt vettek át krimiponyvákból, legtöbbször Ed McBaintől loptak :)
0
2007. október 13., szombat 20:07

A titkos ügyek szintén egy Ed McBain regényből készült, ebben gyűjtögetik egy fénykép darabkáit.
0
2007. október 13., szombat 19:55

Közben meg is találam a címét:Utolsó üdvözlet a kapitánynak.A többi filmmel ellentétben itt csak a végén derül ki a tettes személye.
0
2007. október 13., szombat 19:51

Ráadásul,ha jól emlékszem az Ölni már nincs idõ nem is igazi Columbo film.Nem egyéb,mint Ed McBain krimijének filmváltozata.Itt rabolják el ugye egy rendõr feleségét,és az egész csoport ezen az ügyön dolgozik.Ezen kivül is mintha lenne még egy nem Columbo-Columbo a sorozatban.Ott valami kábítószeres ügyben nyomozgat.
A régi mozik között is akad egy kakukktojás.Csak annyiban,hogy nem látjuk a gyilkosságot.
0
2007. október 13., szombat 19:27
Igen, a 90-es években volt egy pár rész, amiben mintha már tényleg a saját határait feszegetné...De ettől szerintem csak poénosabb lesz a figura. Legalábbis a sikerültebb részekben. Pl most nem tudom melyik későbbi epizódban van egy jelenet, amiben Columbo a gyilkossal beszélget /húzza az idegeit/ és egyszer csak minden átvezetés nélkül, meglátva egy ócska kazettás magnót, megkérdezi, hogy véletlenül nem eladó-e a készülék, mert a felesége unokaöccsének születésnapja lesz!:D
0
2007. október 13., szombat 19:09
látogass el a sorozatjunkie-ra a válaszért :)
0
2007. október 13., szombat 19:06
Nekem egyaránt tetszennek a régi és új részek. Tény, az újabbak már kicsit erőltettebbek és sok rendőr mellékszereplő/segéd. Például az egyik részben - nem jut eszembe a címe, de tuti  90-es - ahol egy bárban filózik a tulajjal, hogy most mit tegyen. Valahogy ez nem passzolt a jelleméhez.
De abban egyetértek, hogy az első részek a 70-es években a legjobbak. Megvan az retro vagy nosztalgia hangulata. És a klasszikus mondata "Jaj, még azt szerettem volna megkérdezni..." :)

Nálunk (is) tényleg kiadják DVD-n? Az nagyon jó lenne.
0
2007. október 13., szombat 18:56
TM: kösz az infót!

Szerintem is a klasszikus részek a legjobbak, de azért a neo-Columbo is jópofa, a hangjegyes rész pl. top3-mas nálam, nagyon jó lett! A 2003-as rész sajnos elég rókabőrös volt. Peter Falk nagyon öreg, de ő maga nyilatkozta egy-két éve, hogy hamarosan csinálnak egy végső, valószínűleg a teljes szériát lezáró filmet. Úgy legyen!
0
2007. október 13., szombat 18:08
A 70-es években készült filmek a jobb alkotások.Persze akadnak kivételek.
Talán az a baj,hogy a 89-90-es években Peter Falk valahogy túl maníros.Mintha egy kicsit a régi önmagát karikírozná és néha még ripacskodik is.Érdemes összehasonlítani,mennyire más figurát hoz az MM7-es robot és a Gyilkosság,füst és árnyak c. epizódokban.
0
2007. október 13., szombat 15:38
nagyon frankó oldal... :)
0
2007. október 13., szombat 14:47
Jó ez a lista, jól esik így összegyűjtve látni kedvenc, örökké lestrapált detektívem kalandjait. A filmek kb 80 %-a megvan, sajnos csak VHS-en. Azokkal valahogy most már kihúzom az első évad dvd-s megjelenéséig!:) Érdekes, hogy a lendület a több, mint tízévnyi szünet után sem fogyott ki az örökké sertepertélő, levakarhatatlan hadnagyból /meg az sorozat alkotóiból sem/, sőt egy-két epizód a 90-es évekből a legjobbak közé tartozik: pl nagy kedvencem a rendőrakadémiás rész. A hetvenesékbeli epizódokban pedig poén az éppen vezető hollywoodi színészek által életrekeltett rosszfiúkat-rosszlányokat látni, amint Columbo az orrukra koppint! Nem akarok telhetetlennek tűnni, de az első évad megjelenése után mikor jön a többi???:)
0
2007. október 13., szombat 14:28
Ja, és a lényeg: igen, az alkotók Kate Columbo figuráját azzal a "tulajdonsággal" ruházták fel, hogy ő a híres detektív felesége.
most posts by TM
0
2007. október 13., szombat 14:25
Valamennyi van.
1979-80 táján, azaz az első generációs Columbo részek forgatásának befejeztével próbáltak egy spin-offot elsütni, de mindössze két picurka évad, 13 rész jött létre az ötletből.
Mrs. Columbonak a férjét nem mutatták soha, és a maga módján ugyanolyan "gyilkosidegesítő" volt, mint hím eredetije, de a nézők elég egyértelműen kimutatták, hogy nem vevők a nemi tükrözésre, így aztán elhalt a kezdeményezés.
Egyébként nem olyan vészes, egy-két részt láttam, persze az eredetihez semmiképp nem mérhető.
most posts by TM
0
2007. október 13., szombat 14:18
Találtam egy magyar rajongói oldalt, ami bár hiányos, de grafikailag egész jó:
http://www.columbo.hu/
most posts by TM
0
2007. október 13., szombat 14:15
Mit tudtok erről a Mrs. Columbo sorozatról? Mostanában néha-néha nyomja a TV2, nem túl erős, de a néven kívül van más párhuzam?
0
2007. október 13., szombat 12:44
lehet, hogy itt olvastam, lehet, hogy máshol, de Columbo eredetileg nem egy másik sorozatban alakított nyomozót? csak "kinőtte" azt a sorozatot, és kapott egy sajátot (mint a Rex felügyelőből kilépett Stockinger, ő is kapott egy saját sorozatot). ok, durva a párhuzam ;)
0
2007. október 13., szombat 11:45
Mivel van magyar szinkronja, ezért biztos.
most posts by TM
0
2007. október 13., szombat 8:17
Jó ez az epizódlista! Én az epguides.com-on szoktam néha böngészni... Az első pilot is szokott menni a magyar tévében?
0