Keresés

DVD-Audio

2007. november 22., csütörtök 20:48
Olyanokról nem is lesz...
0
2007. november 22., csütörtök 11:52
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. november 22., csütörtök 11:04

Tényleg érdekes! Mert én és még nem kevés ember véleménye az, hogy a zene sztereóban zene csak! Persze koncert dvd-ken van dts és 5.1 is! Én azt vallom, hogy ha hátulról jönnek a reflex hangok és közönség zaj az oké! De én még sosem tapasztaltam egy koncerten sem, hogy más irányból is mint a front jönne direkt oda pozicionált hangszeres hangzás! Innentől kezdve az egész csak mis-másolgatás számomra! Nekem is van dts ES (discret/matrix), Dolby Digital EX házimozi erősítőm! És azt tapasztaltam, hogy a  leggyengébb hangzás a Doby Digital 2.0! Ezt követi az 5.1. Ezután jön a dts és megkérdőjelezhetetlen számomra az LPCM! Való igaz a VINYL-t a régebbi pro-logic erősítőmön hallgatom, ami még annak a szellemében készült, hogy jó dolog a surround, de a sztereó az igazi! És mostanában a Pioneer is csinál sztereó erősítő helyett iker monót! Mivel a sztereó kódolásban is lehet áthallás!
0
2007. november 21., szerda 10:11
A bakelit sosem tűnt el csak itthon nem divat a boltokban tartani...külföldön majdnem minden megjelenik ma is.
0
2007. november 21., szerda 1:04
Igen, tudom hogy az LPCM tömörítés nélküli jel, tehát a legjobb minőségű hangformátumnak kéne lennie. De egész egyszerűen én nem ezt tapasztalom. Talán mert az LPCM stereo-t kifejezetten high-end szetero hangrendszerre fejleszteték ki... Nekem meg házimozi erősítőm van, 5.1-es hangfalrendszerrel. Na már most. Hiába állítom az erősítőt Direct Stereo-ba, és választom az LPCM hangsávot, közel sem szól olyan dinamikusan mint a DTS. Kb. 10 hangerőfokozatot kell emelnem mire eléri a DTS hang dinamikáját, és elég kiábrándító hogy nincs térhangzás... Szeretek a szobám közepén lévő fotelban ülni, és élvezni a térhangzású zene nyújtotta előnyöket: Hogy a hang betölti a szobát, hogy a különböző hangszerek a hátam mögül hallatszanak, meg a kis surround effekteket... Ezek után váltani egy LPCM hangsávra, elég kiábrándító...
0
2007. november 21., szerda 0:18

Dylan!
A dts jobban szól mint az LPCM? Érdekes :-) ! A  kérdés jó! De egyre több helyen van újra bakelit! Mint pl.  a Beatles : Love albuma is!
0
2007. november 21., szerda 0:14
Annyi lemaradt, hogy ezek az 5.1-ek nem sztereóról lettek felhúzva, hanem az eredeti többcsatornás mesterszalagokról lettek újrakeverve.
0
2007. november 21., szerda 0:12
Genesis SACD miatt főleg (bár azokat még nem szereztem be, a németektől fog valamikor jönni díszdobozokban).
0
2007. november 20., kedd 23:53
NA! DM SACD lemezekért, már érdemes új lejátszóra is beruházni! :)
0
2007. november 20., kedd 22:49
SACD terén van némi tapasztalatom.

Vannak jó minőségűek, és elszúrt kiadások is.

Eddig a legjobb, amit beszereztem, az a Toto IV volt, valami irgalmatlanul szépen szól 5.1-re felkeverve. Viszont a Best Of Roxy Music az nem valami jó kiadás, és csak sztereóban szól mindössze. Ajánlom még a Depehce Mode-okat SACD-n, a Violator megvan, az is odab*sz elég szépen...
0
2007. november 20., kedd 18:26
Hát én hagyományos bakelit lemezt csak Apu 70-es évekbeli mono lemezjátszóján tudok hallgatni. (Hatalmas Omega-fan volt az öreg. :)) Elképzelni sem tudom hogy szólhat egy mai High-tech lemezjátszó. Jelen pillanatban a legjobb zenei élmény amit hallottam, és amit itthon is el tudok érni, az a DVD-Audio nyújtotta DTS hang! Egy Denon erősítőn átenegedve, és JBL hangfalrendszeren megszólaltatva! Eddig egy darab DVD-Audióval rendelkezem, ez a Beatles új "Love" című válogatásalbuma, amin van Dolby5.1, LPCM sztereo, és persze DTS hang. Én mindig a DTS-t favorizáltam, és nagyon jó abszolút kedvenceimet ilyen jó minőségben, és térben hallgatni. :)
De ugyanilyen maradandó élményekkel gazdagodtam mikor a Lennon videoklippgyűjteményemből meghallgattam az Imagine-t, DTS-ben, vagy igazi koncertélményt varázsol a szobámba a Depeche Mode, vagy Dido koncertDVD-m. Szintén DTS-ben. Úgyhogy most vadászom a kedvenc zenéimet, DTS-ben! A zenei DVD-k sajnos jóval drágábbak mint a filmek, de nagyon mégri az élmény! Most szeretnék néhány SACD-t is beszerezni, de ahoz egy új lejátszó is kéne!
SACD vagy DVD-Audió? Melyikbe érdemes gondolkodni? Vélemények?
0
2007. november 15., csütörtök 22:20

Nézd, akkor én még elborultabb vagyok! Mert nem okoz gondot a lejárt vagy megunt CD-k cserélgetése az utcán, de sehol máshol sem! És ami igaz az igaz! Egyenlőre még midíg az analóg a nyerő!
0
2007. november 15., csütörtök 22:17

És hihetelen jó minőségű is :-)! És sajnos minél kisebba annál gagyibb is beigazolódhat!
0
2007. november 15., csütörtök 14:03
Nem rád értettem és főleg nem negatív értelemben az "elborult" szócskát. Ha érdekel, én is kissé elborult vagyok mert hallgatok dvd-audiot és vinyllt is jócskán. Nem írtam rólad semmit, csak azt mondom nem sokan vagyunk akiket érdekel a zene minősége...egyébként lehet ez a szemedben negatív lesz, pártolom az mp3 könnyedségeit is kizárólag utcán. Otthon fotel, roló le, zene be és csendes elmélkedés...
0
2007. november 15., csütörtök 14:03
A discman hihetetlen nagyságú

Te jó ég, hová miniatürizálódik a világ? Suhancként bőröndnyi kazettásmagóval jártam bandázni, s pont az volt a menő, hogy olyan hatalmas! :-)
most posts by TM
0
2007. november 15., csütörtök 13:50

Tisztelt zoopop!
Elborult lennék? Lehet! Az viszont téged mínősít, hoögy annyit tudsz rólam ami abban a pár sorban volt feltüntetve! Amiért otthonomban bakelitet vagy wav formátumú zenét hallgatok. És nem kapok sérvet egy discman-től? Sajnálom ha ez csípi a szemed! És igen van nekem is olyan zene ami vissza lett csomagolva! Miért, mert egyszerűen beszerezhetetlen! Minden jót kívánok!
0
2007. november 15., csütörtök 8:47
A vbr az vbr. Kerestem az okát, hogy miért oly népszerű, de nem leltem rá!A minőségromlást (és a hallható hangképmódosulást) pedig joint-stereoba kódolással lehet tovább fokozni, de persze még ekkor is a fülesen és a dekódoló chipen múlik minden (vagy legalábbis a hangminőség 90%-a). No és ezért örülnék ha a ~2,5 éves hdd-s walkman+füles szettem húzná még vagy 10 évig. (Eddig nem járt a kezemben olyan alternatíva melyre lecserélném.)
0
2007. november 14., szerda 19:47

Helló!
Úgy hiszem, hogy az mp3-használok 99%-a megveszi a gyári CD-ket és otthon grebbeli be azokat, illetve online üzletekből már olyan formátumban tölti le! Ezért kézenfekvő a zenét úgy is tárolni illetven hallgatni utcán, autóban stb... Mivel egy discman hihetetlen nagyságú, a a CD-k is a 12 cm-es átmérőjükkel detto. Teljen érthető, hogy minden mp3 formátumú zenehallgató ezért választja ezt! Arról nem is beszélve, hogy egy jobb lejátszó már képes akár 4 GigaByte tárolására ami 7-8 óra wav-ra elegendő. Egy átlagos zenehallgatónak ez az intervallum semmire sem elég! Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a farok csóválja a kutyát!
0
2007. november 14., szerda 19:23
Hello KisCsávó!
Látom illeszkedsz be! :)
Hajrá,ne hagyd magad!  :)))
0
2007. november 14., szerda 17:42
hol láttál Te itt önigazolást? az a helyzet, hogy mobil bakelitlejátszó nem létezik, és felesleges. mobil cd játszó létezik, de itt most elsősorban mobilitás (súly, méret) a lényeg, amiben egy cd lejátszó bőven kikap egy mp3lejátszótól (sőt, még egy pdatól is). a menetközbeni cdcsere problémáját most inkább hagyjuk...

az mp3 minőségre gyenge, de cserébe a lejátszó kicsi, könnyen hordozható, és utcára messze a legjobb megoldás. az más kérdés, hogy egy rendes otthoni lejátszón a hangzása egész egyszerűen elfogadhatatlan.

annyit mondjuk finoman hozzátennék, hogy net és mp3 nélkül a jelenlegi dnb scéna nem igazán így nézne ki... de az egy extrém eset.
0
2007. november 14., szerda 17:28
Sziasztok!
Azért szerintem, már durva, hogy igazoljuk magunkat a törvénysértésre Nem olcsó az eredeti adathordozó az biztos! De a minősége megkérdőjelezhetetlen! És kiszűrni az utca zaját nem, hogy nem lehet teljesen, hanem önveszélyes is! De azt gondolja már át legyen szíves aki sajnálja a pénzt a zenére, hogy ha MI nem lennénk, akkor a zenészek mihez kezdenének? És nem csak a DVD-ket lehet akciósan kifogni! Én vettem 16 db 180 grammos vinyl-t 22 ropiért! Szerintem ez is mint az egész ÉLET csak hozzáállás kérdése!
0
2007. november 14., szerda 13:57
Azértz a külső zajok kizárása eléggé függ a hallgatott zene jellegétől is, pl. filmzene kontra hard rock... :)))
0
2007. november 14., szerda 13:39

"külső zajokat sosem fogod tudni kizárni"--> villamost, metrót, kizárja nálam a sony hpm70 fülese.  Ami utcára szvsz az egyik legjobb választás
0
2007. november 14., szerda 13:36
"a hifi fülesek meg utcán hülyén néznek ki"Nekem mondod? Jókat tudok röhögni azokon, akiknek ilyen van a fején az utcán (vannak egy páran). Én utazás közben beérem egy fülessel, pedig eléggé minőségmániás vagyok zenei téren. :)))
0
2007. november 14., szerda 13:21
hát, szerintem egy koncertbérlet egyszerűbb megoldás (olyan 8-10 évig voltuk családilag azok). főleg, hogy a bakelitnél megjelennek a bejáratási idő és a kopás fogalmai.

mp3 utcára tökéletes, csak arra kell vigyázni, hogy vbr mp3 esetén ne lehessen kihallani az ugrálást a minőségben (ez lehet lejátszó és kódolásfüggő is). a külső zajokat sosem fogod tudni kizárni, a hifi fülesek meg utcán hülyén néznek ki és a lejátszók jórésze képtelen  rendesen meghajtani.
0