Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2008. november 30., vasárnap 8:13
ja és Electrify ajánlásával vásároltam ezt a modelt. őt zaklattam kb hússzor telefonon. így útólag is sorry Cimbi!!!!!!!!!!!!!   :)))))))))))
0
2008. november 30., vasárnap 8:12
óóóóóó... köszönöm. néztem azt is,de az már sok volt per pill anyagilag nekem. de gyönyörü ennek is a képe.

tegnap összeraktam a cucost este még és nagyon jó.

idővel még majd egy fullos erősítő kell és minden oké.  :)
0
2008. november 29., szombat 23:30
remek kis tv-t vettél:) nekem a w4000 van, ami szerintem kiváló, de a tiedről is csak jót olvastam;)
0
2008. november 29., szombat 23:22
Na igen, én is 82 centiről állok át 106-ra. A DVD gyűjteményből egyelőre én csak a látványfilmeket cserélem le, a vígjátékok és a rétegfilmek azok maradnak DVD-n...

A két Batman az viszont már BD-n fog beesni. Ha tudom, hogy ilyen hamar van lehetőségem váltani, és kijön BD-n a Begins, akkor nem vettem volna meg nyár végén... :S
0
2008. november 29., szombat 23:11
Szerettem volna egy nagyobb TV-t (elöző 82-es volt) és gondoltam akkor ha már veszek egy FULL HD-s TV-t akkor egy BD is jó lenne. De ez nem jelenti azt,h meg válnék a DVD-imtől,söt.....

Fogok venni BD-t,de nagyon meg fogom válogatni. Egy vígjátékot pl. boztos nem BD fogok megvenni. De egy Múmia vagy J.B. filmek és azokat is csak Brosnan-től már BD-en. Szóval inkább aminek van látványilag értelme olyanokat akarok BD-n.
0
2008. november 29., szombat 23:00
Pedig pont te ellenkeztél, hogy "én ugyan nem váltok kékre"... mi történt, hogy mégis?

Mondjuk nem mintha nem nem lenne örömteli a fejlődés. :DDD
0
2008. november 29., szombat 22:20
Ma én ezekkel gyazdagodatm: SONY KDL-40v4000 FULL HD-s LCD TV-vel és egy SONY BDP-S550-es BD lejátszóval
0
2008. november 29., szombat 19:57
Láthatóan jobb a képe a Samsungnak mint a Sonynak?
0
2008. november 29., szombat 12:35
Mivel nekem van olyan erősítőm (Onkyo TX-SR805 THX Ultra2), amelyben van DTS-HD HR & MA dekóder is, ezért ez nem volt számomra szempont, viszont a HQV processzor igen. Ilyen nincs egyik Sonyban sem. Ha lett volna, azt vettem volna, mert amúgy szonis vagyok :)
0
2008. november 29., szombat 12:19
"A DTS-HD High Resolution Audio hangsávok hasonló dekódolására csak egy az évvégén letölthető firmware frissítést követően lesz alkalmas a lejátszó, addig csak bitfolyamként nyerhető ki a készülékből csakúgy, mint a DTS-HD Master Audio hangformátum."

Ez a Samsung játékosra vonatkozik,a Sony s550 ezeket alapból dekódolja és továbbítja az analóg sokcsatornás kimeneten is!
(Gyakorlati tapasztalat a héten vettem egy ilyet,nem rossz)
0
2008. november 29., szombat 11:39
köszi

ezt én is olvastam csak kiváncsi voltam egy magán véleményre is.
0
2008. november 29., szombat 11:29
0
2008. november 29., szombat 11:26
Igen, asztali lejátszó. Szerintem az egyik legjobb a piacon, mind kép, mind hangminőség szempontjából első osztályú.

Van itt róla egy rövid marketing szöveg:
Samsung: BD-P2500 Blu-ray lejátszó BD-Live funkcióval
A Samsung az IFA-n mutatta be új 5. generációs Blu-ray lejátszóját a BD-P2500-at, mely tudja a BD-Live és BonusView funkciókat, HQV jelfeldolgozást építenek bele, és a legtöbb új hangformátumot is dekódolja.

A BD-P2500 lesz a Samsung Blu-ray lejátszóinak új csúcskészüléke, mely már eleve úgy kerül piacra, hogy tudja az interaktív internetes tartalmak letöltéséhez szükséges BD-Live funkciókat. Meg van rajta az ehhez szükséges Ethernet hálózati csatlakozó, a letöltött tartalmakat tároló 1GB-os belső flash memória, sőt egy USB port is van a lejátszón a memória kapacitásának bővítésére.

A lejátszó képminőségét a benne alkalmazott és elismert Silicon Optix HQV video jelfeldolgozó chip garantálja, mely a Blu-ray Disc mellett a szabvány DVD-k felkonvertálása során is a lehető legjobb 1080p felbontású képet produkálja. A BD-P2500 1.3-as verziójú HDMI kimenete támogatja az x.v.Colour (xvYCC) színtérleírású és nagyobb színfelbontású Deep Color jeleket is, valamint természetesen a Blu-ray filmek másodpercenként 24 képkockás (24p) jelformátumát is kiadja.

A BD-P2500 a Dolby Digital és a DTS mellett a legújabb sokcsatornás hangformátumok dekódolására is képes, pontosabban a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD hangsávokat 7.1 csatornás LPCM jelként valamint bitfolyamként, vagy akár 7.1 csatornás analóg kimeneten is ki tudja adni. A DTS-HD High Resolution Audio hangsávok hasonló dekódolására csak egy az évvégén letölthető firmware frissítést követően lesz alkalmas a lejátszó, addig csak bitfolyamként nyerhető ki a készülékből csakúgy, mint a DTS-HD Master Audio hangformátum. Ez a rendszerszoftver frissítés egyébként a hálózati csatlakozáson, az USB porton keresztül, vagy egy CD, DVD esetleg BD lemezről is végrehajtható lesz.

A BD-ROM mellett a DVD-ROM, DVD-R (Video mód ), DVD-RW (Video és Video Recording mód), Audio CD, CD-R/RW, lemezformátumok illetve az AVCHD formátumban írt lemezek lejátszásával is elboldogul a BD-P2500

0
2008. november 29., szombat 11:07
a Samsung gondolom asztali lejátszó. milyen?
0
2008. november 29., szombat 10:48
Igazán nincs mit :)

Samsung BD-P2500 és Sony PS3 (plusz a HTPC persze, Pioneer BD íróval és PowerDVD-vel)
0
2008. november 29., szombat 10:39
köszi.

meked milye lejátszód van?
0
2008. november 29., szombat 10:29
Igen, különösen a 3. résznek.
0
2008. november 29., szombat 8:59
A Pókember díszdoboban (BD) megjelent filmeknek milyen a képe? Referencia képe van?

0
2008. november 28., péntek 11:54
Pedig mennyi szép utifilm lehet Ausztráliáról full HD-ben! :D
0
2008. november 28., péntek 9:27
Ausztráliának nagyobb a felbontása:)
0
2008. november 28., péntek 9:26
Tudom, hogy nem ugyanaz az élmény, de hát sajnos másra is kell költenie az embernek. És hát ha választania kell az embernek egy ausztráliai repülőjegy és egy HD tv között egyértelmű, hogy mi választ. Legalábbis nálam az volt:)
0
2008. november 28., péntek 1:02
Geeez, komolyan be kellene itt tiltani az SG-ről való idézeteket. A HDCP csak a digitális jelátvitelre vonatkozik, analógra nem. Analóg csatlakozással (VGA és komponens) továbbra is lehet nézni bármilyen másolásvédett anyagot teljes felbontásban. Ennek korlátozására van egy teljesen más dolog, amit ICT-nek (Image Constraint Token) hívnak, de azt egyelőre senki sem alkalmazza (Amerikában ugyanis rengeteg csak komponens csatlakozós HDTV található).

A HDMI szabványba többé-kevésbé beleintegrálták a HDCP-t, így az ilyen csatlakozással ellátott készülékek jó eséllyel támogatják a HDCP-t. A régebbi DVI csatlakozós készülékekről (videokártyák, monitorok) ez nem mindig igaz, ott meg kell nézni konkrétan, hogy van-e HDCP támogatás.
0
2008. november 28., péntek 0:31
Az 1680*1050-es max felbontású értelemszerűen nem fullHD-s, de meg tudja jeleníteni (az persze nem ugyanaz).

Nekem is 22"-os monitorom van az asztali számítógépemhez, nem is kicsi az, de HD videot nem néznék szívesen ezen, az nem ugyanaz az élmény mint az 52"-os TV, vagy pláne a projektor.
0
2008. november 28., péntek 0:21
Ha rákapsz az "ízére", nagyon gyorsan fogsz tv-t venni! :))))
0
2008. november 27., csütörtök 21:35
Még ezt is néztem:
LG W2452V-PF 24"

Vélemények? Érdemes erre beruházni ha blu ray filmet akarok nézni pc-n addig amíg nem veszek tv-t? Azért kérdem mert monitort úgyis kell vennem.
0