Keresés

A te filmzene gyűjteményed

2019. április 15., hétfő 22:56
Üdv a sötét oldalon :-D

(így cd méret mellett azért összehasonlítva ezek a baromi nagy artwork-ök nagyon impozánsak...)
0
2019. április 15., hétfő 18:25
Most miért szóltál, így nem lesz meglepi! :) :) Nem változott, úgyhogy jöhet :) Nem ígérem az azonnali választ, de írok amint tudok :)
0
2019. április 15., hétfő 17:24
Lehet, hogy este megleplek egy levéllel, ha nem változott a mail címed.
0
2019. április 15., hétfő 15:12
Hallod még lejátszóm sincs és kaptam a nyakamba egy ilyet :)
0
2019. április 15., hétfő 14:13
Na mi az, te is beadod a derekad LP-fronton? :)
0
2019. április 15., hétfő 11:29
Kaptam pár apróságot elő-húsvét gyanánt :) :)

0
2019. április 12., péntek 15:10
Szerintem is, én is csak nemrég tapasztaltam meg ezt egy bemutatóteremben. És nem biztos, hogy az a legjobb hangfal, amit az egekig magasztaltak a tesztek.
0
2019. április 12., péntek 14:39
Abban nagy igazság van, hogy a hangfalakon minden állhat vagy bukhat.
0
2019. április 12., péntek 14:34
Ezt nem tudom megítélni, sajnos nem hallottam a korábbiakat. Az X3500-asról azt írták az angolok, hogy az előző modell finomhangolása. A 800-as sztereóerősítő szerintem nagyon szépen szól, de ott sem hallottam a korábbiakat(volt, aki szerint a 800-as hangja jobb, mint a 720-asé). Mivel egy százezer forint körüli erősítőről beszélünk, ár/érték arányban szerintem nagyon jó, nekem tetszik a hangja. De persze meg kell hallgatni, lehet, hogy másnak más a véleménye. És még ott van a hangfalak kérdése is, hogy véletlenül se legyen egyszerű az élet.
0
2019. április 12., péntek 14:30
Ha EU-s országból rendeled (mondjuk Németország, és az ugye vámmentes), megbízható kereskedőtől, akkor jóval olcsóbb is lehet - én az imént 200e Ft körülinek számoltam a mai EUR árfolyamon egy helyen, akik tisztességesek. De ha itthon vársz, az új modellfrissítéstől kezdve olcsóbbak lesznek a régiek. Ám ez is sok pénz, elismerem, viszont nem cserébe nem egy belépőszintű erősítőt kapsz (nekem korábban egy belépő szintű Onkyom volt, ami viszonylag jól szólt, de a Denon azért másabb. De nem is fair összehasonlítani őket, mert más kategóriába tartoznak - nyilván az Onkyo haladóbb szintű erősítője méltó versenytársa az X3500-asnak)
0
2019. április 12., péntek 14:22
Szerintem jól. Így sem olcsó, de lesz két rendszered.
0
2019. április 12., péntek 14:08
Saint77

Az általad említett Denon erősítők mai változatai sehol sincsenek minőségben az ugyanezen számmal futó elődeivel szemben. Nem kútfejból jön a tapasztalat, hanem olyan ismerősöktől akik nem.véletlenül maradtak a régebbi változatoknál.
0
2019. április 12., péntek 13:53
Én nem tudom, nekem ez a sztori megbicsaklott az első tételnél rögtön, ahogy látom az AVR-X3500 az 275e körül mozog, tehát innentől nem számolom a megfizethető elemek közé :) :)
0
2019. április 12., péntek 11:49
Ez jól hangzik - ha tényleg jól hangzik. :)
most posts by TM
0
2019. április 12., péntek 9:31
Sokáig én is azt hittem, hogy megfizethetetlen luxus és kb.megvalósíthatatlan egyszerre mind a kettő, de nemrég vettem egy Denon AVR-X3500-as erősítét, és ennek van pre out kimenete. Erre rá lehetek kötni egy sztereó erősítőt (mondjuk Denon PMA 800 NE-t), arra pedig egy CD játszót/lemezjátszót (ugyanis van phono fokozata). A front hangfalakat a sztereó erősítőbe kötöd, míg a centert és a hátsókat a házimozi erősítőbe.

Zenehallgatáshoz be se kell kapcsolni az AVR-X3500-at, mozinál pedig mind a kettő megy. A Denon PMA 800 NE 130 ezer Ft körül van (vagy lejjebb), a korábbi 520A, 720A modellek már 70-75ezer Ft-ért elérhetőek (újonnan).

Én sokáig házimozi erősítővel hallgattam zenét, de egy kisebb sztereó erősítővel is nagyon nagy a különbség az utóbbi javára. Persze meg kell hallgatni őket, de csak a nagyon drága házimozi erősítől veszik fel a versenyt a sztereó erősítőkkel (ha zenét hallgat az ember CD-ről vagy lemezről).
0
2019. április 6., szombat 23:45
írtam, köszi előre is!
0
2019. április 6., szombat 23:26
cinefilo@freemail.hu
0
2019. április 6., szombat 23:19
cinefilo kérdezhetek tőled emailben?
0
2019. április 6., szombat 22:43
tm,
először is, egy 35-40 éve vinylezőtől ha elfogdsz pár jó tanácsot, akkor azzal kezdeném, hogy nézz magadba, mennyire komoly is a szándék. purple rain már írta, hogy a pénz nem számít, de a hely az igen :D
Szóval, ha van elég hely,és guba is van bőven akkor ajánlom a www.vinil.hu oldalt. Ott el lehet indulni. Lehet használtan is kifogni korrekt állapotban lévő lemezjátszókat/erősítőket. Én pár hete egy Sansui AU X301-be fektettem kemény 20000Ft-ot és némi munkát. A pörgetőm meg egy Sanyo TP-625. Nem vennék csöves erősítőt soha hanglemezek hallgatására, de digitális erősítésűt sem. És azt is figyelembe kell venni, hogy nem mindegy ki adja ki az anyagot, mert a vinyl nagy üzlet lett, és az oroszok is nyomják, ki tudja milyen forrást felhasználva. a discogs oldal is nagyon sok információt tud nyújtani.
0
2019. április 6., szombat 20:41
Ilyeneket miért nem tőlem kérdezel? :D Sztereó és házimozi szigorúan külön, neked főleg, mivel mocskosul tele vagy :D Nekem egy NAD erősítőm van, BEE316. Van már belőle BEE316 V2, amiben van phono előerősítő (ez ugye kell a lemezjátszóhoz). Ezen kívül vagy egy pár Monitor Audio Bronze 2 hangfalam. Lemezjátszóból meg ha belefér neked akkor egy Rega Planar 3 az igazi, 250e :D Nekem sose lesz annyi ezért most egy Pro-Ject Essential III-at nézegetek (mondjuk pár évig nem veszek az tuti :)).

Ami fontos, nekem ajánlották anno hifis fórumokban, hogy kitalálod a keretet, elmész pár szalonba és hallgatózol. Összeraknak szetteket neked az összegből (a kábelekről se feledkezz meg :D) és megnézed, hogy neked mi a jó. Állítólag az erősítők hangja is más-más tud lenni, a hangfalakról nem is szólva, ennek tetejébe pedig nem minden erősítő és hangfal passzol egymáshoz :D ja és nem kell egy márkából megvenni mindent, nekem pl azt mondták, hogy a NAD erősítő mellé ne vegyek más NAD-ot a hifibe mert elég sötét hangja lenne úgy a zenének... Én nem hallgatóztam boltokban, lehet kellett volna, de bíztam a fórumozókban... Cirka 8 hónapig búgtam az agyukat :)
0
2019. április 6., szombat 18:58
Persze, dobjon rá mindenki mailt, hátha betelik a postaládája :-D
0
2019. április 6., szombat 18:56
Nekem sosem volt dedikált normális sztero rendszerem, szóval él bennem egy vágy ilyen irányba... Egyelőre kétlakiság miatt nem döntöttem még, a téma viszont érdekel. De pl Denon AVR-X2500 elég jó kritikát káp sztereo és többcsatornás téren is ami elgondolkodtató, de akkor megint nem sima sztereo rendszer van... Vinyl, CD meg okosok szerint úgy szól jól. De nem kizárt, hogy én oktalan fülemnek egy jobb házimozierősítő is megteszi :-D

Ha külön sztereo, akkor szerintem amit már érdemes megvenni ha minőségi hifit akarunk az olyan 100-150k véleményem szerint de aki hifibuzi annak a milliós cucc is tud szarul szólni :-D  Pl Onkyo 9010-es erősítője kb most 90 ezer, de mindenütt nagyon jó kritikát kap, szerintem jól járna olyannal is ember. Amúgy szívem Denon felé húz, 720-as széria szimpi volt, törölték, most van 800-as, jóval drágábban :-D  Persze ha nem csak vinyl, akkor kellene normális CD lejátszó is... az megint csak 100 körül..

Hangfal terén tetszenek a sima polchangfalak, de mire teszek alá állványt, kb ott vagyok mintha állót vettem volna, akkor meg nem jobb az? Márkában Monitor Audio tetszik, illetve Mission-nek új QX szériája.

Nekem ár-értékarányban ezek kb az elképzelések amit nyugodt szívvel kiadok ilyenre és azt a minőséget adja már amivel elégedett vagyok.

Lemezjátszóm Sony PS-HX500-as, nagyon megszerettem.

0
2019. április 6., szombat 17:26
No, ez engem is érdekelne! Mármint szeretnék egy jó lemezjátszót, de semmi erősítőm nincs, így arra is szükségem lenne. De ha már veszek erősítőt, akkor lehet, hogy házimoziban is gondolkodnom kéne, mivel az sincs. Egy erősítő lekezeli mindkét igényt, vagy jobb, ha a lemezjátszó hangosítását függetlenítem a másik dologtól? S milyen márkákban, árfekvésben gondolkodjak, ami mondjuk nem is a plafon, de nem is gagyi, dobozhang?
most posts by TM
0
2019. április 6., szombat 17:21
S ha mást is érdekel? Írjak én is mailt? :D
most posts by TM
0
2019. április 6., szombat 15:33
Dobj egy mailt ha tudsz, úgy könnyebb😃

davidkrisz@gmail.com
0