Azon morfondíroztam, hogy azok akik vinyl-t és CD-t is vesznek filmzenét, azok mi alapján döntik el 2019-ben hogy ami mindkét formátumban elérhető, azt melyiken szerzik be?
Most, hogy aktívabban belekezdtem filmzene gyűjteményem "fizikálisításába" folyamatosan felmerül hogy.... Próbálok vinyl-re koncentrálni, szebb, másabb, jobb... De egy CD-t könnyebben magammal viszek és hallgatok másutt is, vinyl-nél ez ki van zárva. Nyilván amit nem adtak ki vinyl-en ott nem kérdés, pl Saving private ryan, Minority Report, stb...
Tetszik, hogy a CD kompakt, kicsi, és amikor máshol hallgatnék zenét akár egy dobozba beleteszem amiket akarok és viszem is... Hanglemeznél ezt nem tudom megtenni... Jelen esetben ez jelent gondot, mert most két helyen lenne szükség, hogy tudjak filmzenét hallgatni... Mindent vegyek meg mindkét formátumon? :-D
Külön meglepő, hogy sok esetben CD változat sem kapható.... The Mummy, War Horse... Vagy ha igen, mint pl Minority Report, akkor aranyárban van CD...
Korábban a meglévő lemezeket berippeltem, aztán fogtam és töröltem, virtuális dolgoktól menekülök. Most ezt hallgatom, de jéé van ilyen is, akkor átkattintok, aztán a másik számnak a közepébe, utána egy következőnek az eleje felé... Ezért is szeretem fizikálisan megvett zenét, főleg vinylt, ott ez nem működőképes, ott amit az ember elindít azt praktikus is végighallgatni.
Nyilván a legműködőképesebb egy hibrid kollekció, vinyl-el és CD-vel, csak amikor ott a választás akkor bonyolódik a kérdés..