Keresés

A te filmzene gyűjteményed

2019. február 13., szerda 17:45
Add el discogs-on!

:D :D :D
0
2019. február 13., szerda 17:44
No, ha ezt hamarabb olvasom, akkor nem CD-n vettem volna meg. :D :D
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 17:36
https://www.amazon.com/My-World-2-0-Justin-Bieber/dp/B019PXKQJW?ref_=fsclp_pl_dp_4
0
2019. február 13., szerda 17:34
Nézzétek, egy félmilliós lejátszón elhiszem, hogy jobban szól, de egy 100e alatti LP-ről nem tudom elhinni, hogy csodákra képes... Persze értem én a körítést, de ha becsukom a szemem és hátat fordítok a lejátszónak én nem hallok szart se ez 100%...
0
2019. február 13., szerda 17:03
A pap legfeljebb csak imádkozhat, hogy jobb legyen a hallásotok. :D
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 16:59
Hiába, egyetértek purple rain-nel: audiofil magyarázatok ide, vagy oda, az én fülemnek a CD hangzása mindig is szebbnek tűnik. De hát kinek a pap, ugyebár...
0
2019. február 13., szerda 16:41
https://totelaudio.hu/bejegyzes/miert-jobb-a-vinylmint-a-digitalis-zene
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 16:35
Nem akartam a nehéztüzérséget bevetni ellened, de kikényszeríted :D EP II. is ment azon a lejátszón :D
0
2019. február 13., szerda 16:26
Jó, hát az csörömpölés, akárhogyan hallgatod. :D
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 16:17
Nem, én egy Interstellar vinylt hallgattam meg egy NAD szetten (erősítő plusz LP lejátszó), Monitor Audio hangfalakkal és nem jött át a plusz...
0
2019. február 13., szerda 15:59
Meg a te professzionális vinyl-lemezjátszódnak, amihez hasonlítod a cd-lejátszódat? Meg ugyanaz az anyag megvan mindkét formátumon? Vagy egy csatos műbőr monó lemezjátszón egy 0ualiton-kiadású Németh Lehel kislemezt hasonlítasz össze valami 2018-as CD-vel? :D
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 15:54
Az lehet mindenesetre az én fülemnek hiszek nem a tiédnek :)
0
2019. február 13., szerda 15:42
Hallás!:)
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 15:18
Sznobizmus! :)
0
2019. február 13., szerda 13:54
Van rossz vinyl és jó CD-hangzás és fordítva, de alapból a vinyl a jobb. :)
most posts by TM
0
2019. február 13., szerda 13:41
Érdekes, amit írsz, én anno pont fordítva voltam ezzel: amikor 1990 körül először hallottam CD-t, az maga volt a csoda a bakelitekhez képest. Pedig akkoriban még nem is volt tökélyre fejlesztve a CD-k hangzása. Valahogy a vinylt sosem szerettem igazán, zavart a körülményessége, a karcolódása/porosodása, és az, hogy ezek miatt sercegett, recsegett-ropogott lejátszás közben. Szóval számomra a CD volt a tökéletes formátum, és a mai napig is azt kedvelem. A virtuális tárolást/zenehallgatást csak végszükség esetén alkalmazom.
Viszont az tény, hogy egy vinyl LP borítója/szövege sokkal jobban olvasható, mint a CD-ké, szóval "irodalmi" szempontból kétségkívül ott az előny :)
0
2019. február 13., szerda 13:04
Nem is feltétlen a minőség, hanem úgy minden más igazából.. Zeneileg én eléggé "virtuális" voltam, fizikai hordozón pár dolgom volt csak, amikor ebből a szép modern világból megcsömörlöttem és a virtuálist fizikálissá akartam tenni ilyen téren is, akkor valahogy egyértelmű volt, hogy vinyl... Persze a kettő, mármint vinyl és cd, szépen meg tud egymás mellett élni egy gyűjteményben, sőt, kiegészítik egymást. De egyelőre amit tudok próbálok így beszerezni. Valahogy nekem értékesebb az egész így, emberibb, "melegebb" és segít újra a zenére figyelni. A zenehallgatás nem háttéresemény, hanem fő esemény újra. A más formátumokhoz képest meg óriási méretű artworkről nem is beszélve. Szóval próbálok most itt is, mint filmek terén, egy jól válogatott személyes kis gyűjteményt összerakni.

Pár hét gyakoribb vinyl hallgatás után, mint pl LOTR gyűjtemény..., a Deautsche Gramofon kiadásában Gustav Holst The Planets cdjét elindítottam. Kb mintha kést hasogattak volna a fülemben :-D
0
2019. február 12., kedd 14:02
Engem ez a vinyl mánia még nem tudott elkapni, hallgattam havernál egy viszonylag jó szetten és nem igazán hallottam különbséget a CD-hez képest... Amúgy mindegy is, két gyerek mellett nem hinném, hogy ki tudnám élvezni :D
0
2019. február 12., kedd 11:04
Nem is tudtam, hogy kijött LP-n a The Post. Hatalmas zene! Be is szerzem szerintem. Itthon vetted vagy külföldről rendelted?
0
2019. február 12., kedd 0:22
A kis kedvenceknek nem is szabad ellenállni. :) Gratulálok hozzájuk!
0
2019. február 11., hétfő 19:14
Éljen a vinyl!

A kis kedvenceket itt páran mutatták, nem tudtam ellenállni :-)
0
2019. január 26., szombat 12:38
Nos, a nyitószövegben valóban CD (egészen pontosan: cd) szerepel - már akkor sem tudtam javítani - de vinyl, bakelit, lp, LP, MC, mc, audiokazetta stb. azaz minden hordozó hazahordozójának gyűjteményét szívesen látjuk. :)
most posts by TM
0
2019. január 25., péntek 23:48
Szimpatikus hozzáállás.
0
2019. január 25., péntek 15:14
Elkerültük egymást. :)
most posts by TM
0
2019. január 25., péntek 14:07
Igen jól látod a dolgokat. Én előfizetem a Spotify-t, munkahelyen sokat hallgatom, kétségtelen, hogy kényelmes. Viszont 2-3 éve, hogy belekezdtem a limitált CD-k gyűjtésébe és most érzem egy ideje azt, hogy azért a polcon álló zenék igen nagy része felesleges, ugyanis nem hallgatom. Egy jó részét eladtam, de van amit ajándékba kaptam pl (én kértem, hogy azt kapjam, tehát nem lutri volt :)) ennek ellenére rájöttem, hogy a film se érdekel, vagy nem is láttam és így a zene is a feledés homályába vész... Van pár közülük amit rongyosra hallgatok és kész. Ez az egészséges szerintem is, nincs az az ember aki a tucatjával vett lemezeket meg tudná hallgatni úgy, ahogy azokat kell, ahogy azoknak dukál...
0