Köszi!
Van ugye a bölcselet könyvek esetében, hogy a házi könyvtár is annyit ér amennyire olvassák... más gyűjtemény, pl zene, is annyit ér amennyire hallgatják... Réges réges volt 1-2 tucat filmzene cdm, hallgattam is, ismertem is őket... Kevés volt, de betéve tudtam őket. Jött az online, letöltés, streaming, youtube, egyéb... Lett is nagy virtuális könyvtáram, oszt nem is hallgattam, nem is tudtam mit hallgassak, nem is jelentett semmit.... És így fogtam magam és visszaléptem kettőt, és elkezdtem szépen drága pénzen megvásárolni azt ami tetszik. Baromira tetszik az, hogy nem "korlátlan fogyasztás" van, hanem ki kell választani, ki kell fizetni, polcra kell tenni stb... DE: újra figyelek a zenére, újra figyelek és megjegyzem adott zenét, dallamot, újra értékelem... Gyerekem meg legalább nem egy pendrive-ot vagy Spotify előfizetést örököl, hanem kézzel fogható dolgokat... Ahogy én 2019-ben meghallgatom az 1965-ös Doctor Zhivago eredeti kiadást... Úgy ha amit most veszek lemezt és a következő 30-40 évben örömet ad, tudom hallgatni, lejátszani... Akkor nekem megért minden forintot.. A kevesebb sokszor több... A mai világ ígérete, hogy mindent megkaphatsz ingyen, korlátlanul, sőt még tárolnod se kell, ott a felhő, stb.. nekem megbukott.