Amúgy nem minden CD rossz befektetés, de nyilván azokat meg nem adom el :D Egy Jurassic Park kollekció, vagy egy ET, egy Days of Thunder eléggé aranyáron megy a neten. Itt az 5-10 dolláros lom CD-kel van a bajom, amiket megvettem akciósan mert hű meg há, aztán rájöttem, hogy a lelkesedés volt túl nagy :) Ugye itthon nem sokat vesznek ilyeneket, ha külföldre adom el akkor meg 6-10 euróról megy a szállítás, ami van hogy duplázza a lemez árát... Szóval ez elrettenti a vevőket és a nyakamon marad...
A filmekkel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy én a BD-ig azért eljutottam, nekem tetszik az a minőségi ugrás ami a DVD-hez képest van, és mivel egy jobb fajta sztereó rendszeren nézem a filmeket, azért a HD hang is ad pluszt :) De a 4k inkább csak azért basztat, mert valószínűleg el fognak fogyni egyszer a BD lejátszók, sima HD tévék és kénytelen leszek venni... Szeretnék idén egy TV-t, valószínűleg 4k-s lesz, hiába nem használom ki.. Vagy lesz Netflixem :D
Az utolsó téma :) Kb 1996 óta gyűjtöm a zenéket, (adom-veszem, tehát nincs állandó mennyiség) és mindig imádtam, a hanglemez sose vonzott, ami kellett az viszont kellett CD-n. Viszont engem kurvára megfogott a Spotify. Egyrészt egyszerűen kinyílt a világ minden, de tényleg MINDEN van ott, másrészt, amikor bemegyek egy Media Marktba és azt látom, hogy nulla, azaz zéró U2 CD van mondjuk a polcon (egy random populáris együttes) vagy azt, hogy egyre megy össze a zene-film részleg és hűtők meg mikrók veszik át a helyét, baromira kezd elmenni a kedvem az egésztől... Van 4-5 előadó akinek a lemezeit veszem míg élnek, de azok a régi, fél napig tartó kalandozások a lemezboltok polcai között, már odavesztek... Nincs nekem már új a nap alatt, vagy csak kiégtem :) De nincs igazából már miért lemezboltba járnom...