Keresés

ami kib*szottul dühít...

2017. május 4., csütörtök 23:11
Nem volt éppen olcsó, 0% THM-re vettem, 10 hónapos részletre.

Tegnap felhíttuk az LG szervizét, de sajnos gyógyíthatatlan. Valami durrant benne, füstölt egy kicsit, azóta meg kínai tévészerelő-effekt van (hang van, kép nincs).

Annak idején a panel élettartamára vonatkozó adatokat böngészve kiszámoltam, hogy sacc/kb. meddig bírja, ha napi 8 órát megy, olyan 10 évet gondoltam, hogy elbír. Ezt majdnem teljesítette.
0
2017. május 4., csütörtök 20:44
Akkoriban nem lehetett olcsó. A mi tévénk is pont akkor született.
0
2017. május 4., csütörtök 19:16
Az LG 42LG6000-res modellje.
0
2017. május 4., csütörtök 19:12
Csak én nem értem, mi a fene az a Scarletke?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. május 4., csütörtök 19:09
Nem dühít, csak picit szomorú vagyok, hogy nem sok híján 8 és fél év intenzív használat után Scarletke tegnap kilehelte a lelkét. Ő indított el a HD útján, 2008 decemberében. Néhány éve már rokonnál tette a dolgát, miután fejlesztésre adtam a fejem, de azért az ember mégiscsak sajnálja, ha egy családtag eltávozik.

Nyugodjon békében!
0
2017. március 29., szerda 10:50
Megnéztem én is az én Halloween DVD-met. Nálam tökéletes, nincs rajta ragacs, de nem is az eredeti tokjában van már.
0
2017. március 28., kedd 19:19
Atlatszot
0
2017. március 28., kedd 18:54
Véletleszerűen megnéztem pár lemezem, főleg amiről tudom több, mint egy évtizedes darab. Semmi. Még a Computer Panorámás mellékeletes DVD-k is okék. Mindenesetre ez bogarat tett a fülembe. Milyen tokot érdemes venni Amaray fekete vagy átlátszó?
0
2017. március 28., kedd 17:38
Én kíváncsiságból megnéztem az Alkonyattól pirkadatig 2.-t, ami már tíz éve pihen a polcon, és tökéletesen ment, illetve ragacsos sem volt. Durva, hogy feleennyi idős dvd-knél meg jelentkezik.
0
2017. március 28., kedd 15:19
Nálam volt olyan lemez, ami eléggé ragacsos volt, de még lejátszható. Átraktam a lemezt átlátszó Amaray tokba. Egy-másfél év múlva vettem elő újra, eltűnt róla a ragacs. Tehát biztos, hogy számít, hogy milyen tokban van a lemez.
0
2017. március 28., kedd 15:00
Valami kémiai reakció lehet a fekete tokok és a DVD anyaga között.
Nekem is sajna elég sok DVD-m ilyen. Már csak ezért se gyűjtöm őket...
0
2017. március 28., kedd 14:54
És mi okozza? Nem tudom elhinni hogy szimplán a tok minősége, típusa a mérvadó. Tény hogy van pár tényleg pocsék tok, de soe hittem hogy ez ilyen hibát képes produkálni. Nem elehet hogy egy gonosz DVD szellem van a dologoban? :D (a hétvégén láttam a Szellemírtók 2-t és ugye a nyálka...)
0
2017. március 28., kedd 13:32
A BD-ket tudtommal nem. Azok más eljárással is készülnek.
0
2017. március 28., kedd 13:20
Ez a "betegség" csak a DVD-ket érinti? Vagy esetleg a BD-ket is?
Mert DVD-imet eladtam, amik voltak és már csak BD-im vannak.
SuperHeRo
0
2017. március 28., kedd 10:59
Megnéztem az én egylemezes Halloween-em, nekem is tiszta trutymó volt... örülök, hogy az utóbbi években csak pár száz forintért vettem dvd-t (átálltam a kékre).
0
2017. március 27., hétfő 21:02
Azt mondják,hogy Amarayt érdemes venni,akár feketét is.Én biztosra mentem és átlátszóakat vettem.
Nekem kb. 150-200 db-ot kellett lecserélni,hogy mindegyik ilyenben legyen.
Szerencsére nem nagy a gyűjtemény.
Az egylemezes Halloween( 78) és az Alias évadai kezdtek ragacsosodni.

A tokok nem kerülnek többszáz forintba és nem muszáj egyszerre lecserélni őket.

Jó kis tokos oldal amit itt ajánlották Xpressen:
http://www.digitaldepo.eu/arak/dvd-tok
0
2017. március 27., hétfő 1:19
Én nemrég néztem át a közel kétezer darabos gyűjteményemet, és kb. 300 tokot cseréltem le. Á, nem bosszantó.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. március 26., vasárnap 23:21
A manóba! Hogy még erre is figyelni kell...

Ezek szerint érdemes a DVD gyűjteményemet átnézni? Melyik tokokat, illetve kiadványokat érinti?

És milyen tokra érdemes lecserélni a gyári tokot?

(Egyébként a "hátamon feláll a szőr" attól, hogy a sok pénzért megvásárolt több tucatnyi DVD-hez most még darabonkét X száz forintért tokot is lehet venni... Felháborító, de komolyan mondom!)
0
2017. március 26., vasárnap 20:35
És ebbe a hobbiba temetődik az a rengeteg pénz...
0
2017. március 26., vasárnap 18:12
Szerencsére nálam eddig csak abban a bizonyos FHE-féle tokban kezdtek el rohadni a lemezek, sajnálatos módon a Budapest Film is rengeteg kiadványát rakta ugyanebbe a rohasztós kivitelbe.

A tuti az Amaray-tok, az nem teszi tönkre a korongot, a megjelenéskor vásárolt Vörös zsaru LK-kiadványom a mai napig hibátlan (de rég volt, talán igaz sem volt...).
0
2017. március 26., vasárnap 17:47
Nálam is elkezdett gyarapodni ez a jelenség, főleg a BuFi kiadványoknál (egylemezes Halálsoron, Vérbordély). Egy alapos tisztogatások eddig megoldotta a lejátszási gondot eddig... de pl a Sóhajok legutóbb már a celofánból kibontva is ragacsos volt, el is akadt a film közepén. Remélem, nem pusztul el végül a gyűjtemény.
0
2017. március 26., vasárnap 15:29
Hihetetlen, hogy sem a ProVideo sem az xpress nem tud egy épkézláb közleményt kiadni, hogy mi a fene van már. Pirosék Szombathelyi boltja alkalmatlan egy gyűjtő igényeit kielégíteni. Eddig csak bosszankodtam, de már egyre több olyan film van amit újranéznék... de ugye nem lehet, mert játszák az óvodásdit.
0
2017. március 25., szombat 21:31
Ha nem is annyira, mint a topic címe jelzi, de bosszant, hogy egy csomó jó filmre került magyar vonatkozás ( Elle, A Street Cat Named Bob, Hunt for the Wilderpeople, stb) és a Bontonfilm-nek halvány dunsztja sincs arról lesz-e itthon bármelyik is...

Szívesen megvenném itthon a Vademberek hajszáját, de nem tudom meddig célszerű várni egy esetleges hazai kiadásra.
Mindenesetre várok, mert német nyelvű borítót nem szeretnék...De lehet kénytelen leszek megbarátkozni vele.

Kár, hogy dilemma tárgya ez a film is, mikor rengeteg kritikus és nézői visszajelzés alapján a tavalyi év egyik legjobb filmje volt.
0
2017. március 7., kedd 12:32
Köszi az együttérzést srácok. Nem egy kellemes dolog. Már amúgy is gondolkodtam, hogy BD-re kéne cserélni Potteréket, de egyre inkább érik a dolog. Csak ne a PV adná ki őket, mert gyűjteményben nem alkottak eddig nagy sikereket ezzel a címmel.
0
2017. március 7., kedd 11:57
Kár. 10 év és megpusztult, nem egy klasz dolog ez. Eredetileg is megvolt az ára is így meg pénzkidobássá vált :( Szomorú.
0