Keresés

ami kib*szottul dühít...

2021. augusztus 27., péntek 14:10
NOCTURNE írta:
A magyar posta.
5 nap alatt ideér a csomagom Japán-ból! 5 nap alatt!
Ez volt 3 hete...
A posta azóta sem volt képes kihozni...
Szánalmas :P

Nem adtak rá semmilyen magyarázatot? Nehéz elhinni, hogy olyan mennyiségű import csomag érkezik be hozzájuk, hogy ha érkezési vagy akár sürgősségi sorrendben kezelik őket, akkor 3 hét sem elég a kézbesítéshez...

Telefonos ügyintéző szerint valamilyen hiba miatt (nem részletezte), rengeteg másik csomaggal együtt beragadt a kicserélőben. De most már elvileg megoldódott, szóval ezek a csomagok, köztük az enyém is most már továbbításra fognak kerülni. Hát most már nagyon remélem. Ha mégsem akkor a következő telefonhívásom már nem lesz ilyen kedves.

...
A fél délelőtt az ügyfélszolgálattal e-maileztem, telefonáltam, stb. ezügyben, és még mindig nem értem a végére úgy tűnik... Most már tényleg kezd szét**aszni az ideg.

Ok. Eljutottunk oda, hogy bekérték tőlem azokat az adatokat, amikkel  a csomagszám alapján elvileg ők is rendelkeznek... (Címzett név, cím, Feladó név, cím). Hurrá... Rémelém néhány hét múlva meg is fogom kapni a csomagot, ami már közel 1 hónapja az országban van
0
2021. augusztus 27., péntek 12:41
NOCTURNE írta:
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...

Nem adtak rá semmilyen magyarázatot? Nehéz elhinni, hogy olyan mennyiségű import csomag érkezik be hozzájuk, hogy ha érkezési vagy akár sürgősségi sorrendben kezelik őket, akkor 3 hét sem elég a kézbesítéshez...

Telefonos ügyintéző szerint valamilyen hiba miatt (nem részletezte), rengeteg másik csomaggal együtt beragadt a kicserélőben. De most már elvileg megoldódott, szóval ezek a csomagok, köztük az enyém is most már továbbításra fognak kerülni. Hát most már nagyon remélem. Ha mégsem akkor a következő telefonhívásom már nem lesz ilyen kedves.

...
A fél délelőtt az ügyfélszolgálattal e-maileztem, telefonáltam, stb. ezügyben, és még mindig nem értem a végére úgy tűnik... Most már tényleg kezd szét**aszni az ideg.
0
2021. augusztus 26., csütörtök 15:14
purple rain írta:
Kamino barátomnak egész egyszerűen nem hoztak ki egy csomagot, visszament 2 hét után Amerikába, és a postán senki nem tudta megmagyarázni, hogy miért... Éjjel-nappal nyitva tartó helyre kérte a csomagot, egy értesítő nem sok annyit nem dobtak be többször volt bent a postán, telefonon is beszélt velük (én is), a vámosokkal is, a csomag volt, nincs, már NY-ban van újra... Nevetséges azt kell mondjam, ez nulla szolgáltatás. Ismerek olyan lemezboltost, akinek a 40ezres csomagját csak úgy elhagyta a postás....

... és Te ezt elhiszed, hogy a postás csak úgy elhagyta a csomagot?
Én azt hinném ebben az esetben, hogy lenyúlta.

Egyébként egyetértek, nekem is az a véleményem a postáról, hogy 0 a szolgáltatásuk. Már 2 esetben tűnt el csomagom. Angliából rendeltem, mindkét esetben Batman figura volt benne. Budapestre még megérkezett és érdekes módon ide hozzám már nem jutott el.
Én azt gondolom, hogy egy postai dolgozó lenyúlta és kész. Azóta csak olyan helyről rendelek, ahol a magyar postát ki tudom kerülni.
Nem is tűnt el azóta egy csomagom sem!
0
2021. augusztus 26., csütörtök 14:00
Kamino barátomnak egész egyszerűen nem hoztak ki egy csomagot, visszament 2 hét után Amerikába, és a postán senki nem tudta megmagyarázni, hogy miért... Éjjel-nappal nyitva tartó helyre kérte a csomagot, egy értesítő nem sok annyit nem dobtak be többször volt bent a postán, telefonon is beszélt velük (én is), a vámosokkal is, a csomag volt, nincs, már NY-ban van újra... Nevetséges azt kell mondjam, ez nulla szolgáltatás. Ismerek olyan lemezboltost, akinek a 40ezres csomagját csak úgy elhagyta a postás....
0
2021. augusztus 26., csütörtök 13:32
NOCTURNE írta:
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...

Hát, ilyenkor azért fizethetnének valami kötbért vagy valami. Tényleg muszáj lesz már végre ráébreszteni az embereket, hogy ha összefognak, akkor simán elérhetik, hogy többé ne packázhassanak velük büntetlenül...

Hozzá teszem, hogy mostanában elég sok külföldi csomagot kapok(főleg japán/kína/ausztrália, anglia), és a tapasztalat bizony az, hogy ha nem is ennyire extrém módon mint ez, tehát elvileg ha nincs semmi hiba, akkor is elég sokat "ülnek" a csomagokon így országon belül... És ez szerintem, bár nem értek hozzá, elég gáz. Tehát Magyarországon belül sokszor tovább tart a csomagnak eljutnia hozzám, mint a világ másik végéből ide az országba.

Hát, ha egyszer olyan helyzetben vannak, hogy nyugodtan, minden következmény nélkül sz@rhatnak az egészbe, akkor miért is ne sz@rnának az egészbe, nem igaz?
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2021. augusztus 26., csütörtök 13:27
DNS írta:
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...

Hát, ilyenkor azért fizethetnének valami kötbért vagy valami. Tényleg muszáj lesz már végre ráébreszteni az embereket, hogy ha összefognak, akkor simán elérhetik, hogy többé ne packázhassanak velük büntetlenül...

Hozzá teszem, hogy mostanában elég sok külföldi csomagot kapok(főleg japán/kína/ausztrália, anglia), és a tapasztalat bizony az, hogy ha nem is ennyire extrém módon mint ez, tehát elvileg ha nincs semmi hiba, akkor is elég sokat "ülnek" a csomagokon így országon belül... És ez szerintem, bár nem értek hozzá, elég gáz. Tehát Magyarországon belül sokszor tovább tart a csomagnak eljutnia hozzám, mint a világ másik végéből ide az országba.
0
2021. augusztus 26., csütörtök 13:11
NOCTURNE írta:
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...

0
2021. augusztus 26., csütörtök 13:07
DNS írta:
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...

0
2021. augusztus 26., csütörtök 12:42
NOCTURNE írta:
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...

0
2021. augusztus 26., csütörtök 11:34
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...
0
2021. augusztus 26., csütörtök 11:34
A magyar posta.
Ez volt 3 hete...
0
2021. július 18., vasárnap 16:16
Tudom, hogy még mindig felesleges ezen bosszankodni, de akkor is idegesít...

A héten ezeket a számokat húzták az 5-ös lottón: 27, 34, 38, 51, 62
Ehhez képest én ezeket játszottam meg: 35, 37, 38, 61, 67

Szóval nemhogy 3-asom nincs (ami most 23.395 Ft-ot fizetett volna), de még csak egy 2-esem se. Hiába, ez van akkor, ha az ember csak próbálkozik, de nem csinálja:-P
0
2020. december 8., kedd 20:40
Sajnálom. Az én Westworld harmadik évados sztorim kicsit egyszerűbb: Bele se kezdtem, mert már a második évad is egy zavaros hülyeség volt.
0
2020. december 8., kedd 20:23
Úgy tűnik, a Westworld harmadik évada nálam nem hoz szerencsét... Megörültem, hogy megérkezik, rohanás a postára. A csomagot átvéve (ami sérülésmentes volt) furcsáltam, hogy az első két évadhoz képest, ez sokkal vékonyabb csomagolásban érkezett. Aztán kiderült a turpisság. Ez már nem digipackos kiadás, hanem slipcase-es. Na mindegy, legalább ez is itt van - gondoltam.

A fóliát leszedve és a tokot kinyitva vettem észre, hogy a tok törött... 2 helyen is, amelyből az egyik a korongot tartja... Hurrá :(

Most megint kezdődhet a levelezés, meg egyebek. Mondjuk erről nem a bolt tehet, mert csomagolás ép volt, nem is értem, hogy törhetett el. Mindenesetre rohadtul idegesít... Legfeljebb keresek tokot, ha lehet ugyanolyat találni.

Dühít... de ez van :(
0
2020. november 14., szombat 17:36
Nincs nagy gyűjteményem, kb. 800 db-os a készlet, és ezidáig egyetlen DVD-t találtam, ami megadta magát: A halál 50 órája. Valamelyik jelenetváltásnál akadt meg. Mivel ez a kedvenc II. világháborús filmem, a lehető leghamarabb beszereztem újra. Azóta nincs vele problémám. Legalábbis remélem, hogy nincs...

Személy szerint a lehető legvéksőkig ragaszkodni fogok a filmek különböző fizikai adathordozókon történő gyűjtéséhez, mivel egyrészt a gyűjtögetés az egyik hobbim. Másrészt meg szeretem időnként levenni a polcról a kedvenc filmjeimet, kézben tartani, nézegetni hasonlóan a könyv, képregény, diafilm, érme, lego gyűjteményemhez. Jó érzéssel tölt el bármilyen számomra értékes kollekció fizikai megjelenésének birtoklása.:)
0
2020. november 14., szombat 13:40
Mint sok minden más, hosszú távon a fizikai adathordozón való film-, zene- stb. gyűjtés sem lesz fenntartható, mivel rengeteg hulladékot termel. (Na és persze azért sem, mert a digitális telekommunikáció mindent meghódít.)

Ha ez bekövetkezik, akkor már "csak" azt kell elérnünk, hogy a neten (szolgáltatókon?) keresztül bármikor bármilyen filmet megnézhessünk, ráadásul elérhető áron...
0
2020. november 14., szombat 11:18
Nekem a Harry Potter és a Főnix rendje 2 dvd-s első kiadásnál pusztult meg a film lemeze. Ez van. BD-n amúgy is meg akartam venni a szériát, így meg nem volt kérdés. Persze, itt legalább volt lehetőségem.

A fizikai gyűjtést én sem adtam fel, persze az nagyon rossz érzés, amikor belefut ilyenbe az ember, de ez ne szegje kedved. Kitartunk, amíg van piac. :D
0
2020. november 14., szombat 10:27
Semmiképp se dobáld ki őket. :)

Ahogy Gyulus is írta lentebb előfordulhatnak hibás darabok, de ez már a DVD/CD idejében is megvolt. A préselt, gyárilag hibátlan lemezek nagyon hosszú ideig képesek működni. De nincs technológia ami hibátlan lenne, ezt el kell fogadni.

Nálam összesen eddig egy lemez krepált be és vált olvashatatlanná, a 300 PV-s kiadása, amit lecseréltem az angol kiadásra és az tökéletesen működik. A legtöbb BD kiadványomat már legalább kétszer megnéztem, van amit többször is és hibátlanok (le is kopogom), remélem ez így is marad.

A Valami Amerika 2. BD-hez nem volt szerencsém, de megvan az Apocalypto és a Hyppolit a lakáj is BD-n , amik szintén hazai gyártásúak és azoknak semmi baja (pedig nem most jelentek meg), az Amerika BD valószínűleg szériahibás lehetett.
0
2020. november 13., péntek 23:20
Kösz mindenkinek a bíztató szavakat :)

Akkor még nem kezdem dobozba rakni őket, viszont elkezdem nézni a ki nem bontott példányokat. A selejteket meg újra megpróbálom beszerezni, hátha (kivéve a Valami Amerika 2-t, mert az akkor nem egy sikeres gyártás).
0
2020. november 13., péntek 23:07
Na igen, annyi biztatót azért én is tudok mondani, hogy ahány lemezt elővettem jópár év után a tokjából, azok eddig mind lejátszhatók voltak. Mondjuk a nagy részüket az első megtekintés után még nem csekkoltam...
0
2020. november 13., péntek 23:04
Nos, a fizikai adathordozón való filmgyűjtés lényegében egy anomália.

Mint ahogy az értelmes élet is egy anomália.

Úgy általában az élet létezése szintén anomália.

Sőt valójában az univerzum maga is egy anomália.

Milyen biztatás vagy magyarázat kell még ezek után?:)
0
2020. november 13., péntek 23:04
A gyári nyomott lemezek élettartama jó esetben nem 10 év, inkább 100.

Persze előfordulnak sajnos gyártási hibás lemezek, ezek gyakran egy teljes szériát érintenek. A Valami Amerika 2 BD sajnos nálam is bedöglött. Maga Herendi Gábor küldött belőle egy csere példányt, de az is hamar lejátszhatatlanná vált. Várható, hogy a nem túl távoli jövőben mind bedöglik majd.

Nálam van több mint 3000 korong, de olyan sokat nem láttam még megpusztulni. Talán ha 3-4 darabot. Ez azt jelenti, kb. ezerből egy. Szerencsére nem gyakori.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2020. november 13., péntek 22:54
A héten másodszorra futottam bele, hogy egy eredeti DVD/BD megpusztult. :(

Az egyik a Valami Amerika 2 BD lemeze, amit a fórumon többen is jeleztek. A másik a Végtelen történet DVD kiadása, amit ráadásul most bontottam ki. Próbáltam több lejátszóval is, de hiába.

Ilyenkor mindig elgondolkodom, van-e értelme ezeket vásárolgatni, mert a vége úgyis az, hogy nem a megvásárolt példányokat nézi az ember (lévén nem is tudná, mert nem viszi a lejátszó)...

Mondjuk jó esetben is 10 évet mondanak ezeknek a lemezeknek, de akkor is. Nem tudom mi a jó megoldás, de sajnos maradi vagyok és a polcon szeretem tudni a filmeket (de ha csak fizikailag vannak ott és nem tudom majd őket megnézni, akkor minek...). Minden filmről nem készíthet az ember biztonsági másolatot.

Persze a megoldás az, hogy keresek majd a filmekből használt példány, de vajon azok meddig lesznek jók?

Legalább kiadtam magamból :D
0
2020. április 7., kedd 14:28
A kihúzás valószínűsége valóban ugyanannyi bármelyik szám esetében, de nem csak a konkrét találatot kell nézni, hanem a mintát vagy trendet is. Az, hogy a minta megvolt, csak a pontos számok nem, azt sugallja, hogy már megint azok a qrva midiklóriánok köptek bele a levesbe:D
0
2020. április 7., kedd 13:09
Ezen kár bosszankodni, egyik számot sem a másik mellől húzzák ki, úgy hogy nem mellette levő számot, hanem más számokat húztak, mint amit megjátszottál. :)
0