Keresés

ami kib*szottul dühít...

2019. szeptember 4., szerda 14:01
Sosem értettem, hogy mit számít, ha egy rendezőnek volt korábban jobb rendezése, egy színésznek jobb alakítása.
2019-ben Scorsesenek a 2019-es filmek rendezőit kell felülmúlnia nem az 1976-os önmagát.

A Titanicban a mai napig egy grammnyi giccset és szirput nem érzek. Újkorában még csak 17 éves voltam, így talán az a nagyobb
szó, hogy már akkor nem ültem fel a "Titanic egy nyálas film" hajóra. Tízen-húszonévesen sokaknak nem lehetett könnyű dolog, egy ilyen filmet elismerni,
hisz az a menőség, vagányság és a keménység rovására megy. De a környezetemben azt látom, hogy idővel az emberek kinövik ezt.

A Titanic szerintem hibátlan alkotás. Gloria Stuart simán megérdemelte volna az Oscart Basinger ellenében.
0
2019. szeptember 4., szerda 0:56
Nekem máig szép emlék a Lesz ez még így se. Moziban láttam a húgommal és még tartott a stáblista mikor azt mondtam neki, hogy ezért mindketten Oscart fognak kapni. Így is lett. Egyik kedvenc filmem a mai napig.
0
2019. szeptember 4., szerda 0:19
Egyetértek.
0
2019. szeptember 3., kedd 22:05
Nagyon kellene egy szerkesztés gomb, bizony!!
0
2019. augusztus 28., szerda 19:54
Mindenesetre ha itt a két Titanic főszereplő megkapja a díjat, akkor nem megy 10-15 évig a "vita" , mikor kapnak már...

Helen Hunt jól meglett volna Oscar nélkül, Glenn Close, Michelle Pfeiffer, Anette Bening vagy újabban már Amy Adams társaságában.

Négyüknek együtt van kb. 20 jelölése...

Ha meg Jack Nicholsonnál fontos volt, legyen neki még egy, ott lett volna a Schmidt története.
Olyan régi filmekről , mint a Prizzik becsülete vagy a Kínai negyed már nem is beszélek.
0
2019. augusztus 27., kedd 22:15
hozta össze

- bájos, hogy itt még ennyi idő után sem lehet javítani az egyszer elküldött hozzászóláson. :)
most posts by TM
0
2019. augusztus 27., kedd 22:13
elkönyvelhetett VOLNA
most posts by TM
0
2019. augusztus 27., kedd 22:09
Nekem nagy kedvencem az a film, aminek az oka valószínűleg a hihetetlen, kedves történet és a belőle áradó optimista kisugárzás, miszerint mindenki képes megváltozni, mindenkiben ott lakozik a jóság. Az emberek szeretnek hinni ilyesmiben, az ehhez hasonló történetek (lásd pl. a szintén nagy sikerű Életrevalók) mindig megtalálják az utat a nézők szívéhez és még a marcona kritikusokat is képesek meglágyítani. Elfogultságom mellett is képes vagyok meglátni azt, hogy Helen Hunt bármennyire is jól illik ebbe a filmbe, színésznői alakítását nézve volt nála jobb. Persze aki a film megtekintése után szavazott, azt elvitte a szíve és mindent ennek a műnek a jelöltjeihez "ikszelt" be. Mondjuk olyan nagy baj nem történt így se, lett egy Oscar-díja Huntnak, aztán később Winslet is megkapta. Utóbbinak mondjuk sokkal több kiemelkedő alakítása is volt, Huntnak kevésbé. Bár mostanában Kate Winslet sem forog az "elitben", mintha nem lennének olyan szerepek, amelyekben igazán megmutathatná magát. A Beavatott-trilógiában való feltűnése szerintem hiba volt, az egyéb szerepeiben meg hiába játszott jól, mostanság nem arra halad a mozizás kereke, hogy az ilyen összetettebb, legtöbbször drámai alakításokkal tűzdelt filmek arassanak a nézők körében. Amúgy a Hegyek között sem rossz film, két remek alakítással játszott kamaradarab. Szegény Winslet Woody Allennel talán még mozibevételesebb, visszhangosabb sikert is elkönyvelhetett, de pechjére Woody az utóbbi évtizedének leggyengébb mozgóképét hozta elő vele egy gyenge forgatókönyvből. Kár érte, az a stáb többre is hivatott volt.
most posts by TM
0
2019. augusztus 27., kedd 21:18
Máig nem értem a Lesz ez még így se, számomra egy közepes romantikus vígjáték, hoygan vihette el a legjobb férfi és női főszereplő díjat egyszerre, ez igen ritka eset, három alkalommal a legjobb film ( Ez történt egy éjszaka, Száll a kakukk fészkére, A bárányok hallgatnak)  díja mellé társult, és még néhány példa van rá, nem sok.

Aranytó: K.Hepburn, Henry Fonda,
Hazatérés: Jane Fonda, John Voight
Hálózat: Faye Dunaway, Peter Finch
0
2019. augusztus 27., kedd 21:07
A Gigi is nyert 8-at, más jobb filmek meg kb. 8-ból semmit...
0
2019. augusztus 27., kedd 17:12
A "miért érdemelte volna meg jobban" jellegű kijelentésekkel az a baj, hogy azt feltételezik, hogy egy adott díjkiosztón egy adott rendező vagy színész 5 legjobb filmjét/legjobb alakítását teszik szavazhatóvá, holott ugyebár ilyen nincs. Minden évben 5 különböző jelölt van, így csupán azokat lehet egymáshoz viszonyítani, már amennyire az almát lehet a körtéhez. Előfordulhat, hogy egy életmű legjobbja alkotás nem nyer díjat, mert abban az évben a másik 4 jelölt között van jobb, a díjszezonban jobban teljesítő darab. Másik évben meg ugyanannak az alkotónak egy gyengébb darabja befutó lehet, mert a vetélytársai gyengébbek. Ettől azonban az Oscar még mérvadó. :)
most posts by TM
0
2019. augusztus 27., kedd 17:01
Teljesen szubjektív vélemény, de:
Szerintem azért az Oscar nem feltétlen mérvadó... A legnagyobb rendezők sem a legjobb filmjükért kapták az Oscart (már akinek jutott belőle). Mindig Scorsese példáját szoktam felhozni. Legalább 3 másik filmjéért sokkal inkább megérdemelte volna a díjat, mint a "lopott" Tégláért... Del Toro dettó...
A Titanic egy műfaji közönségfilm, ami elnyerte a szakma tetszését is. Ezzel nincs semmi gond. Szerintem az az igazán meghökkentő, ha valóban olyan film nyeri a díjat ami az egyik legjobb volt az adott évben (pl Amerikai szépség).
Szubjektív: sajnos a Titanic alatt nem  metál szól :-)
0
2019. augusztus 27., kedd 15:16
Szerintem Ő megtiszteltetésnek vette, mivel nem mindennap kap felkérést egy ilyen csodálatos dal eléneklésére.
most posts by TM
0
2019. augusztus 27., kedd 15:14
Nem kell, hogy értékesebb legyen, így is a legértékesebb, mivel nincs olyan film a történelemben, ami nála több jelölést érdemelt volna. Egyébként matematikailag 16 jelölés a legtöbb, ezt eddig még egyik film sem érte el, 14 volt a legtöbb.
Itt szimplán arról van szó, hogy a szubjektív szemüveg miatt korlátozott az objektív látásmód, és nem rajongás kérdése a dolog. :)
most posts by TM
0
2019. augusztus 27., kedd 14:31
Igazad van. Ő csak az áldozat volt akinek el kellett énekelni...További jó mulatást!;)
0
2019. augusztus 27., kedd 14:21
A díjat nem Celine Dion kapta hanem Horner, úgy érzem, hogy nem egy dologról beszélünk :D :D
0
2019. augusztus 27., kedd 13:07
Nem tudom, Celine Dion mennyire számít tehetségesnek, nem az én műfajom a stílusa. Egyébként meg sokkal szebb női hangokat hallottam Bond főcímdalokat énekelve, mindenféle díjak nélkül.
0
2019. augusztus 27., kedd 12:54
Ok, most végigmentél az alkotókon és leírtad, hogy szerinted kinek kellett volna még oscar-t kapnia a kiosztott díjakon felül. Ezt én is meg tudom tenni a kedvenc filmemmel, de attól még nem lesz értékesebb. Viszont az utolsó két sorodért le a kalappal. Így beszél egy igazi rajongó! Ha idáig nem láttam volna a Titanicot, ezek után biztosan megnézném.:)
0
2019. augusztus 27., kedd 12:02
De a legjobb dal Oscarját a Titanicnál legalább egy tehetséges ember kapta, nekem Heston egy kib@szott nagy antitálentum... És akkor mindjárt nincs annyi nem-technikai Oscarja a Ben Hurnak :D
0
2019. augusztus 27., kedd 11:47
Ben Hur ugyanúgy "lerágott csont", ha már itt tartunk, előtte volt már filmes feldolgozás. A Titanichoz hasonlóan azt is még tökéletesebben, még jobban, még profibban újrázták. A West Side Story esetében is ugyanez a helyzet, egy a Broadway színpadán már 4 éve futó sikerdarabot adaptáltak filmre, tehát eredeti filmötlet nulla.
A három filmet egymás mellé téve simán kijelenthető, hogy James Cameron műve a legkreatívabb, mivel az tett hozzá legtöbbet az eredeti sztorihoz, tette az egészet komlexebbé, széles körben kedvelhetővé. Színészi Oscarokról meg csak annyit, hogy szerintem igazságtalanság, hogy nem Kate Winslet nyerte a legjobb női alakítás díját, hanem Helen Hunt, akinek a színészi eszköztára szegényesebb, és a Lesz ez még így se pincérnőjeként maximum azt az egy monológot lehet felhozni érvként mellette, amiben az anyjának panaszkodik, hogy nincs magánélete. Az összes többi jelenetében nekem erőltetett és mesterkélt, szemben Winslettel, aki sokkal erőteljesebb a tragikus,anyja által ráerőltetett sors alatt fuldokló lány karakterében. Az idősebbik Rose-t alakító Gloria Stuart szintén teljesen megérdemelt Oscar-jelölt volt, rövidke szerepében szívszorító, emlékezetes alakítást nyújt, nekünk magyaroknak pedig még abban a külön szerencsében van részünk, hogy a valaha élt egyik legjobb magyar színésznő, Tolnay Klári hangján hallgathatjuk drámai meséjét a hajó és annak utasainak katasztrófájáról. Leonardo DiCaprio alakítása szintén elsőrangú, igaz, ő nem volt jelölt, de egy olyan évről beszélünk, ahol Peter Fonda, Robert Duvall, Dustin Hoffman és Jack Nicholson versengtek, úgyhogy azt gondolom, Leo annyira nem érezte ezt problémásnak - az idő bebizonyította a Titanic-beli és az utána játszott szerepei alapján, hogy micsoda képességű színész. S ha még egy férfi mellékszereplőt is ki kellene emelnem, akkor minden további nélkül dicsérhetem Billy Zane-t is, aki Caledon Hockley-t, a film negatív főhősét alakította első osztályon, első osztályúan.
Tökéletes színészi alakítások nélkül önmagában csak a tökéletes látvánnyal nem került volna a filmtörténelem klasszikusai közé ez a nagyszerű film, efelől senkinek se legyenek kétségei. :)
most posts by TM
0
2019. augusztus 27., kedd 10:18
Igazad van, a legjobb dal díját kifelejtettem. Szintén csak saját vélemény, de ennyi erővel 1995-től visszamenőleg kb minden második James Bond főcímdalt is díjazni kellett volna.
0
2019. augusztus 27., kedd 8:27
Nem védve a filmet, de 11 Oscart nyert...
0
2019. augusztus 27., kedd 1:56
Nem tudom...Mindenesetre én az utóbbi időben műkönny nélkül már nem tudtam végignézni, tömény giccs. De nyilván csak szerintem, hisz az elnyert díjak nem hazudnak.

Azért azt tegyük hozzá, hogy a 10 db oscar-ból kb 6 a technikát díjazta. Színészi alakítások: 0 db oscar. Egyébként ez a díj mennyiség normál esetben arra predesztinálhatna egy bármilyen filmet, hogy a legjobb mozgóképes alkotások között emlegethessük. Ne felejtsük el, ott meg már van egy Ben Hur /11 oscar/, meg egy West Side Story /10 oscar/. Javaslom, nézzük meg mind a három filmet egymás után. Aztán lehet gyönyörködni, hogy milyen szépen tört ketté az a hajó süllyedés közben.
0
2019. augusztus 26., hétfő 23:26
Remek hozzászólás! :)
Olyanyira meghálálták(-tuk), hogy a Titanic máig a mindenkori legtöbb bevételt hozó film. :)
most posts by TM
0
2019. augusztus 26., hétfő 23:02
Különös, hogy a Titanic ennyi embernek nem a szíve csücske és a mai napig ezt húzza elő mindenki ha túlértékelt filmről van szó. Ez is csak azt bizonyítja, hogy mekkora film is igazából. Szerintem rengeteg film volt előtte is és utána is amik inkább túlértékeltek (Szerelmes Shakespeare, Angol beteg khmmm). A mostani 10 film jelölhető legjobb filmre rendszernek meg szerintem abszolút semmi értelme, azon kívül, hogy így sok filmet be tudnak oda "dugni" ami máshová nem fér be erősebb jelölt miatt, pl. forgatókönyv kategória. Most őszintén ki tud akár csak a tavalyi évről 4 filmtől többet felsorolni? Az ilyen legjobb film a Moonlight, Spotlight meg nem is beszélve.
Na szóval, igen vissza a Titanic fedélzetére, nekem pl. all time egyik kedvenc filmem nem szégyellem, nincs is miért. Mindig elgondolkodok vajon mi túlzó a díjazásában? Mely más film volt akkoriban grandiózusabb, technikailag jobban összerakott film? Nézzük csak az effektjeit, a mai napig hibátlan, a hangmix ami leviszi az ember fejét a hajó kettétörésénél, a díszlet, a filmzene, a kosztümök stb...
Az émelyítő romantikázás szerintem nem helytálló, csupán remek keret történet ahhoz amit amúgy is tudunk mi lesz. Nem úgy a sík hülye amerikai tinilányok akik 2012-ben világosodtak meg a 100. évforduló apropóján, hogy ez valóban megtörtént eset. :) Ha nem a hajó katasztrófája lenne benne a lényeg, akkor a film második felét ki is hagyhatták volna, elsüllyedt és kész. Nem költöttek volna el rá 200 millió dollárt, nem építettek volna külön medencét a makettnek és ketté sem törték volna a hajót, ahogy addig nem is volt látható egyik filmben sem. Szerencsére a nézők és díjosztók mindezt meghálálták.
De egyébként az Oscar manapság már szerintem is (nagyon sok esetben) letojható.
0