Természetesen mások vagyunk, van akinek elég a tv hang, van akinek nem, van akinek elég a dolby/dts, van akinek nem, van akinek jó a TrueHD/Master Audio és van aki szeretné a maximumot Atmos/dts:x.
A legtöbb tv az elsőt tudja kezelni, az utolsó kettőhöz meg erősítő kell. Ezeket viszont a tv már nem tudja lekezelni ezért kell a média lejátszó, amik közül elég soknak meggyűlik a baja az utolsó kategóriával.
Hogy ki miért ad pénzt, az egyéni preferencia, de egy 50e-s médialejátszó nem egy nagy összeg, mert egy uhd lemez 10e.
Ahogy olvasgatok a fórumon sokszor tapasztalom, hogy egy filmet megvesznek emberek 2-3 verzióban, de amikor a hardver rész kerül elő, akkor a "nehogy már 50e-ért vegyek egy lejátszót, hát mennyi pénz már az". Sajnos ez a hobbi nem a lemezekből áll és túlzottan értelme sincs lemezeket venni, ha amúgy nem jön ki az előnye, a jó hang és a jó kép. Akinek ez nem szempont annak tényleg ott a streaming.
0
2019. január 29., kedd 0:51
8260
Amúgy... tegnap este óta megint működik.
De most már úgy bánok vele, mint a hímes tojással.
0
2019. január 29., kedd 0:50
8260
De nekem kell. Ezért kell, hogy erősítőn keresztül hallgassam. Olyan hangok vannak már, hogy beszarás.
0
2019. január 29., kedd 0:41
2966
Én is be szoktam kapcsolni hogy rendesen halljak mindent, de ugye ilyenkor nem kell komoly hangélményre számítani :)
0
2019. január 29., kedd 0:34
8260
A Tv nekem is mindig, mindent lejátszik, de nekem kell hozzá az erősítő és a hang is.
0
2019. január 29., kedd 0:29
2966
Akkor most már tudom hogy mi az a médialejátszó és hogy sokaknak van :) De hogy én ilyenre biztos nem adnék ki pénzt, az hétszentség! Bármit töltöttem le eddig, mindig mp4 formátumot kaptam, amit a Tv probléma nélkül kezel, a képminőség nagyban függ a letöltött fájl méretétől, megtartani meg sose tartom meg ezeket, egyszeri megnézésre kell, hogy tudjam megéri-e megvenni a lemezt.
0
2019. január 28., hétfő 22:57
291
Kérdés mi mennyit megy.
Simán lehet hogy egy bd lejátszó alig használ erőforrást a lemez lejátszás alatt, de egy 1080p mkv mellett meg izzad. Nem tudom én sem.
Másik oldalról cserélgetni kell a készülékeket. 3 évet megy a bd lejátszó. Jófogás elad, újat megvesz. Ennyi idő alatt változik a technológia is picit és mindig lesz egy új garis géped. Ugyanez igaz média lejátszóra is. Nyilván ez pénzbe kerül, de kevesebbe, mintha nálad menne tönkre, mert akkor 0-ra amortizálódott.
Ma néztem pl sony központi szalonnál lehet venni kiterjesztett garanciát. 3 év 4e 5 év 10e - talán ez is megfontolandó lehet...
0
2019. január 28., hétfő 22:21
8851
Én is csak ajánlani tudom a dedikált médialejátszókat. Nekem egy Mede8er MED600X3D van. 4K-t ugyan nem tud, de nem is érzem szükségét. Minden másban viszont hibátlanul teszi a dolgát évek óta. Egy NAS-sal kombinálva abszolút főnyereménynek érzem. Olyannyira, hogy sokszor megfordult már a fejemben, mekkora barom vagyok, hogy ebben az országban lemezekre költök, de ennek ellenére csak nem tudok leállni a filmvásárlással.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2019. január 28., hétfő 22:21
8260
Nemnem... megtartom hozzá a DVD lejátszót. :)
0
2019. január 28., hétfő 22:11
114
Ha esetleg a DVD Audio lemezektől megválnál, esetleg lehet pár darab érdekelne.
0
2019. január 28., hétfő 21:49
8260
Jókat írtatok, köszi, eddig nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ennyire célszerű külön venni a BD lemez lejátszást a merevlemezes lejátszástól. Elgondolkodom rajt, aztán lehet, tényleg veszek egy normális BD lejátszót, ami "majdnem" örök, meg egy médialejátszót. Hely van nekik az erősítőben...
Cisco, érdekes amit írsz, nem használok írott lemezt, nincs erősítő fölött. Egyszerűen minden nap nézek valamit, manapság már zömében letöltött mozikat, és azt hiszem, simán négy év alatt elfáradt. Azt is tudom, hogy most már a négy év nem nagy idő, de pl. az erősítő 8 éves és semmi baja, a DENON DVD lejátszó (amit csak a DVD Audio miatt tartok) meg van vagy 15. Igaz, az manapság alig megy.
Ki is néztem egy jó BD Playert, 230 ezerért. :)
0
2019. január 28., hétfő 21:25
975
Fene tudja, nálam az lg bd játékos is visz minden letöltött vackot, de látszik a képminőségen, hogy nem ugyanaz mint egy realtek chipes cucc. Na meg én cél-hardveres vagyok, bd lejátszóra bd/dvd lemez, minden másra ott a mastercard... vagyis a media player.
0
2019. január 28., hétfő 20:54
7074
Ha a BD-lejátszó is működik médialejátszóként, fölösleges még egy kütyü, még egy távirányító. Nekem is O!play-em van, tényleg jó, de már csak utazásokhoz használom.
0
2019. január 28., hétfő 20:53
975
Ja, ha meg pár év múlva a gyártó b.szik már új firmet adni a géphez, és elkezdi nem lejátszani az aktuális 5-8 ezer forintos lemezeket, úgyis kénytelen venni újat az ember... üzletpolitika.
0
2019. január 28., hétfő 20:49
975
Négy év az még elfogadható élettartam egy bd játékosnál. Ezekben mozgó alkatrészek, stb van, tehát nem örökélet... az egyik ennyit bír, a másik annyit. Egy hónapig, max kettőig nem kell filmet vásárolni (tudom, borzalmas időszak lesz, de ezen is túl lesz egyszer az ember ;) ), aztán máris ott egy új gép ára, oszt kész. Meg egy rendes media player, de ezt már leírták lentebb. Felesleges bd játékosba, tévébe dugdosni a pendrájvot, ég és föld a különbség köztük meg egy dedikált mediaplayer között. Nekem az Asus O!play már vagy hat-hét éve zümmög vidáman.
Nekem ez van, maximális elégedettséggel használom. Még a zsíroskenyeret is lejátszaná, ha megetetném vele. :)))
0
2019. január 28., hétfő 19:51
2966
Mi az a médialejátszó?
Én csak bedugom a külső meghajtót a TV USB csatlakozásába és kész.
0
2019. január 28., hétfő 11:53
291
Egy harmadik gondolat még csak, hogy mi drága meg mi nem.
Hány bd film árából veszel új készüléket? 10? 8? Hány uhd filmből veszel egy új lejátszót? 6? 5?
Ha így nézzük akkor ez az 50-70e nem túl nagy összeg.
Kb mintha egy autó ára, 5 tank benzin lenne...
0
2019. január 28., hétfő 11:22
291
Még egy gondolat, ha nem inged, akkor ne vedd magadra, de azért az elhelyezés is fontos, szóval pl nem érdemes rátenni egy erősítőre, hogy alulról melegedjen a gép, meg persze az avr is, mert hamar ki tudja gyilkolni a gépet a hő.
Szóval sok tényezős, mitől megy tönkre hamar egy gép, meg mitől lesz tartós. Sok múlik a szerencsén is, meg persze a használat módjától is. Köztudottan a sok írt lemez sem annyira tesz jót a gépeknek. Nem azt mondom, hogy azzal nézted, csak azt hogy sok összetevős a történet.
0
2019. január 28., hétfő 10:51
2001
Ott a pont. :)
0
2019. január 28., hétfő 10:41
291
Érdekes. Szoftver hiba nem fokozatosan jön létre. Vagy megy vagy nem. Akkor megy tönkre ha egy frissítés kapcsán egy bug kerül a gépezetbe, de akkor az onnantól kezdve nem megy.
Amit te írsz, ott vmi más alkatrész ment tönkre pl memória vagy valami, ami felolvasta az infót, aztán elfelejtette félúton valahol.
A hétvégén néztem pont, az a "f*s" uhd lejátszó konkrétan 63e-68e egy sony x700-as. Tud HDR10-t éd Dolby Vision-t is. Tökéletes lemezlejátszó szerintem és sajnos ma egy ekkora összeg nem számít nagynak a világban.
Média lejátszót én is külön használok, egy dune-hd viszonylag olcsó és tökéletes megoldás, főleg, ha uhd nem fontos. Használt piacon 30e-től vannak már készülékek.
Nekem soha nem ment tönkre lejátszó se lemez, se média lejátszó. Nem is használom minden nap őket, de sokat mennek, főleg a média lejátszó.
Sajnos a lemez lejátszóknál oda van írva hogy mindent tud, de ez nagyon nem igaz. Ezért nem érdemes keverni. Minden igényre érdemes célhardvert használni, mert az arra lesz a legjobb.
0
2019. január 28., hétfő 10:16
2001
Frank Horrigannek teljesen igaza van abban hogy MKV meg hasonló letöltött video fájlok lejátszására rendes Mediaplayer-t kell használni. Azoknak tutira nem lesz bajuk ezeknek az állományoknak a megjelenítésével.
0
2019. január 28., hétfő 0:19
8260
Na ja, lehetett volna külön is venni... de előbb volt a lemezezés, mint az kávézás. :)
0
2019. január 27., vasárnap 22:49
14594
BD-lejátszóval MKV fájlokat futtatni, hát... hogy is mondjam, nem éppen erre találták ki őket.
Mikor szembesültem vele, hogy a kép csúszik a hangtól, inkább beszüntettem a további próbálkozásokat és maradtam a dedikált médialejátszónál. Az 8 éve teszi a dolgát rendületlenül.
0
2019. január 27., vasárnap 22:40
8260
Az lesz, nincs nagyon más opció.
Hehe, a 30 éves Pana tévém, meg a 25 éves Technics cuccaim nekem is tökéletesen működnek. De ezek az újak... kalap szar az összes.