Igen ez kábé olyan amikor a lakásvásárlásnál "kiszámolja" a vevő hogy mennyi nyeresége van az építőnek. Csak az egyik legdrágábbról feledkezik meg.... az ingatlan (föld) értkéről meg a közüzemekről.... :)))
0
2006. április 28., péntek 13:59
13392
Egy másik topicban egy nálam hozzáértőbb személy szépen összeszedte, mi minden merül fel költségként egy dvd-gyártásnál. A körítés biztosan több 100.- Ft-nál, és nem beszéltél a szerzői jogokról sem, illetve a magyar képviselet azon jogának díjáról, amiért a filmet egyáltalán árusíthatja hazánkban. Ez utóbbi pedig nem kevés!
Egy ilyen duplalemezes extra verziónál a forgalmazás jogának díja még magasabb is az extrák miatt. Mindezek alapján egy ilyen Batman-szintű kiadvány 1990.- Ft-ért történő árusítása egészen biztosan nem gazdaságos.
0
2006. április 28., péntek 13:23
159
Hát, én kitartok amellett hogy még a 2EFt is nyereséget hoz nekik. 1-2 rétegű DVD lemez darabja sorozatnyomással (erős túlzással) mondjuk 1-200Ft, összes doboz, csomagolás, körítés (szintén erős túlzással) még 100. 25% ÁFA mellett a 2000-s árból még így is 1000-1300 Ft az amin a gyártók/forgalmazók osztozhatnak.
0
2006. április 28., péntek 13:10
13392
Anélkül, hogy bármilyen számadatot tudnék, nem vagyok biztos benne, hogy olyan marha nagy üzlet lehet 1990.- Ft-ért eladni egy ilyen igényes terméket. Ha a kiadók nem szabadulnak meg a lehető leggyorsabban termékeiktől akkor azután raktározási költséget kell fizetniük. Ha belegondolsz, melyik a megfontoltabb üzleti döntés? a, Ott van 500 nyomorult Batman a raktáron, ám valamiért a fenéért sem fogy úgy, ahogy kéne, ám ragaszkodunk az eredeti árhoz, vállalva, hogy évekig fizethetünk utána raktárktg-et. b, Ott van 500 nyomorult Batman a raktáron, ám valamiért a fenéért sem fogy úgy, ahogy kéne, ezért meghirdetünk egy 50%-os akciót, hogy több fogyjon el, vagyis kevesebb példány után kelljen raktárktg-et fizetnünk.
0
2006. április 28., péntek 13:01
13392
Nem szégyen ez, én is tavaly május elején vettem a dvd-lejátszót, és kezdtem dvd-ket vásárolni, biztos én is lemaradtam jónéhány kedvező akcióról.
Az Xpress számtalanszor tudatta velünk azt is, hogy a nagyobb cégeknél nem a helyi képviselettől kapod a lemezt, a korongot magát külföldön gyártják, a központ megbízásából. A helyi képviselet maximum könyöröghet, lobbizhat azért, hogy magyar felirat és/vagy szinkron kerüljön a lemezre. Ha a központ ezt elutasítja, nincs mit tenni. Ez is az oka annak, hogy a magyar kiadáson ott a spanyol, német, stb szinkron, meg a lengyel, cseh, szlové, török stb. felirat - vagyis e lemezek nem ország- hanem régióspecifikusak. Mindezek alapján a tény, hogy itthon készült már szinkron a filmhez, nem garancia arra, hogy az rajta legyen a film modernebb formátumú kiadásán.
0
2006. április 28., péntek 11:18
159
A Batman Begins jelenleg az egyik kedvencem, meg is rendeltem akciósan :)
Biztos vagyok benne, hogy az akciós kiadványokon is még van haszna mindenkinek (filmkészítők, kiadók, kereskedők). Gondolj bele, ha 2000-ért még megéri nekik eladni, mennyit kereshetnek ha ugyanazt 4000-ért adják. Mellesleg ez az extraprofit szerintem sosem jut el a filmkészítőkhöz, ami elég szomorú.
0
2006. április 28., péntek 11:12
159
Tavaly év végén még nem jártam erre :P Mellesleg feliratosan lehet hogy annyiért sem vettem volna meg. Végülis létezik magyar szinkron, miért nem bírták rárakni arra a k* lemezre?!
0
2006. április 28., péntek 11:08
159
Régebben nem vettem DVD-t, mert drága volt. Mióta egy ezres körül már lehet kapni, kezd kialakulni a gyűjteményem :) Persze nem csak "gagyi" 999Ft-os DVD-kből, de ha nem lennének ilyen olcsó DVD-k akkor sosem jutott volna eszembe megvenni a kicsit drágábbakat. Szóval én a saját példámmal tudom bizonyítani, hogy igenis elérhetnek valamit a kiadók ha csökkentik az áraikat.
0
2006. április 28., péntek 11:08
13392
Ebben igazad van, ám nehéz elképzelni hogy a Batman-filmek fél év alatt ennyire elvesztik népszerűségüket. Abban is igazad van, hogy a kevésbé ismert filmek nehezen kerülnek akcióba, anno az Xpress tudtunkra is adta, hogy azért, mert az adott rétegfilmek elég nehezen fogynak, igen csekély rájuk az érdeklődés, és egy akcióban sem lehetne túl sokat eladni belőlük, így érthető, hogy inkább olyan terméket akcióznak, amelyből nagyobb eséllyel többet el tudnak adni.
Neked viszont még szerencséd is lehetett volna, hisz a Vanília égbolt tavaly év végén volt akcióban, asszem 2190.- Ft-ért, és ha jól emlékszem, kiadói akció volt, ám egyszerűen csak sajnos elkerülte a figyelmedet.
0
2006. április 28., péntek 10:53
54
A köcsög újságmellékletek tök szarok, mindíg telebasszák reklámmal, kell a francnak
0
2006. április 28., péntek 3:39
1431
"Mellesleg lehet hogy rájöttek arra is, hogy alacsonyabb áron sokkal több lemezt adhatnak el, tehát végső soron nagyobb lehet a hasznuk."
Hát sajnos nálunk úgy néz ki ma a helyzet, hogy akkor sem adnának el többet, ha 20 Ft lenne egy dvd. (Igy is ott van a rengeteg 990Ft-os kiadvány meg az újságmellékletek, amik szintén nem kerülnek sokkal többe.)
0
2006. április 28., péntek 3:07
159
Nézd Creeper, szerintem természetes hogy csökkennek az árak. Végülis ahogy az adott film "megy ki a divatból", vagyis egyre kevésbé forog a köztudatban, úgy egyre kevesebbet vesznek belőle. Elméletileg ez ellen védekeznek a kiadók az árcsökkentéssel, hogy a nyakukon lévő készletektől megszabaduljanak, ugyanis jobban megéri még akár beszerzési áron is eladni valamit, mint úgy se :) Mellesleg lehet hogy rájöttek arra is, hogy alacsonyabb áron sokkal több lemezt adhatnak el, tehát végső soron nagyobb lehet a hasznuk.
Ezek után kib*szottul dühít (idézve a topikcímet), hogy pl. a Vanília égbolt még mindig 5600 péz magyar szinkron nélkül...
0
2006. április 28., péntek 0:01
97
http://www.dvdpascher.net/bestof/bestof.php?type=2&rechercher=Rechercher egy itteni topikban dobta be valaki ezt a címet, most volt időm megnézegetni és rosszul vagyok az irígységtől külföldön milyen színvonalú dobozok jelennek meg
0
2006. április 27., csütörtök 23:29
13392
Nem is csak a filmről van szó. Ha egy olyan filmet nézel, mely közönségkedvenc, a dvd eladási mutatói netán jók is, duplalemezes, szinkronos, tele érdekes extrákkal, urambocsá az extrák talán még magyar feliratosak is, akkor mi a fenéért árazzák le 3990.-ről 1990.-re? Szerintem egy ilyen kiadvány nem érdemli meg ezt az árcsökkentést, mert már az eredeti ár is több, mint kedvező. Pl. a Batman-filmekről beszélek itt.
Ennek tükrében valóban fura, hogy mondjuk egy Piranha II. (melyről tudjuk, hogy a közönség nem igazán kedveli, és az eladási mutatók sem szöknek az égbe) a maga mono hangjával, magyar feliratával, és teljes extramentességével (max talán egy előzetes) miért 5490.- Ft.
0
2006. április 27., csütörtök 23:05
159
Nekem eszembe sem jutna azt mondani, hogy egy film nem "érdemli" meg hogy csökkentsék az árát. Engem pont az dühít, ha 5-10 éves filmeket találok 4-6ezer forintos árakon, ráadásul szinkron nélkül. Ja, az audio CD-k árai tényleg magasak, de ez nem bosszant, sz*rok rá. Amíg egy Donnie Darko DVD-t meg tudok venni egy ezresért, vagy a Mátrixot 1500-ért, addig senki ne várja el tőlem, hogy egy utolsó gagyi magyar audio CD-re 4-5E Ft-ot kidobjak.
0
2006. április 27., csütörtök 17:15
52684
Ezek után kész csalódás lesz a film, mert rájönnek, hogy jobb a topic, mint a címadó mű! :-)
most posts by TM
0
2006. április 27., csütörtök 17:12
7151
Ja, a CH-s fórumozókat most már csak össze kéne ereszteni és lefilmezni, mit művelnének egymással, aztán a végeredményt piacra dobni CANNIBAL HOLOCAUST 2-ként... :)) Azt hiszem, a legjobb marketinges se csinálhatott volna ügyesebb reklámot Deodato filmjének, mint amit mi az Xpress topikban... :)
0
2006. április 27., csütörtök 17:07
52684
Jajj, ne haragudj! Igazából, csak a hülye topicok tárházát próbáltam megmutatni, de mindjárt aláhullik! A CH az az igazi szerelmem, a többi csak úgy jött.
most posts by TM
0
2006. április 27., csütörtök 17:02
17243
...az, hogy ez nem téglagyári megálló napja, s ez a fórumon is meglátszik. :( :)
0
2006. április 27., csütörtök 16:27
974
Nem iszom alkoholt. :) Addig inkább más oldalakat nézegetek. pl.: www.dvdcompare.net
0
2006. április 27., csütörtök 16:23
13392
Én speciel addig a Katának hozom a Pespsit!
0
2006. április 27., csütörtök 16:22
52684
Miért nem mész ki addig egy Borsodiért?
most posts by TM
0
2006. április 27., csütörtök 16:19
974
Ez az állandó Adatbázis frissítés. Biztos szükség van rá, de akkor is idegesítő.
0
2006. április 25., kedd 21:40
13392
Amikor egy kedves, becsületes, törvénytisztelő filmbarát írott dvd-ket kínál pénzért több, eredeti dvd-k adásvételére rendszeresített oldalon, ahol jól láthatóan ki is írták, hogy csak eredeti filmek felvitele engedélyezett.
0
2006. április 20., csütörtök 23:54
7252
Vazze, elcsúsztak a felíratok! Tehát ezek a DTS logo alatt, illetve felett és alatt vannak.