Keresés

ami kib*szottul dühít...

2006. április 13., csütörtök 12:04
ja, most jut eszembe, hogy a polc egyik részén voltak tv-sorozatok is. ez szép és jó, viszont voltak köztük olyan dobozok is, amelyekről cafatokban lógótt a celofán...!
0
2006. április 13., csütörtök 12:02
De jó, hogy felhoztad az SPI-t, nálam már az is feliratkozott a "megjelenéskor semmiképp" listára.
Lásd Sin City, Ponyvaregény, The Grudge.

A kiadványok mondjuk jók és szép minőségűek, szóval egy 999.- Ft-os Kabinláznál már nincs mit veszíteni, de ha csak kicsit kell várni az árcsökkenésre, azt kivárom.
0
2006. április 13., csütörtök 11:57
én tegnap jártam vásárolni egy bevásárlóközpontban. odamentem a dvd-s polcokhoz is, de lehet, nem kellett volna. van egy forgatható álvány tele Best-es dvd-kkel, aztán van turkáló is, ahogy kell. láttam benne 3 lemezes Ákos dvd-t is, szóval nem szívbajosak... az "újdonság" az náluk olyan dvd-k halmazát jelenti, amelyek 1-2 hónapja jelent meg. a polcok többi része tele van dvd mániás, ősrégi akciós filmekkel. hát, ennyi...
0
2006. április 13., csütörtök 11:55
Szia Zebi!

Az én tapasztalataim szerint a francia kiadások elég igényesek. Az is megesik, hogy egy filmet (pl. CALIGULA) jobb minőségben adnak ki, mint az eredeti forgalmazó (!), vagy a több országba szánt egyenkiadások náluk speciális, kétlemezes változatban jelennek meg (pl. ELÁTKOZOTTAK, HALÁL VELENCÉBEN).
0
2006. április 13., csütörtök 11:51
Amazon.fr
Nem nagyon tervezek tőlük máskor vásárolni, mert elképesztően drága a postaköltség, és a francia kiadások közül kevés érdekel.

Csak az a probléma, hogy máshol is ez a helyzet: az angolnál is, de pl. az Ötödik elem UE R1-hez tavaly nyáron állítólag még volt egy dizájnos külső fekni, de az én példányomhoz már nem.

A disznóság egyébként a következő:
A DVD volumen termék. Mint ilyen, nagyon fontos a könnyű elérhetőség.
Namost, dedikált DVD-bolthálózat seholsem jött létre széleskörűen. Minden országban - Amerikában is - a szupermarketek és az internetes boltok jelentik a derékhadat.
Utóbbiaknál pedig kulcskérdés a vevők részletes tájékoztatása.
Ez ilyen-olyan minőségben mindenhol megvan, és az Amazon a jobbak közé tartozik, csakhogy sem ők, sem senki más nem közli a digipack, booklet, egyéb extrák jellegű változásokat.  (Mivel a gyártó nem tájékoztatja őket.)

Márpedig a kiadók között népszerű vásárlásösztönző megoldásnak számít a látványos csomagolás, amelyekre mindenféle hangzatos szlogeneket aggasztanak, így születnek  a különféle Ultimate, Collector s stb. edíciók. Ezeket egy idő múlva elkezdik szépen csendben lefaragni - anélkül, hogy erről a legkisebb mértékben is tájékoztatnák a vevőket.
Az esetek többségében a fapadosítás kisebb-nagyobb árengedmény mellett történik - de mint az alábbi példa is mutatta, nem mindig - így a vevők nem törődnek vele különösebben.
Ennek ellenére ez mégis megtévesztés, hiszen az egész internetes kereskedelem a megbízható tájékoztatáson alapul, amely ezekben az esetekben sérül.

Tehát a kiadók egyrészt kihasználják, hogy az on-line boltok kedvező terjesztési költségei révén nagy mennyiségben adhatják el a termékeiket, másrészt rendszeresen nem tesznek eleget az egyik legfontosabb kötelességüknek, kihasználva, hogy ezért senki nem fog a fejükre koppintani - kinek jutna eszébe egy elmaradt digipack miatt a Fogyasztóvédelemhez, esetleg a megfelelő EU-szervhez fordulni.

Amíg ez kevés embert izgat, addig nem is nagyon fog változni a helyzet, de szerintem minél több a látványos kiadás, annál többen fognak érdeklődni irántuk, így azok száma is nőni fog, akik elégedetlenek lesznek, mert nem azt kapták, amire számítottak.
0
2006. április 13., csütörtök 11:49
Itt állandóan dolgozni kell valakinek... ez kérem államilag garantált szolgáltatás...
0
2006. április 13., csütörtök 11:46
olyan a munkahely, ahol lehet húsvéthétfőn dolgozni?
mert ha nem, tessék felnyomni a céget a hatóságnál(ommf)!!!
0
2006. április 13., csütörtök 11:45
Lehet életcseréről szó, csak kicsit zűrös, viszont néha alszom otthon is valamint gyakran van a munkahelyen internet viszont ritkán van idő a használatára... :)
0
2006. április 13., csütörtök 11:43
spi, best filmet már nem veszek többé megjelenési áron, maximum 1990, de inkább 990 ft alatt. annyira nem jók a kiadványaik se...
0
2006. április 13., csütörtök 11:31
Hirtelen azt olvastam, hogy az életed próbálod elcserélni... :-)))
0
2006. április 13., csütörtök 11:21
Kib@szottul dühít az életem... :)
Próbálom elcserélni a húsvét hétfőmet hogy máshol dolgozhassak helyette... :(
0
2006. április 13., csütörtök 11:06
Megjegyzem, amllett, hogy értem a felháborodásodat, most ezzel a mérgelődéssel legalább 50 embert (de lehet hogy többet) irányítottál az újságospavilonok felé, akik aztán majd együttérző hozzászólásokat fognak ideírni a szemét Best-ről.
Ez van, a negatív reklám néha jobb reklám, mint az ellenkezője...
most posts by TM
0
2006. április 13., csütörtök 11:03
most lehet, hogy rúgtam magunknak egy öngólt, de ha etikáról van szó, akkor a inkább best főnökök fejéhez kéne vágni egy-egy ötkilós kódexet...
0
2006. április 13., csütörtök 11:00
Én már tegnapelőtt láttam, de direkt nem reklámoztam, mert nem tartottam etikusnak. Ha ez számít valamit, nem is vettem meg! :-)
most posts by TM
0
2006. április 13., csütörtök 10:53
inkább azt mondom, ez a piac termelte ki ezt a mentalitást. persze, ez egy oda-visszajáték, de már nincsenek illúzióim...
0
2006. április 13., csütörtök 10:48
Honnan rendelted?
Ne rendelj tőlük többet!
0
2006. április 13., csütörtök 10:40
... az a szokásos dolog:

Megrendelek egy filmet, arra számítva, hogy ezt kapom:
http://www.dvdpascher.net/bestof/toppack-un-jour-sans-fin-edition-collector-2944.html

Ezek után érkezik egy fekete tok- egy oldalas borító kivitelű példány. 10 euróért.

Az se rossz, ha ugyan tudom, hogy már nem ezt kapom:
http://www.dvdpascher.net/bestof/toppack-in-the-mood-for-love-edition-collector-2-dvd-2174.html

de azért 22 euróért egy külső feknit, meg egy 20 forintosnál jobb minőségű műanyag tokot azért elvárnék.
0
2006. április 13., csütörtök 10:28
Az az igazság, hogy én tervezem megvenni a Hideg csontok c. filmet. Jelenlegi ára 1990.- Ft, melyet egyáltalán nem sokallok, sőt! Azonban mégsem veszem meg ezen az áron, mert 3-4 hónap múlva a Best-filmek hagyományainak megfelelően úgyis ott lesz a turis állványon 950.-ért. Addig van/lesz mást néznem, úgyhogy várni tudok, és spórolok egy ezrest.
Ha nem lenne ez a "lehetőség", már enyém lenne a film.

Még mielőtt kinyílna a bicska a zsebetekben, hogy "ez a mentalitás teszi tönkre a piacot", hozzá kell tennem, hogy tegnap rendeltem két 5490.-es darabárú filmet.
0
2006. április 13., csütörtök 9:57
Mélységes egyetértésem, én innen vettem 3 ezerért (na jó, 2800-ért), a cimborám meg 2 nap múlva vihogva hívott, hogy most vette újságosnál 1990-ért. Na, kösz. Nem az a 800 Forint, csak piszok dolog, hogy kiadják 3-ért, 1 hét múlva meg 2-ért.
Nagy vagy, Best...
0
2006. április 13., csütörtök 9:02
oké, még egy dühöngő topik, ez "kell" nekünk. de hátha a MINDENHOL elharapózó anyazásoknak, szapulásoknak egy része átcsoportosul ide. vagy csak naiv vagyok?

de nem, most éppen kibaszott dühös vagyok, ugyanis tegnap az egyik újságárusnál megláttam a broken flowers című best-filmet a "dvd europa" nevezetű kiadvány "mellékleteként". oké, az egy dolog, hogy a best most már az összes filmjét a megejelenéssel egyidőben újságárusokon keresztül is kínálja, de

1. ne 1990 forintért, amikor a kiskereknek egy ezresért többért kell árulniuk.
2. ne írják rá a dvd europa "magazin" (egy szem a4-es lapocska) hátuljára, hogy a filmen 5.1-es magyar szinkron is van, amikor nincs.

hű baszd meg, most perelhetnékem támadt.
0
2001. május 15., kedd 2:36
"Majd arra leszek kíváncsi, hogy miután minden kiadó kiszór több száz filmet az ablakon (desszertnek meg pár cég meg is szűnik), mi fog itt maradni őszre-télre"

Sok Blu-ray. Blúúúréééj. Blúúúúúúúhuhuhúúúúúújeeeeee :)
0