Keresés

A Rózsaszín Párduc (Peter Sellers - 1963)

2006. április 27., csütörtök 13:37
Igen! Márkus nem is tudott rossz szinkront csinálni, én mindenben imádtam, legyen az Frédi Béni, vagy komolyabb munka.
S hogy mitől volt az a szinkron jobb, mint a mostani?
Nemrégiben találtam egy 2001-es Csörögi István interjút, íme, egy részlet belőle:

"A legnagyobb színészek sem átallottak mikrofon elé állni, Csákányi László, Agárdi Gábor, Márkus László és Latinovits Zoltán is szívesen szinkronizált. A nagymesterek mindig megtanulták az éppen soron következõ tekercs szövegét, mert az volt az elv, hogy a szinkronizálandó színész szemét kell nézni a szöveg mondása közben, mert ott érhetõ tetten a játék, az érzelem és az értelem. A felolvasás megöli a mondat lelkét, ellaposítja dallamát.

A színészek felkészülhettek a munkára: stábvetítés keretében, kezükben a szöveggel megnézték a filmet, és - akár a színházban -, a rendezõ irányításával megbeszélték a szerepeket. De volt idõ próbálni is, mert akkoriban még magát a filmet vágták fél perces gurigákra (tekercsekre), s a vetítõgépen végtelenítve addig futott a rövidke részlet, amíg a színész és a rendezõ felvételt nem rendelt. A képet mozivásznon látták, eredeti méretében, így a szinkronmûvész jobban követhette az arc minden rezdülését."
most posts by TM
0
2006. április 27., csütörtök 13:14
Értelek, megálló!

Reméljük, Márkust nem hagyják veszni a folytonosság miatt.
Gálvölgyi nem rossz, Márkus viszont egyenesen zseniális...

Biztos ismered az Isten hozta, Mr. című remeket...
0
2006. április 27., csütörtök 13:09
Viszont én úgy tuom, hogy megcsinálta azokat a filmeket is, amiket korábban Márkus. Tehát azért mondtam, hogy remélem, azokat Márkussal adják ki.
most posts by TM
0
2006. április 27., csütörtök 13:02
Mindenkinek mondom, mielőtt teljesen összekuszálódtok:

Két klasszikusnak mondott hang szinkronizálta Sellers-t a Párduc-mozikban: Márkus és Gálvölgyi

Tudomásom szerint Márkus CSAK a Felügyelő életveszélybent és a A Rózsaszín párduc visszatért szinkronizálta le (ez utóbbi mozi nincs benne abban a díszdobozban, amiről előttem már szóltak. Nagyon remélem, itthon megjelenik!). Ennek oka, hogy ezeket a mozikat hozták be Magyarországra elsőnek a hetvenes években, valószínűleg nem tudták, hogy van egy előzmény is (talán az eltérő cím miatt). A többi maradt Gálvölgyinek. Ő az egykori InterVideo felkérésére adta hangját a kilencvenes évek elején újonnan megvásárolt párduc filmekhez. Ennyi az egész. A 2000 utáni rtl-es szinkronokra tényleg kár szót vesztegetni. A lényeg: igen, létezik Márkus László hangján Párduc film, de csak kettő. Ezért nyugodtan meg lehet venni a Rózsaszín párducot, ha Gálvölgyis, ugyanis jobb szinkron ehhez egyszerűen nem létezik.

Viszont! Sokan azt állítják, hogy a Rózsaszín Párduc létezik Márkus-féle hanggal, hogy látták a TV-ben, stb. Aki erről kézzel fogható bizonyítékkal rendelkezik, írjon be a fórumba!
0
2006. április 27., csütörtök 12:40
Aztán kivonul a WHV, és az Intercom visszakapja, a többi joggal együtt (s úgy lesz, ahogy elkezdődött a 90-es években)!
"Ügyes! Roppant ügyes!" (Palpatine)
most posts by TM
0
2006. április 26., szerda 19:37
A Paramountos Hepburn filmek eddig jöttek,kivéve az elsőt,vagyis pont ezt.
Erről lemaradtunk,ezért most reménykedem,hogy az extra változat eljut hozzánk.
0
2006. április 26., szerda 18:39
"Várható az Álom luxuskivitelben?"

Az én hozzászólásom alapján azért ne vedd készpénznek, hiszen elég sok magyar feliratos film van, ugyebár, ami nálunk nem jelent meg.
0
2006. április 26., szerda 17:39
Várható az Álom luxuskivitelben?Nagyon jó hír.A klasszikus szinkron hiányáért egy kicsit kár,de így is biztos vevõ vagyok.
Jó lenne még a Paramounttól a  Rómeó és Júlia és az Átlagemberek.Esetleg a Furcsa pár.
0
2006. április 26., szerda 14:46
Csak Amerikában MGM.
0
2006. április 26., szerda 14:29
Remo ezt írta: "Mivel a Sony megvette az MGM-et a stúdió filmjeinek a kiadási joga elvileg nemsokára átkerül az Intercom-tól a WHV-hoz."

akkor a Csillagkapu sorozat joga is átkerül, elvileg az is MGM...
0
2006. április 26., szerda 13:55
A Tiffany új, Anniversary Edition változata magyar felirattal jövő héten jelenik meg a németeknél.
0
2006. április 26., szerda 12:43
A Breakfast At Tiffany s az Paramount film, legjobb tudomásom szerint (bár az is InterCom - ha lesz Extra változat, azon rajta leszünk szerintem, mint az eddigi összes újrakiadásukon).
0
2006. április 26., szerda 12:23
Csak azt nem értem, hogy az összes hülye filmjét kiadják... csak pont a fantasztikus Álom luxuskivitelben-t nem, miért???
0
2006. április 25., kedd 19:45
Ha tényleg joglejáratos,akkor senki se várjon egy valamikori akcióra...
0
2006. április 24., hétfő 19:15
Az MGM-től már nem várok extradömpinget, de legalább egy normális menüt csinálnának...de úgyse fognak.:(
0
2006. április 24., hétfő 19:10
Az MGM/UA kiadványok 80%-a ilyen.Legfeljebb egy eredeti mozielőzetet raknak rá.Az a baj,hogy korábban ezekről a fapados kiadványokról szinte mind lemaradtunk.Szerencsére más országok is,így várhatóak további hiánypótlások.Legalábbis remélem.
Igaz,itt kijött egy díszdoboz,de arra csak feliratot kaphattunk volna.Engem nem zavart volna,de sokakat igen.
0
2006. április 24., hétfő 13:06
sajna ebben igazad van  :(
0
2006. április 24., hétfő 13:05
Igen az ára kedvező,viszont extrákban "szegényes" illetve nincsen extra mint általában az új MGM-es filmeken:(
0
2006. április 24., hétfő 13:01
az ára azért legalább kedvező. Szerintem.
0
2006. április 24., hétfő 12:58
Nem hiszem ,hogy lesz ebből díszdoboz mert MGM-es és hát elég mostohán bánnak velünk! Ne legyen igazam  ]:)
0