A héten érkezett ez az igencsak fullos csomag. Gondolkoztam, hogy ide, vagy a DVD gyűjtemény topicba rakjam, de szerintem itt jobb helye van.
David Gilmour - Live in Gdansk
A koncert, amire majdnem elmentem, csak béna voltam és nem sikerült megszervezni az utazást.

Masszív doboz, sehogy sem fér be a polcomra :(
Tartalom:
3 CD
2 DVD
24 oldalas füzet
kétoldalas poszter
egy titokzatos boríték
1-2. lemez (CD): a teljes Gdansk koncert (148 perc)
3. lemez (DVD): a majdnem teljes koncert (DD 2.0 és 5.1 hanggal), 37 perces Gdansk diary dokumentumfilm
4. lemez (DVD): egyéb élő felvételek különböző helyszínekről, stúdiókból, a teljes On An Island album DD5.1-ben és DTS-ben (csak hang)
5. lemez (CD): további felvételek a turnéról
Az On An Island 5.1-ben igazi ínyencség, és nem csak nevében 5.1. Igencsak értékes "extra".
A boríték tartalma:
7 fénykép
koncertjegy (legalább utólag megkaptam, ha már kifizettem)
stage pass (David Gilmour nevére)
képeslap
matrica
gitárpengető
A poszter, mindkét oldalról.
Szomorú aktualitása a kiadványnak, hogy alig egy héttel Richard Wright (az alsó fotón ő látható) halála után jelent meg, akinek így egyik utolsó szereplésével állít méltó emléket.
Alaposan megpakolt kiadvány, az uraktól megszokott tökéletes hang- és képminőségben, bár a koncert DVD-ről nekem hiányzik a DTS (mint minden Gilmour/Pink Floyd DVD-ről), és félórányi anyag ami csak a CD-n van, de azért minden Pink Floyd rajongónak egyértelműen kötelező vétel.