Keresés
Menü Bezár

Száll a kakukk fészkére - szinkronizált változat

2009. július 30. 20:45
Na igen, de ezt elég hamar bevonták, és cserélték az eredeti képarányú verzióra.

Más kérdés, hogy az első, nem felújított kópia tényleg kritikán aluli minőségű volt, és sajnos a KSZ-verzió is arról készült. Fateromnak viszont a szinkron mindennél fontosabb sajnos, így nem igazán a minőségéről híres a polcon lévő darab...

Sebaj, majd egyszer, BD-n már szinkron is lesz, meg kiváló kép is. :DDD
0
2009. július 30. 18:04
Egészen pontosan négyféle.
Kezdetben volt egy 2.35:1-re kitakart verzió is,szintén silány képpel.
0
2009. július 30. 7:03
Ratman: háromféle kiadás létezik.
A szinkronos a harmadik, semmiféle technikai színvonalat nem üt meg, élvezhetetlen (VHS kép, szörnyű szinkron).

A DUPLALEMEZES EXTRA VÁLTOZAT a második kiadás, azt keresd (azon valóban kitűnő minőségű a kép és a hang).
Vigyázz vele, hogy ne sózzanak rád első kiadást (szimpla lemez, a hőskorszakbeli, kihajtható warneres kartontokban), merthogy az még nem felújított. Kicsit más a borítója is, az itteni joglejárt kétlemezes borítóképe korrekt, az a "jó kiadás" borítója.
Mindhárom megvan, tehát mindhármat láttam (nem eladók), ha az összevetés a fő kritérium.
0
2007. november 18. 22:16
A vadon foglyai is egy olyan film, amit kedvelek, sajnos eddig még nem sikerült beszereznem :)

Ott a két ember esete az érdekes (SPOILER!) Ugye van Hopkins karaktere, akinek felbecsülhetetlen elméleti tudása van a természeti dolgokról, de még sosem próbálta ki gyakorlatban a dolgokat. És van Baldwin karaktere, aki gyakorlatiasabb, de elméletben nem tud semmit, aki Hopkins feleségének a szeretője. Magukra maradnak az erdőben, megküzdenek egy medvével. Baldwinból előtör a "gonosz", de a sors iróniájaként Hopkins az, aki még meg akarja menteni és küzd az életéért. És itt jön elő a megbocsátás dolga... meg tudunk-e bocsátani annak az embernek, aki el akarja venni tőlünk a feleségünket, az életünket?

SPOILER MÉG MÉG MÉG!! Visszatérve a Száll a kakukk...-hoz még annyit jegyeznék meg, hogy igazából senkit nem lehet elítélni, mert mindenki úgy cselekedett, ahogy éppen az a helyzet és az az érdek megkívánta. Mindenki a saját érdekét nézte, hogy mi éppen a legkényelmesebb megoldás számára. McMurphy sem szándékosan "gyógyította" őket, mert nem is érdekelte őt, hogy mi lesz az intézeti társaival. Ez véletlenek sorozatának műve. McMurphy látta, hogy élvezi a társaság a mókákat és szerintem úgy gondolta, hogy nem lehet ebből semmi baj.
Megemlíteném itt a 24 c. sorozatot, ott említette meg valamikor Bauer, hogy amikor cselekszik, sosem tudja, hogy mi a helyes döntés és mi a helytelen, mindig utólag derül ki. Ahogy esetünkben is elítéljük Ratched nővért, de az is lehet, hogy neki aznap csak épp nagyon rossz napja volt, főleg ahogy ott találta a kórtermet és ezért engedte meg magának ezt a beszólást, ami tragédiához vezetett. Tehát abban a pillanatban és helyzetben, mondhatni ő is jól cselekedett és utólag el lehet mondani, hogy ez egy gonosz dolog volt, de valójában csak meggondolatlan és szemét volt.
Az utolsó estétől a reggelig történt dolgokról azt gondolom, hogy mindenképp tragédiába kellett torkollnia. A dadogós srác sorsa már este meg volt pecsételődve, mikor megismerte a prostit...
0
2007. november 18. 22:02
Ne hülyéskedj már, én szeretek olvasni, ha van értelme, és sokat is, ha sok értelme van. :)

SPOILER!

Tényleg, ebben is igazad van - úgy szavaztatott, hogy már az elejétől fogva tudta, semmi értelme. Nos, így egyre jobban tetszik, hogy nem szájbarágós még a karakterábrázolás sem!

Nekem egy rakás film van, ami a küzdelemről szól - az egyik, ami eszembe jut, az A vadon foglyai.

Beszélünk még erről! :)
0
2007. november 18. 21:52

SPOILER!!!!

A szavazós dolgot nem tartottam korrektnek. A jelenlévők közül mindenki igennel szavazott és tényleg megoldható lett volna a dolog. Ugyanannyira volt mesterkélt a nővér, mint McMurphy. A nővér úgy érezte, hogy a kezében van ez az ütőlap és ezért hagyta őket szavazni, mert "úgysem nyerhetnek". A demokrácia illúziójába ringatta a betegeket, holott börtönben éltek. Ezt is gonosz dolognak vélem. Végülis a nővér hazudott. McMurphy pedig egy gazember, mint tudjuk, de őt én pl. nem tudom elítélni semmiért, mert ő nem sokat ért az egész helyzetből, mivel ez neki egy új, átmeneti környezet, amit amúgy sem vesz komolyan.
A "kényelmesebb a változtatásra való hajlandóság elvetésé"-vel egyet értek. Napjainkban is az emberek nem mernek radikálisan változtatni az életükön és ebben az intézetben McMurphy volt az, aki egy kis színt vitt az életükbe. Mert a csoportfoglalkozások nem sokat értek, valljuk be :)
Ami érdekes volt, hogy sokan voltak bent úgy, hogy önként. És ők sem voltak képesek változtatni az életükön, mert ha egyedül teszik ezt, belerokkannak. Ezért mentek az intézetbe, ahol nemhogy segítettek volna nekik, hanem a nővér még rontott is az állapotukon a kényszeres terápiával. McMurphy volt szerintem az egyedüli, aki nem értett semmit és ezáltal nyújtotta nekik a legjobb létező terápiás megoldást, az aktív szocializálódást. Hogy éljenek társasági életet, mert egyedül nem megy. Erről szól a baseball is, a kártyapartik és a többi időtöltés.
Számomra a film üzenete az, hogy nem szabad elfásulni és nem szabad beletörődni dolgokba, hanem merjünk változtatni. Nem szabad depresszióba esni, ha életünk egyik napról a másikra katasztrófába torkollik, ha egy nap minden összejön, hanem tovább kell lépni mindig. És ez lehet, hogy egyedül nem mindig megy.
Jó, gondolom jó páran úgy hiszik rólam itt a fórumon, hogy szörnyen kegyetlen ember vagyok, amiért nem érzek együtt a BKV-s sztrájkolókkal meg úgy egyébként az ilyen témákban előforduló szervezetekkel, de ez a film az, ami megmutathatja a magunk számára, hogy mennyire vagyunk emberek. Ha egy picit is elgondolkozunk a film cselekményén, a helyzeteken és egy kicsit bele is éljük magunkat, akkor nagyon megérinthet ez a sok dolog, amit ez a film ad lelkileg pluszba.
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt ez a hsz.
0
2007. november 18. 21:34
SPOILER!

Mondjuk a szavazós jelenetben azt teljesen megfelelőnek tartom, hogy nem csak a hangadók kívánsága a mérvadó, a magatehetetlen betegekkel szemben. Ugyanakkor azért nem láttam megoldhatatlannak a helyzetet.
A zene lehalkításáról szóló jelenet ugyanilyen, és ahogy a nővér indokolja, az is megállja a helyét.

Szerintem ezekben a helyzetekben nem is annyira a gonoszság, vagy a szadizmus volt az ok, inkább az, hogy kényelmesebb a változtatásra való hajlandóság elvetése.
0
2007. november 18. 21:28
Ebben igazad van, tényleg.

Az esetek többségében viszont egy munkáját végző, abba az idők során igencsak belefásult karaktert láttam, és bizonyos helyzetekben én is pont úgy reagáltam volna, mint ő (az említett esetben pont nem).

Akkor ezt a filmet még meg kell néznem.
0
2007. november 18. 21:26
ilyen=ilyet
0
2007. november 18. 21:25
SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!! Szerintem Ratched nővér nagyon gonosz volt... végülis miatta nyírta ki magát a dadogós srác. És azért, mert a hosszú évek során együtt élt a félelemmel és mikor a nővér megemlítette neki, hogy "Mi lesz, ha megtudja anyád?", persze, hogy öngyilkos lett. Mert ettől félt, ezért dadogott. A nővérnek tudnia kellett volna, hogy nem ereszthet meg egy ilyen egy érzelmileg labilis ember felé. Éppen ezért elmondható róla, hogy gonoszságból tette.
0
2007. november 18. 21:14
Ha én Ratched nővért nem tartottam annyira gonosznak (sőt, szinte egyáltalán nem), mint ami a legtöbb tartalomismertetőnél olvasható, akkor bennem van a hiba?
0
2007. február 24. 16:29
Átlagban talán picivel költöttem többet a KSZ kiadásokra 990 forintnál... HF dobozt anno 3990-ért vettem, Cserkészt 990-ért, a másik kettőt rendes áron, de megérte. Csak figyelni kell az akciókra :D a Száll a kakukkot hajlandó vagyok megvenni 2790-ért.
0
2007. február 24. 0:13
Luke Skywalker!

A füled rossz. Az Utolsó Cserkész-en az eredeti szinkron van!
0
2007. február 23. 23:58
Fredric.  Nekem nem a KSZ szinkronnal van bajom. Szerencsére az mindig az
eredeti hanggal jön ki. Engem csak a kiadás zavar. Szerintem 1000 forintnál
az egyik KSZ kiadás sem ér többet. De persze annyiért adják, amennyiért el
lehet adni. -------Tényleg. Te nem vetted észre, hogy az utolsó cserkész szinkronja
új, vagy csak a fülem rossz, de asszem ez is retek klubos....
0
2007. február 23. 21:05
Kerülj szinkronba kiadások közül nekem nagyon bejött Az utolsó cserkész szinkronja. A Halálos fegyver gyűjtemény is jól sikerült, a Bíbor folyók is jó és a Ravasz, az Agy...-ra sincs panaszom :) Erre a filmre meg már nagyon kíváncsi vagyok. Ma majdnem megvettem, de úgy vagyok vele, hogyha már itt az Xpressen félretették nekem, akkor majd itt veszem meg együtt a Bttf-rel együtt.
0
2007. február 23. 20:54
A szinkron tényleg nagyon gyenge. Erre talán nem is kell. Nálam jobban senki
nem szinkronpárti, de ezt a filmet felirattal érdemes nézni. A kiadás szánalmas.
Nem sok országban tehetnék mag, hogy ilyet forgalomba hozzanak, de említhetném az összes KSZ-ba filmet. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha a
kétlemezesre raknak szinkront. Akkor most csak a szinkront fikáznánk, nem
pedig a kiadást. Kár hogy ilyen gyenge kiadásban kell látni egy ilyen jó filmet...
0
2007. február 23. 20:02
Ha úgy kezdődik a hozzászólás, hogy miért halt meg a főszereplő, akkor talán jogos a felháborodása azoknak, akik még nem látták az említett filmet, ezért írtam, hogy legalább tegyen elé egy spoiler-feliratot. Az elrontott befejezés-topicról már kifejtettem a véleményem, disztingválva úgy mondanám, nem tartom szerencsésnek. Egy olyan ideális közegben, ahol mindenki ugyanazokat a filmeket látta, ott nem lenne még ezzel se gond, de ez ugyebár kivitelezhetetlen.
most posts by TM
0
2007. február 23. 16:46
Nem a kritikára gondolsz?
A fórumban spoiler nélkül,hogyan tárgyalsz meg értelmesen egy filmetl?Nem is szólva azokról a fórumokról,ahol az egész egy spoiler.Elrontott befejezés stb.
0
2007. február 23. 9:32
Hogy? Úgy hogy öklömnyi betűkkel kiírja, hogy "spoiler" és utána csacsogja el a mások számára nem kívánt infókat.
most posts by TM
0
2007. február 23. 9:27
Jogos a borító, de annyi kompromisszumra képes vagyok, hogy zsírpapírban is örülni tudok egy zseniális mozinak.
0
2007. február 22. 17:25
Nem a spoiler a gond.Ezt a fórumban lehet.Különben hogyan beszélnénk meg egy filmet?Persze értelmesen...
0
2007. február 22. 17:23
A "szép" borítót még ki is hagytad.
0
2007. február 22. 12:51
anyád.
0
2007. február 21. 23:38
Valaki jogosult igazán törölhetné palacsinta üzenetét... vagy őt magát... Egyrészt üzenete spoileres, másrészt meg jól láthatóan nem nőtt még fel az oldalhoz.
0
2007. február 21. 23:03
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0