Keresés

Vissza a jövőbe trilógia (3 DVD)

2004. november 23., kedd 15:12
Szerintem ezek nem bakik
A "mindennapi" tudatunkkal felfogott időszemlélet lineáris természetű és ezzel a "logikus" szemléletünkkel nem is fogható fel másképpen. Ha igy nézzük, akkor nem létezik alternativ realitás (valóság), hiszen vagy-vagy alapon éljük meg a valóságunkat. Vagyis ha döntések sorozatának képzelem az életet, akkor vagy igy döntök, vagy pedig úgy...és nem tudok alternativ valóságot sem teremteni, (amit a Doki a 2. részben magyarázott,) és igy utazni sem lehet az időben, mert a linearitás és ezzel maga az idő is a tudati szemléletünkhöz kötődik.
Mindenesetre ez a film hihetetlen profin mégis megpróbálja a "logikus" gondolkodásunk mentén bemutatni mindazt....ami nem lehetséges!
De csak igy nem lehetséges, mert ha nem a vagy-vagy alapján, logikusan gondolkozunk, hanem IS-IS alapon, akkor már más időszemléletbe kerülünk. Ez ellen a logikus elménk persze azonnal tiltakozik. Ezt egyszerűen úgy hivják, hogy módosult tudatállapot (meditáció, részegség, álom stb.)
Mégis létezik, és én például hiszek is benne, hogy igy lehet utazni az időben. Az már más kérdés, hogy ez megfilmesithető-e, hiszen ez a valóság már mindenkinek csak a sajátja...
0
2004. november 23., kedd 14:43
Na és mit gondoltok erről? A harmadik rész elején az 1955-ös doki elolvassa 1985-ös, de 1885-ben élő énjének a halálhírét. Tehát az ő tudata módosul, és 30 évvel későbbi, 1885-ben lakó énje tudatának is módosulnia kéne: azaz, az 1985-ös dokinak már a vadnyugatra való érkezésének pillanatában tudnia kell, hogy Buford Tannen meg fogja ölni. Tehát kifizethetné a 80 dollárt. Vagy tovább megyek: az 1985-ös énnek 1955-ben is tudnia kéne, hogy belecsap a villám a DeLorean-be, így nem kéne lebegnie a levegőben.
Persze így nem lenne értelme a harmadik résznek:)
0
2004. november 23., kedd 13:57
Az 1. nem baki, meg lehet magyarazni. Feltetelezhetjuk, hogy a Doki megmenti a tanarnot anelkul is, hogy Marty ott van 1885-ben. Az mondjuk mas kerdes, hogy vajon mit keres akkor a Doki a Clayton... Sonas szakadeknal, ha nem kell epp a hidat kuksolnia (hiszen abban a realitasban nem akar visszaterni). De ide barmit fantazialhatunk, ezt nem magyarazzak, nincs is ra szukseg. Tehat ugyanugy talalkozhatott a Doki Claraval Marty nelkul is, es felirhatta a nevet a sirkore.
Marty gyerekkorabol emlekszik a Clayton szakadek nevere, az eredeti idoegyenes szerinti gyerekkoraban tanulta meg, hogy a tanarno belezuhant. Mondjuk az ujsaghoz hasonloan az emlekeinek is modosulni kellett volna, amikor ugye a Doki visszament es megmentette a tanarnot, de ez mar megint az idoutazas paradoxonjahoz vezet bennunket. Igazabol azt hiszem azon kivul, hogy ez erdekes, elegge ertelmetlen effajta hibaat keresni, hiszen mai tudasunk szerint (tobbek kozt) epp emiatt lehetetlen az egesz idoutazas.

A 2. pontoddal egyetertek, ez nekem is eszembe jutott mar. Viszont akkor nem lenne ilyen izgalmas a tortenet. Ezt elintezhetjuk annyival, hogy a Doki is nagy zseni, de kihagyhat az agya... foleg ha elvonjak a figyelmet. :)
0
2004. november 23., kedd 13:33
másik két kedvenc "bakim":

1) clayton-szakadék: a azakadékot ugye azért nevezték el így, mert a (clara) clayton nveű tanárnő belezuhant, és szörnyethalt. de mikor marty visszamegy 1885-be, megmentik a tanárnőt. de ha marty NEM megy vissza 1885-be, akkor a tanárnő lezuhan, a dokit meg lelövik. csak akkor hogy kerül clara neve a doki sírjára???

2) benzin-probléma. az egész harmadik részben az a legnagyobb gondjuk a főhősöknek, hogy nincs benzin. pedig csak le kéne kicsit csapolni a MÁSIK delorean-t, ami ugye ott kuksol a bányában, ahova a doki elrejtette, és feltételezhetően egy fuvarra való nafta azért még akard benne...
0
2004. november 23., kedd 13:23
ez baki..
0
2004. november 23., kedd 11:24
ez egy baki. nem szabadott volna neki abba a realitásba visszatértnie. a kimaradt jelenetek között van egy, amelyikben biff a visszatérés után egyszerűen köddé válik, kitörlődik, pont azért, mert nem a jó időbe tért vissza. csak aztán ezt kivágták a filmből, mert nem akarták, hogy az egyik fő karakter meghaljon.
0
2004. november 22., hétfő 19:50
Miből gondolod, hogy Biff abba a 2015-be érkezett vissza, ahonnan elindult? Nem mutatták a házát, sem a kocsiát, se semmit.
De ha má egyszer gazdag, akkor miért fogja odaadni a fiatal Biffnek a  Grays Sport Almanacot?
0
2004. november 22., hétfő 19:09
Nekem is van egy kérdésem, bár szerintem megválaszolhatatlan:
2015-ben Biff visszautazik 1955-be, és utána abba a 2015-be tér vissza, ahonnan indult. Miért nem abba, ahol gazdag?
0
2004. november 22., hétfő 13:23
Bocs az előző duplázásért.

"egy másik ilyen jellegű kérdés (ami szintén hülyeségnek tűnhet) az, hogy miért nem emlékeznek a jövöben(85) Marty szülei arra, hogy 55-ben ott volt egy ilyen fiú aki összehozta őket (nem ismerős nekik marty arca)"

Én már lassan az általános iskolai osztálytársaim arcára nem emlékszem, pedig csak '88-ban fejeztem be a sulit. Hát akkor ők, hogyan emlékeznének Martyra. :)
0
2004. november 22., hétfő 13:20
Csak most hétvégén tudtam megnézni a filmeket.
Az én Sanyo asztali lejátszóm is föliratkozott az 1. lemezt rosszul lejátszók táborába. :(
Nem fagy le, csak bekockásodik és kicsit (pár mp-et) ugrál.
0
2004. november 22., hétfő 13:19
Csak most hétvégén tudtam megnézni a filmeket.
Az én Sanyo asztali lejátszóm is föliratkozott az 1. lemezt rosszul lejátszók táborába. :(
Nem fagy le, csak bekockásodik és kicsit (pár mp-et) ugrál.
0
2004. november 21., vasárnap 21:55
egy másik ilyen jellegű kérdés (ami szintén hülyeségnek tűnhet) az, hogy miért nem emlékeznek a jövöben(85) Marty szülei arra, hogy 55-ben ott volt egy ilyen fiú aki összehozta őket (nem ismerős nekik marty arca)
0
2004. november 21., vasárnap 21:52
köszi
nagyjábol értem mire gondolsz:)
0
2004. november 21., vasárnap 21:44
Jan: a film megjött, de - mint bizonyára olvastad - kiderült, hogy hibás. Ha neked hibásan is jó, szívesen elküldjük, de amíg nem kapunk hibátlan példányokat a kiadótól, jobbnak láttuk levenni a kínálatból, és azoknak, akik félretetették előrendelésbe áttenni a film státuszát, így amint hibátlan kópiák érkeznek automatikusan azokat tudjuk küldeni.
0
2004. november 21., vasárnap 21:43
Nah ez bonyolult lesz:

Vannak az időben paradoxonok! Például, ha visszamegy valaki a múltba, és megöli saját magát, akkor később, hogy megy vissza a múltba, és öli meg önmagát? Rájöttem! Ha valaki ezt megtenné, akkor alapból meg sem születik (így nem tud visszamenni a múltba, és megölni saját magát)! Úgy látszik, az idő tudta, hogy Biff nem fog magában közvetlen kárt tenni, ezért engedte, hogy Biff megszülessen. Különben mikor visszatér, rögtön el is tűnik! Marty-ék azért tudtak még mozogni az akkor már nem létező jövőben, mert az időben több realitás működik párhuzamosan! A realitások között nem lehet utazni!

Viszont lehet, hogy csak azért nem ájultak el, mert a kisebbik Biff szelleme nem volt képes elfogadni a tényt, hogy a tatának meg neki közük van egymáshoz. Emlékszel, még a hasonlóságot sem látta köztük!
0
2004. november 21., vasárnap 21:42
Pickman!
A fórumon és a film adatlapján is leírtuk, hogy amint lesz csere-lemez, cseréljük, vagy a kiadó cseréli majd a hibás filmeket. Ez minden eddigi hibás terméknél így volt eddig is.
0
2004. november 21., vasárnap 21:16
Láttam már jópárszor a trilógiát, de még mindig vannak megválaszolatlan kérdéseim:)

pl. a második részben amikor az öreg Biff visszamegy 55-be és odaadja a könyvet fiaztalkori önmagának miért nem ájulnak el? (vagy az nem önmaga volt?)

bocsi, ha hülyeséget kérdeztem
0
2004. november 20., szombat 3:52
Nekem az XPRRESS egyszerűen levette a filmet a listámról. 8-án értesítettek, hogy megjött. Most meg nézem, és úgy tettek, mintha még nem jött volna meg. Disznóság, hogy félrevezetik az embert!
0
2004. november 19., péntek 23:33
Ja és az XPress-nek írott levelemet egy hete ignorálják!
0
2004. november 19., péntek 23:32
No megnéztem még egy elérhető asztali lejátszón is történetesen az egy vadonat új SONY (ne mondja senki hogy a SONY nem márkás mert harapok!!) és ott meg az első lemet egyszerűen lefagyott egy adott pillanatban!!!

Jó volna ha a kiadótól vagy az XPresstől valaki nyilatkozna!!!! Azon kívül hogy ez a helyzet normális mert szerintem ez egyszerűen nem igaz!!! Tényleg nagyon kedvesek voltak az Universal irodában amikor betelefonáltam, de egyszerűen rosszak a lemezek és márkás cuccon sem játssza rendesen le, meg márkátlanon sem (gondolok itt a pc-m DVD romjára), és ezt nem lehet csak kedvességgel elintézni szerintem.
0
2004. november 19., péntek 16:55
Nem csak SONY lejátszókon nem megy, minnél kevésbé hibatűrő egy lejátszó, annál kevésbé megy: egyszerűen csak rossz a lemezek minősége. Persze vannak reménytelen meg kissé jobban sikerült darabok is...
0
2004. november 19., péntek 14:03
Nah mind1! Indulok Pestre! Majd beszaladok a Gyömrői útra!
0
2004. november 19., péntek 14:02
Nálam be se jön a légdeszkás üldözés! Mielőtt Marty elterelné Griff figyelmét, megakad kb. 10 percig, aztán átugrik arra a részre, mikor Jeniffert megtalálják a rendőrök!
0
2004. november 19., péntek 13:08
Hi Mindenki!

Most leellenőriztem egy másik pc-s lejátszón és ott jól megy a dolog (még az 1. lemez típushibája is). Betelefonáltam a kiadóhoz, és nagyon kedvesen elmondták hogy van olyan lejátszó amin nem játsza le rendesen, bár hozájuk még nem érkezett panasz a 2. lemezzel kapcsolatban. A gond csak az, hogy szerintem úgy kéne kiadni egy DVD-t hogy a legtöbb lejátszón menjen és ne lehessen olyat mondani, hogy SONY lejátszón nem megy! És most vegyek egy új DVDromot a gépembe? És akinek az asztali SONY-ja nem játssza le? (lásd: a film alatti fórumon)
Szerintem úgy ahogy van mind a három filmet vissza kéne cserélni annál akinek a lejátszója nem játssza le a filmeket. Ez volna a minimum. Mert hát mi a garancia hogy azzal a lejátszóval amit  mondjuk e miatt a film miatt megveszek nem lesz rossz a film?????
0
2004. november 18., csütörtök 11:20
Mindenkiéből kimaradt. És örülj, ha nem Sony lejáccód van. Mert akkor más furcsaság is előkerül. Bár más lejátszók is produkálják a furcsaságot. Olvass csak vissza itt, vagy a film fórumán...
0