Miért van az hogy a DD-os hangok (magyar; angol) jóval szebben szólnak mint a "más" esetben jóva szebb és részletgazdagabb DTS?
0
2003. február 3., hétfő 16:10
6
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy mikor lesz kapható újra a DVD?
0
2003. január 13., hétfő 14:12
24
Kicsit belekurtak a filmbe! nézzétek meg, mikor az öreg Biff a fiatalabbnak adja a sport almanachot, majd azt a hátsó ülésre kellene dobnija, ehelyett jól elqrták, hogy miért azt nem tudom! ha tudja valaki mi lehetett a gondjuk az eredetivel, az írja meg!
0
2003. január 13., hétfő 13:48
421
A dolog a második részen tragikus az első és harmadik résznél nem lényeges. Természetesen mindhárom film végig ilyen. De csak a második rész kiállt cseréért. Nekem még nem volt meg a DVD mikor már több fórumon feldobták. Hogy könnyű-e észrevenni azt nem tudom. Ha valakinek vagy egy-két kedvenc unalomig nézett jelenete annak feltűnhet, hogy nem látszik valami a képen ami eddig igen. A második résznél jelentős (20% körüli) a képhiány azt már ki lehet szúrni. Főleg ha valakinek megvan otthon Laserdiscen is a film ahol hibátlan a képkivágás.
0
2003. január 13., hétfő 10:47
109
Sziasztok!
Én félig ajándékba kaptam a lemezt (Danubonus), de még csak az első részt volt időm megnézni. Kiga! Ez a képkivágás dolog érdekelne. Az egész film ilyen, vagy csak bizonyos jelenetek? Egyáltalán, ezt hogy vettétek észre? Gondolom, csak valaki felhívta rá a figyelmeteket, mert nem hiszem, hogy egyszerű lejátszás során ezt egy normál földi halandó kiszúrja, hacsak nem valami baromság látszik felül. (Mint például belógó mikrofon)
Üdv, Yellow
0
2003. január 3., péntek 17:51
6925
A Doki hangja ( Rajhona Ádám ) 0:04:40-0:05:40 és 0:17:00-0:17:18 között hiányzik. Egyébként sok igazság van abban,amit a vásárlás és az ajándék közötti különbségről írtál.
0
2003. január 2., csütörtök 20:44
421
Egy ótvar öreg boszorkány akkor is ronda ha fél évig kell fűzni az agyát és akkor is ha kirugdosni sem hagyja magát az ágyadból.
0
2003. január 2., csütörtök 17:17
3
Hmmm..... igen. A felirat problemak azert nem tuntek fel, mert az angol DTS hangsavot felirat nelkul neztem. A magyar szinkron kimaradast pedig nem vettem eszre, komolyan... talan el kene latogatnom a fuleszetre :). Ugy latom, hogy a Vissza a jovobe DVD-hez valo viszony lelkiallapot kerdese is. En karacsonyra kaptam, teljesen varatlanul, gondolom te pedig a kemeny munka gyumolcset fektetted eme lemezekbe :). Ja... Kiga, a dvd lejatszom tenyleg kiraly BE-BE-BEEEEE.... :)
0
2002. december 30., hétfő 17:50
6925
Ennek az igényes kiadásnak csak az alábbi problémái vannak:
A tokok egy része hibás. A tokon levő infókat elfelejtették magyarítani. A tokon feltüntetett adatok(szinkron,felirat)hiányosak. Két helyen kimarad a szinkron. A feliratok rosszak.Nekem az volt a legkínosabb,hogy BTTF II.-ben Marty tegezi a Dokit! A képről már volt szó.
0
2002. december 30., hétfő 12:34
421
Teljesen képben vagy! :-(
A hangkimaradás: Az első rész elejei telefonbeszélgetés a Doki és Marty között. A magyar hangban lemaradt a Doki hangja csak Marty-ét lehet hallani. A képkivágás: Ez a kép az eredeti:
Ez pedig a DVD-n található:
Mint látod a DVD kép némileg kevesebbet tartalmaz mint az eredeti.
A DVD lejátszód pedig nagyon király! :-)
0
2002. december 30., hétfő 11:35
3
Hali,
Milyen szinkronkimaradas? Nekem sehol, semmilyen szinkron nem marad ki. Mar megneztem angol DTS-el, es a magyar szinkronnal is. Mindketto kiraly, sehol sem volt ugras, vagy kimaradas, vagy barmilyen jellegu hiba. Orulok, hogy megvettem, nagyon igenyes kiadas!!! En csak gratulalni tudok a UIP-nek!! Ezt a kitakaras, keparany problemat se fogom, szerintem kivalo a kep (anamorf szelesvasznu), ahoz kepest, hogy az elso film 1985-ben keszult. (Ja :), a DVD lejatszom egy Thomson dth4200-as)
0
2002. december 29., vasárnap 21:08
421
Persze. A linekeken lévő képeken látszik, hogy a DVD verzió valamivel többet mutat felül az LD verziónál tehát már csak emiatt sem lehet, hogy a kitakart verziót csonkolták tovább. A hiba evidens a kettes lemezen, de nem ebből ered. A másik két rész is hibás, de szintén nem ebből eredően. Nem a hibát vontam kétségbe hanem az okfejtést ami belőle következett.
0
2002. december 29., vasárnap 17:49
6925
Kiga! A véleményedet a linkek megtekintése után is tartod? Úgy hallottam.hogy a BTTF II. külföldön cserélni fogják. Nálunk a szinkronkimaradás miatt az I. is kellene. Kellemes ünnepeket
0
2002. december 23., hétfő 18:52
421
Leírtam százszor, leírom százegyedszer is. A film nem anamorph technikával került rögzítésre a filmfelvevővel. Nagyon sok ilyen film van. Ezeknél utólag takarják ki az 1.85-öt. A moziban is. Ez nem baj mivel a kitakart részek nem tartalmaznak érdemi információt. A rendező és az operatőr felvételnél nem is veszi figyelembe azt a területet. Mivel azonban a VHS kazettán illetve a TV adásokban 4:3-ban adják le a filmeket ezért nem a kitakart filmet csonkítják tovább hanem a teljes 4:3-as anyagot adják le. Tehát ezek a filmek nem 4:3 Full Frame-ben készültek (mint mondjuk az Eyes Wide Shut) hanem 1.85-ben csak a nyersanyag amire vették az volt közel 4:3-as képarányú. A Back to the Future esetében a 4:3-as VHS annyival több, mint az eredeti képarány, hogy nézheted a szék lábát illetve a plafont. Ha láttál werkfilmet ott sokszor mutatják ahogy a rendező egy 4:3-as monitor előtt ül amire fel van rajzolva az 1.85-ös vagy a 2.35-ös keret. Bár az egész monitoron fut a film ő csak a keretet nézi. Szintén említett remek példa erre a Wild Wild West videóklipje. A klip 1.85-ben került rögzítésre nem anamorph technikával. Magyarán kitakarták az alját és a tetejét. Valamiért a DVD-re a teljes 4:3-as verzió került fel. Itt a fekete csík helyén is a film megy és nézheted 5 percig a kamera takarólemezét amely sajnos belelátszik a képbe. Természetesen 1.85-ben nem látszik belőle semmi. Boldog Karácsonyt!
0
2002. december 23., hétfő 18:10
6925
Hát igen! Látszólag kiadtak egy 1.85:1(16-9)-es filmet,valójában pedig az egész nem egyéb mint egy teljes képernyős változat két fekete csíkkal letakarva. Érdemes ősszehasonlítani a képet a videóváltozattal! Emlékszik valaki,hogy a moziban milyen képaránnyal ment?
Nekem nincs semi bajom a szinkronal. Király mind a 3. :)
0
2002. december 16., hétfő 0:57
2
Szerintem a Gyűrűk Ura bővitett v.-hoz hasonlóan erre is rárakhatták volna kétszer a magyar szinkront: a régit, ami még monóba is jobb:) , és az újrakevertet mondjuk a cseh helyett... Ez már kicsit offtopic, de a Gy.U.-án viszont totál felesleges volt a DTS ES magyar, inkább az angol maradt volna.
0
2002. december 15., vasárnap 23:43
2774
megnéztem én is mind a 3 filmet.
a képminőség gyönyörű, az angol dts jól szól, az új magyar szinkron egy förmedvény. főleg rudolf péter "nyugdíjas" hangja passzol "remekül" a fiatal marty-hoz.
0
2002. december 15., vasárnap 21:34
421
Elcseszték.
0
2002. december 15., vasárnap 19:53
2
Hi! Csak 1 kérdésem lenne: az első film elején, mikor Marty beszél Dokival telefonon, csak nálam nem hallható(szoftveres lejátszóm vam) Doki hangja a telefonból vagy csak elcseszték a studióban a keverést?
0
2002. december 11., szerda 16:16
15
Kopasz! Én történetesen egy reklámgrafikai cégnél dolgozom, és elég sok kiadványt tervezünk és nyomtatunk is (köztük CD-ket és tokokat is), és bizton állítom, hogy (persze példányszámtól függően) simán ki lehetett volna bőven 1000 Ft alatti összegből hozni a magyar mutációt. Mindemellett nekem tetszik a borító, leszámítva azt a sajnálatos tényt, hogy már most látszik a használat rajta. A filmről meg csupán annyit, hogy szerintem nagyon király a DVD, és már az új szinkronnal is kezdek megbarátkozni.
0
2002. december 10., kedd 22:23
271
nekem celofánban van az eredetiben mert ugy szedtem szét hogy fölülről tehát meg lehet csináln i csak ennyi
0
2002. december 10., kedd 21:11
10
Elég lett volna egy külső dobozt csinálni hozzá./pl a Fight Club féle doboz/ A belső maradt volna ausztrál, az nem gond, de így szana szét fog kopni a papír az idő folyamán, mert nem lehet celofánben hagyni.