Keresés

Vissza a jövőbe trilógia (3 DVD)

2008. június 16., hétfő 20:46
Bennem is felmerült egy kérdés!
Szerintem ezt név fórumtárs még nem tette fel itt.
Marty 1885-ből visszatér 1985-be. Elmegy Jenniferért, elkerüli az autóversenyt, majd visszamennek együtt az összetört DeLorean-hez.
Amikor megérkezik Doki már van 2 fia, mindegyikük legalább 5-6 éves.
De Marty alig egy órája tért vissza a jelenbe, hogy lehet már is a Dokinak családja meg egy megépített időgépmozodnya?
Az idő nem ugyanúgy tellik az egyes idősíkokban?
0
2008. június 16., hétfő 20:18
Ugye, legalább nem kicsi az idézettáram. :))
Mert ha az lenne... nem lennék BTTF-buzi, de azt Te sem akarhatod, nem igaz? Nem igaz?! Jé, kifűződött a cipőd!..
0
2008. június 16., hétfő 19:33
:) Te meg hatmillió közlési formában vagy perfekt! :)))
most posts by TM
0
2008. június 16., hétfő 18:57
Mindig tudtam, hogy itt-ott zárlatosak a beültetett bionikus alkatrészeid :D
0
2008. június 16., hétfő 13:59
Mindjárt megmondom neked, csak előtte elugrom a sarki boltba plutóniumért. :)
most posts by TM
0
2008. június 16., hétfő 13:57
És apropó, a készítők terve, hogy a végleges változatban majd berakják Hill Valley-t öt különböző formában (1885, 1955, 1985, 1985A, 2015), és majd írnak hozzá pár küldetést is. Király lesz!
http://www.bttfhillvalley.co.uk/forum/index.php?act=module&module=gallery&cmd=viewimage&img=95
0
2008. június 16., hétfő 13:54
A következő részben már a légdeszka is profibb lesz: http://www.youtube.com/watch?v=JhmpwcHRD6k&feature=related
0
2008. június 16., hétfő 13:53
Igen, a légdászkát el is felejtettem, lehet fele a kocsikba kapaszkodni :) Tény ami tény, az még elég gagyi, de az iődutazás marha jó lett benne. Küldök egy videót róla: http://www.youtube.com/watch?v=gduZokVf7NY
Miután lerakja a vonatot, az egy sima DeLorean, amit a boltból hoz, az időgép az durvábban néz ki :)
Ez a BTTF2-es modell, alapból csak az első filmben lévőt érjük el, amíg el nem megyünk a jövőbe, én azon flesseltem a legjobbat, mikor megérkezel, a num4-esel kell szenvedni, mert nem indul a kocsi, meg jön ki a seggéből a pára, le van fagyva stb. :)
0
2008. június 15., vasárnap 23:27
Ne szivass:)..Én azt hittem csak skineket takar az a mod..kocsit meg légdeszkát esetleg...ami anno volt Vice Cityben talán modként,de a Sanchez kismotor hangja megmaradt alatta és a levegőben ültél rajta,mert nem tudták hozzáírni a használati testtartást:)
0
2008. június 15., vasárnap 23:21
ezt te se kérdezheted komolyan:-)....egy pc táp átlagosan 500watt...gondolom itt is az 1000watt=1 megawatt és 1000 mw=1 gigawatt:)
0
2008. június 15., vasárnap 22:03
Hopp, kifelejtettem, hogy a TNG sorozat záró, dupla részében zajlik le ez a időugrálás Picard-nál, de korábban is voltak már időutazós részek ill. maga a 4. (Kirk-ös) és a 8. (Picard-os) mozifilm is időutazós :)
0
2008. június 15., vasárnap 22:01
Erről még nem is hallottam :)) SA-ba már betettem egy repülő DeLorean-t (éppen hogy lebeg a föld felett, nem repül), plusz van Jurassic Park-os dzsippem is :D

Időutazás tekintetében a Star Trek: The NExt Generation (Az új nemzedék) igazi csemege. Picard kapitány tudata ugrál 3 időben (a sorozat kezdetén, a jelenbe, és a jövőbe), testileg mindenhol annyi idős, amennyi kell, hogy legyen, de a tudata épp s tudja, hogy min megy keresztül. Remek kis sorozatzáró rész volt. A Star Trek: Voyager végén is időt utazunk, de akkor Janeway kapitány megy vissza az időben, hogy hamarabb hazajuttassa a Voyager-t, mindenzt úgy, hogy idősebb énje találkozik is akkori (sorozat szempontjából jelen) önmagával. S az epizód végén Janeway nem is tér vissza a jövőbe, ugyanakkor alaposan megváltoztatta a múltat. S így mindig két Janeway életben van. Itt is ügyeltek a realitásra :)
0
2008. június 15., vasárnap 21:49
Ja és még valami: a GTA Vice City-hez (de van a San Andreashoz és a GTA3-hoz is kompatibilis változat) készítettek egy Back To The Future módot. A játék úgy kezdődik, hogy a figuráddal beszállsz egy köznapi DeLoreanben (nem időgép), és elmész vele a Doki garázsába, ő átdolgozza a kocsit, és megkapod a BTTF1-ben lévő modellt. Ehhez persze még plutónium kell, tehát a roncstelepnél lopni kell a terroristáktól, majd le kell őket rázni. Az időáramköröket lehet pittyegtetni a caps lockal, és ha a kocsi felgyorsul 88 mérföld/órára, a filmben is látott effekt folyik le real time-ban, és a játék órája valóban arra az időre ugrik, amit beállítottunk, sőt mitőbb, még az évszakok szerint is szelektálja az időjárást. A kocsit újra kell tölteni plutóniummal minden út után, egyszerűen mögé kell állni. Hatalmas poén, mikor megérkezel, egy 30 másodpercig mindenképp szenveded kell, mert nem indul a kocsi, ellenben gyönyörűen látszik, hogy le van fagyva a verda. Ha elmész 2015-be, akkor már megkapod a Mr. Fusionos, repülni is tudú kocsi modelljét, ehhez már persze nem kell atomerő, és a num4-essel repülő módban lehet vele kapcsolni, itt is minden filmhű. Ezen felül még megtalálható a játékban a Mr. Fusionos, ám repülni nem tudó, és 55-ös pótalkatrészekkel rendelkező modell, és mindez gumik nélkül, illetve a Doki vonata, ami természetesen repül is. Jópofa, el is gondolkodtam, hogy egy Vissza a jövőbe logikára épőlő sandbox játékot milyen jól meg lehetne csinálni, talán fel kéne kérni Bob-ékat, hogy egy, a trilógiától független, de az ikonikus elemeket tartalmazó (Hill Valley város, DeLorean időgép stb.) videojátékot készítsenek, ütne szerintem.
0
2008. június 15., vasárnap 21:41
Időutazós filmek annyira jók, ma például egész délután azon merengtem, hogy valaki egyszer azt mondta (még az is lehet, hogy ezen az oldalon): az időgépet sosem fogják feltalálni, mivel akkor már itt járkálnának köztünk a jövőből jött emberkék (persze, lehet hogy itt vannak, csak jól álcázzák magukat, nem túl feltűnően, mint Marty).
Mindegy, ennyit erről, a hogyanok és miértek teóriáit napestig lehetne sorolni, így inkább csak feltenném a legutolsó kérdésem, hátha valaki tudja: mi a fene az a gigawatt???
0
2008. június 15., vasárnap 16:33
Tehát, ha én visszamennék kb 10 évet az időben, meglátogatnám a szüleimet  és magamt, majd visszatérnék 2008-ba, a szüleimnek nem lenne benne az emlékezetében, hogy velem találkoztak már?
0
2008. június 15., vasárnap 14:48
Bttf-hez...már mindenki vágja a miérteket...de ha már kiírjuk magunkból ugye..két jelenet nem lehet azonos ugye....gyerekkoromban haragudtam,hogy lehetnek olyan hanyagok,hogy Doki máshogy esik össze,mikor lelövik a líbiaiak az 1.rész elején és máshogy,amikor a végén...aztán esett le,hogy a mellény miatt...vagy hogy a film elején Twin pines mall a parkoló neve..a végén meg Lone pine mall...mert Marty áthajott Peabody fenyőjén 1955-ben:)
Viszont még mindig a "Sliders-teória"tetszett a legjobban,hogy időutazás nincs,csak párhuzamos univerzumok,amik később vagy korábban kezdtek kialakulni..pl abban volt egy rész,mikor Quinn kb. 10 évvel fiatalabb énjének segít kiállni magáért,meg a kutyát is megtalálja..az a saját világára nem lett kihatással....
0
2008. június 15., vasárnap 13:40
Nem hülyeség amit leírtál név! Mondjuk ez mégiscsak egy film. Nem kellene ennyire belemenni. Az időutazást nem értjük igazán mivel még nem vagyunk képesek rá. Nehéz téma. De ha már időutazás taglalásánál tartunk...elkanyarodnék a BTTF trilógiától egy kicsit egészen a terminator trilógiáig. Ugye 2003-ban megkaptunk a harmadik részt ami szerintem egy rakás szar lett. Végül is a második részt forgatták le újra egy női terminátorral. NA de nem is ez a lényeg. Mikor felmerül,hogy lesz terminator 3 akkor a rajongók hőbörögtek,hogy  "nem lehet harmadik rész mivel Connorék a második részben megakadályozták az ítéletnapja eljövetelét". Szerintem ez az egy dolog,hogy "csak elodázták és az Ítélet napja valójában elkerülhetetlen" nagyon is helyén volt a filmben. Kövezzetek meg ha hülyeséget mondok de...ha a második részben tényleg megakadályozták volna az Ítéletnapja eljövetelét a Cyberdin felrobbantásával, akkor a robbanás után Arnoldnak(T800) el kellett volna tűnnie,nem? Nem igazán lett volna utána üldözősdi a gyárban...
Egyébként nem csak Arnold-nak(T800) kellett volna eltűnnie hanem John Connornak is, mivel ha nincs Ítéletnap akkor az apját nem küldi vissza a múltba,hogy az fel tudja csinálni az anyját ergo Connor sem születik meg. Sőt valójában minden átalakult volna. Ha a Skynet-et kifingatják Arnoldék akkor az ugye nem tud robotokat küldeni a múltba ergo elmaradtak volna a rendőrhajszák illetve az elmegyógyintézetes kezelés. Ha esetleg azzal magyarázzal Cameron,hogy az épület felrobbantása után azért nem tűnik illetve változik át minden mert a terminator kéz és a chip még megvan és ezekből bárki megcsinálhatja a "Skynet-et"...na ez az elmélet meg akkor dől le amikor beledobják a végén az olvadó acélba a cuccost. Na akkor Arnoldnak már tényleg elkellett volna tűnnie és így tovább...
A lényeg annyi,hogy az  "Ítélet napja valójában elkerülhetetlen". Ha a Skynet nem küldött volna robotokat a múltba akkor ugye az első terminator maradványait sem találják meg viszont ha nem is Miles Dyson akkor valaki más csinálta volna meg. Szal ezek az alkatrészek csak plusz segítségek voltak de valójában nélkülük is meg lehet alkotni a Skynet-et csak ugye tovább tartott volna mivel nincs miről puskázni. :-)
0
2008. június 15., vasárnap 13:04
Azért, hogy helyettesítse ifj. Marty-t az apja, hogy NEM-et mondjon a bulira, ahova Griff hívja, mert ha nemet mond, akkor nem kerül sittre a fia. Viszont ha csak bezárná a Doki ifj. Marty-t, akkor megváltozhat jócskán a jövő, pl. Griff kinyírja a srácot vagy akármi. Ezért volt szükség a behelyettesítésre... én legalábbis így látom a dolgot, nekem tök logikus :D
0
2008. június 15., vasárnap 13:01
Feladom, képtelen vagyok azt a többszáz kérdést egyszerre feltenni, mert mindig eszembe jut egy új.
Szóval OK, hogy a BTTF 1 végi poént ki kellett aknázni a kettőben, de ez így kicsit szintén logikátlan lett. Mi a fenének hurcolta magával Doki Marty-ékat, ha csak annyit kellett volna tennie, hogy bezárja ifj. Marty-t valahova, hogy ne találkozzon Griffel? Jó, ez mondjuk durván szőrszálhasogatás egy közönségfilmnél, de igazán írhattak volna valami keményebb küldetést is Marty-éknak, ahol valóban létfontosságú, hogy jelen legyenek. Sebaj.
0
2008. június 15., vasárnap 12:57
Nem igaz, van egy másik kérdésem is :D
Szóval ugye arról van szó, hogy a DeLorean csak az időben közlekedik, a térben csak akkor, ha mennek vele az úton, like a car. De ha visszatérnek egy másik korszakba, szerintem a világűrbe kerülnének, hiszen a bolygónk is kering, sőt forog is...
Amúgy belegondoltatok már, hogy kb. 15 időutazás van a három filmben összesen, ennek ellenére a DeLorean a film végére már 70+x éves! Jól bírja a strapát ez a kis középkategóriás verda, még úgy is, hogy 55-ben feltuningolták...
0
2008. június 15., vasárnap 12:53
Kész, nem tudok leállni, ez a BTTF varázsa, de most megpróbálom a maradék gondolataimat összekaparni: Marty és Jennifer is szenved az elhülyüléstől (igen, tényleg agyalágyultak lesznek a jövőben), hiszen a 47 éves Jennifer és Marty lazán tudhatták, hogy mikor jártak saját maguknál, ennyi erővel aztán fel is készülhettek volna, hogy probléma lesz, és mondjuk aznap elmentek volna "nyaralni", így aztán Jennifer nem ájul el, mikor találkozik magával. Arról nem is beszélve, hogy a 47 éves Marty olyasmi figura a filmben, mintha egy kívülálló lenne, pedig mindenről tud, akár le is kezelhetett volna a fiatal Jenniferrel, vagy akár Dokival is, gond nem lett volna belőle. Sőt, megkockáztatom, hogy még szólhatott is volna Dokinak, hogy vigyázzon a villámlásnál xD Jó, itt már lehet, hogy megszakad a tér-idő kontinuum.
És egy kérdés, aztán leállok: nincs a fejemben a trilógia eredeti nyelven, de a második részben Marty a színpadon tényleg valami olyasmit mond, hogy "a gyerekeitek imádni fogják", holott az első részben ez még "később megszeretitek" volt? Mert ez lazán lehetséges, Tarantino óta tudjuk, hogy egy eseménynek nem kötelező kétszer ugyanúgy lejátszódnia, lásd picsafej-faszfej jelenet... Lehet, hogy ez a jelenet egy fontos csomópont az egész trilógia kontinuumban. Persze az is lehet, hogy meghökkentő véletlen (avagy a fordító elcseszte a szöveget). Nehéz ügy.
0
2008. június 15., vasárnap 12:36
Viszont messze a legnagyobb cink még mindig az, hogy Marty szülei nem kapcsolnak, hogy az egyik gyerekük kiköpött olyan, mint egy régi jó barátjuk. Durva lett volna, ha George bepipul, mert azt hiszi, hogy a felesége "még mindig" Marty-val kavarna. Igaz, az már erőteljes Vad Angyal-feeling lenne, és nem épp BTTF, bár azért ez is családregény egy cseppet :))
Most, hogy tegnap megnéztem az egész trilógiát kapcsoltam csak, hogy Needles-t Flea (RHCP basszusgitárosa) játssza :D
0
2008. június 15., vasárnap 12:31
"Arra meg csak most döbbentem rá múlt héten imdb-t nézegetve,hogy a csöves,akibe Marty kétszer is belefut,nem más,mint Red Thomas,az 1955-ös év polgármestere,kicsit lecsúszott 30 év alatt:)"

Na ilyen nincs , ez már beteg :)))

Ez a plusz adaléka a téridőnek egy jó gondolat, például abba is bele lehet gondolni, hogy az egész harmadik rész "először" Marty nélkül zajlott le, az egész tancinénis románc, meg a balhé, minden. Ha jól megfigyelitek egyébként, mikor a térképet nézegetik a Sonas-szakadékről, Clara a háttérben várja Dokit (mivel alapból úgy volt, hogy kimegy érte az állomásra). Mondjuk ez annyiban módosítja a történteket, hogy a Clayton-szakadék nem akkor nem lett Clayton-szakadék, mikor Clara nem zuhan bele (persze bizonyos szinten akkor), hanem abban a másodpercben, mikor Dokiba belecsap a villám, hiszen az azt követő másodpercben ő már a történelem része, kiment az állomásra a tanárnőért, így a Sonas-szakadék maradt Sonas-szakadék. Persze, a végleges elnevezés már Eastwood-szakadék. Tényleg óvatosabban kéne tárgyalgatni ezt az időutazós dolgot a jövőben... Vagy a múltban.
0
2008. június 15., vasárnap 12:24
Tényleg az, hogy Marty anyja George-ra emlékezett és nem Calvinre (Marty) az valóban belefér a film logikájába, ez előjön a harmadik részben is, ahol ugye megtalálják a Dokiról készült képet, amint az óra mellett áll, majd később a kép bal szélére Marty kerül, azaz ez egy jó logika (sőt, az első rész logikája teljesen rendben lenne, csak a folytatások kavarnak be), de ha Doki emlékezett Marty-ra az első részben (ugye a levél és stb.), akkor a harmadik részben miért nem emlékezett az 55-ös dolgokra? Mondjuk az lehet, hogy aki időt utazott, az nem alakul át, de ennek meg az mond ellent, amit már említettem (csak a tárgyak alakulnak át). De ez se helyes, hiszen Marty és később Biff is foszladozni kezdenek, mikor fizikai létük kérdésessé válik. Természetesn az elme az más kérdés, az lehet hogy nem alakulgat így. Tényleg! Talán arról van szó, hogy az időegyenes alakítgatása csak a materiális dolgokra hatn, az emberek szöveteire, a tárgyakra stb., és a gondolkodás nem módosul. Ah, úgy szeretem a BTTF logikáját megvitatni :)
0
2008. június 15., vasárnap 11:15
Hát..mivel Marty egy plusz adaléka lett az 1955-ös téridőnek,így az általa megkavart események miatt ő már a saját altrnatív 1985-ébe ment vissza,ami csak a szülei-Biff viszonyból lett más,így jó lett neki:)

Arra meg csak most döbbentem rá múlt héten imdb-t nézegetve,hogy a csöves,akibe Marty kétszer is belefut,nem más,mint Red Thomas,az 1955-ös év polgármestere,kicsit lecsúszott 30 év alatt:)
0