Keresés

Vissza a jövőbe trilógia (3 DVD)

2002. október 31., csütörtök 12:57
ez év karácsonyára fog megjeleni
0
2002. október 29., kedd 12:27
nagyon szép amit írtál derceto de a dvd-n mindíg van eredeti hang ,szinkron viszont nincsen és az is fontos tehát most tök mind1 hogy mibe jobb eredeti vagy szinkron nem tudod össze hasonlítani ha nincsen rajta. Amugy attól is függ hogy hogy szoktad meg a filmet én nekem van olyan film ami szinkronban xar de van ami csak szinkronban jó mert ott jönnek ki a poénok, eredetiben Nem .Hiába tudsz angolul perfektnek kell lenni ahoz hogy élvezd én tudom .Na mind1 szerintem az a fontos hogy a nagy kutyák mit gondolnak nem mi:((
0
2002. október 29., kedd 12:07
Az Amazonon december 2. az uj megjelenesi datum,lehet, hogy ehhez igazodik a hazai megjelenes is!-))
0
2002. október 10., csütörtök 3:02
Sziasztok!

A Star Wars II DVD-hez ugye nincs semmi köze a UIP-nek? Azt ugyanis még az idén szeretném a kezemben tartani...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2002. szeptember 18., szerda 12:27
Én valahol pont fordítva érzek. Vagyis nézek mondjuk egy amerikai filmet amit angolul vettek fel, és furcsa, hogy nem annak a színésznek a hangját hallom akit a képernyőn látok (és persze ez is szerves része lenne az ő játékának), hanem egy másik szinészét, azt a látszatot keltve, mintha az egészet itt vették volna fel két utcával arrébb. A szinkron elvesz valamit a filmből és persze hozzá is rak valamit, és bár nagyritkán ez a kettő egyensúlyban van, én akkor is a film megcsonkításának érzem, és a szinkron hangsáv mindig is alacsonyabb rendű számomra mint az eredeti. Ettől még lehet a szinkron önmagában fergetegesen jó, sőt élvezetesebb mint az eredeti, még akár számomra is. De ettől még ugyanúgy csak egy szinkron marad, egyfajta deformálása a filmnek. Hasonlóan, azt sem szeretnénk, hogyha nálunk megváltoztatnák a képarányt, vagy másképp vágnák a filmet akár jobb lesz tőle akár rosszabb.
A fenti gondolatmenettel nem a szinkron szükségességét akartam megkérdőjelezni. Persze az a legjobb, ha minden lemezen szerepel az eredeti hang és a szinkron is, hiszen olyan nyelven a legélvezetesebb nézni, amit értünk. Márpedig a nagyközönség nem nagyon beszél idegen nyelvet. De emellett fogadjuk el azt is, hogy ezek a filmek nem Magyarországon készülnek, és az eredeti hangjukkal alkotnak egy kerek egész dolgot.

Mindettől függetlenül imádom Speier Dávid fordításait, akár szinkron, akár felirat. Ő még a Vissza a jövőben szövegét is föl(jebb) tudná dobni. Nem ő fordítja most véletlenül? Minden esély megvan rá, hiszen a UIP-nek dolgozik és minden fontosabb filmet ő fordít.
0
2002. szeptember 18., szerda 10:13
Valamikor az RTL-en láttam egy filmes műsort (vmi sör volt a címében), abban mutatták, hogy újraszinkronizálják a trilógiát (Rudolf Péterrel és Rajhona Ádámmal). Gondolom, csak a DVD kiadáshoz csinálták.
0
2002. szeptember 9., hétfő 2:07
ezt beszéld meg a külföldi kiadókkal
0
2002. szeptember 9., hétfő 0:53
Alig várom, hogy megjelenjen, de ha nem lesz rajta magyar szinkron, csak kamu, akkor nem veszem meg.
Magyar szinkron nélkül egy vígjáték élvezhetetlen, pláne, ha mindenidök legjobb sci-fi vígjátékáról van szó, amihez igencsak igényes magyar szinkront csináltak.
0
2002. augusztus 12., hétfő 20:42
nem, nem keverem. az interstate 76 készítőit a film inspirálta, csupán más kort választottak. a folytatás pl. már 198o-ban játszódik.

spielberg dueljére gondolok, igen. de nem paramount, hanem universal. meg volt hírdetve a májusi megjelenés amerikában, de elhalasztották. nem tudni, miért.
0
2002. augusztus 12., hétfő 1:00
Egy igényes DVD kiadásban reménykedem.
Az örökös szinkron mániával kapcs.ban:
magyar anyanyelvű ország vagyunk, magyarul beszélünk és magyarul olvasunk, ezért jogosan várható el minden lemezen a magyar szinkron, és a magyar felirat.Az, hogy valaki jobban szereti az eredeti hangot az az ő egyéni beállítottsága, de nem az átlag magyar DVDző polgáré.Tehát minden lemezre szinkront(minimum 5.1), és igényes feliratot!
0
2002. augusztus 11., vasárnap 21:37
Zalus. Szerintem kevered az Interstate 76-tal. Nem sok hasonlóság van Bob Gale filmje és a fent említett játék között. (Ha mégis létezne Interstate 60 játék, hát megkövetlek.)
Spielberg Duell-jára gondolsz? Nem Paramount az véletlenül?
0
2002. augusztus 11., vasárnap 20:15
jó kis film [készült belőle játék is], habár nem egy kowalski, se nem egy bullit - főleg nem egy duel, de azért élvezetes kis autós film. apropó: duel megjelenést rendesen elhalasztották, ha egyáltalán kijön valaha, akkor magyarországon is megjelenik esetleg..?
0
2002. augusztus 11., vasárnap 14:37
Vissza a jövőbe rajongóknak, egy kis off információ: szeptember közepétől kölcsönözhető (sajnos csak VHS-en) Bob Gale (a Vissza a jövőbe trilógia írója) első rendezői filmje, az Úttalan út (Interstate 60)!
0
2002. július 9., kedd 13:13
to tomi:

IMDB:

Aspect ratio
1.37 : 1 (negative ratio)
1.85 : 1 (intended ratio)
1.85 : 1 (negative ratio, special effects)

(mindharom filmnel)

hat en sehol nem latok 2.35-ot...;))
0
2002. július 8., hétfő 8:51
Nekem ennek a filmnek a képaránya nem tetszik, ugyanis az eredeti moziban vetített mindhárom film képaránya 2,35:1 és nem a DVD-n megjelenő 1,85:1-es képarány. A filmeknél nem az audióhangokkal, hanem a képarányokról kellene vitatkozni, mert egyre több film jelenik meg rossz képaránnyal.
0
2002. június 22., szombat 18:30
Én imádom a Vissza a Jövőbe filmeket, főleg az első részt.Azt legalább 100-szor láttam és tényleg minden hangját ismerem.Ezt a hangulatot újra nem lehet elkapni.Valszeg. az új szinkron is kiváló lesz de ez akkor sem az igazi.A megoldás, hogy az új szinkron mellé benyomnák az eredeti sávot is.Aki akarja az hallgassa így.
Igazság szerint Én még nem mertem előrendelni sem mert félek tőle, hogy kaka lesz.
0
2002. június 13., csütörtök 23:31
Azt hiszem hogy én tudom hogy miért nem ment át a minőség teszten a film! :-) nos és vagy ezerszer láttam a filmet mind TV-ben mind VHS-en (ugyanis megvettem azt az utoljára kiadott verziót). De mindegyikben nagyon zajos volt a szinkron és tele volt recsegéssel! És gondolom mivel ez mindegyik verzióban benne volt, az eredeti szinkron ami megvan a kiadónál az is ilyen! :-( Finoman szólva Xar ügy! :-) Viszont most az a fura,hogy most kezdődik a nyári szünetem és már most várom a végét! ILYEN MÉG NEM VOLT! :-) És gondolom mindenki tudja hogy miért váro a szünet végét! :-) HÁT MERT...."We're back? -We're back!... :-)))) VISSZA A JÖVŐBE RULEZ! :-)))))
0
2002. június 11., kedd 22:34
köszi, hogy gondoltál rám...:)

igazából a dts az ilyen régi filmeknél (amiknél monoból, vagy sztereoból dolgozzák át) nem szól olyan jól...

viszont a régi mono szinkron.. hm.. az jó lett volna.. persze abban is lehet valami, amit az xpress írt valahol... nem ment át a régi szinkron a kiadó minőségtesztjén..és így nem kerülhetett fel a lemezre..

hallgassuk meg ezt az új szinkront.. aztán majd meglátjuk..
0
2002. június 10., hétfő 15:37
És az vajon biztos-e, hogy a régi magyar szöveggel veszik fel az új szinkront?
Az Utolsó cserkész alapján még ebben sem lehet teljesen biztos az ember fia...
0
2002. június 7., péntek 12:53
Én meg az olyanokat nem tudom megérteni, mint Erasure, akik hasra esnek a kiadó előtt és imákat rebegnek, hogy micsoda áldás, hogy végre méltatnak minket arra, hogy feltesznek 1 q szinkront a lemezre. Ezt már kb. 10000szer elmondtuk, hogy ennyi pénzért MINDEN lemezen illene lennie magyar szinkronnak. Szóval én ezt nem úgy fogom fel, hogy húú micsoda szerencse hanem hogy vki végre valahára észbe kapott és kiszolgálja végre a vevők igényeit ahogy az elvárható. Az meg, hogy pénz feccöl bele muhahaha jót röhögtem, ha egyszer el akar adni vmi a kiadó akkor törödjön vele, imho még egy húzás amit természetesnek illene venni.
Az meg hogy "új szinkron és senki sem hallotta, nem tudhatja milyen.." nem is kell, hogy halljuk és ide megmondom neked h rosszabb lesz, mert nagyon egyszerű: újraalkotni egy régi szinkront az összes nüanszával lehetetlen!!! Én aminek örültem volna: régi szinkron monoban és DTS, hogy sutter barátom is jól járjon. Szerintem ez olyan egyszerű képlet. Csak azok bonyolítják akik nem karják látni a lényeget...
0
2002. június 5., szerda 12:35
A filmhez kapcsolódó hozzászólásokat látva, úgy érzem némely emberkének semmi se jó.Persze lehet fanyalogni, hogy új szinkron(bár szerintem még senki sem hallotta),de a kiadó szándékát, hogy egyáltalán pénzt feccöl bele az új szinkronba csakis dícsérni kell.Ha jó lesz a fogadtatása a filmeknek (lehet egyáltalán más ??), talán megtartják jó szokásukat és továbbra is "vesződnek" a szinkronnal. Be kell látnunk, hogy elég pici nyelvterület vagyunk, és örülnünk kell minden egyes pozítívumnak.
Nagyon várom a kiadványt, hisz az elsőt még az osztrák tv-n láttam kitudja hány éve,utánna meg alámondásos videón.  Ehhez képest a DVD .......
0
2002. június 3., hétfő 18:05
Én csak csatlakozni tudok az előttem-szólókhoz. Amióta van DVD-m (tavaly október), várom a Vissza a jövőbe trilógiát. Tudom, hogy sokan paráznak az új szinkrontól, de erre annyit tudok mondani: én többször láttam már németül is, és úgy is odavoltam érte!
0