Keresés

Megjelenések

2024. október 26., szombat 20:09
Jack Harper írta:
Még mindig várjuk a Fotelmozi / ProVideo / GHE kombináció nagy visszérését, amit beigértek!!! 🫣🤔

Az Xpress se tud semmit, így valószínűleg a Paramount filmeknek is búcsút mondhatunk.
Fantasztikus filmforgalmazóink voltak,  akik semmiről se tehetnek, hogy ide jutott a magyar filmkiadás, hogy elsőként az EU-ban megszűnt az összes nagy Stúdiónak a fizikai filmforgalmazása. ( Disney, Sony, Warner, Universal,  Paramount )
Kösz Provideo, Kösz Select, Kösz Gamma stb...  az áldozatos és odaadó munkátokért.  ( Irónia  - ha esetleg valaki komolyan gondolná)

Hidd el, hogy az Xpress sokkal többet tud mint ahogy azt Te is hinnéd!
0
2024. október 26., szombat 16:22
Dömi írta:
Még mindig várjuk a Fotelmozi / ProVideo / GHE kombináció nagy visszérését, amit beigértek!!! 🫣🤔

Az Xpress se tud semmit, így valószínűleg a Paramount filmeknek is búcsút mondhatunk.
Fantasztikus filmforgalmazóink voltak,  akik semmiről se tehetnek, hogy ide jutott a magyar filmkiadás, hogy elsőként az EU-ban megszűnt az összes nagy Stúdiónak a fizikai filmforgalmazása. ( Disney, Sony, Warner, Universal,  Paramount )
Kösz Provideo, Kösz Select, Kösz Gamma stb...  az áldozatos és odaadó munkátokért.  ( Irónia  - ha esetleg valaki komolyan gondolná)
1
2024. október 25., péntek 21:02
1
2024. október 22., kedd 16:45
Törölve, szerintem ennyi volt... írta:
Szerencsére nem érintett a dolog, csütörtök délután adták fel, most érkezett meg az automatába. Viszont az Xpress-nél nem tudom mivan, egy nap alatt meg szokott érkezni a csomag a Pick-Pack pontra, még a csehek elött szintén csütörtökön adtam le egy rendelést, egy órára rá kaptam is mail-t hogy feladták, az viszont még ma sem érkezett meg...

Negyedik üzenetemre sem reagált az Xpress, voszont olvasni olvasták. Most hirtelen törlődött a rendelésem miután mondtam hogy már nem fogom tudni átvenni, mintha nem is létezett volna, tehát fel sem lett adva. Szerintem ennyi volt az Xpress története, mondjuk ebben a helyzetben ami manapság van nem lepődöm meg, csak sajnálom. Nincs is mit árulni gyakorlatilag... Emlékeimbem megmaradnak a régi szép Xpress-es idők, a gyűjtést nyilván nem hagyom abba, de az Xpress fiókomat törlöm.

Sziasztok!

Hogy az Xpress miért nem válaszolt, nem tudom, nekem szoktak, de kicsit talán várhattál volna és szerencséd lesz. Elég nagy káosz van most Packeta és Sameday vonalon. Ugye pickpackra az általam is sokat szidott Sprinter szállított, de őket "bekebelezte" a Sameday.  Packeta meg a Foxposté lett, de ez itt nem lényeg. Nekem is rá kellett kérdeznem a csomagomra, mert jelezve volt, hogy feladták, de még el sem hozták tőlük. Szóval ez nem az Xpress hibája, hanem a Sameday rendszeré. Nekem 1 hétre rá hozták el, mint amikor jelezve volt, utána viszont ideért pi(c)kpa(c)k :)
0
2024. október 22., kedd 12:54
Törölve, szerintem ennyi volt... írta:
Szerencsére nem érintett a dolog, csütörtök délután adták fel, most érkezett meg az automatába. Viszont az Xpress-nél nem tudom mivan, egy nap alatt meg szokott érkezni a csomag a Pick-Pack pontra, még a csehek elött szintén csütörtökön adtam le egy rendelést, egy órára rá kaptam is mail-t hogy feladták, az viszont még ma sem érkezett meg...

Negyedik üzenetemre sem reagált az Xpress, voszont olvasni olvasták. Most hirtelen törlődött a rendelésem miután mondtam hogy már nem fogom tudni átvenni, mintha nem is létezett volna, tehát fel sem lett adva. Szerintem ennyi volt az Xpress története, mondjuk ebben a helyzetben ami manapság van nem lepődöm meg, csak sajnálom. Nincs is mit árulni gyakorlatilag... Emlékeimbem megmaradnak a régi szép Xpress-es idők, a gyűjtést nyilván nem hagyom abba, de az Xpress fiókomat törlöm.

Sziasztok!
1
2024. október 21., hétfő 14:19
0
2024. október 20., vasárnap 9:45
Csehektől való rendelés esetén, a mi csomagjainkat is érintik ezek a Packetás csomagkésések? Azóta csak előrendeléseim voltak, most adta fel a FG csütörtökön, remélem nem kell heteket várni rá...
0
2024. október 16., szerda 6:14
katobazsika írta:
Sima mezei bd alatt a műanyagtokost érted? Mert azok beleférnek másfél, két percbe. Ott az a baj, ha nincs belső borítókép vagy egy érdekesebb lemez szitázás, akkor igazából nincs mit megmutatni. De ez meg csak a kicsomagolás után derül ki. Egyébként a steelbook-ok miatt kezdtem el annak idején. Mikor először kézbefogtam (Terminátor 1), instant szerelem lett. Aztán jött a többi, Elysium, Az elnök végveszélyben, stb. Úgy voltam vele, hogy ezt szeretném megosztani mással is. Aztán ehhez hozzájött, hogy akkor a műanyagtokost is videózom. És igen, sokszor nagyon unom, hogy a 'semmit' csomagolom ki. Szóval lehet, hogy ezeket idővel majd elhagyom. Vagy többet belezsúfolok egy videóba, pl egy egész rendelést. De mint lentebb írtam, úgy látom nincs nagy érdeklődés a videókra, így több energiát, időt meg nem szívesen teszek bele. Munka és család mellett sokszor ez is nyűg!

Igen, a sima kék tokos standard kiadásokra gondolok... nekem az két fénykép oszt szevasz, szóval ott a két perc is már, mintha a Sátántangót nézném :-D

Szerintem simán találhatnál egy olyan formátumot ami egy működőképes megoldás a belefeketetett időt és eredményt nézve. Ha nincs kedved beszélni akkor valami stilizált felirat megoldás is lehet, persze ott meg már kérdés, hogy mire van lehetőséged, milyen szoftvert használsz stb...  De nézd csak meg a Criterion Closet picks videókat, bemennek aztán egyszerűen levesznek valamit a polcról, mondanak pár szót és kész, nincs benne semmi kameratrükk, vagy vágás... . Persze ott van egy szakmailag elismert valaki akinek a félmondata is sokszor aranyat ér, de amit mondani akarok, hogy nem feltétlen kell túlbonyolítani.... Inkább a személyességre menj rá, mert akkor amiket most csinálsz azt az utódjaid mint egy személyes ajánlót nézik meg egyszer.... elindítják a Rambot oszt megnézik, hogy nagyfater mit is mondott, hogy az szar vagy jó? :-D

Az a baj, hogy érthetően mivel egy Magyar csatorna, Magyar vonatkozás kiadásokat mutat be, viszont amiken van manapság magyar vonatkozás, azok általában sima műanyagtokos kiadások, egy két kivétellel. Én szívesen nézem ezeket is, van pár kiadás ami itt van a polcon bontatlanul, és nem is tudtam hogy van belső borítója. A többiben egyébként igazad van teljesen, szerintem is jobb lenne beszélni is a kiadványokról/filmekről, de én örülök neki hogy ez is van, és csinálja.

Persze, azért is írtam, hogy én speciel minden physical media-t támogató tevékenységnek nagyon örülök és fontosnak tartok.
0
2024. október 15., kedd 16:27
funtom (resigned) írta:
Sima mezei bd alatt a műanyagtokost érted? Mert azok beleférnek másfél, két percbe. Ott az a baj, ha nincs belső borítókép vagy egy érdekesebb lemez szitázás, akkor igazából nincs mit megmutatni. De ez meg csak a kicsomagolás után derül ki. Egyébként a steelbook-ok miatt kezdtem el annak idején. Mikor először kézbefogtam (Terminátor 1), instant szerelem lett. Aztán jött a többi, Elysium, Az elnök végveszélyben, stb. Úgy voltam vele, hogy ezt szeretném megosztani mással is. Aztán ehhez hozzájött, hogy akkor a műanyagtokost is videózom. És igen, sokszor nagyon unom, hogy a 'semmit' csomagolom ki. Szóval lehet, hogy ezeket idővel majd elhagyom. Vagy többet belezsúfolok egy videóba, pl egy egész rendelést. De mint lentebb írtam, úgy látom nincs nagy érdeklődés a videókra, így több energiát, időt meg nem szívesen teszek bele. Munka és család mellett sokszor ez is nyűg!

Igen, a sima kék tokos standard kiadásokra gondolok... nekem az két fénykép oszt szevasz, szóval ott a két perc is már, mintha a Sátántangót nézném :-D

Szerintem simán találhatnál egy olyan formátumot ami egy működőképes megoldás a belefeketetett időt és eredményt nézve. Ha nincs kedved beszélni akkor valami stilizált felirat megoldás is lehet, persze ott meg már kérdés, hogy mire van lehetőséged, milyen szoftvert használsz stb...  De nézd csak meg a Criterion Closet picks videókat, bemennek aztán egyszerűen levesznek valamit a polcról, mondanak pár szót és kész, nincs benne semmi kameratrükk, vagy vágás... . Persze ott van egy szakmailag elismert valaki akinek a félmondata is sokszor aranyat ér, de amit mondani akarok, hogy nem feltétlen kell túlbonyolítani.... Inkább a személyességre menj rá, mert akkor amiket most csinálsz azt az utódjaid mint egy személyes ajánlót nézik meg egyszer.... elindítják a Rambot oszt megnézik, hogy nagyfater mit is mondott, hogy az szar vagy jó? :-D

Az a baj, hogy érthetően mivel egy Magyar csatorna, Magyar vonatkozás kiadásokat mutat be, viszont amiken van manapság magyar vonatkozás, azok általában sima műanyagtokos kiadások, egy két kivétellel. Én szívesen nézem ezeket is, van pár kiadás ami itt van a polcon bontatlanul, és nem is tudtam hogy van belső borítója. A többiben egyébként igazad van teljesen, szerintem is jobb lenne beszélni is a kiadványokról/filmekről, de én örülök neki hogy ez is van, és csinálja.
0
2024. október 15., kedd 11:48
blurayfan1983 írta:

0
2024. október 15., kedd 8:41
0
2024. október 15., kedd 7:12
Nem akarok ünneprontó lenni, de sima mezei blu ray kiadások 4-5 perces "unboxing" videóknak értelmét nem látom... Tudod mennyi az unboxing? Netto 10msp amíg letéped a csomagolást, megnézed elől-hátul és kész...  

Hozzáteszem bármiféle physical media-val foglalkozó dolgot értékelek és becsülök, csak ennek így sok haszna nincs... Senki nem fog 4-5 percet egy dvd tokot nézni a videón... Egy komolyabb kiadás, doboz, poszter, stb, az már más kérdés. Ez így most olyan, hogy bőven elég lenne 2-3 fotót feltölteni és kész. Néztem videódat már, de pont így: belepörgettem, hogy lássam előlről, hátulról és kész.

Sokkal előrébb mutató lenne, hogy ha pl gyors megmutatom a kiadványt, legyen mondjuk 30msp, és utána 1-2 percet beszélsz a filmről, oszt csók...    Vagy összehasonlítod a kinti kiadással, vagy valami...

Jó, hogy csinálod meg van ilyen, de ebben a formában te is beleunsz meg értelme se sok... Ha érdekelnek a filmek akkor meg beszélj róla, attól lesz személyes, attól lesz valami olyan, hogy majd 20 év múlva gyereked megnézi és woow, mint egy személyes ajánló... És akár minden gyűjteményedben levő lemezhez csinálhatsz ilyet, tök mindegy, hogy milyen kiadvány...  Én ha csinálnék ilyet, biztos így csinálnám. (én egyébként naplót vezetek amiben az elmúlt 15 év minden egyes filmje, sorozatepizódja dátum szerint fel van tüntetve és mellé személyes gondolataim... egyszer majd a gyerekem előveszi hátha)
0
2024. október 14., hétfő 9:19
blurayfan1983 írta:
A videók alatt direkt nem beszélek. Azt nem tudnám jól csinálni, meg ott a termék lényeg. Én konkrétan utálom, mikor nézek egy unboxing-ot és a pofázást kell nézni, hallgatni. Mindig beleléptetek a már kicsomagolt részre. Hogy néz ki az adott steel kívül, belül.
Beszéd alatt a chatelésre gondoltam, adott videó alatt.

Ja mondjuk érthető, ha belegondolok sokszor én is hang nélkül nézem a külföldi unboxingokat. Ez a chat mondjuk egy jó ötlet!😉
0
2024. október 14., hétfő 8:05
A videók alatt direkt nem beszélek. Azt nem tudnám jól csinálni, meg ott a termék lényeg. Én konkrétan utálom, mikor nézek egy unboxing-ot és a pofázást kell nézni, hallgatni. Mindig beleléptetek a már kicsomagolt részre. Hogy néz ki az adott steel kívül, belül.
Beszéd alatt a chatelésre gondoltam, adott videó alatt.
0
2024. október 13., vasárnap 20:44
blurayfan1983 írta:
Jó videókat csinálsz a csatornádon, tegnap egész este azokat néztem. A filmgyűjtés ugye megszűnt ahogy nézem, mondjuk a srác nekem annyira nem volt szimpi, meg a videók nagy része sem érdekelt, mert azt néztem egy idő után hogy ő gondolkodás nélkül csak halmozott mindent... Aztán ami van még hazai csatorna, a Richárd leginkább zenékkel foglalkozik, filmekkel ritkán. A Dávid és a horrorszkóp pedig kb csak horrorral, úgyhogy ahogy nézem te foglalkozol egyedül műfajtól függetlenül ezzel. Egyszer csinálj majd egy gyűjteménybemutatót is!😉

Köszi szépen, pedig gondoltam rá, hogy abba hagyom, mert hogy senkit nem érdekel. Nincs visszajelzés semmi, pedig szívesen beszélnék adott esetben a filmről, kiadványról, stb. Egy régebbi gyűjtemény bemutatós videóm van csak, akkor kezdtem a videózást. De abba ugye csak a blu-rayek vannak. Akkor még nem volt uhd-m, csak dvd-k, de azokat se néztem. Mindenesetre örülök, hogy legalább egy embernek tetszik amit csinálok. :)

Na ezek tök jók lennének, azt hittem direkt nem akarsz beszélni, azért nem kérdeztem rá. De így, akkor mindenképp jó lenne, nézem vissza a videóidat folyamatosan, nagyon jó hogy csinálod, mert tényleg csak te vagy, aki így foglalkozik vele. Biztos hogy sokan nézik, és tetszik nekik, csak gondolom sokan megnézik, és nem reagálnak, ez miatt ne hagyd abba!😉
0
2024. október 13., vasárnap 20:23
katobazsika írta:
Jó videókat csinálsz a csatornádon, tegnap egész este azokat néztem. A filmgyűjtés ugye megszűnt ahogy nézem, mondjuk a srác nekem annyira nem volt szimpi, meg a videók nagy része sem érdekelt, mert azt néztem egy idő után hogy ő gondolkodás nélkül csak halmozott mindent... Aztán ami van még hazai csatorna, a Richárd leginkább zenékkel foglalkozik, filmekkel ritkán. A Dávid és a horrorszkóp pedig kb csak horrorral, úgyhogy ahogy nézem te foglalkozol egyedül műfajtól függetlenül ezzel. Egyszer csinálj majd egy gyűjteménybemutatót is!😉

Köszi szépen, pedig gondoltam rá, hogy abba hagyom, mert hogy senkit nem érdekel. Nincs visszajelzés semmi, pedig szívesen beszélnék adott esetben a filmről, kiadványról, stb. Egy régebbi gyűjtemény bemutatós videóm van csak, akkor kezdtem a videózást. De abba ugye csak a blu-rayek vannak. Akkor még nem volt uhd-m, csak dvd-k, de azokat se néztem. Mindenesetre örülök, hogy legalább egy embernek tetszik amit csinálok. :)
0
2024. október 13., vasárnap 18:47
blurayfan1983 írta:
Kár értük, mondjuk csak 3 kiadásom van tőlük, de jók voltak.

Én 4 steel-t rendeltem onnan:  
King Kong, Pain & Gain, Pitch Black, Terminátor 2.  Mindegyiken  van szinkron/felirat.
Filmgame-et jobb szeretem.

Alapjáraton én is a Filmgame-tők rendelek (néha Blu-shop) ha a csehekről van szó. Filmarénától csak a saját kiadásukból vettem hármat, Tenet, Lánglovagok FAC, és a 13 óra Black Barons. De ezeket sem mostanában, és ennyi a Filmarénás történetem.😄 Ahonnan sokat rendelem az a Filmgame, Futuremovie, no meg az Ebay.😊 Jó videókat csinálsz a csatornádon, tegnap egész este azokat néztem. A filmgyűjtés ugye megszűnt ahogy nézem, mondjuk a srác nekem annyira nem volt szimpi, meg a videók nagy része sem érdekelt, mert azt néztem egy idő után hogy ő gondolkodás nélkül csak halmozott mindent... Aztán ami van még hazai csatorna, a Richárd leginkább zenékkel foglalkozik, filmekkel ritkán. A Dávid és a horrorszkóp pedig kb csak horrorral, úgyhogy ahogy nézem te foglalkozol egyedül műfajtól függetlenül ezzel. Egyszer csinálj majd egy gyűjteménybemutatót is!😉
0
2024. október 13., vasárnap 17:55
katobazsika írta:
Kár értük, mondjuk csak 3 kiadásom van tőlük, de jók voltak.

Én 4 steel-t rendeltem onnan:  
King Kong, Pain & Gain, Pitch Black, Terminátor 2.  Mindegyiken  van szinkron/felirat.
Filmgame-et jobb szeretem.
0
2024. október 13., vasárnap 9:49
blurayfan1983 írta:
A Filmarénával mi a helyzet a cseheknél? Oké hogy időnként előkerülnek üres steelek pl a T2-ből, meg mágnesek a FAC kiadásokból amik megmaradtak, de mintha egy jó ideje megállt volna az egész nem? Legalábbis nekem úgy tűnik, kb a lemezek nélküli Predator kiadások óta.

Én úgy tudom, hogy csődbe mentek, ezért nincsenek már jó ideje új megjelenések, csak a meglévő készletet árusítják. Mondjuk ha ez igaz, nem értem miért nem szórják ki a készletet apróért, aztán belehet zárni a bazárt. Nagyon drágák még mindig.

Na ezt nem hallottam, de ez járt a fejemben. Azt én sem értem, így az életben nem fogják kiszórni, ráadásul ha belépek, utána még drágább árat mutat... Kár értük, mondjuk csak 3 kiadásom van tőlük, de jók voltak.
0
2024. október 13., vasárnap 7:22
katobazsika írta:
A Filmarénával mi a helyzet a cseheknél? Oké hogy időnként előkerülnek üres steelek pl a T2-ből, meg mágnesek a FAC kiadásokból amik megmaradtak, de mintha egy jó ideje megállt volna az egész nem? Legalábbis nekem úgy tűnik, kb a lemezek nélküli Predator kiadások óta.

Én úgy tudom, hogy csődbe mentek, ezért nincsenek már jó ideje új megjelenések, csak a meglévő készletet árusítják. Mondjuk ha ez igaz, nem értem miért nem szórják ki a készletet apróért, aztán belehet zárni a bazárt. Nagyon drágák még mindig.
0
2024. október 12., szombat 20:03
Ezt muszáj volt előrendelnem: :)

https://www.futuremovieshop.fi/interstellar-limited-special-edition-p-5729.html
0
2024. október 12., szombat 20:02
0
2024. október 11., péntek 14:21
Dömi írta:
Tisztelt Xpress!

Mi a helyzet a Fotelmozi / ProVideo "nagy őszi visszatérésével"????
Nagyon várjuk a beigért "aktuális" és a tavasszal elmaradt jobbnál jobb megjelenéseket!

Írtam nekik face-n, természetesen nem válaszolnak!
1
2024. október 10., csütörtök 22:24
katobazsika írta:
Arra várhatunk... Őket ismerve, szép csendben eltűnnek.

Így van sajnos, főleg hogy a Paramount új címeire sem kerülünk már fel. Ebben az országban már csak függetlenek jönnek, amíg a B-weB / Fanservice, meg a Filmega bírja szuflával (bár ez utóbbi eddig három kivétellel nem nagyon adott ki számomra értékelhető filmet).

Ez van, a románoknál viszont tudtommal már semmi.

Sebaj, ott a Torrent, nekem a stream nem opció. Alkalmazkodni kell a körülményekhez.
1
2024. október 10., csütörtök 10:04
Dömi írta:
Tisztelt Xpress!

Mi a helyzet a Fotelmozi / ProVideo "nagy őszi visszatérésével"????
Nagyon várjuk a beigért "aktuális" és a tavasszal elmaradt jobbnál jobb megjelenéseket!

Arra várhatunk... Őket ismerve, szép csendben eltűnnek.
1