Keresés

Mennyei teremtmények

2007. január 8., hétfő 13:27
Én nemrégiben néztem meg a Mennyei teremtményeket, és igen vegyes érzésekkel kapcsolatam ki a DVD lejátszót. Peter Jacksont minden idők egyik legnagyobb rendezőjének tartva igen elfogultan indultam neki első jelentős sikerének, melyben a ma már világsztár és nagyszerű színésznő, Kate Winslet első filmszerepét alakítja. Talán nem voltam eléggé felkészülve a történetre vagy magam sem tudtam mire számítsak, nem tudom, de úgy érzem e film felemásra sikeredett. Elévülhetetlen érdemei mellett igen sok hiányossággal és következetlenséggel találkoztam, ami elégedetlenséget és enyhe csalódottságot okozott bennem. Nem, ez még nem az a Peter Jackson, akitől tátva marad a szám. Ez csupán egy útkereső Jackson, aki igen jó úton halad egy legenda felé. Egy zseni szárnypróbálgatásának voltam szem- és fültanúja. Ha pedig így vizsgálom az alkotást, azt mondom: a Mennyi teremtmények jó film. Kate Winslet bája uralja a mozivásznat, ez vitathatatlan. A vizuális megoldások, a trükkök már mind a Gyűrűk Ura klasszikus pillanatait juttatják eszembe. Ám a karakterkezelés és a jellemábrázolás terén még erős hiányosságokat véltem felfedezni. Mivel valós történet alapján készült a film, elsiklok a dramaturgia hullámzásai felett, ha így történt, hát így történt (már ha így történt). Mindent megkíséreltem, hogy szeressem a Mennyei teremtményeket, körülbelül ezerszeres pozitív diszkriminációban részesítettem, azt gondolom, ennél kedvezőbb előítéletekkel ember nem ült még le filmet nézni. Ám még így sem éreztem át azt a leplezetlen csodálatot, mellyel e filmet kedvelői éltetik. Fenntartom továbbá az újranézés jogát, és talán idővel megkedvelem, de úgy érzem a GYűrűk Urának, vagy a King Kongnak sokkal több helyet biztosítok a közel s távoljövőben a lejátszómban és az életemben. Ezzel együtt minden elismerésem Peter Jackson és a Mennyei Teremtmények készítőinek, egy nagy rendező alkotói odüsszeiájának mindenképp jelentős állomását képviseli.
0
2007. január 8., hétfő 13:12
Vertex Sanci visszatért?... ;-)
0
2007. január 8., hétfő 12:59
Óóóóó bocsi nem tudtam ha fórumban kommunikálsz akkor a nyilvánosság szabálya mindenkire vonatkozik csak rád nem.
0
2007. január 8., hétfő 12:55
Ne ajánlás volt hanem reagálás egy korábbi hsz-re
Amúgy kösz,hogy HOZZÁD szóltam...
0
2007. január 8., hétfő 12:52
Ezt az ajánlást most ugye nem gondoltad komolyan.... Szerinted miért mindig a Titanic-kal emlegetik egy lapon? Talán mert az  a filmje hozott a legtöbbet? És szerinted a bevétel egyenes arányos a színész tehetségével? Szóval szerinted ha egy színész mögé több kasszasiker filmet fel tudnak sorolni akkor annál jobb?Schwarzeneggert nem tartom különösebben jó színésznek mégis hányan látták a Terminátort 1-2-3-at....

Jodie Fostert meg folyamatosan a Bárányok Hallgatnak alapján ajánlgatják és szerintem mégis jó színésznő, pedig őt is a legtöbbet hozó filmjével emlegetik mindig...
0
2007. január 8., hétfő 12:33
Nem emlékszem rá,hogy lehülyéztelek volna...sem lelkiszegénynek nem neveztelek...sem szegénynek(provokatív értelemben).
Tovább olvasva a hozzászólásokat a törzsmagban/beltenyészetben van valami...
Ha minden Winslet film fórumon fikázzák az nem lehet véletlen...
Tudvalevő,hogy minden!!! filmjét még mindig csak úgy tudják eladni ha hivatkoznak a Titanic/Ladik/Tutaj/Csónak béli szereplésére amiben a hajó orrában dugott...
Ez is jelzi menyire tehetséges/szép...
Szép dolog kiállni női forumozóink mellet de ez is jelez valamit...
Bár a hozzászolásaikat olvasva nics értelme,leszopogatják ők maguktól is a körömlakkot az ujjukról...
A nyomatékosítás PONT a kinézetukről alkotott véleményem VÉGÉT jelezte.
És akkor még nem ejtettünk szót a "tehetségükről" pont
Sem a film hazai kiadásáról pont

Üdv.:Hülye szegény
0
2007. január 8., hétfő 1:40
Kösz, de nincs névnapom.

jó éjt!
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 1:39
jó, hát akkor boldog névnapot, kedves ramóna! :)
0
2007. január 8., hétfő 1:37
Nehéz napom volt, kímélj meg, kérlek, lapozzunk.
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 1:32
szerencsére nem az IQ az, ami elsőként megmutatkozik a vásznon, hanem a tehetség: van sok kedvencem, amiben kate játszik (e topikhoz tartozó film pl. pont nem :), s mindig kíváncsian fogom várni, miben tűnik fel legközelebb (a little childrennel valszeg újabb oscar-jelölést könyvelhet majd el magának). james cameron, john carpenter, vagy a színészek közül tommy lee jones és john goodman is nagy seggfejek (a szakma és nyilatkozataik szerint), mégis imádom a munkáikat.
0
2007. január 8., hétfő 1:29
tudod, a kötekedés és a vélemény-nyilvánítás között azért van némi különbség. el kell fogadni, ha valaki másképp vélekedik, mint te, esetleg lehet vitázni, meg minden, de nem kell egyből tüskéket szórni, mert hát ezzel csak magad alatt fűrészelsz.
0
2007. január 8., hétfő 1:25
Hát akkor gyere ki a rétre, hogy ezt megbeszéljük. :-)))))))))
Nyilván mégsem eleget olvastál, vagy nem tudom. A buta nőket én nyomban kiszúrom, és Kate nem olyan, hidd el! De szíved joga ezt gondolni, én is gondolok hasonlókat más nagy kedvencekről.
0
2007. január 8., hétfő 1:25
Szerintem nem, de egy nyilvánvalóan újabb kötekedővel már nem kívánok kezdeni, van még pár rész a West Wingből, az jobban szórakoztat. Bye! :-)
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 1:22
nos, akkor ezzel meg is válaszoltad a kérdést. :)
0
2007. január 8., hétfő 1:21
igen, másról is beszélt. beszélt ő mindenféléről, csak többnyire tőmondatokban. s én is olvastam már tőle több interjút, láttam is nyilatkozni (a titanic dvd-n pl.), hát egyszerű a lelkem, mint az ujjam. :)
0
2007. január 8., hétfő 1:20
A vitához csak annyit, hogy ha valaki értelmesen nyilatkozik egy színészről vagy egy filmről, és nem kezd alpári stílusban gyalázkodni, akkor senki nem szólja le. Palkó ott rontotta el, hogy ízléstelenül és durván fogalmazott. Én sem szeretek egy csomó színészt, ennek néha hangot is adtam, de nem ilyen formában.
A többi megjegyzésére nem is reagálok, mert nem érdemes, jobb dolgom is van. Azért köszi TM és Noémi. :-)))
0
2007. január 8., hétfő 1:17
Ezt se megcáfolni, se megerősíteni nem tudom, mivel nem olvastam azt az interjút.Viszont nehezen tudom elképzelni, hogy aki kiemelkedő színészi alakításokra képes, annak ne lenne intelligenciája. Ha már I.Q.-ról beszélünk, abban a legjobb színésznő állítólag Sharon Stone, kár, hogy neki viszont az alakításai pocsékok.
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 1:17
Hát akkor biztosan nem megfelelő oldalon olvastad az interjút, nekem rengeteg van tőle, amelyek pont azt bizonyítják, hogy ő másról is tud beszélni, mint a kinézetéről. Szerintem éppen ő unja már a legjobban, hogy folyton erről kérdezik, és általában más mederbe tereli a témát. Nagyon sok jó interjút olvastam vele.
0
2007. január 8., hétfő 1:10
:-)))
0
2007. január 8., hétfő 1:07
Szia demeter!
Nem tévedsz. :-)) Látom, te is otthon vagy Winslet-témában. :-)
0
2007. január 8., hétfő 1:01
színésznőnek jó, sőt, kifejezetten kiemelkedő, de nyilatkozatai alapján meglehetősen butuska nőszemély ez a kate. nemrég olvastam egy 8 oldalas megainterjút vele, a "hű, de kövér voltam" meg a "hú, de sovány lettem" kommenteken túl alig-alig mutatott valamit...
0
2007. január 8., hétfő 0:29
Az Értelem és érzelem.
most posts by TM
0
2007. január 8., hétfő 0:14
Végigolvastam a topicot, hát dobtam egy hátast! Olyan hülyeségeken vitáztok, hogy az eszem megáll.
Több dologban egyetértek Palkoval, mert én sem csípem Winsetet.
Szó szót húzott, egymást ettétek keresztbe-kosba. Azt hiszem, húzok innen, mert régebben én is írtam ide egy negatív kritikát a filmről.
Akkor nem is tudtam, hogy Winset az egyik csaj, nem ismertem fel. Csak a Titanicot láttam tőle.
Ott tetszett, itt nem, teljesen más, mint a Titanickban.
  Mondjuk a felrakott fotók jók róla . Nekem közömbös, nem imádom,és nem utálom, annyira nem érdekel.
0
2007. január 8., hétfő 0:12
asszem én lennék az utolsó ember, aki ezért vádolhat téged, de épp ezért igazán rájöhetnél végre, hogy egy percig se szóltam be neked. én is hasonlóan vélekedek erről a témáról mint te, s a magam ámokfutásait is csak azzal tudom magyarázni, hogy ott ütötte fel a fejét a kigyomlálandó sötétség.
evvan, peace és kate rulz.

hogy valami témához fződőt is mondjak, nekem a quillsszel lopta be magát a szívembe és közvetlenül utána az eternal sunshine-nal örökös tagjává is vált a leginkább kedvelt színésznőim körének.
neked melyik volt az első olyan film amiben felfigyeltél rá?
0
2007. január 8., hétfő 0:04
Nem tehetek róla, hogy itt ütötte fel a fejét a kigyomlálandó sötétség!
Engem bosszant legjobban, hogy így alakult, mert - sajnos - már hagyomány, hogy minden Kate Winslet-film fórumoldala ilyenekkel van szétcseszve!
most posts by TM
0