Keresés

SZINKRON (ÉS AMI MÖGÖTTE VAN ?)

2004. január 18., vasárnap 0:11
Ne bántsátok egymást...lécciiiiiiiii. Úgy jobb :-)
0
2004. január 17., szombat 20:25
Én úgyanezt gondolom rólad.. ezt meg is beszéltük ;)
0
2004. január 17., szombat 19:50
Szánalmas a stílusod... :(
0
2004. január 17., szombat 18:50
Ohh, elnézésedet kérem Mr. Bennfentes! De azért nagyon köszönöm, hogy értékes tapasztalataidat megosztod velünk, hisz te "kapcsolatban állsz a kiadókkal" És a kiadókat is TE irányítod ide, hogy "eszükhöz kapjanak". Wow! :DD
0
2004. január 17., szombat 15:31
Hmm. Tegnap óta nem volt időmide feljönni, és látom jó sok hozzászólás született. Sajnos azal, hogy ti hit kérdésként kezelitek a magatok igazát, nem tudok mit kezdeni, és a személyeskedő lekicsinyléseitekkel meg végképp nem. Ezek nem érvek, csak személyeskedő bántások...
Tegnap már elfelejtettem leírni, hogy mivel kapcsolatban állok kiadókkal, így tudom, hogy ők mire törekszenek. Azt is tudom, hogy a "nagyok" hogyan állnak a dolgokhoz. És talán nektek úgy tűnhet, hogy a nyavajgásainkkal a hazai forgalmazókat cseszegetjük, de ez szvsz a Ti részetekről elképesztően naív szemlélet. Azzal, hogy nyilvánosan egyre többen hangot adnak a problémáiknak, a lehető legjobb fegyver a hazai forgalmazók számára a "nagyok"-kal szemben, hiszen akár számokban mérve rögtön tudják mutatni a "nagyok"-nak, hogy a kiadványokkal mi a problémái a magyar vásárlóknak. Enélkül a "nagyok" pusztán egy legyintéssel is elintézhetik, ha a hazai forgalmazók pl. a szinkron hiányára panaszkodnak, mondván hogy egy kis kiadó nekünk ne pampogjon. De ők "gonosz" tőkések, akiknek viszont bármily meglepő is lehet, a vásárlóik soxor fontosabban, mint az alkalmazottaik, így a fogyasztók elégedettségére képesek jobban figyelni. Röviden ezt hívják minálunk VOC-nak. Hát ezért kell panaszkodni. Akinek meg nem kell szinkron, az ne panaszkodjon. Ám ha a mi panaszunkat képtelen tolerálni, ne várja, hogy melléálljunk - amit szívesen megtennénk - ha neki meg felirat nélküli kiadványokkal akarják kiszúrni a szemét...
0
2004. január 17., szombat 14:24
"Nagyon fogja izgatni a külföldi gyártót, hogy Mo-n százzal több vagy kevesebb fogy-e az adott filmből.."

Szerintem nem százas nagyságrendben mérhető a különbség egy szinkronos és egy szinkron nélküli kiadvány között, hanem egy kiemelt megjelenésnél (pl.: Star Wars) ezrekben (netán tízezerben). Meg vagyok győződve róla, hogy a fent említett Star Wars-ból ha eladtak 20 ezret Magyarországon, akkor egy szinkronos változatból 30 ezer is elfogyott volna. Az más kérdés, hogy ez sem érdekli a kiadókat...
0
2004. január 17., szombat 14:17
Én semmilyen okot nem látok a panaszkodás leállítására. Kijön az Alien szinkronnal, ez remek, csodálatos, nálam piros betüs ünnep lesz, de ettől a Drakulára még nem ugrik rá a szinkron. Majd ha MINDENEN lesz szinkron akkor esetleg már nem lesz miért (akkor jöhet a B+ miért nem DTS :DD).

0
2004. január 17., szombat 14:16
jó várakozást :)
0
2004. január 17., szombat 14:08
Egyébként nem hoztam föl tök rossz példákat. A Rettenthetetlennek nagyon jó szinkronja van és képzeld el, moziban feliratosan néztem. Ugyanúgy ahogy a többi említett filmet is láttam eredeti hanggal, a Final Fantasyt felirat nélkül is élveztem eredeti hanggal, ennek ellenére nem tudom elképzelni, hogy szinkron nélkül megvegyem.
0
2004. január 17., szombat 13:13
Viszont az a korábban említett okonál (a DVD drága, mindenkinek joga lehessen választani) fogva elvárnám én is hogy rajta legyen a magyar hangsáv. Az új filmek legtöbbje már azzal jön, úgyhogy szerintem egy okkal több leáállni a folytonos panaszkodással.
0
2004. január 17., szombat 13:10
"Azt mondjátok, hogy persze szerintetek is fontos a szinkron, de azért amikor csak lehet csípkelődtök velünk pont emiatt."
Engem személyesen pl. baromira nem érdekel, hogy van-e rajta vagy sem. Az összes régi kedvencemet megvettem, hiába szoktam meg őket szinkronnal anno. Az átállás b. annyi ideig tart amíg megszólalnak a szereplők és rájössz, hogy az eredeti játékukkal mennyivel hitelesebb a film. Meg kell próbálni, menni fog! :D
0
2004. január 17., szombat 13:06
Nyilván csak akkor adják ki ha megéri nekik újrakiadni. A Mars mentőakcióval tuti befürödtek. Egyébként szerintem tök rossz példákat hoztál fel: Braveheart, tökéletesen jó eredeti hanggal, magyarban Mel Gibson hangja oda nem illő módon Dörner György (aki egyébként remek hang) Sörös Sándor helyett; Keresztapa: rendkívül jó a RÉGI szinkron, de az soha a büdös életben nem lesz rajta DVD-n, minőségi korlátai is vannak, már a VHS-hez is új vacak szinkron készült azzal meg már úgyse jó, az eredeti pedig itt is szuper, akcentusos angol; Final Fantasy: biztos ez is élvezhetetlen angolul.
0
2004. január 17., szombat 12:47
neee, ne adjátok fel mert az nekünk....rossz lesz :DD
Ha már a kiadókkal nem tudjuk megvitatni ezeket a dolgokat legalább Ti maradjatok.
Amúgy nektek is rossz lesz ha mi vhs-en nézzük a szinkron miatt a filmeket ugyanis ezzel is csökken az itthoni dvd eladás és az nektek is rossz.
Én ellenben nagyon örülök, hogy több "lelki társam" is van abban, hogy alapból nem veszünk semmilyen szinkron nélküli filmet. Ti azt hiszitek, hogy nem fontosak nekünk a filmek. Tévedtek!! Megesz a fene a Rettenthetetlenért a Final Fantasyért a Keresztapáért és még vagy 50 címet tudnék kapásból mondani amit azonpercen vennék megfele ahogy kiadják szinkronnal. Mióta itt figyel a szinkronos Mátrix a polcomon (ami éppen akkor 2000-el volt drágább a szinkron nélkülinél) és mióta számolom a napokat február 24-ig az Alien Tetralógia miatt, azóta bízom benne, hogy a fent említett filmek is meg fognak jelenni nekem tetsző kiadásban. Azt mondjuk nem tudom, hogy a Mars mentőakció olyan NAGYON nagy siker volt-e, mindenesetre az is újra kijött szinkronnal.

Azt mondjátok, hogy persze szerintetek is fontos a szinkron, de azért amikor csak lehet csípkelődtök velünk pont emiatt.... :(
0
2004. január 17., szombat 12:30
;)
0
2004. január 17., szombat 12:28
egyetértek. részemről is vége. nézzék szinkronnal vhs-ről és várjanak a sült galambra ;)
0
2004. január 17., szombat 12:23
A francba, tőlem semmit nem idéztél, pedig énis írtam cifrákat :D
0
2004. január 17., szombat 12:15
Ezen az oldalon (nem a honlapon, ezen az egy lapon amin most vagyunk) nincsenek ezek, végigolvastam.
0
2004. január 17., szombat 10:50
"Másképp sajnos nem lehet kikényszeríteni a gyártótól, csak ha azt látja, hogy a szinkronos jobban fogy"
Nagyon fogja izgatni a külföldi gyártót, hogy Mo-n százzal több vagy kevesebb fogy-e az adott filmből..
0
2004. január 17., szombat 10:40
kész feladom...nem írom le többször..
0
2004. január 17., szombat 10:38
srácok!, azért egy dolog érthetetlen azok részéről akik nem igazán támogatják azokat akik igenis "követelik" a szinkront a lemezekre, sőt olykor le is fitymálják a szinkron után áhitozók véleményeit.(itt nem a csúnya beszédre gondolok)
szerintem mindannyiunk közös ügye hogy Magyarországon a magyar ember, ha akarja(és ez nagyon fontos) magyar szinkronnal is megnézhesse a filmeket.
hiszen az eredeti hang kedvelői szinte minden esetben a magyar hangsáv mellett megtekinthetik a filmet eredetiben magyar felirattal.(tudom, hogy van egy-két kivétel, ott meg ti dühöngtök a magyar felirat hiánya miatt és úgy gondolom, hogy ezt a dühöngést még nem szólta le senki, hiszen valóban kell a felirat is)
ezért is érhetetlen, hogy miért vannak emberek akik felháborodnak ha valaki(k) 5-6 évvel a DVD Magyarországi megjelenése után elvárná, hogy 5-7 ezer forintért kielégítsék az egyébként teljesen jogos elvárásait.
mindezek mellet ráadásul megmagyarázhatatlan, hogy melyik filmre tesznek szinkront. ha a nagysikerüre akkor ezeken, miért nincs :gladiator,star wars,forrest gump,ryan közlegény,teminator...stb.
mindenesetre bizakodom, hogy fejlődik azért ez az annyiszor felemlegetett "kispiac" és már nem sokáig marad le a magyar hang legalább a nagy produkciókról.
továbbá remélem nagyobb lesz az összetartás ebben a témában, hiszen egy jó dolog mellett "harcoskodunk" mi szinkron kedvelők.
0
2004. január 17., szombat 10:34
Nagyon fura, te alig tudom felfogni. Tényleg Magyarországon élünk? Nem mondod... Nem vetted észre hogy nem erről szól most itt a vita? Nem vetted észre hogy ezredszerre írjuk le, hogy semmi kifogásunk a szinkron ellen? Kötelezőnek kellene lennie a lemezeken. Az ellen van viszont van, hogy ezeket az egysoros nyivákolásokat ömlesztik egyre többen be az összes oldalra és már nagyon uncsi.
0
2004. január 17., szombat 10:13
Én meg azt tartom szomorúnak, hogy nem fogjátok fel, hogy Magyarországon élünk és én magyar vagyok. Egyre többen majmolják az angolt (amit megérthetek, hisz a film eredeti nyelvén szól hozzánk a film), de annyira, hogy nem is kíváncsiak a magyar szinkronra. Én ha tisztán érteném az angolt (ami mint tudjuk még a saját nyelvterületen élő sem ért meg mindig), akkor is a magyarral nézném, mert ragaszkodom a nyelvemhez. Fura mi? :-))
Másrészt mint írtam anno, hogy a Karácsonyi vakáció az egyik kedvenc filmem, és a szinkronja nagyon bejött nekem. De a DVD-n nincs rajta. Nem is veszem meg. Nem azért mert nem fontos, hanem azért, hogy a kiadók hátha rájönnek, hogy ez egy makacs piac, ahol úgy lehet több DVD-t eladni, ha van rajta szinkron (mint a videókazettákon). De mivel az elején ahogy írtam, sokan vannak úgy, hogy "a magyar szinkron nem érdekel", addig nem is lesz rajta a lemezeken.
Másrészt meg mér ne lehetne rajta, ha a DVD formátuma megengedi. Most nem a videokazettákról van szó, hanem DVD-ről, amit ha úgy akarok angollal, ha úgy, akkor magyar szinkronnal is élvezhessek.
Másképp sajnos nem lehet kikényszeríteni a gyártótól, csak ha azt látja, hogy a szinkronos jobban fogy.
0
2004. január 17., szombat 9:54
OTT a pont, derceto..
0
2004. január 17., szombat 8:34
költői kérdés: ha nem adják ki szinkronnal akkor nem veszed meg?

mert azért van egy csomó film ami nem hiszem újra megjelenik szinkronnal.
tehát az zavar, hogy simán le tudtok mondani a filmről dvd-n, egy magyar hangsáv hiánya miatt. ebből gondolom, hogy akkor nem is lehet olyan fontos a film.  mert aki szeret egy filmet és többszőr meg akarja nézni, annak édesmind1, hogy milyen a lemez. nektek egy a lényeg: magyar szinkron. ez szerintem szomorú.

0
2004. január 17., szombat 3:07
Tessék egy kis szemezgetés:

Pont az angol hang surround-os. Gratulálok annak a f..sznak, aki kitalálta.

Tök régen várom a DVD kiadást és tessék. FELiRAT. A Warnek KU... Se... A JÓ ÉDES ANY... ezrszer. Pedig azt hittem ez a legjobb kiadó, hát tévedtem Szemét álla..ok.

Most kell anyázni a kiadókat! Ne mindig csak a Hellraiser legyen porondon!

Én ezt a szart meg nem veszem!
Majd ha lesz szinkron!

A kiadó bekap6tya!

te nagyon kötekedős fajta ASSHOLE vagy! De valahogy leszarom!

Ilyenkor küldöm el a p....ba a kiadókat.

NAHÁT HOL A FAS..... BA VAN A SZINKRON

A Fox dögöljön meg, tle van a f.sz.m azzal, hogy nincs, csak felirat.

A Paramount bekaphatja....

Mi a f***é nincs rajta szinkron IS ?!?!

Magyarok vagyunk legyünk igényesek, a pénzünkért kapjunk minőséget!

Miért mindig Velünk,magyarokkal basznak ki?

Intercom. Kabd be a fa..om. Hol a szinkron.

Asszem ennyi elég lesz ebből...
0