Keresés

SZINKRON (ÉS AMI MÖGÖTTE VAN ?)

2004. január 17., szombat 1:26
Ironizálás közben "elfelejtettél" válaszolni. Szóval hol vannak ezen az oldalon a trágárságok?
0
2004. január 17., szombat 1:24
Tévedsz: kedvenc filmem és majd megveszem akkor, amikor kiadják szinkronnal.  (Anasztázia, Mátrix, Majmok bolygója 2001, Alien sorozat, stb.)

Amúgy meg miért kell idegzsábát kapnod vadidegen emberek preferenciái miatt? Tényleg nem értem. Engem nem zavar a ti véleményetek, de egy picit sem ám. Az zavar, hogy lenéztek és kioktattok minket amiatt, mert a mi nézetünk nem egyezik a tiétekkel.
0
2004. január 17., szombat 0:06
de az egészben a legkiakasztóbb:

kedvenc filmem, de nem veszem meg, mert nincs rajta szinkron.

na ettől kapok idegzsábát :)
0
2004. január 16., péntek 21:24
M: szóval akkor ez neked vmi jihad amit itt folytatsz le? Naiv agyaddal azt gondolod a kiadó szépen visszakeresi az összes filmnél a hozzászólásokat és észbe kap a te : "Mér nincs szinkron nem veszem meg" szintű hozzászólásaidtól? Nem képzelsz kicsit sokat magadról? Amúgy meg már 1000-szer el lett mondva, hogy a magyar kiadó ugyanúgy akarja a szinkronokat de az esetek nagytöbbségében nem rajta múlik, hogy rákerül-e vagy sem. Régi filmeket újra pedig a legritkább esetben (ha nagyon sikeres a film, ismétlem nagyon) adnak ki újra szinkronnal. A lírizálást pedig felesleges nekem előadni sokadszorra az angolul nem tudó családról, mert nem engem kell meggyőznöd a szinkron létjogosultságáról, én már több helyen is elmondtam, hogy úgyanazt vallom amit ti is: legyen mindenen szinkron, de nem fogom mindenhova ezt odaböffenteni, mint te.
0
2004. január 16., péntek 21:15
Na, ez olyan volt mint Barbrady rendőr a South Parkból. "Oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló!" ^_^
0
2004. január 16., péntek 20:59
Hol vannnak itt trágárságok ?!
0
2004. január 16., péntek 20:49
Először is, nem a te hozzászólásodra reagáltam, egyébként konkrétan nem gondoltam senkire, mindenki tudja magáról és a másikról, hogy rá vonatkozik-e. A fórum az a fórum és nem egyenlő ezzel az egy topiccal, de beleértem a filmes kritikákat is. Én is azt szeretném, ha tisztességesen tudnánk beszélgetni, de pár ember stílusa nagyon zavar, sok külföldi fórumot is olvasok, és ott azért ez a fajta durvulás nem jellemző. Ez a dolog a szinkronnal már hónapok óta megy, és nem hogy enyhülne, hanem még fokozódik is. Nem kellemes a többségnek ezeket a trágárságokat olvasni, egyszerűen nem itt van a helyük. Kár hogy nincs moderálás.
0
2004. január 16., péntek 20:48
vajon miért marad le a MAGYAR KIADÁSRÓL, a magyar hang ? (ilyen árak mellett)  kérdezed

Lásd Mátrix: a fontos filmek elég jól elkelnek csumpi változatban is. A hülye rajongó meg először megveszi a fullfapados verziót, aztána kétlemezeset, aztán a  a Special Editiont, aztán a Collectors' Editiont no meg végül a szinkronost.

Most. pl. a Volt egyszer egy Vadnyugatot nem lehet szinte sehol sem kapni, Karácsonyra szétkapkodták feliratosan is.
0
2004. január 16., péntek 19:49
kedves derceto !
remélem az anyázásnál nem rám gondoltál(vagy anyámra):),mert nem szoktam
anyázni. azt, hogy szétcsesztem volna ezt a forumot?......hát nem tudom mivel?egyébként én nyitottam, és pont azért, hogy beszélgessünk(ha lehet értelmesen és minden féle anyázás nélkül). hiszen itt nincsenek ellenségek, de még csak ellenfelek sem.
ha visszamész a legelejére, akkor láthatod, hogy én arra lettem volna kiváncsi leginkább, hogy miért ennyire kifürkészhetetlen és logikátlan a szinkronok lemezre kerülése vagy pont ennek a hiánya.(ajánlom a legelső hozzászólásom elolvasását a tisztánlátás érdekében.)
0
2004. január 16., péntek 19:34
Hát akkor küzdj! Menj tüntetni, indíts petíciót vagy jelképesen égess DVD lemezeket a forgalmazók székháza előtt! Ezeknek legalább annyi hasznuk van, mint itt anyázni és szétcseszni a fórumot.
Mégegyszer mondom, hogy a forgalmazók nem olvassák a fórumot, de ettől függetlenül nagyon is eszüknél vannak, de a számok és a lehetőségek nem mindig kedvezőek. Erről az xpress már vagy ezerszer írt, már én is unom úgyhogy ebbe nem megyek bele. A szinkron szükségességét meg tényleg fölösleges magyarázni, és nem hiszem, hogy a szinkron esetleges lehagyásával bárki emberi méltósága sérülne.
0
2004. január 16., péntek 19:20
kedves Derceto !
....és mi a véleményed a hozzászólásom első részéről ?
0
2004. január 16., péntek 19:16
miért marad le a MAGYAR KIADÁSRÓL, a magyar hang ?

Valószínűleg azért mer NEM magyar kiadás. A magyar borító és a szitázás még nem jelenti azt, hogy a kiadás magyar.
0
2004. január 16., péntek 18:54
M ügynök jól beszél !:)
arról nem is szólva, hogy ha a "c" kategóriás, nem igazán nagy bevételre számító filmeken ott virít az 5.1-es szinkron, akkor egy sikeres filmről (az utóbbi időben elég sok ilyen volt(van)), vajon miért marad le a MAGYAR KIADÁSRÓL, a magyar hang ? (ilyen árak mellett)
0
2004. január 16., péntek 16:25
Azt hiszem alapvető szemléletbeli problémánk van. Én ugyanis hiszem, hogy "néma gyereknek anyja se...", ergó ahol csak lehet, szóvá teszem, hogy Mo-n kéne a szinkron, ha szar akkor is, mert nem mindenki beszéli az adott nyelvet, és olvasni sem mindenki akar vagy tud. És ellentétben veled, én nem pusztán magamnak veszem a filmeket, nem egyedül nézem őket, hanem családom egyéb tagjaival is, akik talán már rosszul látnak, talán nem beszélnek angolul, mégis tiszteletreméltó emberek, akik sok mást tudnak, amit te vagy én nem, és akiknek szeretném, ha nem lenne kevesebb az élmény csak azért, mert nem a saját nyelvükön szól hozzájuk egy film, és emiatt pl. nem érthetik.
Az, hogy ezt a fórumot olvassák-e az illetékesek, édesmindegy. Megjegyzem már irányítottam ide kiadókat, hogy eszükhöz kapjanak. Sajnálatos módon a kiadókat nem nagyon lehet elérni, vagy ha mégis, könnyedén lepattintják az embert. Ráadásul ha csak felhívom őket, abból mások még nem fogják tudni, hogy a talán ki nem mondott panaszukkal nincsenek egyedül. Itt látják, hogy nincsenek, és talán ők is kiállnak majd azért, hogy a szinkronok ügye megváltozzon.
0
2004. január 16., péntek 15:54
derceto:

Akkor átfogalmazom: az ebbe a topikba írók nagy része...

Mondjuk nagy általánosságban értettem a dolgot.

Amúgy én sem nézek túlzottan sok szinkronos filmet (pár kivételtől eltekintve).

Mikey-Soft
0
2004. január 16., péntek 15:07
Szerintem derceto és a többiek az "új" szinkronokat alázzák porig!

Pont én? Aki nem is néz szinkronosan filmet? Én nem írtam ilyet, mondjuk ettől még többnyire igaz.
0
2004. január 16., péntek 14:45
Tibi,:

Szerintem derceto és a többiek az "új" szinkronokat alázzák porig!

Tény, hogy a szinkronszakma nagyon kommersszé vált napjainkra, és nem mindig sikerül jó magyar hangot előállítani (itt nem csak a színészek teljesítményére értem a dolgot, néha borzasztó a hangkeverés is, meg elég sokszor hallok újabban durva félrefordításokat is).

De a régi szinkronokkal szerintem senkinek sincs baja! Gondoljunk pl.: a Gyalog-galopp című filmre! Szerintem a régi magyar szinkronok között ez a legeslegjobb! Gondolom, sokan osztják a véleményem.

Az öregebb, profi színészek meg sajnos már kevesen vannak!

Mikey-Soft
0
2004. január 16., péntek 14:34
derceto:

Szívemből szóltál!

Ugyanis hiába anyáznak itt egyesek a szinkron megléte és nem megléte miatt, attól semmi sem fog változni.

A megoldás viszont roppant egyszerű (saját magam példája): nemrég láttam a TV2-n a Pokoli torony című filmet, és magamban konstatáltam, hogy milyen jó magyar hangot csináltak neki anno.

Nemrég kijött DVD-n, csak felirattal! Nem csináltam ügyet belőle, megvettem, és nem bántam meg egyáltalán, mert eredetiben is ugyanolyan jó (ugyanez vonatkozik a két Guy Ritchie-filmre is (Ravasz, az agy..., Blöff). Azokkal is így vagyok!

Mondjuk ha vígjátékra nem raknak szinkront, akkor inkább kivárom, hogy akciós legyen, mert 3000.-et inkább adok érte csak feliratosan, mint 6000.-et.

Amit még utálok: a csak szinkronos DVD-k, felirat nélkül! Azokat egyáltalán nem veszem meg (Star Trek 7-8-9 - majd az extra változatokat, ha lesz rajtuk).

Mikey-Soft
0
2004. január 16., péntek 14:22
Igen, én is erre gondoltam. Bevallom ebből a topicból csak pár hozzászólást olvastam el, mert nem érdekel a téma. Nekem csak az egyész oldalon egyre terjedő trágárság zavarja a szememet, és ez vonatkozik egyes filmekhez írt kritikákra is. A szinkronhiány probléma - bár fokozatosan javul - sosem fog teljesen eltűnni, szóval valahogy meg kellene próbálni kezelni, ha már elfogadni nem sikerül. Mindig jönnek új emberek az oldalra, és jó lenne, ha hozzászólásaikban nem azt tekintenék az követendő stílusnak, ami itt kezd elharapózni.
0
2004. január 16., péntek 13:20
Megint te, avagy ti szóltok be. Minek? Amennyire idegesít titeket a "mi" nyivákolásunk, pont ugyanannyira kiakasztóak a ti teljesen fölösleges gorombaságaitok. "Mi" ugyanis nem rátok haragszunk és nem veletek veszekszünk, ti viszont személyesen minket baszogattok, olykor igencsak tahó módon (akinek nem inge, ezt ne vegye magára).

Az mondjuk külön röhej, hogy a szinkronról szóló topikban érzitek fontosnak az idomításunkat. Mondok egy érdekeset: ahogy "mi" nem tudunk meggyőzni titeket a magunk vélt vagy valós igazáról, na pont úgy nem fogtok ti se minket. Ez van.

Kollégád itt huszadrangú virnyákoló nímandnak nevezi a szinkronszínészeket, mondjuk Gábor Miklós, Ruttkai Éva (A katusz virága), Sinkovits Imre (Volt egyszer egy Vadnyugat), Kálmán György (Casablanca) - és milyen hosszan lehetne még soroloni - nem az a kategória.

Úgyhogy nyugodtan abba lehet részetekről is fejezni a "vegyé akkó véháest bazze" típusú jótanácsokat.

0
2004. január 16., péntek 12:21
Az a baj, hogy te pl. minden egyes filmnél ott nyivákolsz. A hozzászólásaid 90%-a erről szól. Beírod sorban mindenhova.
0
2004. január 16., péntek 12:06
Már bocs, de ez a topik (ld. a címét) a szinkronról szól , ergó itt lehet nyivákolni. Ha nem teccik, ne gyere ebbe a topikba. Szerintem ez ilyen eccerű.
0
2004. január 16., péntek 9:06
csatlakozom, enuf!
0
2004. január 16., péntek 8:28
"Kezd elegem lenni a rengeteg "ménincsszinkronbazmeg, nemveszemmegbazmeg" stílusú hozzászólásból! "

milyen türelmes vagy.. nekem már hónapokkal ezelőtt elegem lett.

gyorsan rövidre lehet zárni egyébként a témát. aki szinkronfan, az nem veszi meg a lemezt annak hiányában, ergo jobban számít neki pár magyar középszerű szinkronszinész nyivákolása, mint a tiszta, éles kép és a dolby hang.
Megoldás: vegyenek vhs-t. azon van szinkron, a minőség meg úgysem érdekli őket.

0
2004. január 16., péntek 3:32
Kezd elegem lenni a rengeteg "ménincsszinkronbazmeg, nemveszemmegbazmeg" stílusú hozzászólásból! Megkérném a tisztelt szinkron-fanokat, hogy nagyon gyorsan állíttsátok le magatokat, mert a helyzet kezd kiakasztóvá válni! Velem együtt szerintem itt a többség is megérti a problémátokat, de azzal hogy itt anyáztok nem igazán segítetek a helyzeten, ellenben a xpress kezd meglehetősen kellemetlen hellyé válni. A forgalmazók egy kivételével nem olvassák még a saját topicjukat sem, szerencsétlen Xpress meg a legkevésbé sem illetékes az ügyben. Meg azt is megunta, hogy századszorra is leírja ugyanazt a mondókát szinkron-ügyben, amit úgy látszik csak azok nem olvasnak el, akiknek szól. Szóval légyszi menjetek a kiadókhoz, és ott verjétek magatokat a földhöz, ne itt keltsétek a feszültséget!

Köszönöm!
0