Keresés

SZINKRON (ÉS AMI MÖGÖTTE VAN ?)

2002. július 23., kedd 9:38
en sem azt mondtam hogy a magyar forgalmazok hibasak, en is tudom hogy a kiadokon mulik.....
csak ugy ertettem, hogy legalabb egy nyamvadt mezei sztereo hangsavval MEGSZANHATNANAK bennunket (a kiadok).... es a videokazit azert hoztam peldanak, mert azon ugye szinkronosan jelennek meg a filmek (majden mindegyik)

a masik: en szivesen hoznek meg 5-6 vevot, de ha figyelembe veszem, hogy pl szulok/haverok egy resze nem is hajlando megnezni egy filmet meg felirattal se.....akkor hogyan;)))

mondom, en szemely szerint elvagyok az eredeti hangsavval is, sot meg se vennek olyan dvd-t amirol lemarad....

nu mindegy, tenyleg nem akartam senki ellen beszelni......
(de szerintem ti is latjatok, hogy sok olyan film jelenik meg(szinkronnal is akar) amik az eladasi listak aljan vannak, ugyanakkor ugye pl. SW1 szinkron nelkul;))) hat itt se erne meg?

na jo hagyjuk... mellesleg a filmjeim kb.30%-a Fox;))

0
2002. július 23., kedd 5:51
ares: nem arról volt szó, hogy most dts, dd vagy csak surround vagy monó szinkron kerül-e a lemezre, hanem arról, hogy egyátalán rákerül-e valamilyen szinkron. Hiába csinál például az InterCom dts es szinkront, ha egyszer a Fox nem akar semilyet rakni a lemezre. DD, dts, monó, sztereó, tökmindegy. Nem számít. Nem ezen múlik, és nem is a forgalmazón, hanem a kiadón. Őt meg aztán baromira érdekli, hogy az az 1-2 ezer magyar milyen szinkront hallgat.

Egyetértek az Xpress-el. A magyar forgalmazók így is erejükön felül teljesítenek (a többség), és le a kalappal előttük ezért!
0
2002. július 22., hétfő 20:46
ares: Igazad van, valóban megtehetnék, hogy legalább a régi szinkronokat felteszik, de sajnos nem teszik meg. És ez - mint azt az előttem szólók közül többen is megírták - többnyire nem a hazai képviselet hibája.
A nagy stúdiók központilag hozzák meg döntéseiket, és bizonyára mindegyik meg tudná védeni az álláspontját. Azok a stúdiók, amelyek támogatják, hogy legyenek fullextrásak a magyar kiadások is, bizonyára úgy gondolkodnak, hogy ez egy induló piac, érdemes még akár minimális veszteséggel, vagy minimális nyereséggel is piacot építeni, más stúdiók meg úgy gondolják, hogy a többiek csak építgessék a piacot, ő majd akkor foglalkozik a szinkron kérdésével, ha már nagyon megéri. (Volt olyan stúdió is, amelyik évekig várt, amíg egyáltalán beszállt a DVD-üzletbe világszerte, és akkor is csak félgőzzel - semmi extra, semmi felújítás stb.)
Szóval hiába van igazatok, hogy elvárnátok a szinkront is minden filmen, nem érdemes sem tiltakozni, sem szitkozódni, sem a kiadókat ócsárolni. Csak egyetlen módon lehetne elgondolkodtatni a stúdiókat. Hozzon magával mindenki még 5-6 embert [  :)  ], aki hajlandó DVD-t vásárolni, és ha így megötszöröződnek a hazai eladások már lenne érv a hazai képviseletek kezében, amivel érvelhetnének a központoknál: lám milyen nagy a piac, igazán megérdemlünk egy fix hangsávot minden kiadáson. Ismerve a piac hazai növekedésének viszonylagos lassúságát, nem igazán van esély a gyors áttörésre. A teljes magyar DVD-eladás még mindig nem nagyobb, mint amennyit Angliában vagy Németországban 1-2 nagyobb kereskedő egymaga abszolvál, és a tendencia sajnos nem azt jelzi, hogy ez a jövőben változni fog. A megjelenő ukrán hamisítványok, a külföldi behozatalok mind gyengítik a hazai piacot. Ez van, ezt kell szeretni.
0
2002. július 22., hétfő 20:15
mit nem lehet érteni? ha nem raknak rá dd vagy dts magyar szinkront (magyarul nem akarnak uj szinkront készíteni - régebbi filmekeknél)legalábbbb a videokazira rákerülő hangsáv legyen rajta...  most se érted?????
vagy pl. amit oly sokan ugy emlegetnek filmeknél: "régi szinkron" és társai , ami a "tv-verziókon" volt

vagy neked van dts-es videokazid is???;))
0
2002. július 22., hétfő 18:01
"de legalaább (ez a minimum) a fimek video verziójának mono/stereo/surround szinkronját rárakhatnák a lemezekre"

Miért, eddig miről volt szó? És hogy gondolod? Ragasszák rá celluxal, vagy mi?
0
2002. július 22., hétfő 11:51
ja, ja, én se a forgalmazókat kárhoztattam (Mo) tudom, hogy nem az ő hibájuk....
de legalaább (ez a minimum) a fimek video verziójának mono/stereo/surround szinkronját rárakhatnák a lemezekre

persze ne essünk át a ló tulsó oldalára se, mint pl franciáknál, ahol ugye francia hangsáv van, az eredeti angol/egyéb sávot meg  sok esetben elfelejtik (mint nálunk az asterixnél) mert úgy se kéne...;))
0
2002. július 21., vasárnap 20:40
Megnyugtathatlak: nem kell meggyőzni a forgalmazókat semmiről. Ők pontosan ismerik a piacot és az igényeket, sőt azt is pontosan tudják, hogy a szinkron sokkal eladhatóbbá teszi a lemezt. Viszont eltekintve a kis,"független" forgalmazóktól, mint az Ariel vagy a Mirax, nem ők döntik el hogy hányféle verzió készüljön egy lemezből, mennyibe kerüljenek, és hogy pontosan mi kerüljön rájuk (ennek persze megvannak a maga előnyei). Csak annyit tehetnek, hogy - a saját piac korlátai mellett - nyomást gyakorolnak a kiadókra és ennek azért már vannak látható eredményei. Csak nézz végig a mostanában felkerült filmeken.

Viszont abban, hogy melyik filmre raknak a kiadók szinkront, és melyikre nem, még nem sikerült logikát találnom...
0
2002. július 21., vasárnap 10:56
hali,
nem akartam túlzásokba esni, ezért is írtam, hogy csak szívnánk egy ilyennel......

de valahogy már értésükre kéne adni a dolgot, nem?;)) ha az egyik filmnél megéri nekik, akkor a másiknál miért nem? jó, tudom hülye kérdések...;))

a szinkron engem se érdekel, nekem tökéletesen megfelel az "eredeti" hangsáv + magyar/angol felirat de a család többi tagja elég morcosan szokott nézni az ilyen filmekre...;)))
0
2002. július 21., vasárnap 1:18
Naaaaa! Azért ne essünk túlzásokba! És csak ne fenyetőzz itt nekünk mindenféle szélsőjobbos törvényekkel! Még a végén ott kötünk ki mint az angolok a BBFC-vel, vagy az amcsik a "minden felhasználó lop, csal, hazudik" hozzáállású törvényeikkel. Addig jó nekünk, amíg a parlament távol tartja magát a filmforgalmazástól.

Tudom, hogy a vásárló dolga az, hogy ba****ssa a forgalmazókat, de azért meg is kéne becsülni őket. Sőt, néha vannak nagyon jó húzásaik, és nem feltétlenül azokra gondolok, amelyek csak DD5.1 szinkronos filmeket adtak ki (fosexnet). Inkább örülni kéne annak, hogy egyre több film jön ki szinkronosan (még ha ez engem teljesen hidegen is hagy).
0
2002. július 20., szombat 16:50
hali,

szerintem itt csak egyetlen megoldás lenne: a média törvény módosítása, azaz csak szinkronnal lehetne filmet kiadni - valahogy úgy, ahogy a boltokra is mindenhol magyar "cégérnek" kell kerülni (úgymond a nyelv védelme érdekében).

csak persze van egy hátulütője a dolognak: a nagyobb stúdiók és pláne az olyanok mint a Fox messzire elkerülnének bennünket... és különben is minek törjék magukat, ha így is megvesszük....

gondoljatok bele, ha pl a SW2-t majd senki nem venné meg felirattal, izgatná ez a Fox-ot? átvinné a lemezeket más országba és kész......;(((

addig is éljen a globalizáció!;)))
0
2002. július 17., szerda 22:20
Magyarok bizony. Egy mondatodban annyi helyesírási hiba volt idegen szóval keverve, hogy erről inkább ne Te győzd meg az illetékeseket.
0
2002. július 17., szerda 21:46
Én erre csak azt tudom mondani hogy: Maggyarok vagyunk és Xarba se vesznek minket!!!!!!!
0
2002. július 17., szerda 14:54
Azért van így, mert csak :)
0
2002. július 17., szerda 10:56
Engem az olyasmi bosszant igazán, hogy például idehaza megvásárolom az Amistad című filmet angol hanggal, magyar felirattal, és pár hónap múlva, görögországi nyaralásom alkalmával, az odakint kiadott változaton mit látok? Angol és magyar szinkronnal!!! Miért van ez??? ( Egyébként más, itthon még meg sem jelent filmek is kaphatók voltak magyar szinkronnal!) Tekintve a DVD árakat, szerintem egyszerűen alapszolgáltatásnak kellene lenni a magyar szinkron-magyar feliratnak minden lemezen.
0
2002. július 16., kedd 22:42
hát ez az, de vajon mi van mögötte ?
logika biztosan nincs, de akkor mi ?
"nincs szinkron sok-sok filmen, mert kicsi a piac"
akkor, hogyan választják ki,hogy melyiken legyen mégis ?
"az igazán nagy eladásokra számító filmekre teszik rá pl.:Harry potter"
akkor mondjuk a Star Wars-on miért nincs ?
"mert az 20th fox-os"
és ??????????????, a 20th fox-os filmeken akkor soha nem lesz szinkron, még ha megnő is a piac ?
a MÚMIA I-II,mitől lett felemás ?
és még egy utolsó kérdés : ha a Paramount-os 48 órára rákerült az a jó kis régi magyar hang,(még ha monó is), akkor az ugyanolyan Paramount-os Beverly Hills-i Zsaru-ra, vajon miért nem ????????
még a két film kategóriája és sikere között is kísértetiesen nagy a hasonlóság.
XPRESS !
ha ezekre a kérdésekre tudsz meggyőző válaszokat írni (és kedved is van), úgy azokat szívesen várom.
0