A BAISE-MOI-t a Best Hollywood lassan két éve már, hogy beígérte DVD-n a Modern klasszikusok című sorozatban, de azóta se adták ki. Talán Jamamurát kéne noszogatni, hogy kérdezzen rá az illetékeseknél, mi a hervadt reták van ezzel a kiadással? A Best volt az a cég, amelyik eredetileg moziban akarta bemutatni ezt a filmet, de aztán az utolsó pillanatban elmaradt a bemutató, melyről még az akkor aktuális Cinema is írt már.
A POLA X-et az Odeon (vagy a Budapest Film?) adta ki VHS-en, valószínűleg a DVD is tőlük lenne esélyes. Nem tudom, érdemes-e kiadni, szerintem ritka unalmas művészkedés, hogy némi figyelmet keltett, az talán annak köszönhető, hogy a nemrég elhunyt Guillaume Dépardieu és partnernője állítólag élesben kamatyolnak benne.
A DEVIL IN THE FLESH nekem megvan, felejthetetlen filmtörténeti pillanat, ahogyan a hősnő, a hamvas Maruschka Detmers lesz..ja, akarom mondani, orális örömökben részesíti férfi partnerét. Érdekes film, bár nem mondhatnám, hogy a rendező Marco Bellocchio legjobbja.
A LAS EDADES DE LULU nemrégiben rendszeresen látható volt a Zone Europe műsorán. Egyszer sem néztem meg, ezért nem tudom, vágott volt-e. Nem lepne meg, elvégre a Zone Europe még a JÓB LÁZADÁSA című magyar film ártalmatlan szerelmi jelenetét is kivágta a filmből, és Borowczyk A SZERELEM MŰVÉSZETE című – egyébként nem túl jó – erotikus filmjét is megvágva játszották még késő esti kezdéssel is. Nekem LULU angol DVD-n van meg, egyetlen helyen van benne vágás: a főcímben, amikor közelről mutatják az újszülött Lulu nemi szervét. Egy angol cenzúratörvény szerint ugyanis állítólag tilos ilyesmit mutatni egy náluk forgalmazott filmben. Minden egyéb meredek jelenet hiánytalanul megtalálható, ami azért nagy szó, mert az angol VHS-változatot erősen megvágták.
A CALIGULA-ról nemrég szó volt valamelyik topikban, hogy igen drága, ezért nem valószínű, hogy lecsapna rá egy hazai kiadó, hiszen innen-onnan már mindenki ismeri, akit érdekelt. Ráadásul én már nem is adnám lejjebb, mint a két hónapja Angliában kiadott 4 lemezes (!!!) változat, melyen a film 3-féle változatban látható, plusz temérdek extra, werkfilmek, kihagyott jelenetek bő 1 órában, fotók, interjúk stb. Nekem megvan az első amerikai kiadás magyar (!!) feliratozással (rengeteg helyesírási hibával), a francia kétlemezes kiadás, illetve a tavaly megjelent háromlemezes Imperial Edition, amelyen a film egy olyan változata is szerepel, amely végül nem került forgalomba, s persze azon is vannak kihagyott jelenetek: pl. Tiberius „halacskái” lényegesen tovább meztelenkednek a császár medencéjében, s persze a különböző orgiajeleneteknek is vannak hosszabb verziói. A legérdekesebb bővítés Proculus ( ő az, akinek egy későbbi jelenetben a császár a pecsétgyűrűs öklét nyomja fel az alfelébe) esete a gyilkológéppel, ami ezen a kiadáson fekete-fehérben látható, noha az egyik olasz verzió szerves részét képezte ugyanez a képsor, vagyis létezik belőle színes változat is. Be is akartam számolni erről is, meg egyéb aktuális szerzeményeimről és filmélményeimről is, csak valahogy amikor időm lett volna rá, kedvem nem volt belefogni.