a psycho paramount film. már megjelent egy extrákkal rendesen megpakolt változat. magyar felirat nuku. majd talán egy re-release.
0
2003. augusztus 27., szerda 19:28
4078
Kedves Bufi: És erre a szavazásre hogy kerülne sor és hogyan? Mindenki mond kb. 10 címet vagy mi :-) De azért egy-két cím (Ninja sCroll, Ghost in the sell stb.) gondolom minden megkapott listán rajta vannak nem?
0
2003. augusztus 27., szerda 19:20
668
Kedves Jubei!
Sajnos a Psycho jogai nincsenek nálunk, szerintem valamelyik nagyobb studiónál vannak.
Anime ügyben egyelőre csak tapogatózunk. Szeretnénk elkezdeni néhány címmel a jövő év első felében. Ebben nagy segítségünkre vannak azok a listák, amelyeket megkaptunk. A végleges döntés előtt igénybevennénk a fórumosok segítségét (esetleg egy szavazás keretén belül).
0
2003. augusztus 27., szerda 19:19
4078
Jon roh = Jin roh
Kedvenc sorozataitok melyikek? Bár kötve hiszem hogy sorozatok jelenénnek meg nálunk.
0
2003. augusztus 27., szerda 19:17
4078
Érdekes ,hogy ahhoz képest hogy nálunk nem adták ki mégis minden netes tudja mi az a Ninja scroll vagy Ghost in the sell vagy Jon roh. Azért ez ejlent valamit. Kedvenc sorzataitok melyikeke? Bár kötve hiszem hogy sorozatok ejlenénnek meg nálunk.
0
2003. augusztus 27., szerda 17:34
4201
Szerintem egyelőre csak fontolgatják a dolgot. Gondolom a legnépszerűbb, leginkább rentábilis mozifilmeket keresik, amelyek esetleg a nagyközönség tetszését is elnyerik.
Én ezt a listát küldtem el Bufinak. Mindegyikhez írtam 1-2 mondatos kommentet, de ezt most innen kihagyom, mert még a végén megint a fejünkre koppintanak, hogy már megint másról sincs szó a fórumban, csak animéról.
Alapfilmek (szinte minden "best of" listán szerepelnek):
Akira - 1988 Ghost in the Shell - 1995 Jin-Roh (The Wolf Brigade) - 1998 Jubei Ninpocho (Ninja Scroll) - 1995
Hayao Miyazaki/Ghibli stúdió filmek:
Kaze no tani no Nausicaa (Nausicaä of the Valley of the Winds/Warriors of the Wind/A szél harcosai) - 1984 Mayo no takkyubin (Kiki's Delivery Service) - 1989 Kurenai no buta (Porco Rosso) - 1992 Tonari no Totoro (My Neighbor Totoro) - 1988 Tenku no shiro Rapyuta (Laputa: Castle in the Sky) - 1986 Rupan sansei: Kariosutoro no shiro (The Castle of Cagliostro) - 1979
Egyéb Ghibli filmek:
Hotaru no haka (Grave of the Fireflies) - 1988 Hohokekyo tonari no Yamada-kun (My Neighbors the Yamadas) - 1999
Van még 1-2 Ghibli film amiket még nem láttam, de rossz Ghibli filmről még nem hallottam....
ésmég (vegyes):
Ouritsu uchuugun Oneamisu no tsubasa (Royal Space Force/Wings of Honneamise) - 1987 Vampire Hunter D: Bloodlust - 2000 Perfect Blue - 1997 Spriggan - 1998 Sennen joyu (Millennium Actress) - 2001 Cardcaptor Sakura - 1999 Blood: The Last Vampire - 2000 (házimozisok imádnák, ahogy én is :)))
A listából kihagytam a Memories-t és a Steam Boy-t, mivel ezek a Columbiánál vannak, és jó eséllyel ki is hozzák őket. Nincsenek még a listában TV sorozatok és csak videón kiadott "minisorozatok" (OVA), pedig ezek között is vannak nagyon jók, de az már egy későbbi fázis lesz, amikor ezeket meg lehet kockáztatni.
Ja igen, és ha bármelyik film kellene megtekintésre (Bufinak), akkor csak nekem kell szólni és már adom is oda ^_^
0
2003. augusztus 27., szerda 15:48
38
Köszönöm. :)
0
2003. augusztus 27., szerda 13:05
4078
Bufi: Azok az animék közül amiket leírtam melyikre van esély? VAgy miylen animéket akartopk kiadni? Ezt megtudhatjuk? SZét vet a kíváncsiság :-)
0
2003. augusztus 26., kedd 19:19
4078
A régi Psichora van esély hogy ti adjátok ki?
0
2003. augusztus 25., hétfő 9:34
668
Kedves Egötájcs!
A filmet a UIP Duna forgalmazta a mozikban. Szerintem a DVD kiadásának a joga is hozzájuk tartozik!
0
2003. augusztus 25., hétfő 3:16
38
Julie Taymor Titus c. filmje hozzátok tartozik, és ha igen, mikor jelenik meg DVD-n? Lassan (nagyon lassan - Toldi) kifut a mozi(k)ból. :)
0
2003. augusztus 22., péntek 10:28
4078
Jamamura: Jól van na! Majd belejövök :-) Ez tetszik hogy van végre egy műfaj amiben egyezik az ízlésünk :-) Még össze tudtam volna hozni pár jó nevet de ezeket tartom kiemelkedőnek. Sorozatok közül mit szeretsz? A Berserkről pl. mi a véleméyned? Egész jó sorozat lenne ha be lenne fejezve.
0
2003. augusztus 21., csütörtök 20:46
17243
miyazaki, nausicaa, mononoke hime. mondtuk már párszor, tanuld már meg! amúgy nem rossz lista, én is küldtem egyet a bufinak e-mailben, azon ezek is szerepelnek. :]
0
2003. augusztus 21., csütörtök 20:36
4201
"állítólag az animében megrajzolt tokyo teljesen megfelel a valóságnak"
Izé, Hong Kong. Egyébként stimmel.
Ami a listát illeti, talán érdemes lenne egy szavazást, már van is rá ötletem hogyan.
0
2003. augusztus 21., csütörtök 17:42
4078
Kedves Budapestfilm! És az Evil dead 1? Az a legjobb azt megkéne szerezni. NAgyon sok emebrnek okozna örömet. Anime. Itt vannak szerintem (és még sokak szerint) minden idők legnagyobb anime filmjei amiknek naygon örülné(n)k (Főleg azért mert ti mindig igémnyesen adtokki filmeket):
Ninja Scroll (nálam abszolút favorit, minden együtt van ami egy jó filmhez kell: titok, érzelem, kaland, akció, vér, sex, látvány, fantázia meg minden amit akarsz SZERINTEM EZ MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB ANIMÉJE!) a nickem is ezért Jubei
Nausica (Gyönyörű és érzelemgazdag anime sci-fi Miyazacki rendezésében)
Monoke Hime (Ez i s Miyazacki és szintén nagyon jó)
Ghost in the shell (animék között akkora jelentősége van, mint a filmek közt a mátrixnak, mesteri rajzolás, állítólag az animében megrajzolt tokyo teljesen megfelel a valóságnak (részletre pontosan)) a film misztikus zenéje és a képek fenomenálisak!!
Ezek oylan animék amiket mindenképpen ki kéne adni. MEsterművek. Persze van még sok jó anime de ezek alapművek ráadásúl itthon is szerintem nagyon sokan ismerik ezeket. Talán ez a 4 film a lengépszerűbb a Chihiro mellett. Márcsak azért is jó ötlet lenne ezeket kiadni (azontúl hogy az anime rajongók vennék őket szép számmal) mert a chihiro már hozzánk is kezdte eljuttatni az animét mint műfajt és hátha így hogy minél több anime van bent az átlag nézők (akik eddig nem ismerték a műfajt) is rákapnak.
0
2003. augusztus 21., csütörtök 10:30
668
Kedves Jubei!
A listából egyik film joga sincsen nálunk
Az Evil Dead filmeket nagyon szívesen kiadnánk, de a magyarországi jogok különböző helyeken vannak. pl.: a második rész a Kinoweltes Canal+ csomagban van, a 3. a Columbiánál...
A Meztelen ebédnek még nem tudok pontos dátumot mondani (jövő év eleje).
0
2003. augusztus 21., csütörtök 10:26
668
Kedves Decreto!
Vannak ilyen irányú terveink is. Nagy segítséget kaphatnánk, hogyha átküldenél(tek) egy olyan listát, amin olyan anime filmek vannak amelyeket szívesen látnátok az itthoni boltok polcain is.
0
2003. augusztus 20., szerda 21:14
4078
Ezek közül akármelyik nagyon jó lenne ha ti adnátok ki. A Meztelen ebédről most már tudtok egy kb. időpontot adni megjelenést illetően?
Kérlek mondjátok el melyik van tervbe véve és melyik az amire van esély hogy ki elsz adva és melyikre abszolút nem. A Peter Jackson filmek jogai kinél vannak? Mert ti is kiadhatnátok (ennek örülnék a legjobban).
0
2003. augusztus 19., kedd 3:06
4201
Én is örömmel hallom az ázsiai filmekkel kapcsolatos terveket. Nem-e lehetne esetleg szinesíteni pár animével? Van 1-2 húzósabb cím (Ghost in the Shell aminek a DreamWorks forgalmazza a folytatását, Akira, Jin-Roh, Ghibli filmek, etc...) ami sok embert érdekelne. Még ha eleinte nem is lennének sikeresek, 1-2 film évente... aztán majd csak lesz valami... ahogy a világ többi részén is...
0
2003. augusztus 18., hétfő 19:20
634
THX!
0
2003. augusztus 18., hétfő 17:53
668
Kedves Klaatu!
A mozikban: várhatóan 2004 február DVD: 2004 ősze
0
2003. augusztus 18., hétfő 17:35
634
ööö, és mik lennének ezek a tervek? :-))
0
2003. augusztus 18., hétfő 17:34
634
mikor lesz moziban bemutatva és mikortól várható dvd?