Viszont akkor azt nem értem, miért rakja rá a Halloweenra meg az Árvaházra az extrákat?
Ha egy "úgyis mindegy, így kaptuk", csonka képarányú, akár csak 2.0-s eredeti hanggal bíró filmet dob ki, mely gyűjtőknek már nem való, turkálókba inkább, akkor minek rakja rá és fordítja le az extrákat? Melyek a turkálós vásárlóközönséget nem érdeklik, a gyűjtőket meg érdekelnék, csak a film paramétereit tekintve mégsem veszik meg.
És akkor belövi 1990.-re, ami mégsem annyira turkálós ár (már), és aki egy kicsit is járatos a filmtechnikai témában, az azt mondja, nem tud annyit a kiadvány, hogy kiadjak érte ennyi pénzt, inkább megveszem duplaennyiért külföldről, vagy ha nem annyira fontos a film, megveszem ezt 399.-ért a Tescóban, de csak annyiért.
Gondolhatnánk azt is, 1990.- Ft-ért hátha belefut valaki, és nem néz utána az eredeti specifikációknak, node a látatlanban belefutás, "bevállalás" nem az 1990.- Ft-os kategória sajátja, hanem a 990.- Ft-osé, és lejjebb.
Szóval olyan, mintha maga a kiadó sem tudná, hogy kinek is akarja eladni ezeket a silány selejtjeit, ráadásul a borító nem ritkán eltitkolja a magyar, vagy éppen az angol DTS hangot, melyért egy-egy gyűjtő mégis választhatná a magyar lemezt.
Rettenetesen rossz a marketing, ezt ezek után nem nehéz megállapítani.
És akkor visszajön az a probléma, hogy ami nálatok most 899, az a boltban 599, és ami 1990.- (a két utolsó Fűrész-film), az a boltban 1490.- Ft. Hát kösz.
De a multi biztos sokat rendel. Hát olyan sokat rendelt, hogy a Fűrész V-ből az utolsót hoztam el, és nincs olyan érzésem, hogy előttem háromszázötvenen vásároltak volna ebből a címből.
Úgy tudtam, a nagy stúdiók szabják meg, hogy melyik régióra milyen specikációkat adnak, vagy a film esetleges többféle vágásából melyik hova kerülhet.
De jelenleg nem hiszem, hogy egy Lions Gate, vagy Miramax vagy tököm tudja, lenne olyan helyzetben, hogy azt mondja, Magyarországra 1:1.78-ast adunk moziváltozattal, Amerikába pedig mehet a háromlemezes változat rendezői változattal, eredeti képaránnyal. Vagy már a független stúdiók is szarnak ránk?
Na és mi az, hogy egy Fűrész V-öt csak csomagban lehet megvenni? Nem Warner, nem Sony, nem Universal, hanem független. Akkor?
Ja, hogy mégis lehet máshogy is, mondjuk egyenesen a Lions Gate-től, de ha vesz mellé még két leszbikus vámpírokat, meg három szart, akkor az összes együtt sokkal olcsóbb?
Vagy már megint túl kellemetlenek a kérdéseim?