Keresés

Budapest Film

2008. július 31., csütörtök 15:32
Kedves Killr!

A dolog mögött természetesen nem a gyors haszonszerzés állt. Látva az áruházakban történő akciókat (és a piacon kialakult helyzetet) szeptembertől a legtöbb Universal kiadványt rögtön 1000 forintos ajánlott fogyasztói áron fogjuk kihozni, ileltve még jobban megrpóbálunk arra ügyelni, hogy a multik ne tudják sokkal kedvezőbb áron kínálni a termékeinket.
A "fapados - igényes" kiadási koncepciót (pl.: Halálbiztos, Host) több film esetében alkalmaztuk. Sajnos nem eléggé nagy a piac ahhoz, hogy ezt a fajta kiadási stratégiát minden film esetében alkalmazhassuk.

0
2008. július 31., csütörtök 12:46
Én imádok olvasni, és mennyire meglepő volt számomra amikor elolvastam a Malevilt nem rég és a hátuljában ott volt, hogy kiadva 82 000 példányban. 1985-ben adta ki az Európa és a harmadik kiadás volt.  Ma meg viszonylag népszerű írókból is nem mernek 5000-nél többen kinyomni egy füst alatt, nehogy rajtuk maradjon. Hát igen anno az állam támogatása többszöröse volt a könyv piac felé és az emebrek is több könyvet vettek. Talán jobban megérte nekik megvenni és az emberek többet is olvastak idehaza. De manapság full egyszerű, már-már igénytelen kiadások 3-4000 ft-nál kezdődnek az dühítő.
0
2008. július 31., csütörtök 12:10
A dvd forgalmazás nem népjóléti intézkedés, mégha a mostani abnormális helyzetben annak is látszik.
Az igazán szép az lenne, ha az ezer forint alatti könyvekért is legalább ennyien kardoskodnának, s azokat is négyesével vinnék haza. De már látom is a reakciót: "kinek van ideje olvasni?"
most posts by TM
0
2008. július 31., csütörtök 11:54
"Én nem tudom őket hibáztatni azért, ha az olcsó dvd-kből válogatnak (és az a piac szempontjából még mindig jobb, mintha letöltené)"

Ez nem mindig van így. Ha olyan kiadók (vagyis általában azok, akik termékei itt az xpressen nem is kaphatók), kiadványait veszem, melyek csak a multik turkálójába termelnek (szar képpel, szar hanggal, felirat nélkül), és mondjuk, sokadmagammal teszek így, akkor a piac szempontjából mi ebben a jó?
A minőség és az igényes piac fenntartása, ahogy a multiknak, ezeknek a cégeknek sem érdeke, hisz tökmindegy, hány példányban fogy a vakasszony visszanéz első öt része, úgysem fog a hatodik rész hirtelen minőségnövekedésen átesni, mielőtt megjelenne.

Természetesen (sajnos) érthető és elfogadható, hogy sokunknak nem mindig (vagy akár sokszor nem) jut pénz arra a kiadványra, amit szeretnénk, és megmagyarázhatjuk, miért döntöttünk így, de ne felejtsük el, ha a vásárló inkább négy darab turkaturhát vesz egy darab minőségi kiadvány árán, azzal semmiképpen nem járul hozzá a minőségi piac fenntartásához, inkább ellenkezőleg.
0
2008. július 31., csütörtök 11:11
Általában én megveszem itt amit kell, de igen is a keresetkülönbség az egy elég erős érv, miért nem vesznek az emberek drádább kiadásokat. Amikot kazetták kerültek 3000 ezerbe eredetiben azt se vették sokan. DVD nálunk akkor fogyott jól (pár hozzászolásban ezt ovlastam), amikor még fele-fele arányban vettek ki az emberek a tékákbol dvd-t és kazettát, akkor az emberek megvették a sokszor 6-7-8 ezres kiadványt mert különlegesség volt.
De nekem sok olyan ismerősöm van aki dolgozik, hónap végére meg nem tud magának egy pólót venni, vagy hazajár a szüleihez kajálni, mert egyszerűen elmegy a pénz. Én nem tudom őket hibáztatni azért, ha az olcsó dvd-kből válogatnak (és az a piac szempontjából még mindig jobb, mintha letöltené). Egyszerűen meg kell érteni, hogy a DVD az hobbi, nem létszükséglet és jelenleg amikor az élelmiszer, a ruha, a benzin, a rezsi, az élet egyre drágul, a fizetés értéke meg csökken többször is meggondolja az átlagember vegyen-e DVD-t és ha igen mennyiért. Egyik ismerősömmel beszélgettem, aki egy könyvesboltban dolgozik mint alkalmazott és imádja Woody Allent. De mondta ekkora fizetésért ő nem tudja megvenni az új Woody megjelenéseket. így aztán nem is veszi meg. Lehet hibáztatni? nem. HA majd ezeket is leárazzák akkor meg tud belőlük venni. Ő így gondolkozik. És ez még mindig jobb, mert legalább eredetiben akarja megvenni.
Szerintem ez a kétféle megjelenés megoldás lehet, de hasonló minőségben, mint amilyen mondjuk a Kutyaszorító vagy az Idő urai esetében történt.  Hogy legyen rajta a film ugyanolyan minőségben, mint a kétlemezes változatok első lemezén, magyar szinkronnal, eredeti hanggal és felirattal, normális tokban aztán ennyi. Nem kell azt is papirzacskoban csak szinkronnal odabaszni a turkálokba. Mert mi van, ha valakinek bejön egy film, de annyira nem hogy 5 ezret kiadjon a kétlemezes digipack extra változatért, akkor alternatívának meg ott lesz a papírzacskós, csak szinkronos fos kiadás amit meg nem tenne a polcra. Pl amikor a Titanic megjelent 4 lemezsesben és kétlemezesben az korrekt volt. Mert szeretem a filmet, de annyira nem hogy 8 ezret adjak érte két extra lemez miatt, a két lemezes számomra megérte. De nem lenne jó, ha az embernek úgy kellene majd választania, hogy adott egy 8 ezres és egy 400 ft-s pixeles egy hanggal (csak szinkronnal)rendelkező papírtokos kiadvány és válasszon.
0
2008. július 31., csütörtök 1:48
na azért behalni talán nem fog a piac.
de egy story, a letöltögetésről jut eszembe: múltkor nézegettem melóhelyen xpress honlapját, mik az újdonságok. jön melótársam. látja mit nézek. kérdezi: "mennyibe kerül most egy új film?" mondtam neki, hogy kb. ennyi meg annyi. néz egyet, azt mondja: "miért nem töltöd le netről, az ingyen van?"
sokak leszednek minden szart, akár gyakorlatilag nézhetetlen minőségben, többnyire csak az számít, hogy újdonság legyen. az ilyen hozzáállású emberek sosem fognak nemhogy 1-2 ezer, de még 300 ft-ot sem filmre költeni. ha én 5-6-8 ezerért díszdobozt veszek, akkor még ki is röhög.
0
2008. július 31., csütörtök 1:14
Aki töltöget, másolgat, az eddig sem vett filmet 990-ért, de még 300-ért sem. De nem hiszem, hogy ha csak fapados kiadványok lennének 1000 forint alatt, az annyival vetné vissza ezt a piaci szegmenst, mint amennyivel segítené a drágább, és minőségibb kiadványok keresletnövekedését. Magyarul: sokan nem azért nem vesznek új, minőségi, "drága" (értsd: 2-3000 Ft) kiadványokat, mert nem lenne rá pénzük, vagy igényük, hiszen 3-4-5-6 éve jóval magasabb áron jóval többen vettek drága filmeket (és azóta csak a DVD ára csökkent, a keresletek növekedtek, minden más pedig drágult), hanem azért nem vesznek új kiadványokat, mert félnek a túl gyors pofáraeséstől. Ha az adott film két különböző vásárlórétegnek szóló változata egyszerre lenne jelen a piacon, az egyben garanciát és biztonságot is jelentene ezeknek a vásárlóknak. Ha tudom, hogy a kétlemezes Amerikai gengszter nem lesz soha olcsóbb 2.990 Ft-nál, mert most is megvehetem csak magyarul 990-ért az egylemezes változatot, akkor nem várok néhány hónapot a vásárlással, hanem megveszem megjelenéskor, hiszen egy ilyen filmért a 2.990 is már akciós ár (lásd a külföldi új árakat).
Valószínűleg naív vagyok. De eddig még nem próbálta ki senki ezt a módszert, tehát nincs tapasztalatunk. Tapasztalatunk csak arról van, hogy ha a béka segge alá visszük az árakat, eszetlenül árazunk le filmeket 1-2 hónappal a megjelenés után, akkor rohamosan csökken a normális áron eladható minőségi kiadványok forgalma, viszont egy bizonyos ponton túl nem tud növekedni az olcsó piac. Mi a túró értelme van a 300 Ft-os, meg a 99 ft-os árpontnak azon kívül, hogy a multi megreklámozhatja? Ha elad a kiadó egy 99 Ft-os filmből 100.000 darabot, akkor azon jó esetben annyit keres, mintha ugyanabból a filmből 990-ért eladott volna 5000 darabot, vagy egy kicsit minőségibb változatból 2-3000 darabot. Viszont 100.000 kópiát kellett megmozgatni, raktározni, stb., plussz minden huszadik magyar háztartásba eljuttatta a filmet. Szuper. Mivel egy átlag család jó, ha hetente két filmet néz meg DVD-n (ott van ugye a Barátok közt is, meg a Mónika show ingyen), azon a héten még egy 99 Ft-os filmnek van helye a piacon, aztán kész. Több ideje nem lesz az embereknek, tehát hiába indul be a magyar ösztön, és veszik tizesével az olcsót akkor is, ha nem kell, egy idő után telítődik a piac (nem kell nekik több film), és 2-3 hónap múlva a 99 Ft-os filmből is már csak 50-30-20 ezer darabot lehet eladni. Viszont a vásárló agyába már beég, hogy az 1990-es, 2.990-es kiadványok árán 20-30 másik "filmet" is vehetne, ilyen "drága" dolgokra pedig már nem ad pénzt az ember ilyen nehéz gazdasági helyzetben.
Szóval sokszereplős és bonyolult problémáról van szó, amit szerintem néhány hónap alatt néhány nagy kiadó talán helyre tehetne. De úgy látom, hogy ők is inkább úsznak csak az árral, és nem ülnek le stratégiát egyeztetni.
Na mindegy, majd árusítunk kínai melegítőket, ha behal a DVD-piac :)
0
2008. július 31., csütörtök 0:50
Xpress, 900Ft-ért sem vennék meg szerintem, mikor internetről ingyen le lehet tölteni, és kiírni egy 75Ft-os Verba lemezre. Az, hogy ezt az írott vackot az egyik legmodernebb tv-n és házimozi rendszeren nézi, az már egy másik történet. A filmre nem kell költeni, mert jobb tölteni (ez nem az én véleményem!).

De tényleg lépni kéne a drága kiadóknak a síránkozás helyett. Mert rövid idő múlva tényleg síránkozhatnak.
0
2008. július 31., csütörtök 0:47
Na és neki, meg a hozzá hasonló vásárlóknak nem lenne tökéletesen elegendő 900-ért egy lebutított változat? Nem azt mondtam, hogy nincs erre az árkategóriára kereslet (a kínai melegítőgatya is jobban fogy, mint a Nike, meg a 900 forintos noname villanyborotvából is többet lehet eladni, mint a 25 ezres Remingtonból), csak azt mondom, hogy a kevésbé igényes és jobban árérzékeny vásárlók miatt (finoman fogalmaztam) nem kellene az igényesebb vásárlókat elüldözni erről a piacról. Mert míg a gatya és a borotva esetében van választás, addig a DVD-piacon egyre kevésbé. Többnyire kommersz filmek jelennek meg egyre szegényesebb specifikációkkal, egyre vacakabb alapanyagból gyártott lemezeken, egyre többször DVD-5 korongokon egyre gagyibb tokokban. Néhány kivételtől eltekintve már csak a nagy stúdiók külföldön, több piacra gyártott lemezei érik el a normális, minőségi DVD-k színvonalát, de ezeket meg a kutya sem veszi, mert az 1990-2990-es árat a gagyihoz szoktatott vevők soknak tartják, az igényes vásárlók nagy része pedig vagy kivárja az elkerülhetetlen akciókat és csak féláron hajlandó megvenni, vagy inkább külföldről rendeli meg az adott filmet kicsit drágábban ugyan, de több extrával, minőségibb csomagolásban, és egyre gyakrabban Blu-ray változatban.
Lépni kellene, és nagyon hamar. Szerintem minden kiadó kibírna két próba-hónapot, amikor összehangoltan egyszerre jelentetnék meg a minőségi kiadvány mellett a zacskós-változatot. Gyanítom, hogy a minőséghez korábban ragaszkodó nagy stúdiókat is meg lehetne győzni arról, hogy a hazai képviseletek készíthessenek magyar piacra szánt fapados változatokat. Valószínűleg ismerik az eladási statisztikákat és a magyar piacot (Top-lista első 50 helyén alig találni A-kategóriás sikerfilmet, viszont annál több mozgó hulladékot 300 forintért), úgyhogy tudják, hogy veszíteni itt már nem lehet, viszont nyerni talán még igen.
De sajnos a DVD-piacon is a jövőzabálás folyik. A piac szinte minden szereplője azt nézi, hogy a következő két hónapban tudja-e maximalizálni a nyereségét, és az senkit nem érdekel, hogy mi lesz itt két év múlva... lesz-e valami még két év múlva.
0
2008. július 31., csütörtök 0:25
" kolléganőmnek, aki kétszer annyit keres nálam (a párja meg még a többszörösét) a kétezer Ft-os DVD már drága. Tavaly ősszel mondta."

Na, ilyen történetet ezret meg egyet tudnék mesélni...
0
2008. július 30., szerda 23:51
Sokszor végignézem, hogy a vásárló inkább vesz 4 darab 500 Ft-os DVD-t, ahelyett, hogy egy darab 1990.- Ft-ost venne.

Számít az valamit, hogy azt a kétezrest milyen órabér mellet szerezte? Frászkarikát.

Ha Te többet keresel, többet költesz a hobbidra. Te, mint eredeti, minőségi kiadványokra rendszeresen áldozó vásárló. Érthetetlenül összemosod magad az átlagvásárlóval.

A kolléganőmnek, aki kétszer annyit keres nálam (a párja meg még a többszörösét) a kétezer Ft-os DVD már drága. Tavaly ősszel mondta.

Itt a mentalitással van a probléma.

Saját értékrendem szerint épp eleget költök DVD-re, sokak szerint kifejezetten sokat, de ha én kétszer ennyit keresnék (keresek), teljesen biztos, hogy nem költenék kétszer annyit DVD-re. Még másfélszerest is aligha.
Nem szoktam ezzel dobálózni, de tavaly ilyenkor a jelenlegi lóvém 180%-át kaptam kézhez. Az idei eddigi és a tavalyi első félévi DVD-vásárlási szokásom abszolút nem változott.
0
2008. július 30., szerda 23:35
Nahát, mekkora OFF! ;-)

"(és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy persze, mert ők jobban keresnek, mert nem ez az elsődleges probléma)."

De sajnos ez az. Vagy elfogadod, vagy nem. A multik észnélküli leárazásait már párszor átrágtuk, úgyhogy inkább ezt a részét nem is folytatom, hanem nézzünk egy egyszerű példát, segítségül hívva a matekot:ha többet keresek, többet költök a hobby-mra. Sógoréknál az itthon keresett pénzem HETI kereset lenne, tehát négyszer annyit keresnék. Ha nem is négyszer, de kétszer biztos, hogy többet költenék DVD-kre - meg rajtam kívül még néhány ezren. Jól fogytak volna a limitált, díszdobozos kiadások (is), pörögtek volna a filmek, a külföldi tulajdonosok láttak volna fantáziát a szebb/jobb kiadásokban. Nem kellett volna leárazgatni, mert nem lett volna értelme - vagy csak évekkel később, amikor már nincs jelentősége, ahogy Te is írtad.
Megy a folyamatos néphülyítés, hogy kint ez milyen drága, meg az milyen drága, csak éppen a 8-10 Eurós órabérekről nem beszél senki. Egy ismerősöm még Szombathelyen könyvkötőként 65eFt-ért dolgozott. Ki is használták rendesen, mert szerette és értett is (nem is akárhogy) a szakmájához. Nem emelték a bérét, mert azt mondták, úgyse megy másik helyre. Végül is elment, igaz, hogy csak 80eFt-ért, de kiszállt ebből a taposómalomból. Utána kiszállt abból is:egy ismerőse segítségével egy Osztrák nyomdában helyezkedett el, ahol meglátván, hogy milyen hozzáállással és minőségben dolgozik, azonnal felvették. Felvették 1.200Euróval, szigorúan napi 8 óra munkával, minden második hét pénteke szabad. Ez volt a kezdet, mára már többet keres. Vállal túlórákat is - sógorék nem nagyon - amit nem is akárhogy fizetnek. Mindezt egy gramm német nyelvtudás nélkül, de lassan-lassan azért "kialakul" az is. Kapcsolatok - kinek van, kinek nincs. De kanyarodjunk vissza a szomorú (és lesz még szomorúbb is) valósághoz:az embereknek egyre kevesebb pénzük van. Sokan úgy kuporgatnak össze egy-egy kiadásra, melyet két hét múlva harmadannyiért megvehetnének. Persze, hogy megrendül az emberek bizalma. És amit a Select művel a 990Ft-os megjelentetéseivel... úgyhogy minden tiszteletem a BuFi-é, most már az InterCom-é, a Fórum-é (csak folytassák!) és nem utolsó sorban a Tiétek, amiért LIMITÁLT kiadásokat produkáltok nekünk, a még megmaradt igen csekély számú filmbarátnak/gyűjtőnek.

És Te is leírtad, előtted korábban már sokan leírtuk, hogy csak egyetlen egy esély van a hazai DVD-piac megmentésére:az egyidőben megjelenő egyszerű(lebutított) és extra (gyűjtői) kiadások. De ki meri ezt bevállalni az eladások tükrében? Talán a kiadóknak itt Nálatok kellene szétnéznie és tapasztalatokat gyűjtenie, kommunikálni a vásárlóikkal... NEEEM :-(
0
2008. július 30., szerda 22:15
Én csak ismételni tudom magam: szerintem valóban az lenne az üdvözítő megoldás, amit korábban említettem és amit most Killr felelevenített. Minden filmből két változatot kihozni, és minden a helyére kerül. A gyűjtők bizalma visszatér, tudván, hogy a kedvenc filmjük nem kerül a turkálóba fullextrás változatban, és kevesebb mint egy mozijegy áráért az sem panaszkodhat, aki "csak" szinkronnal hazaviheti a film egyszerűsített változatát. A papírtok szintén jó ötlet, ebben az árkategóriában ez lenne a megfelelő csomagolás.
Délután Ausztriában jártam (kis 25 ezres városkában), ahol a helyi Libro-ban (könyves, filmes, papírboltos, CD-s, PC-játékos bolthálózat, egészséges, 1-200 négyzetméteres üzletekkel) a DVD-polcot nézegetve jutott ismét eszembe a magyar "piac". Ott volt a Szerelmes Shakespeare, amit 4 éve (!) adtak ki náluk. Akkor olyan 15-20 Eurónak megfelelő áron jelet meg, most akciós a film, és 7.99-ért viheti haza, aki akarja. Folyamatosan kapható volt, és biztos, hogy folyamatosan lehet is majd kapni. Senki nem sokallta a 15-20 Eurót, most sem rinyál senki, hogy miért kerül fele annyiba, mert 4 éve kapható, és mégis csak 50% az áresés. Az újdonságok - ahogy 4 éve - most is 15-20 Euróba kerülnek, és a legtöbb filmnél választhatunk egylemezes, kétlemezes, fémtokos, vagy hagyományos tokos változat között. Ha még 3-4 Eurót rászánunk, akkor 23-30 Euróért megvehetjük szinte bármelyik újdonság Blu-ray változatát is.
Ezek tehát az arányok:
    akciós film: 8 Euró
    újdonság sima kiadásban: 15 Euró
    újdonság extra kiadásban: 20 Euró
    újdonság Blu-ray változatban 25 Euró
A Blu-ray és az akciós film ára között tehát 3-szoros a szorzó. Nálunk 10-szeres, és akkor csak a "legdrágább" akciós filmekről beszéltünk, nem a 490-es, 350-es, 99-es kiadványokról. Ez utóbbi esetében 100x-os a szorzó a Blu-ray és az akciós kiadvány között.
A szomszédban tehát egészségesen működik a piac (és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy persze, mert ők jobban keresnek, mert nem ez az elsődleges probléma). Ennek az az eredménye, hogy az elmúlt 10 évben legalább 5x több film jelent meg náluk, és szinte az összes megjelent film folyamatosan kapható és beszerezhető. Ebben a kis Libro-ban ott sorakozott az összes X-akták, az összes Dr. House, a Twin Peaks-ek, a Szívek szállodája, a Miami Vice és a Magnum összes évada, rengeteg klasszikus és új sikerfilm, de olyan rétegkiadványok is kaphatók, mint a kb. 5 éve megjelent Universal horror-klasszikus gyűjtemény, ami náluk még kis Drakula, Farkasember és Múmia mellszobrocskákkal is megjelent, és még mindig kapható. Az pedig természetesen nem kérdés, hogy az újdonságok is mind itt vannak, és mind megjelennek BD-lemezeken is.
A magyar piac a teljes pusztulás szélén van, és ezt tényleg csak egy ilyen radikális szemléletváltás oldaná meg. A multik pofáját tudjuk, hogy be kell tömni. Ők tojnak a DVD-piacra (meg a könyvpiacra, meg a dinnyepiacr), nekik csak egy aktuális, népszerű termékre van szükségük, amit villanthatnak olcsón a katalógusban vagy az óriásplakáton. Jó lesz nekik 990 forintért a csak magyar szinkronos Gladiátor is, de szívem szerint még az új Batman-filmből is nyomatnék a Warner helyében magyar multi-piacra szánt változatot ennyiért. Vegyék, vigyék, tegyék óriásplakátra. Biztos vagyok benne, hogy a normális kiadások, normális áron ismét jóval nagyobb számban fogynának.
De nem látom esélyét annak, hogy ebből a spirálból valaha is kikászálódna a piac, mert ahhoz kiadók közti összefogásra lenne szükség. Vagy legalábbis 4-5 meghatározó kiadó összefogására.
0
2008. július 30., szerda 20:56
Komolyan nem értem, milyen válaszra vártok, a Budapest Film ugyanis kifejtette nekem lentebb az álláspontját, nem is kell sokat visszaolvasni. (2930.-->2967. és 3006.-->3015.)

Két út létezik innen:
1, következetesek maradnak, azaz csak magukat ismétlik, ergo a válasznak érteme nincs
2, újfajta indokokkal állnak elő, amivel akaratlanul is felvállalják azt, hogy az eredeti, nekem címzett válasz gyakorlatilag hazugság volt.

Ez utóbbit pedig nem tudom elképzelni.

KillR, leírtad, mi a probléma: ráharaptál a Cápákra, nem vártad meg, míg azok harapnak Rád! :)
0
2008. július 30., szerda 19:03
erre én is kiváncsian várom a bufi válaszát.
0
2008. július 30., szerda 18:46
Kedves Bufi!
Teljes mértékben egyetértek ez előttem szólóval és kiváncsian várom a válaszotokat, hogy a továbbiakban szintén, hogy változtassam meg vásárlási szokásaimat, mert inkább én is várok pár hónapot az új filmekre 990,-ft-ért.
0
2008. július 30., szerda 18:32
Kedves Bufi!
Előre jelzem és kérem, hogy ne vegyétek cikizésnek, vagy rosszindulatúnak a kérdésemet. Régóta elégedett vásárlója vagyok a termékeiteknek, begyűjtöttem az összes Attenborought, Michael Palint, a legtöbb Kultúrsokkot, meg a gyönyörű limitált kiadványaitok nagy részét (Spike Lee, King-filmek). Gondolkodás nélkül rendeltem meg a nemrég indult Universal sorozat zömét is, azonnal "ráharaptam" a Cápákra, a Joe Blackre, az Androméda törzsre, az Airportra meg még vagy egy tucatnyi újdonságra. Nem gondoltam, hogy nem lesznek valah akciósak ezek a kiadványok is, és ha egy év múlva találkoztam volna velük valamelyik multis kosárban féláron a szemem sem rebbent volna. Azonban az, hogy még a filmek feléről a fóliát sem szedtem le, máris 990-ért dobják utánam ugyanazt, amit én kétszeres áron vettem minimum elgondolkodtat, de inkább felháborít. Xpress a megmondhatója, hogy mennyi új filmet vásárolok, és látván a dvdextrán a szeptemberi terveiteket megint alakulna egy tisztességes lista, de erősen gondolkodom azon, hogy egy filmet sem veszek meg mostantól tőletek a megjelenés hónapjában. Ha jól számolok, a szeptemberi filmeket karácsony előtt már biztos ott találom a turkálókban. Nem az az ezer forint fáj, hanem az a 10-15 ezer, átlagban ugyanis 10-15 kiadványotokat vettem meg eddig megjelenéskor. Ha marad a tendencia, és 2-3 hónap után féláron megkapom őket, akkor inkább más kiadók filmjeit veszem meg megjelenéskor.

Komolyan nem értem, miért kell a gyors haszonszerzés miatt elüldözni a maradék igényes vevőréteget? Én nem spórolni akarok, hanem szeretnék sokáig igényes kiadványokat látni, és ezért hajlandó is vagyok rengeteg pénzt áldozni. Szerencsére megtehetem, hogy többet költsek filmre havonta, mint amennyit sokan keresnek. Azt azonban én sem szeretem, ha hülyének néznek. Mert amit mostanában ti is, meg még néhány kiadó művel, az valóban a normális vásárló pofánköpése. Az lesz a következő lépés, hogy ha kinyitok egy teljes áron vásárolt filmet kiugrik belőle egy ördögpofa, aki szembe röhög, amiért nekem még el lehetett adni dupla áron a filmet amit két hét múlva a multik féláron adnak majd?

Egy korábbi topicban az xpress felvetette, hogy hogyan lehetne megállítani a piac züllését. Adjátok ki az összes népszerűbb filmet egyszerre két változatban. Legyen egy változat nekem meg a többi őrültnek jó minőségben, tele extrával, eredeti nyelvvel, esetleg bónusz lemezzel, csicsa csomagolással 1990-2990-3990 forintért tartalomtól, filmtől, kiszereléstől függően, és készítsetek egy fapados változatot is CSAK MAGYAR HANGGAL, semmi extrával, felőlem akár a mostanában divatos kartontasakban is. Az én véleményem szerint így kellene kinézni egy 990-es filmnek! Aztán nincs rossz szájíz senkinek. Tudom, hogy amit megvettem 2990-ért, az nem ugyanaz a minőség, amit 990-ért kapnék, akinek meg csak az ár fontos, a teszkó vásárlókör, azoknak a fapados film is megfelel.

KÖNYÖRGÖM!!!!! Lépjetek, és lépjen a többi kiadó is, mert ebből baj lesz.

És a kérdésem: nyugodtan vásároljak a szeptemberi megjelenéseitekből még szeptemberben, vagy nem szeretnétek november-decemberben sokat csuklani az anyukátok emlegetése miatt és inkább lebeszélnétek a filmjeitekről?
0
2008. július 30., szerda 14:59
Christine létezik magyar felirattal, csak angliából be kell rendelni (az első kiadását, mert az Extra változat már nem rendelkezik magyar vonatkozással).
0
2008. július 30., szerda 14:54
Kedves Lord Picard!

Utánajártunk és a gyártó szerint a jogok a Paramountnál vannak.
0
2008. július 25., péntek 20:00
az SONY-s sajnos
0
2008. július 25., péntek 19:42
És még jöhetne a szintén 1983-as és szvsz az egyik legjobb King filmfeldolgozás John Carpenter által ami a Christine.
0
2008. július 25., péntek 17:51
Valóban nagyon jó hír :) Én arról szeretnék érdeklődni kedves BuFi, nem tervezik-e kiadni mondjuk az 1983-ban készült Cujo c. Stephen King adaptációt? Úgy látom, úgy tudom főképp a független kiadók hozták ki a filmet az adott országokban, ahol megjelent, így csak reménykedni tudok, hogy önök tudják kihozni itthon. Azt hiszem egy extra kiadás nélkül is örvendetes lenne, ha kiadásra kerülne a film :)
0
2008. július 24., csütörtök 16:02
köszönöm a választ, nagyon örülök hogy így lesz:)
0
2008. július 24., csütörtök 15:58
Kedves del piero!

Valószínüleg 3 lemezes változatban fog megjelnni, hasonló kiadásban mint az előző két King - Darabont produkció.
0
2008. július 24., csütörtök 15:54
Kedves Keta!

Várhatóan szeptember végén.
0