Keresés

Budapest Film

2008. július 21., hétfő 2:03
1.
most posts by TM
0
2008. július 21., hétfő 0:49
Tisztelt Budapest Film!

Most láttam a www.kultursokk.hu oldalukon, hogy a "451 Fahrenheit" című film is bekerült a sorozatba, pontosabban annak keretében van hirdetve. Ezek szerint ennek is van papírtalpa, ahogyan az ottani képen látható?
0
2008. július 19., szombat 12:11
Tisztelt Budapest Film!

Érdeklődni szeretnék, egy, az Önök forgalmazásában még 2006 májusában a mozikban bemutatott François Ozon film, az Utolsó napjaim című film esetleges dvd-n történő megjelenéséről. Örömmel venném, ha kiadásra kerülne ez a Ozon film is, köszönöm :)
0
2008. július 17., csütörtök 17:53
Teljesen igazad van!
Ráadásul egy csomó filmet lehetetlen ebben az árkategóriában kihozni,vagyis nem jelenik meg nálunk.
Rémes,hogy nívós,értékes mozikból lassacskán már reklámajándékot csinálnak,és sokan a nem éppen megfizethetetlen 1990 Ft-os filmeknél az akcióra várnak.
Már írtam,de még egyszer megismétlem,2000-ben a legolcsóbb DVD 5000 Ft. volt!
Ugyan kevesebb fogyott belöle,de legalább volt rajta haszon és a nyugati kiadások egy az egyben és nem lebutítva jutottak el hozzánk.
0
2008. július 17., csütörtök 17:53
ja, oké, értem. :)
0
2008. július 17., csütörtök 17:43
tegnapi eszmecsere igényes/igénytelen stb... kib*szottul dühít topik :D
0
2008. július 17., csütörtök 17:38
ezt nem értem. :)
0
Lehet, hogy tényleg csak grafomán vagyok, ezért is szoktam minden topicban napi ötöt beírni.
0
Itt szó sincs az általad említett magyar közmondásról szóló gondolkodásmódról, kár ilyen fényben feltűntetni az elégedetlen vásárlókat.

Miért probléma, hogy a filmek egyre olcsóbbak? Szerinted? Magadtól is rájössz, ha egy kicsit elmerengsz. Vagy kérdezd meg a vállalkozó ismerőseidet, számukra miért baj az, ha ugyanazt terméket féláron tudja idén eladni a tavalyi árhoz képest. Aztán kérdezd meg azt is, hogy így mennyi pénz marad a zsebükben, és mennyit tudnak visszaforgatni a vállalkozásukba.

Örülhetsz, ha a nevetséges mértékre visszaeső árak egyre több DVD-vásárlót vonzanak, de ha egy kicsit belemerülsz, nem lesz felhőtlen az örömöd. Az átlagvásárló ugyanis nem fogja megvenni A kaptár 3-at, ha 1990.- lesz (a jelenlegi 2990.- helyett), hanem maximum a 99.- (200.-, 300.-, 600.-) Ft-os kiadványok fogynak kicsit jobban. Gondolom, Te is belátod, hogy ebben az árkategóriákban a minőség sokadrangú tényező, ez jól látszik a termékek kivitelén és tartalmán, így elhiheted nekem, ha a gagyit veszik, a gagyi piaca bővül csak. Lehet ennek örülni, én nem tudok.

Minél alacsonyabb, annál jobb? Ha így gondolod, gondold így, mindenesetre én szólok, hogy alaposan becsapod magad.

Nem tudom, honnan a forrásod, de nem árt megjegyezni, hogy a 990.- Ft-os filmekből a tavalyi eladásokhoz képest feleannyi példányt sikerült eladni, pont az említett, még olcsóbb árkategóriás vackok miatt.

Az első bekezdésben a friss és a régebbi megjelenésekkel árával szemben állított elvárásról beszélsz. Itt most végig a friss (néhány napos, hetes) kiadványok hirtelen árcsökkenését tárgyaltuk, ezért látom úgy, hogy nagyon felszínesen futottad át a hozzászólásokat a véleménynyilvánítás előtt, pedig érdemes lenne őket tüzetesebben áttanulmányozni, így számodra is érthetőbb lenne, miről van szó, és miért van róla szó.
0
2008. július 17., csütörtök 17:33
:) ennyit a megfogalmazásról ;)
0
2008. július 17., csütörtök 17:24
Kedves krauthf, örülnék, ha figyelmesebben utánaolvasnál a lejjebb leírtaknak, mert a hozzászólásodat elnézve egyértelműen érzékelhető, hogy csak írtál, de nem olvastál.
0
2008. július 17., csütörtök 17:18
Nem egészen értem az utóbbi időben itt felvetett problémákat. Kicsit olyan ez, mint a jól ismert közmondás "A magyar paraszt is akkor örül, amikor a szomszéd tehene megdöglik". Miért probléma az, hogy a filmek egyre olcsóbbak. Nyilvánvaló, hogy egy friss kiadás, és egy már régebben kiadott film között van árkülönbség. Azok, akik azonnal meg akarták szerezni, többet fizettek érte. Azok akik hajlandóak voltak várni, azok olcsóbban megkaphatják. Ebben persze benne van az a kockázat is, hogy nem marad olcsóbb, mert megveszik még drágábban.

Ezzel együtt én csak örülni tudok annak, hogy az olcsóbb árak mellett egyre több ember dönt az mellett, hogy megveszi eredetiben a filmet, és nem a kalózmásolatokra költ, netán letölti a Netről. Kicsit úgy érzem, mint amikor a sznob újgazdagok kibeszélik a prolikat, mert nem BMW-vel hanem Suzukival járnak. Meggyőződésem, hogy egy nagyon szűk rétegen kívül az emberek a filmeket szórakozásként nézik, és nem elvakult gyűjtők, és számukra a film egy termék, aminek ára van. Az pedig minél alacsonyabb, annál jobb.

Az, hogy a Budapest Film mennyiért ad el egy filmet az ő dolga. Az pedig a kereskedőké, hogy mennyiért adják tovább. Engem vevőként pedig egy érdekel, hogy mennyiért tudom megvenni. Magam is törekszem arra, hogy minél olcsóbban jussak hozzá egy áhított kiadványhoz. Akár használtan, akár akció keretében. MAgam is rendszeresen vásárolok az Xpressen, ezért örülnék ha a leárazásokban ők is részt vennének. Ennek ellenére idióta sem vagyok, és ha valahol olcsóbb, nem fogom dupla áron itt megvenni.

Igenis örülök, hogy a kiadó rájöttek, hogy a 990 forintos kategóriával komolyan meg lehet emelni az eladott kiadványok mennyiségét, és így egyre több film jelenik meg. Engem csak ennyi érdekel, aki pedig egy filmet a dobozáért, vagy az extrákért vesz, az az ő magánügye. Jóval kevesebben vannak, mint akik a filmért. Nem hiszem, hogy a kiadóknak az ő igényeiket kellene elsősorban figyelembe vennie, különösen azért mert a piac annyira kicsi, hogy legtöbbször két kiadványt nem nagyon bír el.

Inkább örüljünk együtt, hogy a BuFi ilyen szépen feljött, és megfelelő áron megfelelő kiadványokat hoz forgalomban, amiken szuper jó filmek vannak.

BuFi, csak így tovább.

0
2008. július 17., csütörtök 16:35
ez nem anomália. nagyon sokan a sima tokosat veszik, mert kinek kell gagyi papírtokos...
0
2008. július 17., csütörtök 16:29
Tegnap én is jártam egy multiban. A rengeteg leárazott film között még ilyen anomáliák is előfordultak: az egylemezes, műanyag tokos Apocalypto ára 1990,- míg a kétlemezes digipakkosé 1490,- ....
0
2008. július 17., csütörtök 15:50
Kedves creeper!

A múltkor megírtam a válaszomait a felvetett kérdésekre. Már akkor is említettem, hogy saját árrésének terhére vagy a nagyobb rendelés miatt kapott kedvezményt felhasználva tudja a teméket olcsóbban adni. Az is előfordul, hogy egy - egy nagyobb, bentragadt készletet akcióz ki.

A terjesztésünket nem mi hanem egy nagykereskedő végzi, így a bevásárolóközpontokkal nem állunk közvetlen kapcsolatban.

A számozott kérdésekre csak ezekkel tudok válaszolni. A terjesztőnk beszélt már az Xpress-el annak a lehetőségéről, hogy az itt vásárlók is kedvezméynesen jussanak a filmekhez (ezzel egy kicsit szeretnénk kompenzálni mindenkit).

A jövőben fokozottan figyelünk arra, hogy ehhez hasnló esetek ne fordulanak elő, de garanciát sajnos a fent leírt okok miatt nem is tudunk vállalni.
0
2008. július 16., szerda 22:58
Mivel eddig is hiteles embernek tartottalak, ezért elfogadom, hogy ilyen tapasztalaid vannak, mindemellett mindig is hangot adtam annak, ha valami nem tetszett, és most is ezt teszem. Nem kell ugyanis azt gondolni, hogy minden a legnagyobb rendben, mert karba tesszük a kezünket, hisz úgy kényelmes, vagy azért, mert az elégedetlen vásárló úgy gondolja, "úgysem éri meg", vagy "úgysem tud mit csinálni ellene".
0
2008. július 16., szerda 20:16
jogos!!!!
0
2008. július 16., szerda 19:25
ha már tényleg a turinak termel a BuFi (nagyon remélem, hogy tényleg valami félreértés lesz...), akkor az Xpressnél is vigye lentebb az árat, mert én nem járok multiba, és két kattintással akkor én is meg tudnám venni a filmet. köszönöm.
0
2008. július 16., szerda 19:19
A tegnapelőtt megjelent Red Rock Westet például marha nehéz besorolni a "felhalmozódott készletek" halmazba.
Amúgy meg én tudom egyszerűbben is feltenni a kérdést: vajon azok a BuFi-kiadványokra már eddig is sok pénzt áldozó lelkiismeretes gyűjtők, akik a kiadó legdrágább kiadványait is szinte kivétel nélkül mindannyian megvásárolták, azok miért nem érdemelnek annyit, hogy holmi egyszerű turikirályok helyett inkább egyszer az ő zsebüket kímélje a kiadó, ha már van olyan terméke, ami a teljes ár és a félár között csak úgy hullámvasutazni képes? Vagy úgy gondolják, hogy itt úgyis megveszik drágábban is, a multiban meg sok kicsi sokra megy alapon kufárkodnak? Ez elég durva kettős mérce lenne, nem beszélve arról, hogy hosszútávon igenis az Xpressen csattan az ostor, mert ezeket a filmeket nem Robitól fogják megvenni többen, hanem mástól. Ugyanakkor meg Robi csinálta a legnagyobb reklámot a BuFi kiadványainak, s szerintem kommunikációs felületet sem a Tesco nyújt a kiadó munkatársának.
most posts by TM
0
2008. július 16., szerda 18:35
creeper: Jók a kérdések. Bár véleményem szerint van köztük olyan, amire üzleti titok címen nem fognak válaszolni. Vagy, ha igen, akkor megint félremagyarázzák, mint a múltkor. Tehát nem biztos, hogy érdemes a továbbiakban is feszegetni ezt a témát, csak időpocsékolás. Amúgy nekem volt egy hatodik érzékem ezekkel a Universalos megjelenésekkel kapcsolatban. Pl. a Beethovent és a Végtelen szerelmet nem vettem meg a megjelenéskor, hanem rá úgy kb. két hónapra az egyik benzinkútnál 990 Ft-ért.
Két hónapot tudok várni, hogy féláron megvegyem, ami tetszik.
0
2008. július 16., szerda 18:16
Meg lett mondva, hogy az áruházak egyénileg akcióztak a saját árrésük terhére, amit én simán el tudok hinni tekintve, hogy alaposan körbenéztem az utóbbi hetekben és egyértelműen kiderült számomra, hogy abszolút nem összehangolt akcióról van szó. Valamelyik üzletben féláras lett 7-8 Universalos megjelenés is, valahol csak 1-2, ugyanazon lánc egy másik boltjában pedig nem történt semmiféle leárazás. Én úgy figyeltem meg, hogy ilyenkor nyártájékán jellemzően el lehet csípni néhány durva akciót, amihez a forgalmazónak semmi köze. Nem is kell túl messzire menni a példáért, lásd. ugyebár az xpress kánikula-akcióját, amely mögött valószínűleg ugyanaz áll, a felhalmozódott készletek leépítése.
0
2008. július 16., szerda 17:57
Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a nagy stúdiókat összegyűjtő, nem független kiadók olyan kiadványokat hoznak be az adott régiókra, vagy az országba, melyre az anyacég helyi vonatkozást tesz.

A független, filmjogcsomagokat vásárló kiadók olyan filmeket hoznak be az országba, melyekre pénz jut. Ha hetekkel a megjelenés után 990.- Ft-ért kapható a nem 990.-es piacra szánt termék, akkor kevesebb pénz jut a kiadókhoz (hisz a "teljes" árat onnantól kezdve sokkal kevesebben fogják az elmített termékért megadni, ezek a vásárlók inkább igyekszenek felkutatni az akció lelőhelyeiet), ezáltal a ............... c. film magyar kiadásának lehetősége, vagy annak igényessége forog kockán (a pontok helyére képzeld azt a régen várt kedvencedet, melynek jogai az adott kiadónál lehetnének). Ezért mondom: nem kell örülni, ha valami marha gyorsan marha olcsó.

Az általad említett kiadónál sajnos ez tendencia lett, saját, belső döntés következményeként, és a fentiek miatt sem szeretném, ha a Budapest Film is beállna nálam vagy esetleg más vásárlóknál is a "megjelenéskor tőlük semmit"-sorba, ezért forszírozom kérdéseim megválaszolását, a probléma megoldását.

Mindezek mellett nem dühöngök, és nem törődöm azzal a kérdéssel, hogy minek kerítek mekkora feneket, hanem várom a kiadó válaszát, és továbbra is számítok a kiadó vásárlóbarát hozzállására, ahol a minőséghez való nem létező jog érvényesülhet.
0
2008. július 16., szerda 17:45
Megértem, h dühítő ez a jelenség, de nem kerítetek már túl nagy feneket neki?

(Az SPI-nál tök bevett dolog, h félórával a megjelenés után 3690 helyett 990 bármelyik film, és az összes többi kiadó is csinál összevissza akciózásokat, keresztbe húzva a különféle kínálati platformok ajánlatait.
A Bufi mindig is termelt a 990-es piacra (hál istennek!), most ez egy újabb adalék, hogy a faszom teszkóban (oké, meg még itt-ott) ócsók ezek a filmek is.
Azt miért nem firtatja senki, h a Warneres, Intercomos, akármilyenes filmek a nagy műszaki láncokban akkor is kétezerbe kerülnek, amikor itt pl. már nincsenek akcióban? Észrevettük, megosztottuk egymással, jeleztük a kiadónak h feltűnt a dolog, kb. ennyit ért a történet. Végülis nem fölfelé húzzák az árakat, örüljünk h okosodtunk, meg h vállalható kiadásokat is vehetünk a turis kosárból, nem csak szeméttel öntik tele őket.)
0
2008. július 16., szerda 17:30
Kedves Budapest Film!

Korábban már beszéltünk róla, hogy néhány hetes-hónapos kidványaitokat nemcsak egy-, hanem már háromfajta bevásárlóköpont féláron (az ajánlott 1990.- Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói ár helyett 990.-ért) kínálja.
Amikor arról érdeklődtem, miért és hogyan fordulhat mindez elő, azzal magyaráztad, hogy a multik nagyobb rendelési mennyiség esetén nagyobb kedvezményt kapnak a beszállítóktól, vagyis megérheti nekik akár beszerzési áron kínálni a rendelt termékmennyiséget.
Véleményem szerint ez az általad vázolt helyzet akkor lehet életszerű, amikor azt látom, hogy a 990.- Ft-os katalóguscímeket az adott multi 799.- Ft-ért kínálja. Rendszeresen előfordul ilyesmi, az üzlet az akciós újságban hirdeti is az akciót, és olyan kiadványokat áraz be így, melyek min. fél éve a piacon vannak, 990.-ért, így egyik korábbi vásárlónak sincs különösebb oka a felháborodásra vagy a csalódásra.

A fenti, frissebb kiadványok árazása esetében viszont nincs tudomásom arról, hogy bármelyik üzlet vevőcsalogató szempontból adná féláron a kérdéses filmeket, azaz nem hirdetik külön ezeket a címeket, mi több, ezek a címek nem szerepelnek kiemelt helyen az áruházban.

Felhívnám a figyelmet arra, melyet saját magam tapasztaltam, s több barát, ismerős, fórumozó meg is erősített: a Budapest Film-kiadványokon kívül semelyik egyéb kiadó termékeivel nem történt ilyen félreárazás, sem a kérdéses áruházakban, sem máshol. Okkal merül fel bennem a kérdés: miként lehet, hogy az adott áruház csak Tőletek rendel nagyobb mennyiségű filmet (mely a készletmennyiségükön nem látszik), vagy miért lehet, hogy más kiadó termékeire valószínűleg nem kap ekkora kedvezményt. Hisz ha kapna, akkor sok-sok egyéb címet, sok-sok egyéb kiadótól is láthatnánk felére árazva. De nem látunk.
Vagy ha esetleg mindenre kap kedvezményt, miért mégis a Ti termékeiteket teszi ki az ajánlott ár felénél?

Mivel legutóbbi válaszod jól láthatóan minden életszerűséget nélkülöz, így azt természetesen, mint panaszos, fizető vásárló, nem fogadom el.

Korábbi kérdésem tehát ezúttal pontokba szedve, újra:

1, mivel magyarázza a Budapest Film, hogy több, egymástól független áruházlánc meghatározott, néhány héttel vagy hónappal ezelőtt megjelent Budapest Film-kiadványt féláron árusíthat?

2, módotokban áll-e teljes biztonsággal nyilatkozni, hogy ehhez a félreárazáshoz a Budapest Film vezetőségének vagy a munkatársak egyikének sincs köze? ha igen, a kiadó meg tud nevezni egyértelmű felelőst az ügyben?

3, milyen vizsgálatot indítotok a probléma kivizsgálására, és mikor, illetve (most csak) a Ti szempontotokból milyen garanciát vagytok hajlandóak vállalni annak érdekében, hogy a jövőben fent említett eseményekből nem lesz tendencia?

4, milyen érvek szólnak amellett, hogy (pl. a) Kampókéz című, a héten megjelent kiadványotokat vásároljam meg most, 1990.-ért, és ne várjak mondjuk egy hónapot, amikor a kérdéses áruházláncak egyikében nagy eséllyel 990.-ért megkaphatom?

Szeretném, ha a felsorolt pontok alapján válaszolnál nekem, és azoknak, akik úgy gondolják, ezen kérdések megválaszolása indokolt (hiszen nemcsak az én, barátaim, a fórumozók, stb. érdeke az ehhez hasonló történések jövőbeni elkerülése; ez Nektek, mint filmforgalmazó cégnek is igen hátrányos helyzet).

Várom válaszotokat, köszönettel és üdvözlettel:
A.
0
2008. július 16., szerda 14:19
Ooops, sorry...azért szurkolok, hogy sikerüljön beszerezni.
0