Keresés

Budapest Film

2008. június 6., péntek 17:30
Kedves tchabee!

A Halló, hallóhoz sajnos már nem fogunk dobozt gyártani.

A Taxidermia hasonlóságról Én is tudok. Az igazság az, hogy ez az ötlet nem tőlünk jön, hanem a Taxidermia nemzetközi jogait értékesítő Fortissimo filmtől (tavaly Cannesben egy hús tálcás sajtókönyv volt a promóciós anyag). Természetesen Mi engedélyt kértünk a "másoláshoz". Jelezzük nekik, de többet nem tudunk tenni. Azért köszönjük a tájékoztatást.
0
2008. június 6., péntek 17:27
Kedves Dömi!

Jeleztük a gyártónak, remélem hamariosan megkapjuk a választ.

0
2008. június 5., csütörtök 19:02
Tisztelt BuFi!
Csak szeretnék köszönetet mondani a Universalos DVD-kért!A Dr.Jekyll és Mr.Hyde című filmet már rég meg akartam szerezni.A Universal beharangozta 2003-ban,de nem adták ki.Aztán ma a MM-ban láttam a filmet mást akartam megvenni,de mikor megláttam ugrott is a kosárba!Az igaz hogy a Candyman-t is kiadják?Ha igen a második részét is?Köszönöm!
0
2008. június 4., szerda 16:05
Most már tudom linkkel is.:)

Taxidermia VS. Bukaresti Hús
0
2008. június 4., szerda 13:38
Tisztelt BUFI!

Érdeklődöm, hogy a Helló! Helló! sorozathoz nem lehet-e külün üres díszdobozt vásárolni, úgy mint a Csengetett sorozathoz?

Más nem tudom követte a Taxidermia 2 lemezes változata fórumban tett észrevételemet, mely szerint tökéletesen ugyanilyen kivitelben jelent meg (én ausztriában láttam) egy német horror film.
Kíváncsi vagyok a véleményükre ez ügyben?
http://www.xpress.hu/forum/forum.asp?VID=R94974337861790598&FID=3176
0
2008. június 3., kedd 21:58
T.Bufi!

Még mindig "felhősek" a lemezeik! Még mindig nem lehet ezügyben tenni valamit vagy ha másképp nem megy akkor gyártót váltani????

Köszönöm
0
2008. június 1., vasárnap 18:10
Szabadna kérni, hogy a Turisták c. filmet adják ki  Benoit Poelvoorde-vel a főszerepben?
Köszönöm.
0
2008. május 30., péntek 12:42
OFF

Horrorban úgy is otthon vagy, úgyhogy bártan idézek:

"Szerencséd, hogy Heinrich bácsi érti a tréfát" :DD
0
2008. május 30., péntek 11:15
Izgultam, hogy magyarázkodnom kell itt reggel, de szerencsére értitek. :)
0
2008. május 30., péntek 2:37
:DDD
0
2008. május 30., péntek 1:23
Ezek szerint egyikőtök sem 100-as. :)
0
2008. május 30., péntek 1:05
Persze, mert a beszúrt, kilométeres link már nem ezen, hanem az előzőn van, hála a sok új beírásnak. Most nálam is rendben van a látvány - ha nem megyek visszább. ;-)
0
2008. május 29., csütörtök 23:42
És mi a helyzet Orson Welles: Aranypolgárával???
0
2008. május 29., csütörtök 18:41
Kedve BuFi!

A filmvásárról magam is tudok. Az okfejtésemet nem kívánnám mégegyszer leírni, inkább bízom abban, hogy ha már kiderült, ki az aktuális tulajdonos, és sikerült is vele találkozni, (hiszen ez volt a cél) akkor hamarosan megoldódik ez az elhúzódó talány.
Köszönöm a kimerítő választ, egyben felhívnám a figyelmet az előző hozzászólásom leginkább közérdekű, ám megválaszolatlan kérdésére:
Ha a harmadik évad megjelenéséig kikopik a boltokból az első két évad maradéka, akkor lesz-e utángyártás azokból? Vagy esetleg van raktáron még tartalék? Ugyanis vannak, akik jelen pillanatban nem mernek belevágni a gyűjtésbe. Egyesek pedig már pesszimizmusból és/vagy türelmetlenségből szabadulnak az eddig megvásárolt dobozoktól, mivel más, kevésbé nemes kiadókkal már megégették magukat.
Na, lényeg a lényeg: egy nagy kalappal a hátralévő egyezkedésekhez!
most posts by TM
0
2008. május 29., csütörtök 18:00
Kedves TM!

A cannes-i filmfesztivál és a CSI tárgyalások a következő módon kapcsolódnak össze a Budapest Film Home Video kiadási tevékenységével:
A fesztivállal egyidőben a világ egyik (szerintem) legnagyobb filmvására is zajlik. Ezen a vásáron részt vesz szinte minden olyan cég, aki valamilyen mozgóképes jogot próbál értékesíteni (mozira, home videora, televízióra, VOD-ra,...stb), többek között a CSI jogokat értékesítő cég is. Gondolom azzal egyetért mindenki, hogy a szóbeli kommunikáció hatásosabb tud lenni a levelezésnél vagy telefonálgatásnál...

A jogokra tavaly már tárgyaltunk, de sikertelenül. Időnként újra és újra megkerestük a jogtulajdonost, de az álláspontokat nem sikerült közelíteni.
Mivel ezek a próbálkozások nem naponta történtek, így fordulhatot elő, hogy a jogok időközben gazdát cseréltek, amiről nem kaptunk tájékoztatást.

A kiadással kapcsolatban a képletünk nagyon egyszerű:
A sorozat további részeit ki szertnék adni, de ezt csak akkor tudjuk megtenni, hogyha racionális körülmények között tudjuk forgalmazni (egyszerűbben fogalmazva nem vesztünk rajta).

Remélem a tárgyalásaink hamarosan olyan eredménnyel zárulnak, hogy konkrét választ tudjunk adni arra a kérdésre, hogy "kiadjuk a sorozat további részeit vagy sem"
0
2008. május 29., csütörtök 14:23
off
:D igen ezt beszéltük már, de mi anno azt tanultunk, hogy így a feedback, meg úgy az ügyfél, aztán a nagy valóság meg épp az ellenkezőjét mutatja néhol.
0
2008. május 29., csütörtök 14:16
Egyébként már beszéltünk arról is, hogy ha valahol kidobnak az ajtón, mássz vissza az ablakon, vagyis ahol nem eredményes a levelezés, ott telefonos offenzívát kell folytatni. :)
most posts by TM
0
2008. május 29., csütörtök 14:12
Nem értem, most hogy jön ide más kiadó, de ha már belemegyünk ebbe, akkor azt válaszolom, hogy az ember ott próbál eredményt elérni, ahol arra lát esélyt. Remélem, világosan fogalmaztam.
most posts by TM
0
2008. május 29., csütörtök 14:09
Hidd el, mindezzel tisztában vagyok magam is.
most posts by TM
0
2008. május 29., csütörtök 14:04
Mellesleg, nagyon kevés kiadó ennyire korrekt a vásárlókkal, hogy tényleges választ ad a kérdező kérdéseire, és a levéllel nem a spamszűrőt vagy a Kukamanót etetik...
0
2008. május 29., csütörtök 14:02
TM, Cannes nem csak egy filmfesztivál, ha jól tudom ott lehet "kiadási jogokat" is vásárolni. Tehát gondolom ezért.

Ha a BuFin múlik kiadják és folytatják a sorozatot (célozgatás nélkül...) - de horribilis áron senki sem fogja megvenni.
0
2008. május 29., csütörtök 13:58
Igazán nincs mit. De nekem semmi probléma nincs az oldallal ;)
0
2008. május 29., csütörtök 13:48
Mi meg a szétnyomott oldalnak! Köszi! ;-)
0
2008. május 29., csütörtök 13:41
Üdv BuFi!

Ezek szerint nagyon masszívan tárgyalhatott a cég az "előző" jogtulajdonossal, ha egészen Cannes-ig kellett elmenni ahhoz, hogy kiderüljön, már nem is náluk vannak a jogok. Egyébként sem értem, hogy miért kellene egy filmfesztivál ahhoz, hogy két üzleti partner bármit lekommunikáljon egymással? Mások, máshol ezt a világháló és a telefon segítségével intézik. Ha meg volt személyes találkozó, nem lehetett túl eredményes, ha utána mindenki hazament, és otthonról állnak neki levelezgetni a számokról. Merthogy itt pénzről van szó. Aztán az is lehet, hogy rosszul értelmezem az egészet, és ez a Cannes-téma csak úgy került képbe, hogy az illetékes, akinek válaszolnia kellene végre erre a kérdésre, a filmfesztivál miatt házon kívül volt. Mondjuk az is szomorú volna, ha egy kiadónál csak egy ember ismerné az ilyen dolgok alakulását, mert ha neadjisten, történik vele valami, leáll az egész üzlet.
De igazából mindez nem is tartozik ránk, ez a cég belügye.
Egy valamit kellene tisztázni végre, már ez a kérdés is elhangzott:
Tesz-e valamit a BuFi azért, hogy a rajongóknak megkönnyítse a döntést, azaz, hogy ha ebből a mizériából még mondjuk csak további egy év múlva lesz kézzelfogható eredmény, tehát, hogy ha végre kiderül, hogy más országokhoz hasonlóan nálunk is megjelenhet a teljes sorozat, akkor a BuFi vállalja azt, hogy újragyártatja-e az első két évadot, s nem úgy kell összevadászni az ide-oda dobált, összepántolt, kifakult, agyonnyomorgatott díszdobozokat (már ha addig egyáltalán maradnak ilyenek a polcokon)? Ugyanis vagyunk páran, akik a tavalyi megtorpanás miatt nem kezdtük el gyűjteni az évadokat, várunk egy megnyugvást hozó válaszra. Ha ez meglesz, akkor ugyanolyan vehemenciával mozdulunk rá, mint más egyéb, régebbi és új BuFi-kiadványra, mert hát a kiadóval szimpatizálunk, nincs ezzel semmi probléma, mindössze szeretnénk tisztánlátni CSI-ügyben is.

Üdvözlettel:
TM
most posts by TM
0
2008. május 29., csütörtök 12:53
Kedves Dömi!

Mint kiderült, új jogtulajdonoshoz kerültek a filmek, így elkezdtük a tárgyalásokat velük.
0