Nemrég megrendeltem a PIAF című DVD díszdobozos kiadását, melyet ma reggel vettem át. Még ki se bontottam a dobozt, máris nagyon csalódott vagyok. A díszdoboz hátuljára ugyanis valami elképesztő trehány, ocsmány, hányingerkeltő stb. módon van felragasztva a magyar adatokat tartalmazó öntapadós lap: félig csálén áll, ráadásul nem arányosan ragasztották fel, hogy valóban rá is férjen a hátsó oldalra, ezért nagy része lelóg, és a felesleget egyszerűen a doboz aljára visszahajtották. Szóval gusztustalan az egész. Fogalmam sincs, sikerül-e valahogy úgy leszednem, hogy a doboz meg ne sérüljön, és van-e esély arra, hogy normálisan újra felragasszam. Nem tudom, ha ennyi szépérzéke és türelme sincs annak, aki ezt a munkát végezte, a T. Kiadó miért nem mellékelte inkább külön az öntapadós lapot, hogy a T. vásárló igényeinek megfelelően maga ragasza azt a dobozra. A végeredmény a mostaninál garantáltan jobb lenne. Nemrég mellesleg ugyanezt az igénytelenséget figyeltem meg a barátom számára beszerzett fémdobozos TRANSFORMERS díszdobozon is. Az Xpresszen rendszeres sopánkodás folyik arról, hogy a sok igénytelen vásárló miatt miért nem érdemes díszdobozokat, extrás kiadványokat kiadni. Jelen soraimat kis adaléknak szánom ehhez a vitához, hogy az ilyen kiadványokat például miért nem érdemes megvásárolni, főleg teljes áron. Ismerem a sok süketelést arról, hogy a film a lényeg, meg örüljünk, hogy megjelent stb., stb., de számomra a kiadói igénytelenség egyik fokmérője éppen az, amikor már az ilyen minimális odafigyeléssel elkerülhető, viszont elképesztően ronda esztétikai hibára sem figyelnek oda.