Keresés

ki/kik a kedvenc karakterszínészeid?

2016. november 13., vasárnap 14:22
Nekem:Rutger Hauer
      Lance Henriksen
      Milla Jovovich
      Sandra Bullock ezeket bírom.
0
2016. november 13., vasárnap 14:15
Hogy bővítsem a listát és hogy életet adjak a topicnak. Pár név - lehet nem illik ide pont, de... - Bill Paxton, Chivetel Ejiofor, Arnold Vosloo, Tim Curry, Harry Dean Stanton.
0
2016. november 12., szombat 23:54
Nos (igaz, öt év után...), íme a -mostanra letisztázott, átgondolt- Top 10-es listám:

1. Lance Henriksen
2. Gary Busey
3. David Morse
4. John Lithgow
5. Ray Liotta
6. Tom Sizemore
7. William Sadler
8. Cary-Hiroyuki Tagawa
9. Kevin Pollak
10. Geoffrey Lewis
0
2011. július 22., péntek 18:48
"busey-ről tudom, hogy oscarra jelölték..."
-Így van, a Buddy Holly-története című életrajzi filmről van szó!

A még 1978-ban készült filmben Gary Buddy Holly-t alakította, sőt az elhangzó dalokat is ő énekelte.

U.i.: Kiváncsi lennék amúgy erre a filmre, csakúgy mint a hasonló John Carpenter rendezte Elvis-re is, amiben Kurt Russell játssza Presley-t és ami e film után egy évvel készült.
0
2011. július 22., péntek 17:52
gary busey-ről tudom, hogy oscarra jelölték jó 30 évvel ezlött :)

végig kéne nézni a listát, kik még, csak érdekességképpen :)
0
2011. július 22., péntek 13:53
hidegen hagy
0
2011. július 22., péntek 13:51
Boyle
0
2011. július 22., péntek 13:51
Még! Még Még!

Ted Levine, Peter Bolye, James Gandolfini

(Aki azt hiszi, hogy én csak nagy unalomban, össze-vissza írok ide neveket ahogy azok eszembe jutnak, téved. Mert akiknek a neveit én ebbe a topicba írtam, mind nagy kedvenceim (még ha a teljes listámon a számuk vagy kb. 30-34 fő)-kivétel nélkül! Azok neve, akik pedig kimaradtak a felsorolásomból - mégha rendszeresen ki is szúrom őket az általam éppen nézett filmekben -, hidegen hagynak (számomra ilyen karakter például: Tony Todd, Peter Stormare vagy Michael Ironside).
0
2011. július 22., péntek 1:29
Ezekből az arcokból hát sosem elég??!!

Hozzá írnám még a listámhoz (bár igaz, hogy elöttem, a topic elején már említették őket) Kevin Pollak, Danny Trejo és Ray Liotta nevét, bár az utóbbit én nem tartom kizárólag csak karakterszerepeket játszó egyszerű színésznek, ahogy Gary Oldmant sem (igaz, hogy minden színész egy karaktert alakít a filmekben, de értitek, hogy gondolom...).

Valamint: John P. Ryan, Mark Alaimo, Geoffrey Lewis, az ufó-fejű Kurtwood Smith, James Hong és nem utolsó sorban (ha már az ázsiai alakoknál tartunk)
Cary-Hiroyuki Tagawa és George Kee Cheung.

U.i.: Rajtam kívül miért nem írt senki ebbe a topicba négy éve?
Biztos vagyok benne, bizonyára sokaknak vannak kedvenc karakter színészei itt az Xpress állandó törzs-fórumozók közül, és miközben annyi meg annyi filmet néznek (mint én), lehetetlen, hogy ne örülnének, mikor az egyik filmben -ami éppen pörög a dvd/blu-ray lejátszójukban- ne látnának meg egy régi ismerős arcot, pl. Danny Trejót vagy J.T. Walsh-t.
0
2011. július 22., péntek 1:22
Brian Cox és Christopher Plummer, de ezt más sokszor hangoztattam. :)
0
2011. július 22., péntek 0:15
Na még egyet!

Tom Sizemore (magyarhangja általában Gesztesi "Shrek" Károly)
0
2011. július 21., csütörtök 0:21
Pár perce jutott eszembe még három, általam szintén kedvelt karakterszínész.
Azon bosszankodom, hogy hagyhattam ki őket a listámról!

A nevük: Art LeFleur, John Diehl és Brion James.
0
2011. július 20., szerda 16:46
A fene, legyen inkább igy:
....
6. James Cromwell
7. Stuart "Marek" Wilson
8. Jeffrey Jones
9. M. Emmet Walsh
...
0
2011. július 20., szerda 16:27
Íme a teljes listám, képzeletben kétfelé osztva ("igazi színészek" illetve "zs-kategóriások"). Vannak köztük olyan tehetségek is, akik sajnos már nem élnek.

Tehát:

1. Lance Henriksen
2. Gary Busey
3. John C. McGinley
4. J.T. Walsh
5. David Morse
6. Jeffrey Jones
7. M. Emmet Walsh
8. Stuart "Marek" Wilson
9. James Cromwell
10. Billy Drago
11. William Sadler
12. Robert Patrick
13. Robert Davi
14. Patrick "The Sandman" Kilpatrick
15. R. Lee Ermey
16. Michael Rooker
17. Danny Nucci
18. Mako
19. Pat Morita
20. Martin Kove
21. Brian Thompson
22. Udo Kier
+ kiegészítésnek (mert színtén csípem, de a listába nem tudtam hová lőjem be őket, hányadik helyet kapjanak): Michael Biehn, Eric Roberts és Matthias Hues

Sajnálatos módon, a legtöbbjük szerepel a Zs kategória-blogon.
...Jason Stathammel és The Rock-kal eggyütt.
0
2007. május 20., vasárnap 23:30
Borgnine abszolút. És még mindig aktív!

Slim Pickens (asszem, aki látta a Dr. Strangelove-t, emlékszik a cowboykalapos bombázópilótára...)
L. Q. Jones és Strother Martin (többnyire párban voltak, és többnyire Peckinpah filmjeiben)
Eli Wallach (bár Tuco minden, csak nem mellékszerep, de azért általában inkább karakterszínész)
Mario Brega (olasz westernek jellegzetes verőembere)
Luigi Pistilli, Frank Wolff, Jack Elam - mind tipikus rosszarcok olasz westernekben
Peter Lorre - film noirok tipikus mellékszereplője, kis patkány
Conrad Veidt - expresszionista horrorok sztárja volt, utána ő is karakterszínésszé avanzsált
Lino Ventura - krimik örök háttérfigurája, rendszerint mint zsaru
R. G. Armstrong - még egy jellegzetes figura Peckinpah univerzumából
0
2007. május 20., vasárnap 17:50
Én karakterszínésznek,egy alkata,külseje miatt,köszönhetően a Hollywoody kliséknek,főszerepekre kevésbé alkalmas színészt gondolok.Ettől ők még kitünő művészek.Mondjuk,mint Ernest Borgnine.
0
2007. május 20., vasárnap 16:25
Ez egyébként tényleg így van-ezért is vettem őt utolsóként James Cromwell mellé.

0
2007. május 20., vasárnap 15:50
„ő egy alábecsült színművész, akinek ott lenne a helye a legnagyobbak között.”
ezzel teljesen egyetértek, nagyon sajnálom, hogy nincs ott az élvonalban ma is....
0
2007. május 20., vasárnap 15:45
bruce campbell nem karakterszínész, ő egy alábecsült színművész, akinek ott lenne a helye a legnagyobbak között.
amúgy hogy ON legyek:http://www.dvdextra.hu/magazin.php?oid=Tc197b815e38156d6435015ef0ebc760
0
2007. május 20., vasárnap 15:40
Egyébként Bruce Campbell a Pókemberekben a legzseniálisabb.
Az első részben, mint a felkomferáló pali a ringben, majd a másodikban aki nem engedi be Petert, a színházba, a harmadikban pdeig, mint "francia". Glenn Morshower pedig a kiejtése miatt marad meg az emberben.
0
2007. május 20., vasárnap 15:34
tényleg!! Bruce Campbell!!! ő is hatalmas arc!! :)))
közben még eszembe jutott: Scott Glenn, bár nagy sajnálatomra őt manapság már nem nagyon látni...
0
2007. május 20., vasárnap 15:32
Első számú kedvencem William Fichtner, de szintén kedvelem még Crispin Glovert, Glenn Morshowert,Danny Trejot, valamint szintén a mellékszereplő kategóriát erősíti James Cromwell és Bruce Campbell is.
0
2007. május 20., vasárnap 15:19
Gondolok itt egészen pontosan az általában mellékszerepeket alakító, de sokszor tehetségesebb színészekre, akik kicsit mindig „háttérbe szorulnak”. De ki tudja, lehet, hogy tudatosan válogatják úgy a szerepeiket, hogy igényesebb háttérfigurákat alakíthassanak.
Személyes kedvenceim: Tom Sizemore, William Fichtner, Michael Madsen, Peter Stormare, Gary Oldman, Ray Liotta, Will Patton, Kevin Pollak, Brian Cox.
Azt hiszem, hirtelen ennyi, kíváncsi vagyok mások is foglalkoznak-e a mellékszerepeket vállaló színészekkel, vagy csak nekem okoz örömet ilyen színészeket látni a háttérben?
0