Keresés

a te bd gyűjteményed

2023. december 19., kedd 5:29
Bár a 4K-ra még nem mondtam igent, de ezt a kettőt nem hagyhattam ki..

[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=531FDEC3B02_3ED1_4203_B70.jpg][/URL]
0
2023. december 17., vasárnap 10:46
Almost an angel írta:
Nem szoktam posztolni az Xpressen, de az eheti csomagok tartalma erre késztet. Elszomorított, hogy mi mindenről maradnak le a hazai filmrajongók, ha a hazai "piacra" próbálnak támaszkodni.

Remek csomag, tele jobbnál jobb filmekkel, jó szórakozást hozzájuk.

Pár film amiket még várok pont közöttük van. :)

A Creator jó hamar megjelent, azt hittem csak Január környékén jön majd ki.
0
2023. december 16., szombat 16:58
Nem szoktam posztolni az Xpressen, de az eheti csomagok tartalma erre késztet. Elszomorított, hogy mi mindenről maradnak le a hazai filmrajongók, ha a hazai "piacra" próbálnak támaszkodni.
0
2023. december 16., szombat 15:33
Az utóbbi hetek UHD szerzeményei:

Még várok pár kisebb rendelést, remélem idén befutnak, az egyiket a Powerhouse webshopjából, ahonnan eddig soha nem rendeltem, remélem, hogy nem lesz vele gond.
0
2023. december 7., csütörtök 18:47
funtom (resigned) írta:
Az elmúlt napok szerzeményei:

A 15 perc kivételével mindegyik tartalmaz hazai vonatkozást, a Chucky 2. része csak feliratot kapott.

A cseh borítókra valami megoldás? Vagy megszokja az ember? Van pár kiadvány amit gondolnék beszerezni, csak a borító nyelvezete elég zavaró... de nyilván ha pl Gucci filmet is akarom akkor meg kell vele barátkoznom, vagy akkor marad UK, ott meg nincs felirat....

A cseh kiadványok mellett szól, hogy sosem gyűrottek a borítók, sosem ráncosak a tokok. Nem úgy, mint pl. az új magyar kiadású M:I esetében...
0
2023. november 19., vasárnap 20:33
funtom (resigned) írta:

A cseh borítókra valami megoldás? Vagy megszokja az ember? Van pár kiadvány amit gondolnék beszerezni, csak a borító nyelvezete elég zavaró... de nyilván ha pl Gucci filmet is akarom akkor meg kell vele barátkoznom, vagy akkor marad UK, ott meg nincs felirat....

Coversclub-on van egy rakás borító, gyári és készített is.
0
2023. november 18., szombat 14:32
Tegnap befutott pár rendelésem zömében UHD-k és két BD:

Az Ördögűző UHD-n csak a BD kapott magyar szinkront(abből is csak a rendezői változat), de sajnos nem a remasterelt képpel, hanem ami már korábban nálunk is megjelent. A Zack Snyder Igazság ligája féle trilógia UHD Digipackból csak az Igazság ligája rendezői 4K-n vagyunk rajta felirattal, a többin sajnos nem.

A többi kiadványon semmilyen hazai vonatkozás nincsen.
0
2023. november 17., péntek 7:27
funtom (resigned) írta:

Én már elengedtem ezt a dilemmát évekkel ezelőtt. A filmek miatt veszem meg őket nem a borító érdekel. De ha ez annyira zavar téged gondolom vannak fent szkennelt angol nyelvű borítók a világhálón amiket ki tudsz nyomtatni hozzájuk. Mindenre van megoldás. :)
1
2023. november 17., péntek 7:13
Argento írta:

A 15 perc kivételével mindegyik tartalmaz hazai vonatkozást, a Chucky 2. része csak feliratot kapott.

0
2023. november 15., szerda 19:13

0
2023. október 26., csütörtök 17:48
Argento írta:
Mindkettő német kiadvány. A Stigmata amúgy BD, csak fekete tokban van. :)

Köszi, ha jobban megnézem a képet, tényleg látszik, csak elsőre olyan szép egyen fekete volt, hogy nem is figyeltem. :)  Haverom nagy Stigmata fan, akkor be is szerzem neki.
0
2023. október 26., csütörtök 16:51
Argento írta:
Havi utolsó rendelés (kivételesen csak BD-k):

A Testvérlövészek kapható itt, az Xpress-nél is.

Szerencsére nem emiatt a film miatt vettem meg ezt a négyest, mert a feléig sem jutottam annyira vontatott.  

Nem csoda, hogy kapható még. :)

Nekem nem is kéne, de ha mégis, inkább itt venném meg, magyar borítóval.
0
2023. október 26., csütörtök 16:44
Jester írta:

Szerencsére nem emiatt a film miatt vettem meg ezt a négyest, mert a feléig sem jutottam annyira vontatott.  

Nem csoda, hogy kapható még. :)
0
2023. október 26., csütörtök 11:50
Argento írta:

A Testvérlövészek kivételével nincs rajtuk hazai vonatkozás.

0
2023. október 26., csütörtök 10:36
Filmprofi írta:
Argento a Sleepy Hollow és a Stigmata 4K-s kiadások honnan?

Mindkettő német kiadvány. A Stigmata amúgy BD, csak fekete tokban van. :)
0
2023. október 26., csütörtök 9:46
Argento a Sleepy Hollow és a Stigmata 4K-s kiadások honnan?
0
2023. október 25., szerda 18:23

A Testvérlövészek kivételével nincs rajtuk hazai vonatkozás.
0
2023. október 23., hétfő 13:23
Közben láttam, hogy megválaszolták helyettem. Nincsen sajna semmilyen hazai vonatkozása az Álmosvölgynek.

Már BD-n sem volt. :(
0
2023. október 23., hétfő 10:45
funtom (resigned) írta:
A Sleepy Hollow-n bármiféle magyar vonatkozás? VHS-n van meg, aztán meg a DVD is meglett, jó lenne legalább egy blu-rayt beszerezni belőle...

Nincs rajta. Nekem is dvd-n van meg, pedig jó lenne egy bd belőle.
0
2023. október 23., hétfő 9:59
Könnybe lábád a szemem a boldogságtól, hogy egy pár soros hozzászólásommal milyen szépen kickstartoltam a topicot :-D

A tárgyak gyűjteményes módon való gyűjtése szerintem kisiklott az utóbbi években, szerintem nincs jobb helyzetben egy zeneszerető sem... Én a mai kaotikus világunkban, amikor még a tartalom is ömlik az emberre "ingyen" vagy olcsón, nekem megnyugvást egy kézzel fogható gyűjtemény... Átlátható, teljesíthető, megnézhető. Egy streaming, vagy nevezzük akárminek, számomra "overhelming" és éppen ezért élezhetetlen. Persze van streaming előfizetésem, de leginkább a gyerek nézi a Peppa malacot rajta :-D

(az tudja felb*szni agyam amikor valami DVDn megvan, streamingen meg csili-vili HD, és akkor nah most melyiket nézzem? Pl Indiana Jones, pl Keresztapa, stb... Sokszor amúgy inkább a DVD-t választom, mert "eredetibb" a képe, mint az aktuális HD transzfernek. Pl mútlkor néztem újra hosszú évek után a Mission Impossible 2-t, DVDn... és totál visszahozta a 2000-es éveket, a kort, már maga a transzfer, a fényelés.... Aztán elindítottam a skyshowtime-on, és hát qrvára nem volt meg a varázs..)

Redditen bekövettem a dvds meg uhds topicot, sose posztolok, de szeretem átgörgetni, hogy milyen kiadások vannak, stb...

Argento, grat a lejátszóhoz! Ilyen gyűjteményhez akár egy 820-as Panasonic is elfért volna.. :-)    A Sleepy Hollow-n bármiféle magyar vonatkozás? VHS-n van meg, aztán meg a DVD is meglett, jó lenne legalább egy blu-rayt beszerezni belőle...
1
2023. október 22., vasárnap 8:52
cs-robert írta:
Nekem nem ez a 450-esem van, hanem a 420-as. Annál úgy van, hogy meg kell nyomni az Option gombot. Ott belemenni a Playback Information Window menübe. Akkor ír ki kodeket, bitrátát meg hasonlókat. Próbáld ki, hogy hátha a tiednél is működik.

Szia.

Köszi, közben megnéztem, de sajnos nálam az operation menuben csak a státusz elérhető, ami megint ugyanazokat az infokat adja ki mintha a dedikált status gombra kattintanék a távkapcson. Playback information opció nálam ott nem található. A kodeket és a hangot kiírja, a bitráta infókat kispórolták belőle.

Közben egy másik hiányosságot is felfedeztem, nem lehet pozícionálni a feliratokat, amit a régin meg tudok tenni. :(

Ezek az "extrák" biztos rámentek a licenszdíjra amit a Dolbynak kellett fizetni a Visionért. Sebaj, a lemezeket legalább lejátssza. :)

Azért köszi a segítséget.
0
2023. október 22., vasárnap 7:23
Nekem nem ez a 450-esem van, hanem a 420-as. Annál úgy van, hogy meg kell nyomni az Option gombot. Ott belemenni a Playback Information Window menübe. Akkor ír ki kodeket, bitrátát meg hasonlókat. Próbáld ki, hogy hátha a tiednél is működik.

Argento írta:
Panasonic a legjobb választás, gratula hozzá. Nálam is a tv + uhd lejátszó Pana! A dvd házimozim is az volt, még mindig pörgeti a lemezeket, csak nem nálam, elajándékoztam. Legalább 15 éves.
Van egy Sony rendszerem is, az már megjárta a szervízt néhány év után, de mai napig szarakodik, ha úgy tartja kedve. Ha megy a háztól, soha többet Sony.

Köszi, a márkával nincs is gond , mert nagyon megbízható, de azért pár dolog nem igazán tetszik benne:

- a távirányító túl apró, pici gombokkal, sötétben kábé használhatatlan, szóval az UB 300 távjával használom, mert sokkal jobb és normálisabb a gombkiosztása

- HDR optimalizáló nincs benne, ami még a több évvel ezelőtti alapmodellben van (igaz csak a HDR10-es tartalmakat tudod kalibrálni vele, de akkor is), most már csak a 820 és a fölötte lévő felső kategóriás modell tudja ezt a "fícsört"

- az OSD-je nem elég informatív, a régi lejátszó kiírja a kodeket , bitrátát minden egyéb hasznos infót, ezen kábé semmi nem jelenik meg, csak a  film hossza és hogy HDR-ben megy, ez így nagyon karcsú

- a kivitelezése meg még az UB300-nál is olcsóbb hatást kelt, pedig újabb modell és magasabb kategória lenne, papíron legalábbis

- a meghajtója jóval hangosabb/zajosabb  az UB300-nál de még a Sony UBX 500-nál is

A lejátszás minőségével szerencsére nincs baj, sőt van még egy extra HDMi audio kimenet is, csak egy picit csalódás, hogy egy újabb játékos, miért "butább" szoftveresen a régebbieknél, ráadásul magasabb árkategóriában.

Na mindegy, remélem azért pár évig kiszolgál majd. :)

Ja és még egy pár újdonság tegnapról:

0
2023. október 21., szombat 13:42
Blu-Ray Fan írta:
Panasonic a legjobb választás, gratula hozzá. Nálam is a tv + uhd lejátszó Pana! A dvd házimozim is az volt, még mindig pörgeti a lemezeket, csak nem nálam, elajándékoztam. Legalább 15 éves.
Van egy Sony rendszerem is, az már megjárta a szervízt néhány év után, de mai napig szarakodik, ha úgy tartja kedve. Ha megy a háztól, soha többet Sony.

Köszi, a márkával nincs is gond , mert nagyon megbízható, de azért pár dolog nem igazán tetszik benne:

- a távirányító túl apró, pici gombokkal, sötétben kábé használhatatlan, szóval az UB 300 távjával használom, mert sokkal jobb és normálisabb a gombkiosztása

- HDR optimalizáló nincs benne, ami még a több évvel ezelőtti alapmodellben van (igaz csak a HDR10-es tartalmakat tudod kalibrálni vele, de akkor is), most már csak a 820 és a fölötte lévő felső kategóriás modell tudja ezt a "fícsört"

- az OSD-je nem elég informatív, a régi lejátszó kiírja a kodeket , bitrátát minden egyéb hasznos infót, ezen kábé semmi nem jelenik meg, csak a  film hossza és hogy HDR-ben megy, ez így nagyon karcsú

- a kivitelezése meg még az UB300-nál is olcsóbb hatást kelt, pedig újabb modell és magasabb kategória lenne, papíron legalábbis

- a meghajtója jóval hangosabb/zajosabb  az UB300-nál de még a Sony UBX 500-nál is

A lejátszás minőségével szerencsére nincs baj, sőt van még egy extra HDMi audio kimenet is, csak egy picit csalódás, hogy egy újabb játékos, miért "butább" szoftveresen a régebbieknél, ráadásul magasabb árkategóriában.

Na mindegy, remélem azért pár évig kiszolgál majd. :)

Ja és még egy pár újdonság tegnapról:

0
2023. október 20., péntek 20:47
0
2023. október 19., csütörtök 19:22
Akkor folytatom a "blogot" :)

A Panasonic (UB450) lejátszó nagy öröm, lévén a Sony UBP X500-am most fáradt el, 3 évet bírt csak, fejhibás lett. :( A másik Pana (UB300) meg már 6 éves lesz lassan és még mindíg ketyeg. Azt hiszem a jövőben maradok ennél a márkánál, ami a tartósságot illeti.

A Sárkányok háza UHD szinkronos csak az Ajánlat sajnos nem tartalmaz hazai vonatkozást, ámbár a kiadvány maga csodaszép.
0