Keresés

a te bd gyűjteményed

2023. október 18., szerda 10:29
Mozigépész írta:
Mondjuk egy hivatalos bejelentés jó lenne azért, hogy bocs srácok, de ez ennyi volt.

Annyi gerinc nincs bennük....

Az egy dolog, de azt nem teljesen vágom, kitől is várhatnánk egy, a magyar home video piac egészére vonatkozó bejelentést. Talán a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól? Vagy majd egyik nap Szentkirályi Alexandra bejelenti az M1-en, hogy ez van, srácok, mostantól örüljetek a streamingnek?:)

Nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Magától a forgalmazóktól várnék egy hivatalos bejelentést, hogy megszűnik, megszűnt, vagy meg fog szűnni Magyarországon a két filmóriás a Sony, Warner filmek forgalmazása, ne keressétek, ne várjátok a filmeket. Bontonfilm is szó nélkül eltűnt, ahogy a Cinemix is, a régieket Select stb nem is írom.A Pro-video és a Gamma sem mond semmit erről. Nem haragszom én egyikükre sem, csak mondjanak valamit pro-kontra.
Nem is olyan rég bejelentették hogy összeolvadnak és mekkora változás lesz a DVD-BD-UHD filmek forgalmazása terén. A változást azt látom, csak nem pozitív irányba ment ez végbe.

Okés, valószínűleg csak én vagyok az, aki hajlamos túl nagyban gondolkodni...
Bár őszintén szólva én sem hiszem, hogy akár csak egyetlen forgalmazó részéről is érkezne bármi olyan "hivatalos" bejelentés, hogy ezentúl végleg ne számítsunk a filmjeik fizikai adathordozón történő megjelenésére.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2023. október 17., kedd 19:00
DNS írta:
Mondjuk egy hivatalos bejelentés jó lenne azért, hogy bocs srácok, de ez ennyi volt.

Az egy dolog, de azt nem teljesen vágom, kitől is várhatnánk egy, a magyar home video piac egészére vonatkozó bejelentést. Talán a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól? Vagy majd egyik nap Szentkirályi Alexandra bejelenti az M1-en, hogy ez van, srácok, mostantól örüljetek a streamingnek?:)

Nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Magától a forgalmazóktól várnék egy hivatalos bejelentést, hogy megszűnik, megszűnt, vagy meg fog szűnni Magyarországon a két filmóriás a Sony, Warner filmek forgalmazása, ne keressétek, ne várjátok a filmeket. Bontonfilm is szó nélkül eltűnt, ahogy a Cinemix is, a régieket Select stb nem is írom.A Pro-video és a Gamma sem mond semmit erről. Nem haragszom én egyikükre sem, csak mondjanak valamit pro-kontra.
Nem is olyan rég bejelentették hogy összeolvadnak és mekkora változás lesz a DVD-BD-UHD filmek forgalmazása terén. A változást azt látom, csak nem pozitív irányba ment ez végbe.
1
2023. október 16., hétfő 18:39
Valahogy nem értem, hogy pénzileg, hogy nem éri meg a fizikai adathordozó?

Mondom a képletet: Mozi (fő bevétel) - házimozis piac (3-4 hónappal a premier után) - majd streaming/tv - illetve merchandise (de ez csorog folyamatosan)

Az már kiderült, hogy a streaming nem hoz annyi feliratkozót, nem jön belőle annyi pénz, mint gondolnák. Mivel a házimozis piac leépül egy elég nagy bevételi forrás kiesik.

Ehhez képest az alábbi Disney sorozat jönnek fizikai lemezen:
https://www.theverge.com/2023/8/21/23839994/disney-plus-mandalorian-loki-wandavision-blu-ray

Ez arra enged következtetni, hogy kezdenek rájönni mégis, hogy ezt a piacot nem kéne leépíteni. Mert mindig van friss gyűjtő, ha tetszett valami megveszed otthonra is stb.
0
2023. október 16., hétfő 17:25
DNS írta:

Ja, amúgy külföldön/globálisan sem hiszem, hogy egyszer egy MPA vagy valaki majd kiáll a nagyvilág elé mindenki nevében, és benyögi, hogy ennyi volt a fizikai formátumnak...
0
2023. október 16., hétfő 17:21
Dömi írta:

0
2023. október 16., hétfő 17:02
Mozigépész írta:

0
2023. október 16., hétfő 16:57
Argento írta:

Sajnos nincs már Disney, Fox, Universal, Sony, Warner megjelenés, egyedül Paramount van, de az is csak addig, amíg gondolom kötelezi őket a szerződés a megjelentetésekre, utána ez is megszűnik.
Nálam a gyenge angol miatt csak a szinkronos és feliratos filmek játszanak, meg nem veszek meg mindent. Mondjuk néhányan itt-ott most számolják fel a BD-DVD gyűjteményüket, onnan keresgélem a hiányzókat, szóval minden rosszban van valami jó. Bár jobban örülnék ha nem így lenne, de sajnos ez van, forgalmazó nélkül pedig nem csak új megjelenések, de a régiek újrakiadása sem várható. 4K-t nagyon keveset vettem, de mivel nem lesz több megjelenés lehet elkezdem összeszedni a hiányzó szinkronos nagyobb filmeket.

Ezek mellett engem sokkal jobban aggaszt amit világszinten művelnek a fizikai formátummal, legyen az DVD vagy BD.

A Disney 3 régióban is megszünteti a lemezes kiadásokat, ebből az egyik Ausztrália, plusz most egy nagy amerikai Áruházlánc dobta be a törülközőt, nem árulnak többet lemezt, talán a Best Buy.

A Sony és a Panasonic évek óta nem nagyon csinál új 4K blu ray lejátszó modelleket, ki tudja mikor hagyják ők is abba a gyártást? A másik véglet a high end szegmens de a Magnetar nem épp az elérhető árkategória. Szóval kérdőjeles meddig lehet hardvert beszerezni majd. Persze a PS5 még mindig alternatíva erre az esetre.

Szóvál nem csak hazai szinten döglödik ez a hobbi, hanem mintha tudatosan elkezdték volna megölni világszinten is.

Gondolom a pandémia elmúlt 2 évében vérszemet kaptak a streaming szolgáltatók és a velük szerződött vagy tulajdonosi viszonyban álló nagy stúdiók. A havidíj és a kölcsönzés hosszú távon nagyobb és jövedelmezőbb üzlet lehet mint a vásárlás.

Persze lehet hogy csak rémeket látok. :)

Sajnos az internet, a rengeteg tv csatorna, streaming, mobil eszközök elterjedésével rohamosan csökkent a kereslet a fizikai formátumok iránt világszinten. A pandémia még egy szöget vert ebbe a koporsóba. Ha meg nincs kereslet, akkor felesleges is gyártani egy terméket, vagy a termékkel kapcsolatosan bármit is. Mondjuk a lejátszó miatt nem izgulok, használt VHS magnót is lehet kapni még tömegével a használt piacon, ahogy Blu-ray lejátszó is van eladó. De a Funai is 1-2 éve szüntette be a videómagnók gyártását, szóval BD player is lesz még újonnan szerintem, amíg van rá igény, hiába nem lesz lemez.
Én is jobban szeretem fizikálisan megfogni, ránézni a polcra a sok filmre, bármikor levenni-megnézni bármit, de ez van, én már elengedtem. Vannak kisebb forgalmazók, akik még próbálkoznak ilyen-olyan filmekkel, de azok között meg alig találok értelmeset.
Régebben itt is rengetegen voltak, szinte minden nap olvastam a topikokat, ha nem is szóltam hozzá,de innen is rengetegen kikoptak az évek alatt. A mai fiatalokat pedig nem igazán érdekli már ez, szóval ez a hobbi, hamarosan a feledés homályába merül, mint anno a pl: a bélyeggyűjtés.
0
2023. október 16., hétfő 16:32
Mozigépész írta:

Sajnos nincs már Disney, Fox, Universal, Sony, Warner megjelenés, egyedül Paramount van, de az is csak addig, amíg gondolom kötelezi őket a szerződés a megjelentetésekre, utána ez is megszűnik.
Nálam a gyenge angol miatt csak a szinkronos és feliratos filmek játszanak, meg nem veszek meg mindent. Mondjuk néhányan itt-ott most számolják fel a BD-DVD gyűjteményüket, onnan keresgélem a hiányzókat, szóval minden rosszban van valami jó. Bár jobban örülnék ha nem így lenne, de sajnos ez van, forgalmazó nélkül pedig nem csak új megjelenések, de a régiek újrakiadása sem várható. 4K-t nagyon keveset vettem, de mivel nem lesz több megjelenés lehet elkezdem összeszedni a hiányzó szinkronos nagyobb filmeket.

Ezek mellett engem sokkal jobban aggaszt amit világszinten művelnek a fizikai formátummal, legyen az DVD vagy BD.

A Disney 3 régióban is megszünteti a lemezes kiadásokat, ebből az egyik Ausztrália, plusz most egy nagy amerikai Áruházlánc dobta be a törülközőt, nem árulnak többet lemezt, talán a Best Buy.

A Sony és a Panasonic évek óta nem nagyon csinál új 4K blu ray lejátszó modelleket, ki tudja mikor hagyják ők is abba a gyártást? A másik véglet a high end szegmens de a Magnetar nem épp az elérhető árkategória. Szóval kérdőjeles meddig lehet hardvert beszerezni majd. Persze a PS5 még mindig alternatíva erre az esetre.

Szóvál nem csak hazai szinten döglödik ez a hobbi, hanem mintha tudatosan elkezdték volna megölni világszinten is.

Gondolom a pandémia elmúlt 2 évében vérszemet kaptak a streaming szolgáltatók és a velük szerződött vagy tulajdonosi viszonyban álló nagy stúdiók. A havidíj és a kölcsönzés hosszú távon nagyobb és jövedelmezőbb üzlet lehet mint a vásárlás.

Persze lehet hogy csak rémeket látok. :)
0
2023. október 16., hétfő 16:06
Argento írta:
Grat!
Belelapozva topicba szinte már egy Argento blog az egész :-D

Belegondolok, hogy régen mennyire nagy volt itt a forgalom... Időről-időre posztoltuk gyűjteményről a képeket, vagy valaki listákat... De hát így múlik el a világ dicsősége:-D

Régen valóban pörgött ez a topik. Volt is miből válogatni, de mivel már alig jelenik meg valami, gondolom a többség már vagy nem vásárol, vagy másik hobbi után nézett. Ami maradt azt meg nehezen nevezhetjük már piacnak.

Jó lenne néha mások képeit is látni, de lehet ők már elhagyták ezt a süllyedő hajót. :)

0
2023. október 16., hétfő 12:51
funtom (resigned) írta:
Grat!

Belegondolok, hogy régen mennyire nagy volt itt a forgalom... Időről-időre posztoltuk gyűjteményről a képeket, vagy valaki listákat... De hát így múlik el a világ dicsősége:-D

Régen valóban pörgött ez a topik. Volt is miből válogatni, de mivel már alig jelenik meg valami, gondolom a többség már vagy nem vásárol, vagy másik hobbi után nézett. Ami maradt azt meg nehezen nevezhetjük már piacnak.

Jó lenne néha mások képeit is látni, de lehet ők már elhagyták ezt a süllyedő hajót. :)
0
2023. október 16., hétfő 12:23
Grat!

Argento írta:
Ma kaptam, kézhez:

Studiocanal (UK) kiadvány, úgyhogy magyar nuku, de ha jól tudom a Warneres változat sem tartalmaz semmi hazait, sőt az még extrákat sem kapott.
0
2023. október 6., péntek 18:40
Ma kaptam, kézhez:

Studiocanal (UK) kiadvány, úgyhogy magyar nuku, de ha jól tudom a Warneres változat sem tartalmaz semmi hazait, sőt az még extrákat sem kapott.
1
2023. október 2., hétfő 20:03
Újabb jövevények:

Ezzel pedig kipipálva az eddig fizikai formátumban elérhető MCU-s mozifilmek hosszú sora. Mivel Disney kiadványok ezért (sajnos) nincs rajtuk semmilyen hazai vonatkozás.
0
2023. szeptember 22., péntek 22:26
Argento írta:
Ma érkeztek. A Flash szó szerint villámgyorsan ideért. :)

Ez a Villám határozottan jobb mint a legutóbbi Kék Bogár. Nemcsak gyerekkorom Batman-je miatt, de a latina Supergirl is nagyon bejött hiába nem a klasszikus ugye. :)
Jó volt Keaton-t Batman-ként látni újra, de azért fáj hogy csak ezért hozták vissza a karaktert... ;(
0
2023. szeptember 22., péntek 18:45
Ma érkeztek. A Flash szó szerint villámgyorsan ideért. :)

1
2023. szeptember 14., csütörtök 18:27
Ma befutott egy nagyobb rendelés, plusz az Xpress-es M:I 5 fémdobozt is kézhez kaphattam még Hétfőn.

A cseh kiadványok tartalmaznak csak hazai vonatkozást ezekből (az M:I 5-öt leszámítva, ami eleve hazai PV kiadvány).
0
2023. augusztus 31., csütörtök 18:33
Ma kaptam kézhez:

Az Egy asszony illata és a Kick-Ass Spanyol kiadványok, a másik kettő a ködös Albionból érkezett, hazai szinkron és felirat egyik kiadványon sincs.
1
2023. augusztus 23., szerda 19:40
Kisebb késéssel, de befutott ma végre ez is:

Mindkettő Spanyol kiadás, egyiken sem vagyunk rajta. Az Amenábar féle Halálos tézis BD már a remaszterelt transzfert tartalmazza.
0
2023. augusztus 22., kedd 19:11
Pár újabb szerzemény futott ma be, ezekből csak a John Carter tartalmaz hazai vonatkozást.

1
2023. augusztus 16., szerda 19:07
Ma érkeztek:

Egyedül a Baby Driver szinkronos, a többin semmilyen hazai vonatkozás nincsen.
1
2023. augusztus 11., péntek 19:18
P1eTr0 írta:

Szép darabok, az Avatar UHD-ket én is tervezem beszerezni. Az első részen "csak" a mozi változat van rajta, vagy esetleg a bővített változatok is?

Az Avatar UHD csak a moziváltozatot tartalmazza, de megmondom őszintén nekem a többi nem is hiányzik, így láttam elsőízben 3D-ben is annó, úgyhogy nekem ez a rendezői változat. :)

Mai (illetve heti) szerzemények:

Az Upgrade és a Karibiku 4. része szinkronosak, a Hulk UHD-ből csak a BD az, mivel az már korábban itt is megjelent.
0
2023. augusztus 11., péntek 17:06
Argento írta:
Az elmúlt napok szerzeményei:

A V, mint Vérbosszú 4K díszdoboz ugyan Cseh kiadvány, de nem tartalmaz hazai vonatkozást, csak a BD változat (ami meg nem remasterelt).

Szép darabok, az Avatar UHD-ket én is tervezem beszerezni. Az első részen "csak" a mozi változat van rajta, vagy esetleg a bővített változatok is?
0
2023. július 29., szombat 8:35
Tegnap érkeztek meg (rekordgyorsan, mivel csak jövő keddre vártam):

0
2023. július 22., szombat 16:58
Újabb csomag futott be tegnap:

0
2023. július 17., hétfő 19:53
funtom (resigned) írta:
Grat! Szépen bővülsz UHD-ben is! Hol tart most a gyűjtemény? Régen még xpress kezdeti éveiben emlékszem még listákat is közzétettünk :-D Akkoe Dömi mindent vitt… (ma meg instán posztolgat elvileg)

Köszi szépen. Ha jól tippelek akkor már átléptem a 250-es határt UHD-k terén, de pontosan nem tudom.

Dömi szerintem még most is bőven vezet, de nem vagyok fent instán, szóval csak gondolom. :)

Az már egész kis gyűjtemény :-)  Nekem talán 8 UHD-m van, de lejátszó híjján ez éppen 8-al több a kelletténél :-D Valahogy én úgy vagyok, hogy a blu-ray elegendő, sőt sok esetben a DVD is. Sőt, a régi kiadású DVDk egyre inkább felértékelődnek a szememben azt látva, hogy mennyi mindent újrafényelnek a szebb és jobb kiadások végett. Pl a The Terminator-ból megvan a fémdobozos blu-ray, de inkább a régi MGM DVD-t teszem be, mert nekem az az autentikus. De hasonló megfontolásból szereztem be pár hónapja a Studiocanal Digibook 10 lemezes csomagot is, mert azon még a külföldön elérhető új kiadások, UHD kiadásokkal ellentétben még az eredeti fényükben vannak a filmek és nem lettek újrafényelve a mai kor divatja szerint...
(tegnap vagy tegnapelőtt ment valahol tévében az ÁL/ARC, tavaly néztem meg VHS-ről, előtte meg kb 25 évvel azelőtt láttam amikor megvettem a VHS-t. A VHS tavaly qrva nagy élmény volt, azok a színek, textúrák... Ezerszer mozisabb élmény volt és a kort jobban visszaadta, mint most a TV-ben látott pár pernyi kezdő képsor ami valószínűleg valamilyen HD forrásról ment..) (Egyébként hasonló megfontolásból néz a mai napig főként VHS-t Tarantino is). Az UHD kétségtelen, hogy jó meg szép, de nem minden esetben az a legjobb módja egy film megnézésének. Új filmek esetében nyilván ilyen gond nincs, általában a katalógus címek azok amiket az átértelmezés veszélye fenyeget...
És persze, az újabb és újabb kiadásokkal folyamatosan ott motoszkl az ember fejében, hogy megvegye újra mert valami egetverő módon ez a film eredeti formája, eddig amit látott az teljesen más film volt... aztán rájön, hogy ez nagyrészt csak marketingduma :-D (Nyilván egy Ben-hur-t szívesebben nézek meg blu-rayen mint 4:3-as VHS-en, de ez szélsőséges példa.. )

Elég sok katalóguscímet már a BD korában is érintett a színek átbuherálása, újragondolása, de személy szerint én örültem a Lowry 4K remasterének a Terminátor 1-ből, lévén a korábbi Sony BD kiadás még akkoriban sem festett túl jól mikor megjelent (kivéve a színhelyességet), viszont a Laserdisces eredeti Mono mixhez képest a DTS MA HD hang állítólag sokkal rosszabbul lett átkeverve.

Ami nekem talán az egyetlen igazán fájó pont a Mátrix első része volt, amit még annó a moziban láttam elsőízben. Később a film alapvetően kék árnyalatát lecserélték a HD kiadásokra, viszont DVD-n még a korrekt színtartománnyal jelent meg elsőkörben. Végül UHD-re újra visszaszínezték az eredetire, csak ki kellett várni. :)

A régebbi katalóguscímek esetén is tud azért az UHD villantani, főként ha olyan filmekről beszélünk amik még a DVD érára készült maszterekkel kerültek fel a korai BD-kre, vagy valamilyen oknál fogva gyengébb enkódot vagy hangot kaptak. Pld. a  Die Hard, az Alien, a Tim Burtonos Batmanek, illetve az első két Ragadozó  fantasztikusan szépek UHD-n és mindenképp továbblépést jelentenek a korábbi BD kiadásaikhoz képest. Szóval minden csak nézőpont kérdése. Persze nyilván sok a marketing bullshit is, mint  minden új technológia körül, nem kell félteni a gyártókat, el akarnak mindent adni nekünk amíg csak pénzt tudnak kisajtolni belőle. :) Pár év, valószínűleg jön újabb és ez is megy majd a levesbe...

De hogy a topik címéhez is igazodjak, ez a múltkor kimaradt:

Jaume Balagueró BD gyűjtemény (5 filmet tartalmaz)

Ebből a Múzsa kivételével mindegyik nézhető angol felirattal és eredeti Spanyol hanggal.
0