Keresés

a te bd gyűjteményed

2008. október 2., csütörtök 22:00
Ha valakinek esetleg nem bökné ki a szemét:

0
2008. október 2., csütörtök 20:53
Nem tudnátok egy linket adni ehhez a dvdextra-s hírhez a BD-megjelenésekről? Én valahogy lemaradtam róla és most nézve az oldalt, nekem ott az utolsó hír április 28-i...
0
2008. október 2., csütörtök 20:25
Hivatalos információ az indulásról azért nincs, mert - mint azt többször írtam - tárgyalás alatt állnak a helyi képviseletek a külföldi partnerekkel. Nem egyszerű megértetni egy Paramount, vagy egy Warner angliai központjával, hogy miért szeretné a magyar forgalmazó olyan olcsón megkapni a lemezeket, mint mondjuk az amazon, vagy a Virgin, vagy a Walmart, amikor ezred annyit rendel csak egy egész országra, mint az előbb említett boltok egyenként.

Félhivatalos bejelentés már volt (a DVDEXTRÁ-n például néhány hete írtunk az idénre tervezett Fox/MGM kiadványokról és a Universal lemezekről), de a forgalmazók azért nem mondanak még körülbelüli időpontot sem, amíg nem biztos, mert még egy sima DVD-megjelenési TERV nyilvánosságra hozatala után is rendszeresen kapnak a képükbe, hogy "már megint csúszik ez, vagy az a megjelenés". Pedig minden alkalommal jelzik, hogy a terv folyamatosan változik a gyártási problémák, jogi gondok, technikai problémák, vagy a beérkezett anyagok esetleges csúszása miatt.
0
2008. október 2., csütörtök 20:11
Amúgy jó lenne egy valamilyen hivatalos lista arról, hogy milyen BD-k várhatók itthon és kb. mikor, mert az egyértelmű, hogy egy csomó kiadványon már rajta vagyunk felirattal, vagy szinkronnal, de ezekről miért csak külföldi (cseh, angol, német, olasz, stb.) honlapokon lehet infókat beszerzni?! Itthon COCOM-listásak ezek a kiadványok...? Pedig gondolom nem véletlenszerűen kerültünk fel jónéhány Warner, Paramount, Universal lemezre, valamilyen hazai kiadó csak megrendelte őket, nem? Szerintem ez is az oka a mostanában beindult külföldi rendelgetési hullámnak a horribilis árak mellett persze.
0
2008. október 2., csütörtök 19:00
sajna lassan már az xpress lesz nem csupán a magyar BD-piac, de a DVD-piac is. szóval már elértük a "régen rossz" kategóriát.
0
2008. október 2., csütörtök 18:56
December első hetében várható. Ha addig sikerül a Fórumnak megegyeznie a Warnerrel, akkor BD-n is ugyanekkor jön, magyar borítóval, magyar hanggal, sok extrával.
0
2008. október 2., csütörtök 18:54
A Dark Knight-ról van vmi infód, hogy mikor jön ?:)
0
2008. október 2., csütörtök 18:54
20:3 az arány nálam a magyar származású BD-k javára.

Amióta látom, hogy az SPHE-n kívül is elindult a mozgolódás, azóta nem rendeltem külföldről, hanem várok.
0
2008. október 2., csütörtök 18:49
Igazad van, hogy itt te vagy a kakas, de szerény véleményem szerint sokan enélkül a topik nélkül is kintről rendelnek, mert akit érdekel a téma, annak két percbe sem telik, hogy megtalálja a neten a számára sokkal kedvezőbb árral rendelkező külföldi shopokat. Ez max a jéghegy csúcsa.

Mindegy. Bocs a véleményemért. Húzok, mert úgylátom front van. :-)

Azért ha nem vagyok indiszkrét szivesen megkérdeznélek, hogy te hány 9000 Ft-os bd megvásárlásával támogattad a magyar piacot, mert ha te is külföldről veszed, akkor xpress ide vagy oda, ez a bort iszunk, de vizet prédikálunk tipikus esete.

Na tényeg húzok. Peace.
0
2008. október 2., csütörtök 18:45
Csak egyvalamit még részemről: én lennék a legboldogabb, ha itthon és az xpress-től rendelhetnem meg a kedvenc BD-jeimet reális áron és nem kellene külföldi fórumokat és oldalakat órákig böngésznem ahhoz, hogy hozzájussak ezekhez! A DVD-k esetében ez megtörtént, így hát reménykedjünk, hogy a BD-knél is már csak néhány szűk hónapunk lesz, addig meg amire nagyon vágyok, nem várok... ;-)
0
2008. október 2., csütörtök 18:43
Paramount nem jön tudtommal novemberig. Mint említettem, az InterCom pont azért tárgyal a Paramounttal, hogy ne csak felirattal kerülhessünk fel a lemezekre. Nem szeretnének megint úgy járni, mint a DVD-nél, és gondolom a vásárlók sem szívesen járnák végig ugyanazt az utat a BD-nél, mint korábban a DVD-nél (feliratos változat, majd szinkronos változat).

Angliában azért lehet viszonylag olcsón átállni a BD-re, mert nem kurvult el náluk a DVD-piac. Jó példa, hogy vannak 4500 forintos BD-k is, de légyszives tedd azt is mellé, hogy a mai napig ugyanannyiba kerülnek az új DVD-k is, mint amennyibe 8-10 éve kerültek. 15-25 fontos DVD-hez képest nem drága a 20-30 fontos BD. Ráadásul ilyen ár mellett is őrületes mennyiségeket lehet eladni, tehát a kereskedők is nagy árrést kapnak (bizonyos esetekben 50% felett), így akciózni is tudnak, és mindenki boldog. Nálunk a 99 Ft-os DVD az etalon. Próbálj ezen a piacon olyan árat mondani, aminél nem kezdenek el morogni az emberek.
0
2008. október 2., csütörtök 18:36
Nem kell senkinek szarul éreznie magát azért, mert úgy dönt, hogy kintről rendel meg valamit. Ez mindenkinek magánügye.

De nehogy már nekem kelljen szarul érezni magam, mert szólok, hogy ne az én boltomban toborozzatok külföldi online boltnak vásárlókat olyan termékekre, amelyeket nálunk is lehet, vagy lehet majd kapni. Emellett szerintem igenis fontos azt is tudatosítani a vásárlókban, hogy amikor egy olyan termékről van szó, aminek jelenleg 1-200 darabos országos piaca van, akkor 50-100 külföldről megvásárolt példány azt jelenti, hogy a magyar eladási adatok a lehetőségeihez képest feleződnek. Ez pedig kihat arra, hogy mennyiért tudják piacra dobni idehaza a filmeket, és arra is kihat, hogy melyik filmekre kerülhetünk majd fel a jövőben, vagy felkerülhetünk-e egyáltalán.

Megszűnt az a jó világ, amikor még önálló képviselettel voltak itt a nagyok, és ha kellett, ha nem rápakoltak minket mindenre. Az InterCom fizette / fizeti meg azt, hogy felkerül a magyar felirat a Keresztapára, vagy a magyar szinkron a James Bond-klasszikusokra, a Fórum fizet azért, hogy a Kubrick-filmekre kerüljön magyar felirat és szinkron jusson a Sötét lovag BD-re. Ha idehaza nem fogy elég belőle, akkor jobban megválogatják, hogy a jövőben mire rendelnek feliratot/szinkront, illetve hogy rendeljenek-e egyáltalán.

Ettől még ne legyen senkinek álmatlan éjszakája, ha úgy dönt, hogy külföldről rendeli meg inkább ezeket a filmeket (vesszen az FHE, hogy Dömit idézzem, meg vele együtt minden kiadó), de talán annyi engedtessék meg nekem, ha ennek én a saját oldalamon nem szeretnék teret adni, propagandát csinálni.
0
2008. október 2., csütörtök 18:35
Ezt senki nem vitatja, de talán picit túlzás volt, hogy ez a pár ember bármilyen komoly hatással lenne az itthoni piacra.

Srácok! Ha csak ti vagytok a magyar bd piac, akkor itt nem lesz bd-zés egyhamar, meg warner, meg szinkron, meg semmi.
0
2008. október 2., csütörtök 18:27
Oké, akkor nem rendelem meg a Paramount filmeket külföldről Kedves Xpress! De ezt csak abban az esetben, ha jönnek hozzánk Novemberig. :-)

Esetleg tudtok valamit, hogy mikor jönnek hozzánk? Ugyanazok a lemezek lesznek vagy kapunk szinkronosat? Gondolok itt a Trasformersre és a Cloverfieldre! Egyébként még a New Line Cinema és a Dreamworks SKG bejelentése hiányzik még!

Az árak irreálisak. Most jut eszembe, amit a Universalos BD hírnél mondott Jama, hogy a régióban nálunk lesznek a legolcsóbbak a BD filmek (Universal). Sajnos ez úgy hangzott, mintha nálunk olyan szar lenne a piac. Közben meg Angliában új megjelenésű BD-ket már 4.500 Ft-ért lehet kapni!
0
2008. október 2., csütörtök 18:27
szerintem ez a fórum az xpress tulajdona, így bármit is kér a gazdája, azt a kérést itt, ezen a fórumon tiszteletben kell tartani.
0
2008. október 2., csütörtök 18:25
A BD árak nem röhejesen magasak, hanem siralmasan magasak, és ezt a kiadó is tudja. Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a Fórum többet fizet BD-lemezenként a Sony-nak, mint amennyiért akár az angol amazonnál megvehetné ugyanezeket a filmeket. Baromira nem örül ennek a Fórum, de amíg nincs a SONY mellett más cég, aki rendszeresen megjelenne BD-lemezekkel a jelenleginél alacsonyabb áron, addig a SONY nem igazán foglalkozik velünk. A BD-lemezeket is csak azért hozza nálunk is - szerintem - , hogy legyen a hardver mellé mit odatenni a boltban.

A FOX és az MGM tudtommal alacsonyabb áron jön majd, a Universal ára is nagyon jó, úgyhogy gondolom a Warner is kénytelen normális árat megállapítani, aztán már elengedhetetlen lesz a SONY árcsökkentése is.

0
2008. október 2., csütörtök 18:24
Ha ugyanazokkal a feltételekkel lehetne kapni mint kint, senki nem venné külföldről. Az nem a mi hibánk, hogy kint 8X annyit keresnek és megengedhetik maguknak a Blu-rayt az itteni ár feléért, egyharmadáért. Ha itt is azok a feltételek lennének lehet hogy jobban fogyna. :-) Ez Magyarország : keress 8x kevesebbet, viszont fizess 3x többet. Vicces, hogy emellett még érezzem is szarul magam, mert valahogy ez nem akar összejönni.
0
2008. október 2., csütörtök 18:16
Egyetértek veled, mert azért ami itt is kapható ugyanolyan kiszerelésben, mint külföldön, azt jobb itthon venni, ha mondjuk nem 9000.-be fáj, mint a Sony BD-k...
0
2008. október 2., csütörtök 18:06
Én most leginkább a BD-lejátszók és full HD-s megjelenítők árainak rohamos csökkenésének örülök. :)))

Ha minden jól megy, most januárra kiépül a felturbózott házimozi-rendszerem. :)))
0
2008. október 2., csütörtök 17:54
Ó, én biztos lemaradtam arról a bejelentésről, miszerint a Transformers, Keresztapa, Iron Man, stb... BD-k még idén kaphatóak lesznek nálunk a külföldihez képest versenyképes áron.

Momentán egyetlen forgalmazó árulja egyetlen kiadó filmjeit arcpirító áron. Ezeknek nagy része itt az Xpress-en is bizonytalan státuszú. Igen, tudunk a Universal és a Fox megjelenésekről. Biztos vagyok benne, hogy a Wantedet és Mamma Mia!-t mindenkit itthon fogja megvenni. A Fox kiadványoknak még az árát sem tudjuk, sem azt, hogy mit butítanak rajta, de kivárunk. Nem így van, mindenki?

A piac nem úgy működik, hogy a vevők jótékonykodnak a magyar piacra leginkább tojó kiadónak, csak azért, hogy szegény forgalmazó jól érezze magát. Globális piac van, és kevés dolog bosszant fel jobban annál, mint amikor valaki meg akarja mondani, mit és honnan vehetek ill. nem vehetek meg.

Szóval ha tudsz valamit, miért nem magadban kuncogsz azokon, akik állítólag "1-2 hónap múlva" majd a homlokukra csapnak, hogy itthon is megvehették volna ezt vagy azt a filmet?
0
2008. október 2., csütörtök 17:43
Pontosan.

Annak néhány éve nagyon örültem, amikor a hazai DVD-árak esni kezdtek, így rendszeres vevője is voltam/vagyok az xpress-nek. Ami azonban a hazai BD-árak illeti: röhejesen magasak! Még a 3at 2ért akcióban is!

Hozzászólásaimat még sohasem töröltek fórumból, azért ez most meglepett az xpress-től... Nem hinném, hogy itthon még nem is létező BD lemezek árainak és beszerezhetőségeinek megadása tönkretenné a magyar piacot, ami egyesek szerint nem is létezik, vagy mások csak a felső tízezer hobbijának tartják, lagalábbis a BD-árak kalkulációja ezt mutatja. Ezek a lemezek egy forrásból származnak, így nem értem, hogy mi indokolja az itthoni horribilis árakat, hacsak nem egy mesterséges magas árkalkuláció a piac rossz felmérésének köszönhetően! Mindenesetre, hogy cenzúrázva lettünk, talán mégis azt mutatja, hogy nem is olyan kicsi ez a piac...

Mindenesetre itt van egy nyílvános fórum, ahonnan talán nem tiltják ki a spórolni és informálódni vágyókat:

http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=777

Talán ez nem kerül törlésre... ;-)

0
2008. október 2., csütörtök 17:37
Nem vagyok a BD- és a filmgyűjtők ellensége (magam is az volnék), tehát nyugodtan mutogassátok. De azt szerintem senki nem tudja megmondani, mi az, ami egyáltalán nem fog megjelenni nálunk. Én például soha nem hittem volna, hogy lesz magyar feliratos 2001 űrodüsszeia, aztán meg mégis csak lesz :)
0
2008. október 2., csütörtök 17:35
És ha mindenki külföldről hozza be a filmeket, akkor egyre messzebbre is kerülünk.

Az összes nagy stúdió azon erőlködik, hogy a magyar "piacra" normális, piacképes árakat tudjanak kialkudni a nagy stúdiókkal. Tudok olyan kiadóról, ahol még a saját hasznukról is hajlandók lemondani azért, hogy egy elfogadható áron léphessenek a piacra, abban reménykedve, hogy 1-2 év múlva nagyobb eladásokkal a hátuk mögött kedvezőbb alku-pozícióban tudnak majd jobb árat kapni a külföldi partnerektől. Mint azt megírtuk, a Fox, az MGM még idén jön, szerintem nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy a Warner idei megjelenéseiben is biztosak legyünk, és a Paramounttal is tárgyal az InterCom - elsősorban azt szeretnék elérni, hogy ha már technikailag nincs akadálya, ugyan tegyék már fel a szinkronokat is a lemezekre, mert valószínűleg senki nem örülne annak, ha most kijönne feliratos BD-n az Iron Man, aztán fél év múlva jönne az első Kerülj szinkronba BD-változata.

De lehet azt mondani, hogy messze vagyunk mi még ettől, hajrá, vegye meg mindenki külföldön a filmeket. A Paramount, meg a Warner meg majd azt mondhatja erre, hogy azért az 50-100 kópiáért, amit Magyarországon eladnak egy-egy filmből nem fogják törni magukat, hogy továbbra is felkerüljünk a lemezeikre.
0
2008. október 2., csütörtök 17:34
Magyar vonatkozás nélküli külföldi cuccok mutogatása azért mehet? Kiváltképp azokra gondolok amik itthon egyáltalán nem is fognak megjelenni.
0
2008. október 2., csütörtök 17:23
Ha a Paramount is jönne hozzánk BD-n hivatalosan, akkor szerintem jóval kevesebben önsegélyeznének, de ez csak az én véleményem...

Én örülnék a legjobban annak, ha idehaza, normáis áron lennének minden nagy stúdió filmjei Blu-rayen, de perpill ettől olyan messze vagyunk, hogy azt öröm nézni...
0