Nem kell senkinek szarul éreznie magát azért, mert úgy dönt, hogy kintről rendel meg valamit. Ez mindenkinek magánügye.
De nehogy már nekem kelljen szarul érezni magam, mert szólok, hogy ne az én boltomban toborozzatok külföldi online boltnak vásárlókat olyan termékekre, amelyeket nálunk is lehet, vagy lehet majd kapni. Emellett szerintem igenis fontos azt is tudatosítani a vásárlókban, hogy amikor egy olyan termékről van szó, aminek jelenleg 1-200 darabos országos piaca van, akkor 50-100 külföldről megvásárolt példány azt jelenti, hogy a magyar eladási adatok a lehetőségeihez képest feleződnek. Ez pedig kihat arra, hogy mennyiért tudják piacra dobni idehaza a filmeket, és arra is kihat, hogy melyik filmekre kerülhetünk majd fel a jövőben, vagy felkerülhetünk-e egyáltalán.
Megszűnt az a jó világ, amikor még önálló képviselettel voltak itt a nagyok, és ha kellett, ha nem rápakoltak minket mindenre. Az InterCom fizette / fizeti meg azt, hogy felkerül a magyar felirat a Keresztapára, vagy a magyar szinkron a James Bond-klasszikusokra, a Fórum fizet azért, hogy a Kubrick-filmekre kerüljön magyar felirat és szinkron jusson a Sötét lovag BD-re. Ha idehaza nem fogy elég belőle, akkor jobban megválogatják, hogy a jövőben mire rendelnek feliratot/szinkront, illetve hogy rendeljenek-e egyáltalán.
Ettől még ne legyen senkinek álmatlan éjszakája, ha úgy dönt, hogy külföldről rendeli meg inkább ezeket a filmeket (vesszen az FHE, hogy Dömit idézzem, meg vele együtt minden kiadó), de talán annyi engedtessék meg nekem, ha ennek én a saját oldalamon nem szeretnék teret adni, propagandát csinálni.