Keresés

a te bd gyűjteményed

2008. október 2., csütörtök 17:13
Tudnék örülni annak, ha a magyar BD-piac komolyabb beindulása előtt nem a mi oldalunkon kezdenétek el alapból tönkretenni azt. Szerencsére egyre több lemezre kerülünk fel, és szerencsére egyre több kiadó próbálkozik azzal, hogy elinduljon a BD-forgalmazással, de úgy elég nehezen lesz ebből bármilyen piac, ha közben egy önsegélyező kör százasával hozza be külföldről a magyar megjelenés előtt a filmeket. Ezek a vásárlások a külföldi forgalmazók és kereskedők forgalmát növelik, és nem az eladott magyar vonatkozású lemezek statisztikáját javítja. Amikor egy országban még csak tizes, legfeljebb százas nagyságrendű eladásról beszélünk, sokat jelent néhány száz példány eladása, vagy nem eladása is, mind pozitív, mind pedig negatív irányba.

Elhiszem, hogy nagy rajongók vagytok, azt is elhiszem, hogy esetleg képtelenek vagytok még 1-2 hónapot várni a filmekre, és tojtok a magyar piacra, de annyit tegyetek meg, hogy keressetek a beszerzési források és az új külföldi szerzemények mutogatására más fórumot, mert én nem szívesen adnék tovább felületet a magyar piac további rombolásának.

Köszönöm.
0
2008. október 2., csütörtök 17:10
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2008. október 2., csütörtök 17:05
Nagyon jó az ötlet!
0
2008. október 2., csütörtök 16:53
rajta vagyok az ügyön;)
0
2008. október 2., csütörtök 16:47
Én is :)
0
2008. október 2., csütörtök 16:17
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2008. október 2., csütörtök 15:06
Támogatom az ötletet!
0
2008. október 2., csütörtök 13:47
Javaslom dobjunk össze egy adatbázist a magyar feliratos/szinkronos BD-kről, beszerezhetőségükről. Pontosabban minden potenciális kiadvány benne lenne, feltűntetve, hogy van-e rajta magyar vonatkozás. A technikai megvalósításon még gondolkozok, szerintem egy közös használatú google spreadsheetbe lehetne felvinni az adatokat, amit egy pár soros php kóddal meg lehet szépen jeleníteni.
0
2008. október 2., csütörtök 13:44
Érdekességképpen eljátszottam kicsit a BD képével, és azt 480x270-es felbontásra butítva, majd ebből 800x450-re felinterpolálva kaptam kb. ugyanazt, de számomra még mindig jobb képminőséget (élességet), mint ami a DVD képén látható. Ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben hihetünk a screenshot-oknak, az NTSC (!) DVD részletgazdagsága az elméleti maximumnak alig 38%-a, ami azért szégyenletes.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. október 2., csütörtök 13:30
Gondolom, a gyártó stúdiók (már amelyik él ezzel a kifogásolható eszközzel) úgy gondolja, az emberek többségének nincs elég jó szeme ahhoz, hogy észrevegye a 400kP és 2MP közötti különbséget, ezért rátesznek egy lapáttal, és a felbontást tovább degradálva érik el, hogy akár egy 20 éves CRT-n is szembeötlő legyen a BD előnye.
0
2008. október 2., csütörtök 13:07
Speckókat kérünk, ha megjött a holland Iron Man BD. :)))
0
2008. október 2., csütörtök 12:59
tesztet, tesztet! :)
0
2008. október 2., csütörtök 12:56
Ezért nem fogom átvenni a Kristálykoponyámat addig, amíg ki nem derül, hogy a BD-re is felkerültünk-e valamelyikre, mert ha kapunk feliratot, akkor HD-ben lesz beélesítve, a szinkron meg engem Indy-nél nagyon nem tud érdekelni...
0
2008. október 2., csütörtök 12:32
Szemétség a forgalmazótól, ha valóban ilyen gyalázatos képminőséggel hozza ki a filmet DVD-n. A BD változatot Photoshop alatt átméretezve sokkal szebb képet kapunk, mint ami az oldalon lévő screenshot-okról lejön.
0
2008. október 2., csütörtök 12:16
annyira nem vészes, szerintem. be is rendeltem. :)
0
2008. október 2., csütörtök 11:20
Na, végre egy forrás az európai Iron Man BD-ről! Ezek szerint mi az olasz szinkronosan leszünk rajta felirattal, most már csak azt kellene megtudni, hogy Angliában is ez jelenik-e meg, mert a holalnd és belga árak nem igazán barátiak... Az biztos, hogy a németeknél nem a Paramount adta ki, így azon csak német vonatkozás van.
0
2008. október 2., csütörtök 11:17
Na, szóval valóban komplikált a helyzet a Paramount BD kiadványaival, de én két angol lemezről biztosan tudom, hogy van rajtuk magyar felirat, ezek pedig a Transformers és a Cloverfield, habár az utóbbi borítóján nincs feltüntetve se a magyar, se a német vonatkozás. Amint pedig az már korábban bebizonyosodott, a német és a magyar kiadás ugyanaz. De: több német fórumozónak megjött az angol Cloverfield és a borítóval ellentétben van a lemezen német szinkron és magyar felirat!

A Transformers egyértelmű: ott a borítón és a lemezen is van magyar felirat.

No Country For Old Men: az angol borítón szerepel a német vonatkozás, így a magyar is, de a lemezen ezek nincsenek rajta!

A Shooter angliai kiadása szintén nem a német lemez, ezen nem tudom, hogy rajta vagyunk-e, de nem is nyomoztam utána, mivel nekem megvan a HD-DVD, amin van magyar felirat! :-)

Szóval kissé fejetlen a Paramount Angliában, így nem is várhatjuk el, hogy hamarosan idehaza rendet raknak...
0
2008. október 2., csütörtök 11:12
Biztosan benne vannak az akcióban, ha csinálsz egy próbavásárlást, vagyis elmész az utolsó fázisig, akkor lehet látni, hogy egy lemez árát leveszik az össz. rendelésből!
0
2008. október 2., csütörtök 10:31
0
2008. október 2., csütörtök 4:07
Érdekes és egyben lenyügöző, de sajnos ahogy látom csak a listában van benne, de a filmek adatlapján nincs megerősítve, hogy benne van-e úgy, mint a többi!

Akkor most mi a helyzet?
0
2008. október 2., csütörtök 3:39
Azt még valaki megtudná mondani, hogy angoloknál a Shooteren lesz - e felirat? Valaki pedig erősítse már meg, hogy tuti lesz-e felirat a Cloverfielden is!

Előre is köszi!
0
2008. október 2., csütörtök 3:37
Akkor az Iron man-en is lesz felirat? Akkor megkell várni még az Indy 4 és az Iron man megjelenését! Ezekszerint megjelenéskor derül ki a speckó.

Egyébként InterCom, hogy áll a Paramount Blu-ray-ekkel? Lesz idén valami vagy már nem? Mert például egy Vasember szinkron hiányozna! Bár angolul se rossz. :-)

Meg az se lenne jó, ha megvenném a Transformers BD-t és Júniusban, mire jön a 2, addigra kidobják mégjobb változatban. :)
0
2008. október 2., csütörtök 1:08
www.cinefacts.de
0
2008. október 2., csütörtök 1:02
Ma megvettem az első BRD-met Nine Inch Nails - Beside you in time

Valahogy nemtudtam elmenni mellette.:)
0
2008. október 2., csütörtök 1:01
0