Szerintem ez a tipikus 22-es csapdája:
Nem megy lefelé a hazai BD ára mert, nincs rá kereslet.
Nincs rá kereslet, mert akiket érdekel a BD az külföldről rendel harmadannyi áron.
A sok közül csak egy durva példa:
Harmadik típusú találkozások: Itthon (tudomásom szerint) sima amray tokban, 9.000 forint. Angliában, ugyanez, magyar felirattal (!) Gyönyörű minőségi digipackban, poszterrel, sok oldalas könyvecskével... Mikor nagyon lent volt a font, 3000 forint alatt vettem meg, postaköltséggel együtt...
Most erre mit lehet mondani? Bunkó vagyok mert nem támogatom a hazai piacot?
Van egy olyan érzésem, hogy itthon nem fog nagyon elterjedni ez a BD őrület... PS3-ja sok embernek van, de a többség még nem is igazán tudja mi az a Blu-Ray lemez. A többség akik évente egyszer vesznek meg egy blockbustert DVD-n, mondjuk ajándékba, egyébként meg letöltenek, másolnak, ők nem is igazán értik miben nyújt többet egy Blu-Ray a DVD-nél, így nem fognak háromszoros árat fizetni érte, főleg akkor nem ha FullHD tévére van szűkséged hogy tényleg érjen valamit a BD. Ebből következik, hogy csak a technika mániákusok és/vagy filmrajongók fognak BD-re váltani. Ők meg nem hülyék. Nem veszik meg háromszoros áron itthon a lemezet. A forgalmazók ebből azt látják, hogy itthon egyáltalán nem fogy a BD, tehát tartják az árakat, és be is zárult a kör. Nem lennék meglepve ha szépen csendben abbamaradna a BD forgalmazás itthon... Kint meg szépen fejlődik a piac: Egyre több film jön ki, egyre több extra kiadás, szép csomagolásban, csökkennek az árak... A HD-DVD-ket mert 1-2 ezer forintért vesztegetik...