Új cuccok 2/2
I am Legend
Először is, remek dolog, hogy a lemezen megtalálhatjuk a film mozis illetve rendezői változatát is(utóbbi emeli ki a filmet a középszerből szerintem). A képminőséget sok külföldi fórumon szidják, meglátásom szerint alaptalanul. Gyönyörűek a kihalt várost ábrázoló távoli képek, kellően élesek, nincsenek túlvezérelve a színek és a képzaj is nagyon mérsékelt. A hang 5.1-es Dolby TrueHD, kifogástalanul teszi dolgát. Az extrák nem érdektelenek, vegyesen vannak a lemezen HD illetve SD felbontásban. Warner bd, így klasszikus menü nincs, csak pop-up. 10/10
The Fountain
Aronofsky vizuális mesterműve nagyon jól fest HD-ben, de egy hangyányival gyengébben mint ahogy vártam. A kép lehetne kicsit élesebb, a színek élhetnének kicsit jobban, de azért a dvd-hez viszonyítva jelentős a fejlődés. Hangsávok terén nem kényeztet el a lemez, csupán DD 5.1-es hangsáv van. Szépen szól, deA azért illene a hangban is adni némi pluszt a dvd változathoz képest(az újabb megjelenéeskre már tesz a Warner TrueHD-t). Extrák vannak szép számmal, köztük HD extrák is. Menü itt sincs. 7/10
Training Day
Ez is Warner film, szintén nem mostanában jelent meg, így ezen is csak DD 5.1 van(Ami egyébként jól szól nagyon). A képpel semmi baj nincs, ahol van rá lehetőség ott megvillan a HD minden előnye. Extra gyanánt a náunk is megjelent feliratos változat extráit kapjuk, SD-ben. Menü itt sincs. 7,5/10
No Country for Old Men
Coenék tavaly egy olyan filmet hoztak össze amely az elkészülte pillanatában klasszikussá vált. Nos, a bd-ről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A kép olyan szinten tökéletes, hogy kis túlzással el sem hinném, hogy van ilyen ha nem látnám:). Tűéles(de egyáltalán nem természetellenes!), a színek csodásak, képzaj is alig fedezhető fel, nehéz szavakba önteni, Látni kell, egyszerűen gyönyörű. A hang 5.1-es PCM és DD, szintén hibátlanul működnek. A párbeszédek mindig tisztán érthetőek, az apró zajok, neszek mind tökéletesen hallhatóak. Az extrák érdekesek, bár nincs túl sok, de 1 Coen film esetén ez nem meglepő:) A menü fantasztikus. 10/10
Lord of War
A Lionsgate bd kiadványaiban eddig nem csalódtam, szerencsére most sem történt így. Elsőosztályú a transzfer, csakúgy mint a hangsávok(DTS-ES 6.1, 5.1 DD EX). Extra egy szál sincs. A menü érdekes, tetszetős. Összességében remek kiadvány. 9,5/10