Keresés

a te bd gyűjteményed

2008. március 17., hétfő 19:37
Bocsánat, ha ez reklámnak minősül, de az angol Vad Nőn hármat veszel,kettőt fizetsz-akció van éppen, én most vettem így meg a Ratatouillet, a Close Encounters és a Karib tenger 3-at :)
0
2008. március 15., szombat 18:52

StarGatenek és Total Recallnak milyen képe? Vagy esetleg MAd Max 1? Mert valamelyiket be kéne rendelnem.
0
2008. március 13., csütörtök 20:00
Mondom én, hogy DVD-s vagyok :) De jó látni, hogy viszonylag azért sok BR-en rajta vagyunk, nem igaz? Egyszer majd biztos elkezdem ennek a gyűjtését is :)
0
2008. március 13., csütörtök 19:33
még mindig "Blu-ray" az :).

a the devil s own hamarosan hozzánk is befut.
0
2008. március 13., csütörtök 17:23
Gratulálok a friss és korábbi Blue-ray filmekhez mindenkinek :) Engem még sokáig nem érint a dolog, de a BR hazai rajongóinak jó hírrel szolgálhatok a www.dvdactive.com oldalról :) Május 5-én Angliában megjelenik a Harrison Ford-Brad Pitt párossal készült az Ördög maga c. film, magyar 5.1-es szinkronnal és felirattal :) Az angol hang pedig TruHD 5.1 :)

http://www.dvdactive.com/news/releases/the-devils-own.html
0
2008. március 13., csütörtök 17:15
Először azt akartam elsütni (utánad már csak másodhegedűsként), hogy a Crank extralemezének szövegét te írtad-e rá filccel célzás gyanánt, de közben észrevettem, hogy magadat is belekomponáltad a képbe :)
0
2008. március 13., csütörtök 17:14
Gratulálok, a Day After Tomorrow nekem jövő hónapban érkezik, de így most már még nagyobb lelkesedéssel nézek elébe:)

0
2008. március 13., csütörtök 16:44
német szerzemények:

das parfum: szemet gyönörködtető kép, csodálatos dts hd ma, a kiadványnak csak annyi szépséghibája van, hogy az extrák mind németül vannak, s a filmhez csak német felirat választható. még szerencse, hogy annyiszor láttam már, s az angol ékesszóló. 10/9
crank: talán a legszebb transzfer, amit a BD történetében láttam, s a hang is tökéletes (dts hd ma). van egy bonuszlemez extrákkal, kedves szitázással (lásd lejebb). 10/10
the day after tomorrow: tökéletes kép és hang (dts hd ma), egyedül a film valós hátterét taglaló doksi hiányzik. persze, van kárpótlás rendesen. 10/9
the simpsons movie: tökéletes kép és hang (dts hd ma), s ezúttal az extrák is hiánytalanok - lévén a dvd-n sincs sok. 10/9
ronin: itt már vannak hibák a képen, s a csúnya cgi effektusok is jobban átjönnek, a hang (dts hd ma) viszont továbbra is ütős. extra: nuku. 10/7

0
2008. március 6., csütörtök 7:58
a the propositionnek van egy tuti vevője.
0
2008. március 6., csütörtök 2:57
Egyszerre két Park Chan-wook film is jön, ez fantasztikus! Csak rohadt messze van még az a május...:(
0
2008. március 6., csütörtök 2:25
Tartan Video Tartan Home Video has revealed the next six titles to be released in the UK on the Blu-ray format. April 14th will see the release of  A Tale of Two Sisters , followed on the 28th by  Paranoid Park . The next two films, both by Park Chan-wook (writer/director of  Oldboy ), will be   Lady Vengeance  and  I m a Cyborg , both to be released on May 26th. Finally, on June 26th, both  The Proposition  and  Sky Blue  (Wonderful Days) will see Blu-ray release.
0
2008. március 5., szerda 14:23
Üdv BD gyűjtők

Az egyik kedvenc filmem az Underworld 1-2 volt. Szeretném megtudni hogy akinek megvan mi a lemezen az extra tartalom? Keresgéltem már utánna sőt találtam is http://www.highdefdigest.com/ oldalon de ahogy értelmeztem az 1 részhez nincs semmi újdonság, a 2. részhez meg talán Audio kommentár? Igaz ez? Akinek megvan valamelyik film és ha nem gond megírná nekem hogy mit tartalmaz a lemez(ek).

Választ előre is köszönöm.
0
2008. március 4., kedd 10:58

:o)
0
2008. március 4., kedd 10:06
Ez tényleg jó volt:)
0
2008. március 4., kedd 10:05
Én meg alig várom az utolsó 10-15 percet:)

0
2008. március 4., kedd 9:30
Haha. Ez jó volt.
0
2008. március 4., kedd 0:27
Ez pedig a címe alapján már hét éves is megvan! :-)
0
2008. március 4., kedd 0:23
szép. az első 20-25 percet már legalább ötször láttam. ezt a lemezt szoktam mutogatni a biztos-csak-az-új-filmek-néznek-ki-jól-hd-ben barátaimnak. :)
0
2008. március 4., kedd 0:01
0
0

Hát itt van...

"My god, it s full of stars..."

0
2008. március 3., hétfő 22:03
A kérdésedre 10 év múlva visszatérünk, rendben?:)
0
2008. március 3., hétfő 19:07
Mind a két formátum (BD és HD DVD) ugyanazt az ibolyakék lézert használja. A DVD-nél használják a vörös lézert. Nem tudok róla, hogy bármilyen probléma lenne a Blu-ray lemezekkel, leszámítva néhány első generációs BD lejátszó kompatibilitási problémáját az új 1.1-es verziójú szoftverekkel. De ezeket igyekeznek firmware frissítésekkel orvosolni. Ami a felületét illeti, biztonságosabb mint a DVD-é. Egy pár szak-sort idéznék ezzel kapcsolatban: "Minden Blu-ray lemez megközelítőleg ugyanolyan vastagságú (1,2 milliméter), akárcsak a DVD-k. De ezen két lemez adattárolása különböző. A DVD-n az adat, mint egy szendvics, két 0,6 milliméter vastag polikarbonát réteg között helyezkedik el. Amelyik polikarbonát réteg az adat tetején helyezkedik el a kettős törés problémáját idézheti elő, amiben az alsó réteg megtöri a lézer fényét két elkülönült fénynyalábra. Ha a fénynyaláb túl szélesen hasad el, akkor a lemez olvashatatlan lesz. Egyébként ha a DVD felszíne nem pontosan sík és ezért nem pontoson merőlegesen a fénysugár rá, akkor arra a problémára vezethet, amint úgy neveznek, hogy „disc tilt”, amiben a lézer sugár eltorzított. Mindezen tulajdonságok, a nagyon körülményes előállításhoz vezetnek. A Blu-ray lemez felülkerekedik az előbb tárgyalt DVD előállítási módon úgy, hogy az adatot egy 1,1 milliméter vastag polikarbonát rétegre helyezi. Amiatt, hogy a tetején van elhelyezve az adat, ezáltal a kettős törés és az olvashatósági problémák nem léphetnek fel. Annak következtében, hogy az olvasó mechanizmusnál az írható réteg közelebb helyezkedik el az objektív lencséhez a „disc tilt” problémáját virtuálisan elimináltuk.

Az adat felszínhez közeli elhelyezkedéséből kifolyólag egy kemény védőréteggel van ellátva a lemez, hogy megvédje a karcolásoktól, illetve az ujjlenyomatoktól."

0
2008. március 3., hétfő 16:56
Bár a verebek azt csiripelik olykor, hogy a jövő a digitális televíziózásé és digitális filmvásárlásé - ergó a formátum maga materiálisan kilőve. Kérdés, hogy ez jó-e?

0
2008. március 3., hétfő 16:54
Blu-Ray-el és HDDVD-vel kapcsolatban olvastam valahol régebben a két formátum előnyeiről és hátrányairól...

Ami a szememet megütötte:

Ugye a Blu-Ray tárhelyileg nagyobb "haszonnal" kecsegtet, mint a HDDVD, a kék lézerfény (405nm) hullámhosszának minden előnyével (kisebb hullámhossz, több információ). A HDDVD tulajdonképpen ugyanaz a vörös lézeres (650nm) technológia, mint a DVD.

Viszont amit a HDDVD számlájára írok, amiben a HDDVD jobb volt (most már kijelenthetjük, hogy volt, mert megbukott), az a lemez védelme...

A Blu-Ray lemezeken 0,1 mm-es védőréteg található, míg a HDDVD-ken ugyanannyi, mint a DVD-ken, azaz 0,6 mm. Ez azért van egyébként, hogy a fény kettős törésének problémáját oldják meg valamilyen szinten. De ezáltal jobban ki van szolgáltatva az "adathalmaz", jobban tud sérülni.

A kérdésem az lenne, hogy eddig volt-e bárkinek bármilyen problémája a Blu-Ray lemezekkel? Oké, a DVD lemezeket én se dörzsölöm smirglivel, de ha magától meghibásodik a Blu-Ray lemez mondjuk 10 év alatt, akkor felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e benevezni rá? Vagy tapasztalt-e bármelyikőtök bármiféle rendellenességet Blu-Ray lemezen? Előre is köszi a válaszokat!
0