Keresés

a te bd gyűjteményed

2008. március 3., hétfő 15:38
A kép- és hangminőség sokszorosan jobb minőségét illetően mindenképpen továbbemeli a filmélményt szerlny véleményem szerint. Amikor tavaly Ameirkában először láttam hdtv-n Blu-ray filmet, egyszerűen tátva maradt a szám. Nlhány centi közelségbe mentem a képerényőhöz, és még mindig nem láttam pixelesedést, kontrasztosodást, semmilyen képhibát. Szóval valóban ég és föld a különbség, meg merem kockáztatni (és ebben tanultabb és tapasztaltabb kollegáim talán megerősítenek), akkora a minőségbeli eltérés, mint a VHS és a DVD között.

A Mátrixról annyit: Nekem úgy, ahogy van, tetszik mind a három rész, és a hármat egy nagy egésznek tartom, fantasztikus alkotásnak, amely ezer és ezer módon szól az emberhez. Az extrák pedig számomra is nagyon élvezetes, komoly munkáról tanúskodó, átgondolt dokumentumfilmek, amik szólnak is valamiről, nem pedig csak PR-filmekként szolgálnak öntömjénezés céljából. Ugyanez érvényes a Star Wars, a LOTR, a Back to the Future, vagy az Indiana Jones-trilógiákra. Gondolom én.
0
2008. március 3., hétfő 15:12
Egyhuzamban (ha van rá időm) én is el tudok játszani 2-4 órákat, sőt volt olyan, hogy egész éjszakát átjátszottunk. A dolog titka az, hogy pihenőket érdemes tartani 10-15 perc óránként, akkor nem fárad el az ember szeme, a kezek is picit ellazulnak, másfajta mozgást végeznek... így azt hiszem kikerülhető a hüvelykujj fájás :)

Valóban okozhat függőséget a sok játék, de szerencsére nem estem át a ló túlsó oldalára.

Extrákkal kapcsolatban: én se szeretem ha túl sok az extra, én is inkább filmcentrikus vagyok. Néha feleslegesnek tartok 1-1 werkfilmek, bár van néhány érdekes... Például a Mátrix trilógia extrái nagyon élvezetesek és érdekesek voltak. Bármennyire is mondják, hogy rossz a 2-3. rész, rengeteg apróság van minden jelenetben, amelyek sokadszori megnézésre egy egésszé álnak össze és érted annak a világnak a lényegét :) Ehhez adtak az extrák például még másfajta támpontokat is...

Na meg vannak filmek, amelyeknél egy werkfilm csak unalmas lehet :S

Az illúziórombolást én se szeressem :) Azt szeretem egy jó filmben, hogyha valóban jó film, akkor belépsz annak a filmnek a világába és együtt élsz vele abban a másfél-két órában, amíg nézed. Ezt az élményt blockbustereknél ritkábban tudom megtapasztalni. Oké, kicsit lehet eltértem a Blu-Ray témától, de hogy visszatérjek rá: személy szerint azt várom majd el a későbbiekben az új formátumtól, hogy ezt az élményt tovább tudja fokozni :)
0
2008. március 3., hétfő 14:57
Én is így vagyok ezzel, annyit hozzátéve, hogy nekem még időm sincs rá. Bár, az (i)gazsághoz annyi még hozzátartozik, hogy megvettem a legjob Star Wars-játékokat PC-n, és azon kaptam magam, hogy 12 órát töltöttem a monitor előtt az egyik hétvégén, és nem emlékeztem, ettem-e, ittam-e aznap. Akkor nagyon megijedtem, és azóta elő sem vettem egyszer sem. Ez valóban függőséget okoz, és az én életembe már nem fér bele. És a hüvelykujjam tényleg fájt, most, hogy mondod:)

A DVD-k extrája pedig csak az első időkben nyűgözött le, majd a Gyűrűk Uránál attól is megcsömörlöttem. Viszont semmi bajom nincs azokkal, akik meg kifejezetten szeretik nézegetni, hogy készült kedvenc filmjük. Számomra azonban kissé illúzióromboló.
0
2008. március 3., hétfő 14:41
Örülök, hogy erről nem csak én vélekedem így! Magam még annyival súlyosbítva vagyok, hogy menthetetlenül hidegen hagy a létező összes nyomkodós, tekerős, monitort bambuló játék, legyen az Commodore 64, tévéfoci, tetrisz, PlayStation vagy akármi. Sosem tudtam megszeretni, beleélni magam ínhüvelygyulladásig görcsölő ismerőseim helyébe. Legalább egy hülyességgel kevesebbre költök. :)
most posts by TM
0
2008. március 3., hétfő 14:35
És egy korai ajándékozás nem lehetséges?:)

Látom, nagyon jó gyerek vagy, nem nyúlod le a szülőket feleslegesen. :)

Akkor a notebookodba spórolj egy blu-ray romot (van már ilyen vajh? derceto?:)), és akkor két legyet ütsz egy csapásra.

0
2008. március 3., hétfő 14:30
Eddig is terveztem a megvételét, de ezek után a 2. hullámba beiktatom:)

Azt hiszem, bármelyik Pixar-film hasonlóan impozáns képminőséget produkál (majd) Blu-rayen. Engem speciel ezek a PIP-dolgok nagyon nem érdekelnek, ahogyan a rendezői audiokommentárokból is régen "kinőttem" már, mert nagyon zavar, hogy miközben egy-egy klasszikus filmet nézek, közben valaki belepofázik a filmélményembe, még akkor is, ha valami okos dolgot mond, mert ő például a rendező:) De komolyan: Star Wars george Lucas narrációval? Bocs, George, de nem. Nekem a film film, elejétől a végéig, aztán esetleg a werkfilmek, de azok sem mindig érdekelnek, pláne, hogy nézzem meg 4 kamerállásból ugyanazt a jelenetet, stb.

Szóval, Cars Blu-rayn? Jöhet!
0
2008. március 3., hétfő 14:27
Egy kicsit drasztikus megoldás lenne :D Sajnos nagyon stabil az alatta lévő polc :D Meg nincs szívem szándékosan tönkretenni... életem első tévéje, 13 évesen kaptam (jézusom, már 7 éve...) karácsonyra :)

Meg elvileg már megígértem nagyinak, hogyha tévét váltok, megkapja a mostani tévémet :)

0
2008. március 3., hétfő 14:21
"De basszus megint jön A halálsoron 3 lemezes kiadás, persze, hogy megveszem." :-)))

Isten hozott a filmfanatikusok világában, barátom;)

És, ha véletlenül lelöknéd takarítás közben a tv-det? Vagy ez egy szürreális gondolat? Mármint a takarítás:))
0
2008. március 3., hétfő 14:19
a napokban közelebbről is megismerkedtem a verdák blu-ray változatával, s azt kell mondanom, hogy elképesztő munkát végeztek vele. a pixar már születésekor úttörő volt, így teljesen érthető, hogy a már megjelent filmjeiknek felturbózott változatát csak a következő generációs lehetőségeknek megfelelően dobják ki: ezek az extrák nem is működnének dvd-n. példának okáért ott van két PIP-kommentár, amelyben képek, artworkök tűnnek fel a képen, melyek a rendező vagy animátor mondandóját illusztrálják. de ez még nem minden: a filmet nézheted egy speciális menüvel (amely egy régi autó műszerfalára hasonlít), amin ki-beapcsolgathatsz különböző szolgáltatásokat. például nézheted csak szimpla kommentárral a filmet, nézheted illusztrált kommentárral, nézheted sztoribordok, tervek kíséretében, plusz bekapcsolhatod a kommentár, aztán mikor a filmben olyan szakaszhoz érsz, amihez kapcsolódik valami werkfilm, akkor egy gomb elkezd villogni, s azt aktiválva, máris megnézheted az adott kisfilmet. aztán rábízhatod magadat a bd-re, amely a film bizonyos pontjain automatikusan átvisz téged a werkekhez, majd vissza.

aztán van az ún. "carfinder" nevezetű játék, amely végigkíséri az egész filmet: a kép alján feltűnik négy jármű, s neked egy kurzor segítségével kell ezeket levadásznod a képről. vannak advanced szekck, amikor a kép kimerevedik, s adott idő alatt az összes azon látható autót ki kell pipálnod. a játlk nem babra megy, hanem pontra, amiket összegyűjtve egy csomó interaktív stuffhoz juthatsz. a játékállás menthető, tehát nem kell együltő helyben végigtolnod a közel kétórás filmet.

van még egy full HD-ban készült kivágott jelenet (kb. 4 perc), alternatív kezdés, a credits alatt futó rész teljes képernyőn (full HD), s azt említettem-e, hogy a werkek is HD-ban vannak? :)

azért a pixaréknak is sikerült átesniük a ló túloldalára: a kétféle választható menü elég zavaros és embertpróbáló lett. de ez minden.

a kép- és hangminőség tökéletes. summa summarum: ez egy kötelező vétel.
0
2008. március 3., hétfő 14:03
Tudom, hogy nem nehéz kártyát csináltatni, mert annyi, hogy bemegyek a bankba, igényelem és kész. A problémám az, hogy amíg nincs folyamatos havi bevételem (állandó állásom), addig nem csináltatok, mert miből tartsam fenn a számlát? Bankszámlám persze van (otp junior, mivel elviekben egyetemista vagyok, sok előnnyel jár a kártya), de ezzel külföldről nem lehet vásárolni - bár egyszer 10$-t utaltam a PokerStars-ra és működött simán, de nem ugyanaz a kategória.

Szerencsés helyzetben vagyok... jelenleg notebookra gyűjtök, szóval próbálok félretenni annyit, amennyit tudok - szükség lesz rá a tanulásban. Továbbá a nyári programokra is gyűjtök :) De basszus megint jön A halálsoron 3 lemezes kiadás, persze, hogy megveszem. De szerencsére van egy "DVD-tartalék"-om, amit direkt ilyen esetekre tettem félre :)

Ha a "forint" számadatokat mellőzöm, azt hiszem annyit elmondhatok a "költségvetésemről", hogy a következő formában osztom a pénzt:

10% DVD

10% mindennapok

30% nyár

50% notebook

Valahogy így igyekszem félretenni.

A televízióval kapcsolatban vagyok még szerencsés helyzetben. Ugyanis ha elromlik jelenlegi tévém, akkor kapok egy LCD tévét :) Ez nem jelenti azt, hogy direkt elrontom a tévém, mert szép képe van, bár fél évvel ezelőtt pár napra behalt a kép egyik fele, de aztán rejtélyes módon helyrejött. Minden esetre nehéz ügy az egész... persze amikor van valamiféle diákmeló, azt bevállalom. De nem mindig van. Kíváncsi vagyok mi lesz az első Blu-Ray lemezem :)))
0
2008. március 3., hétfő 13:52
A lemezek itthoni árai miatt én is fogom a fejem, de a Blu-rayt én egy magasabb audiovizuális élményt igénylő réteg formátumának kezdem tartani, akiknek nem elegendő az egyébként teljesen megfelelő minőséget biztosító DVD, és ők hajlandóak több pénzt kiadni egy magasabb színvonalért. Ellenben nyugaton a bd is kezd a tömegek által elérhetővé válni, ami előrevetíti, hogy hazánkban is be fog ez következni néhány éven belül, akárcsak annak idején a DVD kapcsán.

A "dombornyomi" kártyát nem oly nehéz megcsináltatni, ha csak ez a gond:)

Amit írsz, az a tipikus 22-es csapdája:) Amíg nincs tv-d, nem lehet bd-d, amíg nincs ps3-ad, nem tudsz bd-t nézni, de amíg DVD-t veszel, nem tudsz bd-t venni, ergo tv-t sem tudsz venni, tehát, nem érdemes bd-t venned:) Tudsz követni? Én már elvesztettem a fonalat:)
0
2008. március 3., hétfő 13:43
Köszönöm, ígérem, a jövőben be fog következni, mert némely esetben egyszerűbb egy hozzáértő embertől személyesen tudakozódni, mint idegen nyelvű fórumokat böngészni. Szerencsére én inkább az autodidakta-feléhez tartozom az emberiségnek, aki tapasztalati úton szerzi a tudását, még akkor is, ha ez néha hosszadalmasabb, vagy bajosabb, de úgy legalább biztos, és első kézből származik.

Én például magam is tudok egy s mást a blu-rayről (napról napra többet és többet), mégis szívesen olvasom mások értékes hozzászólásait, akik már előttem járnak a tapasztalat terén.
0
2008. március 3., hétfő 13:33
Én pedig a legnagyobb örömmel válaszolok! Sokan keresnek meg innen a fórumról email-ben külföldi rendeléssel, vagy műszaki dolgokkal kapcsolatban, és én mindig igyekszem minél részletesebb választ írni, ezt többen tanúsíthatják.

Sajnos sokszor nem tetszik, amit a fórumon olvasok, és ezt nem mindig sikerül szó nélkül hagynom. Különösen zavar, ha valaki úgy ír téves információkat, hogy egy gyors google-kereséssel ellenőrizhető lenne. Ha valamiben nem vagyok biztos, én mindig veszem a fáradságot, és utánanézek a dolognak, mielőtt hozzászólnék.
0
2008. március 3., hétfő 13:32
Még nincs Blu-Ray-em :) De mivel a formátumháború érdemlegesen eldőlt, tuti, hogy egy PS3-ra fogok benevezni, ha lesz már hozzá megfelelő kistévém :) Bár ha mindig filmekre költöm a pénzem, sose lesz PS3-am :D Mindegy, majd eldől... egyelőre horribilisnek tartom az itthoni árakat. Nem vagyok hajlandó 8,5 ezer Ft-ot kiadni egy filmért - azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Egy 1 lemezes Blu-Ray kiadványért 5-6 ezret gondolok normális árnak és ha jól tájékozott vagyok, külföldön kb. ilyen árak vannak. De mivel nincs dombornyomi kártyám, ezért egyelőre nemtok külhonból rendelni és többnyire magyar feliratos termékeket vennék... tényleg! Nincs esetleg egy honlap, ahol BR specifikációk vannak feltüntetve (feliratok, hangok, stb)? Vagy ha nincs is, jó lenne csinálni egyet :)
0
2008. március 3., hétfő 13:21
Kanyarodjunk vissza a blu-ray témaköréhez, kedves Joe Cornelius Hallenbeck, rendben?;)

Hidd el, már minden érintett (és a nem érintettek) is megértette az ezzel a kérdéssel kapcsolatos összes mondanivalót.

0
2008. március 3., hétfő 13:21
Nekem van egy tippem, hogy kire :)

0
2008. március 3., hétfő 13:20
Kedves derceto!

Amennyiben megengeded, a jövőben is örömmel fordulnék hozzád (is) egy-egy blu-rayt érintő kérdés kapcsán, és megköszönném, ha tőled hasznos és érdemleges választ kapnék.
0
2008. március 3., hétfő 13:19
Nem lehet, hogy túlságosan is magadra veszed a dolgokat?

derceto soha a büdős életben nem volt kioktató, sosem éreztem, hogy bárkit is sértett volna bármelyik hozzászólásában.

Írásban persze mindenki úgy olvassa ki a dolgokat, ahogy akarja. Mindenki hozzáképzel valami stílust, ami egy hamis illúzió, holott ártatlan információcseréről van szó.

0
2008. március 3., hétfő 13:16
Ezt nagyjából sejtettem is.
0
2008. március 3., hétfő 13:15
Ennek örülök. Egyáltalán nem áll szándékomban sem megsértődni rá, sem rosszban lenni vele. Csak picivel több toleranciát, és együttérzést szeretnék némely esetben.

0
2008. március 3., hétfő 12:27
nem rád célzott. :)
0
2008. március 3., hétfő 12:16
Én ugyanezt a jóindulatot (pozitív) érzem derceto hozzászólásaiban.
0
2008. március 3., hétfő 12:15
Azt hiszem, elfogadom a bocsánatkérésedet mindazok nevében, akiket (ezek szerint) nem szándékosan bántasz meg sok esetben lekezelő stílussal.

Ha esetleg rám céloztál, amikor az "észosztás" nevezetű rendkívül bugyuta szlengkifejezést használtad, akkor elmondom, hogy én Blu-ray ügyben soha nem tettem ilyet, csak és kizárólag udvariasan tudakoltam, és kérdeztem. ha mégsem így történt, elnézést kérek mindazoktól, akiket netán megbántottam, mert amennyiben részedről sem tudatos sértésről volt szó, úgy esetemben ez hatványozottan igaz.

Továbbra is fenntartom az alább írt szavaimat, miszerint ha valaki egy témában nem tud mindent, azt udvariasan fel lehet világosítani, nem pedig tudálékosan kioktatni. Köszönöm.

u.i.. azt sem merném nyugodt szívvel kijelenteni, hogy egyáltalán nem értek a témához, de abban már most biztos vagyok, és remélem, megelégedésedre szolgál, hogy te bizonyára sokkal de sokkal jobban értesz minden DVD-vel, vagy Blu-rayjel kapcsolatos dologhoz. Ezért fordultam (volna) hozzád is kérdéssel, tanács gyanánt. Jamamura szadakó felfogta...
0
2008. március 2., vasárnap 23:38
foglalmam sincs, kire célozhatsz. :)
0
2008. március 2., vasárnap 23:28
Nem tudom, lentebbi hozzászólásom írásakor a szarkazmus csíráját sem szándékoztam a szavak közé hinteni, bár keserű tapasztalat, hogy időnként írásban az értelmezés eltér az író szándékától. Ilyenkor jobb bocsánatot kérni. Bocsánat!

Ugyanakkor ha valaki valamit rosszul tud, vagy egyátalán nem ért a témához, és úgy osztja az észt, személyeskedik azokkal, akik ellenében a valós információt próbálják átadni, nos az megérdemli, hogy kifigurázzák.
0