Keresés

a te bd gyűjteményed

2008. február 13., szerda 16:32

Eladó 2 bontatlan Blu-ray:

Perfect Stranger (Vadidegen - magyar szink.): 5000 Ft

The Phantom of the Opera (nincs magyar vonatkozás): 6000 Ft

Eseteleg csere is érdekel, csak írd meg, mire.

E-Mail: vlac112@yahoo.com

0
2008. február 12., kedd 15:54
A 2. lemezem.

Most már elkezdtem izgulni:)

0
2008. február 10., vasárnap 11:49
Igazad van jamamura. A DVD változatok is késtek főleg az Indiana és a (klasszikus) Star Wars esetében. Ha nekem tippelnem kellene az Indiana Jones nekem is gyanús év végére, mivel jön a mozikba a 4. rész. Valószínű a DVD és Blu-ray megjelenése év végén várható a 4. rész esetében és itt a nagy alkalom a régi Indiana J. filmek új formátumra való kiadásra. A James Bond filmek esetében már nem vagyok biztos de ki tudja hogy a 22. kaland kiadásával egyetembe megjelenhetnek még. Bár azt meg nem hiszem hogy pont tavasz környékén nyár elején kiadnák őket. Az új rész előtt mint 2 éve a koffer verzió túl korán lenne még idén karácsonykor.

A Gyűrűk ura és a Star Wars esetében pedig nem tudok mit mondani. De én úgy gondolom hogy előbb mindegyik filmet sima extra nélküli változatban adják ki, vagy marad a DVD-s extra rajta. Bár a Blade Runner esetében gyönyörű kiadást dobtak piacra (5 lemez!!!!!!!!!!). El tudnám képzelni az összes említett filmet ilyen kiszerelésben. Mind 5 lemezzel jelenne meg mondjuk azért durva lenne (Bond filmek 20x5 lemez) de mivel én szeretem az extrákat nézni így érdekel hogy jönnek ki. A Bond filmek esetében biztos hogy el vannak maradva jó pár doksival még.
0
2008. február 10., vasárnap 11:10
Hát ugye Lucas bácsi egyszer olyasmit mondott hogy a SW már nem fog megjeleni az új hordozókon, de kötve hiszem hogy pont ő, a "jogdíjakból pénzfakasztás nagymestere" fog lemondani egy újabb bevételi forrásról.
0
2008. február 10., vasárnap 9:41
pont az eldöntött meccs miatt nem fognak megjelenni a közeljövőben ezek a produkciók. ha vmi extrém rétegtermékről lenne szó, mint a laserdisk, akkor kidobnák ezeket a filmeket (persze, brutális áron), csak hogy azt a kevés embert megtartsák, aki hitt a formátumban, de a blu-ray előt más jövő áll. ha jobban belegondolsz, a fenti filmek kiadását dvd-n sem kapkodták el: a stúdiók, producerek kivárnak, amíg a blu-ray igazi teret nyer magának (egyelőre a high-def elenyésző, 1-2%-os részesedést tudhat magáénak a home video piacon), s majd akkor dobják piacra biztos címeiket, ha már nem csupán 1-2 milliós piacról lesz szó, hanem hatványozottan nagyobbról.

mondjuk, nekem van egy olyan gyanúm, hogy az év végén indiana jones-szal fogunk randizni blu-rayen és/vagy hd dvd-n, de inkább az előbbin.
0
2008. február 10., vasárnap 1:51
Mivel úgy tűnik hogy eldőlt a formátumháború. Kíváncsi lennék de lehet hogy még korai a kérdés (de lehet hogy én nem kerestem a megfelelő helyen). Az igazi nagy filmek (már akinek nagyok) pl: Star Wars, Indiana Jones, Gyűrűk ura, James Bond filmeket miért nem adják még ki a stúdiók? Mire várnak még? Miért van az hogy például a Mátrix a Terminátor a Pókember és a Karib tenger kalózai filmek megjelentek már? Mint említettem lehet hogy nem vettem észre ahol írták. Valaki tud az említett filmekről valami információt?
0
2008. február 10., vasárnap 0:44
az utolsó pillanatban visszavont BD-ken is lett volna magyar vonatkozás. most már csak azt kell kivárni, amíg visszaállnak a nyertes formátumra. szerintem még idén visszamennek multiplatformra, aztán 1-2 éven belül leállnak a hd dvd-vel.
0
2008. február 10., vasárnap 0:21
A Paramount néhány HD DVD-re rakott magyar feliratot. Bár most, hogy a BD valószínűleg nyert, értelme nem sok volt...
0
2008. február 10., vasárnap 0:09
http://www.highdefdigest.com/news/show/1424

Jönnek a ratyi bd-k..:(
0
2008. február 9., szombat 21:54
Ennek elkerülhetetlennek kell lennie, amennyiben bármelyik hazai filmforgalmazó reális Blu-ray piacot szeretne teremteni Magyarországon. Nálunk tovább érik a narancs, ami kicsit s...,  de a .... szóval tudjátok. (politikai felhang nélkül értendő természetesen).

Ha a hdtv-k, a lejátszók, és végül, de csöppet sem utolsó sorban a filmek maguk nem lesznek hamarosan jóval olcsóbbak, úgy továbbra is a DVD marad az egyeduralkodó hazánkban. Ez nem is lenne baj, de üzleti szempontból nem jó a kiadóknak, sem a vásárlóknak, tehát senkinek, aki szeretné a következő generácós formátumot élvezni.

Minden olyan nehezen megy ebben az országban... (még mindig nem politika)

Mellesleg hdtv-n, és jó lejátszóval nézem a Ratatouille-t, és nagyon oda kell figyelnem, hogy csúnyának lássam a képet. De azért odafigyelek:)
0
2008. február 9., szombat 20:54
még népszerűbb lenne a Blu-ray ha a Sony-n kívül pl. Warner filmek is jönnének

jönnek Warner vagy egyéb nem Sony filmek Magyarországon?

0
2008. február 9., szombat 20:30
megbízható belső informátoraim :) szerint az idén a FHE számos különböző akcióval próbál újabb híveket szerezni a formátumnak. a részletekről még nem beszélünk, ám tény, hogy az egyik legelőkelőbb napirendi pont továbbra is az árak mérséklése. persze, ez a dolog még mindig "dávid és az ő öt köve" kategória.
0
2008. február 9., szombat 20:20
0
2008. február 9., szombat 20:19
Mint a bölcs bika a hegy tetején, szemlélődve vártam. Telt-múlt az idő, és végül a Warner döntése meghozta a várva-várt próféciát: Jöjj, fiam, és válaszd a Blu-ray-t, hisz eme formátum nyeré az formátumháborút...

Úgyhogy nagyon sóhajtottam, és ahelyett, hogy rémültem felkiáltottam volna: jézusom, jönnek!, inkább elébe mentem a dolgoknak.

Nem tudom, mit hoz a jövő, és hogy végül nem leszek-e egy gyönyörű "hangos női nemiszerv" típusú modern betamax tulajdonosa x idő múlva, ám a Blu-rayt választottam, és jövő héten megveszem életem első, és remélhetőleg utolsó Blu-ray lejátszóját.

Ezt megünneplendő, rosszul tettem, és előre ittam a medve bőrére: megrendeltem Németországból ezt a filmet. Hogy miért pont ezt? Ennek számtalan oka van, de csak egyet mondok el most, a többi talán idővel majd kiderül. Mert Rocky annyira közel áll a szívemhez:-)

Egyébként én nagyon szeretnék becsületes hazai filmvásárló lenni-maradni, és nagyon remélem, hogy az itthoni lemezek árai hamarosan (értsd: 1-2 éven belül) erősen csökkenni fognak, hogy boldogan vehessünk havonta 1-2-3 lemeznél többet, nem pedig csak mutatóba. Mert azért még erősen él bennem a 2000-es év, amikor óriási eseménynek számított, hogy a Gladiátort 6 vagy 7 ezer forintért megvettem, és úgy forgattam (és forgatom azóta is), mint a hímestojást. Szép idők voltak azok, hajj... :-)

Most megint szép idők járnak. Igaz, hogy hamarabb lesz meg a tojás, mint a tyúk, ámde ez csak tovább édesíti az új dimenzió felfedezésének örömét. Nagy élmény ez, és ezt csak azok érthetik meg, akiket legalább annyira lenyűgöz a technika, mint engem. Remélem, ez a fórum sok érdekes és hasznos tanáccsal szolgál majd nekem, és hasonlót szeretnék én is nyújtani azok számára, akik majd utánam lépnek be a Blu-ray világába. 2016-ban pedig nem szeretnék a Yellow-ray forradalmi újításairól csevegni:-)

Végezetül üdvöz légy, te első a Blu-rayek között! "Yo Blu-ray, we did it!"

0
2008. február 7., csütörtök 9:04
egy ilyen csere elég kemény diónak tűnik. :)
0
2008. február 7., csütörtök 8:40
Hazai kiadású Azonosság és A testvériség Br cserélendő a következő Ps3 játékok valamelyikére: Uncharted, Assassin s Creed, Call of Duty 4.

Vagy eladó, darabonkénti 5000 forintos áron.

bojtosgabor@gmail.com
0
2008. február 7., csütörtök 8:29
azon filózom tegnap óa, hogy mi a szar lehet ez az "otis: uncut". amúgy ezekből egyelőre csak a the dark knight fog felkerülni a polcra.
0
2008. február 7., csütörtök 1:45
Warner 2008/2009 ízelítő:

Q2 2008:  Dirty Harry: Ultimate Collection  (includes  Dirty Harry,   Magnum Force,   The Enforcer,   Sudden Impact,   The Dead Pool  and bonus disc "Clint Eastwood: Out of the Shadows )

Q3 2008:  Batman Anthology  (includes  Batman,   Batman Returns,   Batman Forever,   Batman & Robin,   Batman Begins ),  Batman Begins

Q4 2008:  Otis: Uncut

2009:  Gone with the Wind,   North By Northwest,   The Wizard of Oz,   Woodstock

2008/2009 Theatrical Releases:  10,000 B.C.,   Harry Potter and the Half-Blood Prince,   The Dark Knight,   Get Smart,   Speed Racer   and  Where the Wild Things Are.
0
2008. február 6., szerda 22:13
ON:

kicsit késve, de végül is befutott az hmv-nél kint levő két BD-m. képeket most nem csináltam, mert hát el tudjátok képzelni: kék tok + a dvd-ről ismert borító.

LXG: annyira látszik, mennyire elfogultak a highdefdigestnél: két és fél csillagot nyomtak a képminőségre és talán a hangra is, pedig mindkettő makulátlan: na jó, a képen vannak néha homályosabb részek, de félek, ez a gyenge fx-nek tudható be, nem a transzfernek. amúgy a film számomra "guilty pleasure", a bd pedig elsőrangú. nagyon tetszett az a lehetőség, hogy egy tárgymutatóban válogatva megnézheted az adott címszóhoz tartozó jeleneteket, de pofás a bookmarkolási funckió és a trivia track is. 10/9-et megér.

from hell: valamivel szoftosabb kép, ugyanakkor makulátlan hang (az lxg-hez hasonlóan ez is dts hd ma-val bír): a menüje már jóval sivárabb. szóval ez 10/8.

egyik vételt sem bántam meg. :)
0
2008. február 6., szerda 22:08
ugyan még csak egyszer láttam hd dvd-t közelről, de az okosok azt mondják, nincs különbség a két változat kép- és hangminősége között.
0
2008. február 6., szerda 16:43
Szerintem Blu-ray a nyerő

(A HD-DVD nem fog már sok vizet zavarni szerintem,júliustól már a Warner is csak a Blu-ray formátumban fog kiadni filmet)
0
2008. február 6., szerda 16:40
Ha egy film megjelent Blu-ray-en és HD-DVD-n is, akkor melyik változatot érdemesebb megvenni mind2 formátum lejátszhatósága esetén?

Ugyanazon kép transzfer kerül fel mindkettőre, vagy esetleg más? Egyáltalán van-e különbség a 2 kiadvány között? Konkrét példa: Goodfellas, The Departed (Blu-ray/HD-DVD)
0
2008. február 2., szombat 22:48
Nem viccelek...

Amúgy tökéletes szórakozás angolul is, de így viszont a DVD-nek is meg kell lennie - nem mintha rendelkeznék HD-lejátszóval, de ha mégis beficcen egy player, akkor elég lett volna 1 példány is belőle.
0
2008. február 2., szombat 16:40
viccelsz? az is csoda hogy egyátalán feliratot tettek rá :S
0
2008. február 2., szombat 14:51
Akkor úgy tűnik, a Paramount HD-n is folytatja az extrák magyarítását... dícséretes! Bár a kiváló mozis szinkron azért felmehetett volna rá (nehogy azt mondja valaki, hogy helyhiány miatt nem tették fel)... :(((
0