Mint a bölcs bika a hegy tetején, szemlélődve vártam. Telt-múlt az idő, és végül a Warner döntése meghozta a várva-várt próféciát: Jöjj, fiam, és válaszd a Blu-ray-t, hisz eme formátum nyeré az formátumháborút...
Úgyhogy nagyon sóhajtottam, és ahelyett, hogy rémültem felkiáltottam volna: jézusom, jönnek!, inkább elébe mentem a dolgoknak.
Nem tudom, mit hoz a jövő, és hogy végül nem leszek-e egy gyönyörű "hangos női nemiszerv" típusú modern betamax tulajdonosa x idő múlva, ám a Blu-rayt választottam, és jövő héten megveszem életem első, és remélhetőleg utolsó Blu-ray lejátszóját.
Ezt megünneplendő, rosszul tettem, és előre ittam a medve bőrére: megrendeltem Németországból ezt a filmet. Hogy miért pont ezt? Ennek számtalan oka van, de csak egyet mondok el most, a többi talán idővel majd kiderül. Mert Rocky annyira közel áll a szívemhez:-)
Egyébként én nagyon szeretnék becsületes hazai filmvásárló lenni-maradni, és nagyon remélem, hogy az itthoni lemezek árai hamarosan (értsd: 1-2 éven belül) erősen csökkenni fognak, hogy boldogan vehessünk havonta 1-2-3 lemeznél többet, nem pedig csak mutatóba. Mert azért még erősen él bennem a 2000-es év, amikor óriási eseménynek számított, hogy a Gladiátort 6 vagy 7 ezer forintért megvettem, és úgy forgattam (és forgatom azóta is), mint a hímestojást. Szép idők voltak azok, hajj... :-)
Most megint szép idők járnak. Igaz, hogy hamarabb lesz meg a tojás, mint a tyúk, ámde ez csak tovább édesíti az új dimenzió felfedezésének örömét. Nagy élmény ez, és ezt csak azok érthetik meg, akiket legalább annyira lenyűgöz a technika, mint engem. Remélem, ez a fórum sok érdekes és hasznos tanáccsal szolgál majd nekem, és hasonlót szeretnék én is nyújtani azok számára, akik majd utánam lépnek be a Blu-ray világába. 2016-ban pedig nem szeretnék a Yellow-ray forradalmi újításairól csevegni:-)
Végezetül üdvöz légy, te első a Blu-rayek között! "Yo Blu-ray, we did it!"