Keresés

a te bd gyűjteményed

2008. január 2., szerda 21:03
Köszi!
0
2008. január 2., szerda 20:10

igen. Full HD meg HDready szabvány alapon mennek ezek is.
0
2008. január 2., szerda 19:44
Egy gyors kérdés a témához kapcsolódóan: a hdmi-s erősítők minden esetben legalább az 1080i-t támogatják?
0
2008. január 2., szerda 17:43

Hát 32"es LCD-m van. (32V2500), ergo nem zavar a 1080p hiánya:P Meg ez ideigelnes megoldás, mert idén még szülőkből élek és nem finanszírozzák ilyen jellegű vágyaimat nagyon :-) Így örülök hogy 110.000ft van a cuccra:P De egy év múlva úgy is csere.

köszi az infót. Akkor letesztelem a dolgokat és hajrá :-)
0
2008. január 2., szerda 14:12
Jól látsz. Vannak a DVD tok vastagságú, és a vékonyabb BD tokok. Ez utóbbi a gyakoribb, de különösen Angliában népszerű a vastagabb.
0
2008. január 2., szerda 14:07
Én látok rosszul vagy tényleg nem egységesek a BD tokok méretileg? Az egyik vastagabb és vékonyabb, mint a másik.
0
2008. január 2., szerda 13:36
Megnéztem a Sony honlapján, és igen, meg tudja szólaltatni a PCM-et HDMI-n keresztül.

Érdemes még megnézni, hogy milyen képformátumot támogat HDMI-n keresztül. Itt a Sony-nál azt írják, max. 1080i, tehát 1080p lehet, hogy nem megy át rajta. A DG710 már tud 1080p-t.

A Hellboy import, és nincs rajta magyar felirat. Igen kedvezményes áron jutottam hozzá ;) Még nem néztem bele, de már többen dícsérték, szóval nem lehet rossz.
0
2008. január 2., szerda 12:36

lustaság fél egészség :-)

Ez akkor tényleg igaz??? ERgo egy SOny STR-DG510-es is kinyomja magából? Tudom, hogy a Sony nem nagy sztár erősítőben, de gondolom a házimozi részre elkülőnített 2,5x2,5m-re elég ez is:P Mert akkor azonnal megveszem.

ON:

A Hellboy import vagy itthoni? Magyar felirat van rajta? Ja és a képe milyen? MErt én anno a DVD -t Cyberhome 4620-ról RGB-vel nyomtam ki V2500-ös Braviara felskélázás nélkül és majd   besz@rtam olyen gyönyörű képe volt!
0
2008. január 2., szerda 12:31

ööö hardver forum helyett ide írok. Milyen erősítővel lehet kicsikarni a PCM-et a blurayről? Azt vágom, hogy HDMI-n keresztül megy csak át a több csatornás PCM. Most akarok venni valami hangrendszert. Pénz korlátozott. ergo ha olcsó erősítőben nincs akkor nem agyalok annyit:P
0
2008. január 2., szerda 2:30
Idei első szerzemények: (a Hellboy-ért köszönet Jamamurának!)

A Blade Runner kiszerelése lehangolóan puritán, még a kis Blu-ray logó sem domborodik a tokon, mint általában, csak úgy oda van festve. Nem mintha a 27 amerikai dolláros ár sok panaszra adna okot, de a másik lehetőség, egyben véglet az alaposan megpakolt fémbőrönd lenne, amit én a magam részéről feleslegesnek tartok. Egy szép digipakkal inkább kibékültem volna. Mellesleg belepillantottam a filmbe, és nagyon-nagyon szépnek tűnik, a 3 és fél órás dokumentumfilm pedig nagyon érdekesnek.

0
2008. január 1., kedd 19:18

Ebben nincs HDMI, de nagyon jó áron kapható és a paraméterei igencsak elgondoltatkodók :

http://www.eu.onkyo.com/package/package_en_4385512.html  !!!!!!!!!!!
0
2008. január 1., kedd 15:52
Nem hát! De ha valaki most vesz erősítőt, érdemes HDMI-set venni.
0
2008. január 1., kedd 15:50
Akkor nincs jelentősége, kis bug az erősítő kijelzőjében :)
0
2008. január 1., kedd 15:40

De akkor megint az van, hogy ha van egy jó többcsatornás bemenettel rendelkező erősítőd, akkor azt nem kell minden áron lecserélni a HDMI mizéria miatt :) !
0
2008. január 1., kedd 15:22
irtam a Hardver topicban is.légyszi irj oda is.

köszönöm
0
2008. január 1., kedd 15:21
nem mert átkapcsoltam 6ch multichanelre az erösitőt és akkor volt kiirva.

és a csatorna megjelölésnél nem a Koax volt hanem Multichanel megjelölés volt kiirva az erösitő kijelzöjére.
0
2008. január 1., kedd 15:15
Nincs mit sajnálni, kicsit helyre kell tenni a fogalmakat, ennyi.

Én is pontosan azt tettem, amit írtál. Az erősítőmön nincsen HDMI bemenet, csak 5.1 analóg, ezért így kötöttem össze a Blu-ray lejátszóval. Így tudom hallgatni a PCM/TrueHD hangsávokat.
0
2008. január 1., kedd 15:12
Lehet, hogy külön csatornánként is össze volt kötve, de a kírás akkor is a koax bemenetre vonatkozott. Az analóg bemenethez a 6ch input-ot kell az erősítőn/távirányítón kiválasztani.
0
2008. január 1., kedd 14:42
alapból koax-al volt összekötve,de összekötöttem külön csatornánként is az erösitövel és úgy volt az általad irt PCM 48kHz-es kiirás.
0
2008. január 1., kedd 14:40

Julian Grendel puncsostáljából ugyan nem ittam, de mégis tisztabbán látom a dolgokat! Igazad van a D/A konverterrel kapcsolatban! Ez egy kicsit kimaradt nekem, sajnálom! De akkor még mindíg ott van a lehetőség, hogy olyan játszót vegyen ami rendelkezik saját több csatornás konverterrel! És akkor analógban küldheti az erősítője több csatornás bemenetére, szerintem :)
0
2008. január 1., kedd 14:19
Mármint Sony DVD lejátszó? Az biztos, hogy nem az analóg kimenetre volt rákötve, hanem a digitálisra, és nem mittudom én hány MHZ, hanem 48kHz (esetleg 96kHz). A DVD lejátszók képesek a DD (némelyik DTS is) hangot dekódolni, sztereó linear PCM-be lekeverni, és DD/DTS jel helyett ezt kiadni a digitális kimeneten, ami hasznos lehet például, ha az embernek van egy néhány százezres szimpla külső D/A átalakítója, és szeretné használni. Ennek a beállításnak az elnevezése lejátszónként változik, bár kétlem, hogy multichanel-nek hívnák a Sony-nál, általában külön lehet állítani, hogy DD és DTS jel esetén DD/DTS jelet, vagy sztereo PCM-et adjon ki a digitális kimeneten (pl. Dolby Digital OUT : bitstream / PCM).
0
2008. január 1., kedd 13:54
ez érdekes mert nálam a Sony lejátszóm amikor rá volt kötve az erösitöre és átálitottam multichanel-re akkor az erösitő kijelzöjén az jelent meg hogy PCM mittudom én hány MHZ. akkor most ez hogy is van?
0
2008. január 1., kedd 13:47
Te most miről beszélsz? Egy CD lejátszón van analóg sztereó kimenet, ha ezt kötöd rá az erősítőre, akkor zenét fogsz hallani. Ez nem PCM, a PCM az a digitális adat, ami a lemezen van rajta, ez átmegy egy digitál-analóg átalakítón (D/A), így kerül rá az analóg kimenetre. Ezen kívül a CD lejátszón lehet optikai és koaxiális digi kimenet. Optikait nyilván nem tudsz rákötni az analóg sztereó bemenetre, mivel szerencsétlen kábelen csak fény közlekedik, áram nem, a koaxiális kimenetre (1 db RCA csatlakozó) ugyan rá tudod kötni, ha elosztod a jelet kétfelé, ekkor viszont nem csak hogy mono hangot kapsz, de inkább lesz zaj, mint zene (bár lehet, hogy Zuzu Petals ezt másképp gondolja).

Ugyanígy a DVD lejátszó sztereó analóg kimenetén nem PCM jel van, hanem analóg hang.
0
2008. január 1., kedd 7:38

A CD játszó Lineáris PCM hangját, vagy a DVD játszót ha két csatornásan bekötöd egy erősitő analóg sztereó bemenetére megszólal az erősiő! Ez vajon hogyan lehet? Eszem, f*sz*m megáll :-) !
0
2007. december 31., hétfő 16:38
"Minden HDMI bemenettel rendelkező erősítő képes megszólaltatni az 5.1-es PCM hangot???"

Ami támogatja legalább az 1.1-es HDMI szabványt, az igen.
0