Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. december 31., hétfő 11:25

Én is ezen filóztam! De van-e 5.1-es kimenet a lejátszón? Az már más kérdés!
0
2007. december 31., hétfő 11:23

A PCM tömöritetlen hang.A lejátszód 5.1es analóg kimenetét rákötöd az erősítő 5.1es analóg bemenetére,és kész is vagy.Ezért nem kell uj erősítő.
0
2007. december 31., hétfő 11:07
Jelenleg a 100-150e ft-os ársávban milyen erősítő kapható,ami dekódolni tudja a BD lemezek PCM 5.1-es hangsávját?Sajnos hiába olvasom a gyártók erősítőinek a specifikációit,az 5.1-es PCM hangsávra nem tesznek külön utalást:-(

Előre is köszönöm a segítségeteket!
0
2007. december 31., hétfő 7:51
Csak egy két árral egészíteném ki Derceto hozzászólását, mert én is most néztem körül bd ügyben. Döbbenten tapasztaltam, hogy a legolcsóbb bd lejátszó nem a ps3. A Samsung BD-P1000-ese már 85.000 forinttól rendelhető. De a P1400-as is már 101.000 forint. A Sonynak is van 105.000 forintos lejátszója, az S300-as. De persze itt is áll az az örök igazság hogy nem a legolcsóbbat kell megvenni. Egy-két napig komolyan gondolkoztam rajta hogy komolyabb DVD lejátszót vegyek, vagy ilyen olcsóbb kategóriás bd-t? Egy-két tesztet elolvasva lemondtam a bd-ről... Ha nincs rá legalább 200.000-ed, szerintem nem éri meg. Elég sok "gyermekbetegséget" felsoroltak a teszterek, például nem minden lemezt kezelnek... Nincs SACD, Némelyiknél még írható bd lemez sincs... Semmi divix támogatás... De mondjuk ha divixet néznél, arra megfelel a tescos 10.000 forintos lejátszó is... De gondoljunk csak arra mikor pont 10 éve megjelentek az első dvd lejátszók a köztudatban. Azok is ilyen árakon mozogtak először, pedig még közel sem volt elég kifforrott az új technika. Én úgy gondolom, ha most megveszek egy 100-150 ezer közötti lejátszót, az villámgyorsan el fog értéktelenedni, mert még sok fejlődés előtt állnak a lejátszók. Ezért én még adok neki egy évet.

Addigra talán összejön annyi pénzem, hogy a HD-Ready LCD-met Full-HD-ra cseréljem, amik megintcsak megdöbbentő árakon mozognak... Én LCD ügyben Samsung párti vagyok. Elhiszem higy a Sharp Eisa-díjas LCD-je csodaszép, de nincs rá 1 millám... :) A Samsung M sorozatú Full HD-s tévéjeiről is nagyon jókat írnak. 40 colos (102 centi) méretben már olyan 330 körül rendelhető. De az N sorozat ugyanebben a méretben már 313 ezer...

HD erősítő, és hangfal ügyeben nem nagyon tudok hozzászólni a témához...
0
2007. december 31., hétfő 2:19
nem is lesz!   :)
0
2007. december 31., hétfő 1:36
Szerintem nincs olyan, hogy megközelítő ár, főleg ha a megjelenítőt is beleszámolod, hiszen az igénytől függően indulhat 2-300 ezertől több millióig.

Lejátszóból a legolcsóbb a PS3, 100e körül, ezen kívül jelenleg nem is nagyon tudok más lejátszót ajánlani, mert sem a Panasonic új lejátszója, sem a Samsung BD/HD DVD kombója nem kapható még nálunk. A következő ésszerű lépcsőfokot jelenleg a Sony/Pioneer lejátszók jelentik minimum kétszer ennyiért. Szóval vagy PS3, vagy érdemes várni egy kicsit.

100-150 között kezdődnek a HDMI-s erősítők, de írjunk inkább 150-200-at, ott nagyobb és jobb a választék. Nem feltétlenül ragaszkodnék az új hangformátumok dekódolásához az erősítőben, elég ha PCM-et tud fogadni HDMI-n, a lejátszók előbb-utóbb úgyis tudni fogják a dekódolást PCM-be, ráadásul az interaktív hangok meg csak így működnek.

Hangfalszett, mélynyomó nélkül legalább 150, mélynyomóval inkább úgy 250 körül szánnék rá.

Ha ezeket összeadjuk, akkor 500-550 ezer jön ki, hátra van még a tévé. Az egyszerűség kedvéért most ne foglalkozzunk projektorokkal. Egy 100-106 centis LCD vagy plazma kijön 250-350 ezerből, mondjuk egy Samsung/Panasonic plazma 270 körül kapható. FullHD-ra egy kicsit többet kell szánni, 350-450 körül, a nézési távolságtól függően nem biztos, hogy megéri. Panasonic plazma esetében érdemes várni a következő szériára, mert a jelenlegi modellek nem támogatják a 24p megjelenítést. 118-127 centi méretben a nem-fullhd-s modellek 400-500e körül kezdődnek, míg a fullhd-sek 550-700 ezer körül. Ennél is megfontolandó még a fullhd, nekem 127 centis, 1366x768 felbontású plazmám van, és 3,5 méterről ritkán érzem hiányát a fullhd-nek. Persze kb. 1 év múlva más lesz a helyzet, amikor már minden fullhd lesz az olcsó kategóriában is, de jelenleg nem biztos, hogy megéri a felárat. A plazmák között még érdemes megemlíteni a Pioneer 8. generációs modelljeit (8 vagy 80 a típusszámuk vége), igaz, hogy árban kb. másfélszeres a különbség a többi márkához képest, de saját tapasztalatból mondhatom, hogy ezt mind tudásuk, mind képminőségük indokolja, mert tényleg mindent tudnak, amit csak el lehet képzelni egy tévétől, és még gyengébb forrásból (tv, dvd) is bámulatos dolgokat produkálnak. Szóval nyugodt szívvel tudok ajánlani egy 106 centis PDP-4280XA-t, az 520-570 ezer forintos árcédula ellenére is (nem fullhd).

Summa-summarum, kb. 800e-től lehet elindulni, reális az 1millió, és a határ természetesen a csillagos ég... :)
0
2007. december 31., hétfő 0:31

A Fukarban van Onkyo THX 7.1 -es rendszer erősítő és hangfalak! Karcsi előtt 2 kiló volt, lejátszó állítólag már kiló körül van, tv meg 3 kiló körül! És a kábelek sincsenek ingyen! Szóval annyiból biztos kifutja! De igaz ami igaz nekem még nincs :-)
0
2007. december 31., hétfő 0:24
BD-rendszer tulajok, hozzátok szólok! Ti már tudjátok! :-)

Segítség kéne: kb. mennyiből jönne ki, egy teljes rendszer. TV+lejátszó+hangfafalak+erősítő.

Egy megközelítő árra lenne szükségem. Én már számolgattam és 900e-1m Ft-ból már lehetne építgetni! :-)

- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. december 29., szombat 18:55
Természetesen, igen. Itthon magyar vonatkozásokkal.
0
2007. december 29., szombat 18:50
gondolom magyar verzióra gondoltál a BD-vel kapcsolatban

személyszerint nem hiszek benne túlságosan,de hátha
0
2007. december 29., szombat 17:01
Szeretném megkérdezni tudtok valamit arról hogy jönnek más studiók filmjei is BD-n 2008 -ban? Gondolok itt Warner, Disney, 20th century.Köszi a választ.
0
2007. december 29., szombat 16:29
Szinte. Pont a Renaissance-on nincs angol felirat (és a szinkron sem) :-/

Ha már itt vagyok, két gyors lemezkritika:

Harry Potter and The Goblet of Fire

Hogy miért ezt néztem meg először? Mert éppen most fejeztem be a könyvet (természetesen angolul), és kapóra jött, hogy friss élményekkel üljek neki a filmnek, amiből - bevallom - igen kevésre emlékeztem. Nem csoda, hiszen szinte követhetetlenül pörögnek a filmben az események, amik jó, ha a könyv felét kiteszik, és nem mindig adnak kielégítő magyarázatot arra, hogy a bő tucatnyi szereplő mit és miért tesz. Az időkorlátot figyelembe véve az adaptáció több, mint korrekt, a lemez pedig lélegzetelállító. Egy kövér 10/10.

Tekkon Kinkreet

A vegyes kritikák hatására kicsit félve ültem neki a filmnek, de kellemesen csalódtam. Pazar látvány, fenomenális hangulat, remek zene és kiváló hang. A zseniális Mind Game-nek ugyan nyomába sem ér, de én nagyon élveztem, pláne a tegnapi borzalmak után (Macskafogó 2). A lemez is simán 10/10
0
2007. december 29., szombat 2:19
a francia amazonról rendelhető többek között az álom tudománya, a renaissance és a piaf bd-n. angol felirat szinte mindegyiken van. sajna, a postaköltség elég magas, de erősen filózom... nem akar esetleg beszállni vki? ;)
0
2007. december 26., szerda 14:55
Karácsonyra szélesvásznú monitort kaptam (16:10-es), így kicsit nagyobb bátorsággal szereztem be HD filmeket.

A DVD és HD között a különbség megdöbbentő. Percekig ülök a monitor előtt egy-egy képkockát megállítva és nézem az éles képet. Tényleg döbbet, fantasztikus képminőség. Pl. Harry Potter 5. része egyszerűen lélegzetelállító. Mostmár nagyon be kéne szereznem egy TV-t és lejátszót, mert nem fogom kibírni. DVD-t pedig szerintem nem veszek többet. :-)

- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. december 24., hétfő 16:50
A kamerás kártyajáték az Eye of Judgment; amíg nem lesz holografikus verzió, a legközelebb ez áll a Star Wars táblás játékához ahol R2 és Chewbacca játszik :)
0
2007. december 24., hétfő 15:54
Idei utolsó darabok:
Hollow Man és 300

Spidey trilógia

Mindhárom kiadvány fantasztikus darab minden szempontból, így mindegyikre egy kövér 10est tudok adni:) 36 bd kiadvánnyal(38 film) zárom az évet, remélem jövőre is sok jó lemezt tudunk mindannyian begyűjteni;)
0
2007. december 23., vasárnap 0:12
Heti termés:

The Curse of the Golden Flower

Hát erre találták ki a HD-t kérem szépen. A díszletek, jelmezek fájdalmasan aprólékos kidolgozása maximálisan kihasználja a kép minden pixelét, a színek pedig teljesen elkápráztatják a nézőt. Kristálytiszta tömörítetlen hang, néhány extra. Magyar vonatkozás nincs. 10/10

Face/Off (UK)

Legalább így kellene kiadni minden filmet HD-ben. Némi digitális zaj fel-feltűnik a képen, de annyira minimális, hogy abban sem vagyok biztos, hogy zajszűrés eredménye-e. Tűéles kép, gyönyörű színek. Tömörítetlen PCM hang, nem találtam benne kivetnivalót, de hallottam már jobb keveréseket is. Magyar vonatkozás nincs. 9/10

Starship Troopers (UK)

Icipici filmzaj, egy-két csúnyább jelenet (szándékos?) kivételével tökéletes. Ütős PCM hang, jópár extra. Magyar vonatkozás nincs. 9/10
0
2007. december 20., csütörtök 19:24
Nem tudja véletlenül valaki, hogy lehet-e valahol bd tokot venni/rendelni? A vastagabb, amaray márkájú érdekelne. Legutóbbi rendelésem egyik darabja csúnyán széttörött mire megérkezett hozzám...:(
0
2007. december 18., kedd 20:12
Neee, hát azt hittem a ps-t nem lehet majd 1.1-es bd profile-ra frissíteni:) Hát ez őrült jó, megyek és frissítek is.
0
2007. december 18., kedd 19:28
http://bluray.highdefdigest.com/news/show/Firmware_Upgrades/PlayStation_3/PlayStation_3_Officially_Goes_Profile_1.1_/1278

én már frissítettem is. :) (az új firmware-ben van már divx/xvid támogatás is.)
0
2007. december 18., kedd 18:27
Sziasztok!

Tudom nem ide tartozik, de valaki nem tudná nekem leírni egy blu-ray film borítójának a pontos méretét. Előre is köszi.
0
2007. december 18., kedd 4:59
Nagy kár!
most posts by TM
0
2007. december 18., kedd 1:04
Kapható ugyanebben a kiszerelésben DVD és HD DVD változatban is. Igaz, nem a magyar szinkronos változat.
0
2007. december 18., kedd 0:04
Vagyis most elbizonytalanodtam... ki van ellenünk? :)
most posts by TM
0
2007. december 17., hétfő 23:49
Dehogyis! Csak jelen állapotomban így tudnám leggyorsabban használhatóvá tenni ezt a gyönyörűséget. :)
most posts by TM
0