Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. november 26., hétfő 16:21
Mivel nagyon nem mostanában tervezek BD-re váltani, ezért csak általános infóként kérdezem, hogy lehet-e tudni, vajon a mostanában kiadott lemezek mekkora kifutással fognak bírni a piacon? A Disney például a BD-t is eldugja majd másfél-két év után pihenni? Előfordul majd itt is joglejárat miatti kaphatatlanság?
most posts by TM
0
2007. november 26., hétfő 15:54
Most látom, hogy a David Gilmour koncert BD is régiókódos lett, noha majdnem egyszerre jelenik meg USA-ban és Európában. A bökkenő: USA-ban $35 az ajánlott fogy.ár (6000 Ft), Angliában £40 (14000 Ft). Imádom ezeket a BD-ket, de a gyomrom felfordul ezektől a dolgoktól. Most szerencsésnek kellene éreznem magamat amiért amerikai lejátszót vettem, de így is elkeserít a dolog.
0
2007. november 26., hétfő 15:54
Némiképp OFF, de ez jóval látogatotabb mint a játéktopic.

Szóval PS3 beszerzésén gondolkodtam, és hosszas kuporgatás után úgy döntöttem, veszek egyet.

Azonban nem igazán vagyok járatos konzol ügyben. Láttam PS3-t 40 gigás vinyóval 99k-ért, illetve 60 gigásat 160k-ért. A 60 gigáshoz jár 2 játék+ 2 kontroller.  Ár/érték arányát tekintve melyikkel járnék jobban? Elsősorban játékra használnám a masinát. Egyenlőre nincs HD ready tv-m, sima 72 cm-is 100 hz-es tévén azért valamelyest érvényesülne a nextgen konzol jelleg? Grafikailag egy PS2-hez képest azért szebb lenne a látványvilág? Az első játék amit beújítok, az az Assasin Creed lesz.

Előre is köszi a segítséget.
0
2007. november 26., hétfő 13:55
Szóval szólni fog, de nem abban a minőségben, amiben tudna. Köszi az infokat.
0
2007. november 26., hétfő 13:14
PCM 5.1-et is csak akkor tudja az erősítőd lejátszani, ha rendelkezik HDMI bemenettel, és tudja is fogadni rajta a PCM-et. Azt hiszem ehhez legalább a HDMI 1.1-et ismernie kell. PCM hangsáv mellé úgy vettem észre mindig raknak legalább egy DD5.1-es hangsávot (640kbit/s).

Mindegyik új hangformátum lefelé kompatibilis, vagyis kinyerhető belőle a sima DD/DTS 5.1-es adat, amit a lejátszó ki tud adni a koax/optikai digitális kimeneten. A "sima" DD a Blu-ray esetében 640kbit/s-et, a "sima" DTS pedig 1536kbit/s-et jelent. Szal  az se rossz :)
0
2007. november 24., szombat 19:06
Mi van akkor ha a Pana nem tudja dekódolni, csak továbbítani a jeleket és az erősítőmet nem cserélem le? PCM, True HD, stb. ezekből mit tud majd lejátszani? A PCM elvileg tömörítetlen hang, azt 5.1-ben le kell, hogy tudja játszani az erősítő vagy tévedek?
0
2007. november 22., csütörtök 21:18
Szívesen. Mint mondtam, nekem fontos volt a TrueHD/DTS-HD/PCM lejátszás, és az analóg kimenet hangminősége (amiben biztosan jobb az S1/S500), az erősítőmet viszont nem akartam lecserélni egyelőre HD-sre (ami meg nekem jelentene legalább +100e forint ráfizetést), ezért kiesik a Samu, az S300, és ahogy most nézem a Pana is. Persze lehet, hogy 200-at én sem fizettem volna érte.
0
2007. november 22., csütörtök 21:10
Rátapintottál a lényegre. A feliratot a lejátszó rakja rá a képre, sőt HD DVD/BD esetében már nem csak feliratokat, hanem képeket, menüket, sőt mozgóképet is, teljesen interaktívan. A Java-val és a HDi-vel gyakorlatilag Flash-szerűen lehet megszerkeszteni a menüket, a képarányt dinamikusan lehet változtatni. A hangnál megoldható az, amit te mondasz, a DVD alapvetően így működik, mert ott egyszerre csak egy hang(sáv) szólhat, de az új formátumoknál már ez sincs így, a lejátszó egyszerre több hangsávot is egymásra keverhet, rövid hangeffekteket pedig a Java/HDi is lejátszhat a memóriából (hangos menük például).
0
2007. november 22., csütörtök 17:48
Valóban. Ezért is írtam, hogy mi az ami nem számít. Tehát nem fizetek 100e forint plussz összeget a felépítés miatt. Ezért érdekelt, hogy azon túl mi van. Adtál is hasznos infót és linket, ezeket köszönöm is.
0
2007. november 22., csütörtök 17:34
Ez most egy állati hülye kérdés: elvileg lehetne egy olyan HDDVD/BD player csinálni, ami kiküldené a képet meg a hangot bitstream-kánt (egye meg a TV meg az erősítő ahogy tudja), maga a player csak a fejezetek, nyelvek meg feliratok közti váltogatást végezné? Vagy tök másként működik ez az egész? A felirat hogy "keveredik" a képhez?
0
2007. november 22., csütörtök 16:41
Ha gonosz akarnék lenni, akkor most azt mondanám, hogy ha magadtól is meg tudod ítélni, hogy számodra mitől jobb egy készülék, akkor fölösleges kérdezősködni.
0
2007. november 22., csütörtök 16:03
Ez egy egész más terület. Vajon a mai szuper AV erősítők miért nem szólnak úgy, mint a 20 évvel ezelőtti böhöm csöves/tranyós erősítők?
0
2007. november 22., csütörtök 16:02
Én tudom, hogy nincs olyan, hogy valami egyformán jó mindenkinek. De próbálok segíteni, hogy mindenki az igényének megfelelő eszközt válassza. A merevség egyébként mindenféle eszköznél számít, ami analóg hanggal dolgozik.
0
2007. november 22., csütörtök 14:57
"Eh, hol vannak már azok a régi szép idők, amikor még a beépített "vas" mennyisége számított valamit :) "

Amúgy elviccelve a kérdést, én informatikus vagyok. És egy mai alsó kategóriás celeron alázza a korábbi szoba méretű gépek tudását, szóval a beépített vas mérete nálam ennyi. :)
0
2007. november 22., csütörtök 14:56
Nem rohanok sehova a vásárlással, cak gyűjtöm a tapasztalatokat egyelőre és kezdek belemélyedni a témába. A merevség és a hangzás nem tudom hogy függ össze, ez nem erősítő. :) Mindegy, ez nem vita téma nálam, kinek a pap, kinek a papné. Mindenesetre hasznos volt amit linkeltél, egyre többet tudok meg a BD világról.
0
2007. november 22., csütörtök 14:52
Eh, hol vannak már azok a régi szép idők, amikor még a beépített "vas" mennyisége számított valamit :) Sok embernek számít az felépítés minősége, és ez sohasem tartozott az olcsó dolgok közé. Ha te nem ilyen vagy, hát hurrá, örülj neki.

A merevségnek egyébként a hangzásban van jelentős szerepe. Nekem kellett a jó minőségű analóg 5.1 kimenet és a TrueHD/DTS-HD dekódolás, és ezt az S500 tudja. Kép- és hangminőségre is jobbnak ítélték az S300-nál, de ne kérdezd hol, nem írtam fel az összes elolvasott hozzászólást. Az írott BD olvasás és a profile 1.1 meg hidegen hagy. A Pana akkor még nem volt kapható, így a tapasztalatokról sem lehetett sokat olvasni, most már lehet, hogy azt venném, de így is elégedett vagyok, és ez a lényeg. Nem mellesleg postaköltség nélkül annyiba került, mint itthon az S300.

Itthon még az S500 sem kapható, a Panáról meg még nem is tudni, mikor lesz. Szóval ha most akarnál itthon venni lejátszót, és nem a legolcsóbbat, akkor választhatnál az S1 és a még drágább Pioneer lejátszók közül.
0
2007. november 22., csütörtök 13:26
firmware upgrade után semmivel. De a maszív felépítés és társai indokot én nem tudom elfogadni. Kit érdekel, hogy mennyire masszív? Dobálni fogom vagy bunkerba kell? Az olcsóbb elektronikát szeretném látni de sehol nem találni erről információt. Az ár alapján pedig nem következtetek semmire. Mondjuk az általad linkelt olvasmány alapján inkább a Pana, mint a sony-k.
0
2007. november 22., csütörtök 13:23
Az S300 nem tudja dekódolni a TrueHD-t. Ha TrueHD-t támogató HDMI-s erősítőre kötöd, akkor megy, másképp nem.

Attól költséghatékonyabb változata, hogy ugyanaz a dekóder chipkészlet van benne, ugyanazokat a szoftveres dolgokat tudja, de olcsóbb az audio/video elektronika,  olcsóbb a készülékház, nem olyan merev, stb...

Most már elárulhatnád, hogy szerinted az S300 mitől tud többet.
0
2007. november 22., csütörtök 13:19
Erről nagyon jók a vélemények: Panasonic DMP-BD30, a sony 300-ról viszont annyira nem, a Samsungot meg folyamatosan szidják. Szóval a Pana jó választásnak tűnhet.
0
2007. november 22., csütörtök 13:01
Az S300 tudja a TrueHD-t a sony.hu alapján. Azt nem értem mitől lenne a költséghatékony változata. Tudásban ugyanazt vagy többet tud. Aranyozott csatik ugyanúgy, stb. A D/A konverter és társairól pedig semmi infót nem írnak a hivatalos lapon. Ahogy a lapkák/chip-ek sincsenek megadva. De pont ezért is kérdeztem amit, vajon honnan a francból tudhatom, hogy melyiket vegyem, nekem melyik lenne a jobb. Megnézem a linket amit írtál.
0
2007. november 22., csütörtök 12:22
Nem csak az olvasott BD formátumok száma határozza meg a készülék minőségét és árát. Engem például olyan hidegen hagy az írott BD olvasás, mint a jégcsap. DVD lejátszók között is mindig voltak olcsóbb, meg drágább modellek. Előbbiek jellemzően több műanyag alkatrésszel, olcsóbb elektronikával. Ha részletesen érdekel a dolog, érdemes olvasgatni a megfelelő fórumokat (avsforum.com például). Én is az ott leírt tapasztalatok alapján választottam az S500-at.

0
2007. november 22., csütörtök 12:13
Miért lenne az S1 a leggyengébb? Firmware update után például dekódolja a TrueHD-t, amit az S300 nem tud. Tedd egymás mellé a kettőt! Az S300 külsőre is egy olcsó lejátszó, az S1 pedig egy masszív, minőségi benyomást keltő darab. Nem ismerem pontosan a felépítését, de valószínűleg a mechanika és az analóg komponensek (D/A konverter) között is van különbség az S1 javára. Nem az S1 a gyengébb, pont az S300 az S1 olcsóbb, költséghatékony változata.
0
2007. november 22., csütörtök 10:56
Most már a sony dolgokat sem értem. S1 195e, S3 130e, S300 122e. A legelső, leggyengébb lejátszó a legdrágább és a 300, ami elvileg a legjobb ezek közül a legolcsóbb?
0
2007. november 22., csütörtök 10:47
Tudsz te rendes választ is adni. :) Szóval ha valaki most vesz, akkor gondolom már eleve új firmware van rajta, tehát nem tud kevesebbet.

A Samsung két modelljével mi a gond? Miért nem ajánlod őket?
0
2007. november 22., csütörtök 10:44
Csak hülye választ tudsz adni? A kérdés az volt, hogy ha van feleanyniért jobb, akkor miért veszik ezt az emberek? Vagy esetleg jobb, mint a Samsung modellje? A kérdés erre irányult, de volt aki már válaszolt. Én azért kérdeztem mert gondoltam valami jobb a Sony-ban, ha már kétszer annyiba kerül és kevesebb BD formátumot játszik le. Azért érdekelnének még infók, hátha valami miatt mégis megéri a sony. Kiváncsi vagyok. Nem szoktam semmibe beleugrani csak úgy, ezért informálódom.
0