Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. november 21., szerda 13:02
Működésben elég sok különbség van, de ezek eléggé technikai jellegűek, nem érdemes belemenni. Persze mindkettő bőségesen paraméterezhető, de általánosságban elmondható, hogy azokon a helyeken, ahol "butítani" kell, ott a VC-1 inkább elmosott (eltűnő részletek), az AVC meg inkább zajos lesz (pixelesedés). Mind a BD, mind a HD DVD elég kapacitással rendelkezik, hogy szakértő kezekben mindkét tömörítés gyakorlatilag látható hiba nélküli képet produkáljon.
0
2007. november 21., szerda 12:55
Nem. Eddig minden magyar vonatkozás BD-lemez angol borítóval jelent meg (kivétel a Fűrész 3, meg az Apocalypto, mivel aztokat a BuFi adta ki).
0
2007. november 21., szerda 12:50
Én meg azt szeretném kérdezni, hogy az xpressen kapható Paprika és Tekkonkinkreet lemezek borítója nem magyar???
0
2007. november 21., szerda 12:37
Nekem egyszer sikerült lefagyasztanom a Sony-t, azt is DVD-vel :)

Lejátszás közben nyomtam egy open-t, erre újraindult. Ezt egyszer csinálta, azóta nem volt problémám sem DVD-vel, sem BD-vel, minden film akadás nélkül végigfutott. Illetve az Innocence egy helyen ugrott, de maszatos volt a lemez, tisztítás után tökéletesen futott.

Amúgy én is ajánlom a PS3-at, illetve nagyon jó vételnek ígérkezik még a Panasonic új asztali lejátszója, a DMP-BD30. $499 Amerikában, tudja a 24p-t, a BD profile 1.1-et (kép-a-képben lejátszás, etc...), és kezeli az összes hangformátumot.
0
2007. november 21., szerda 11:54
Ár-érték arányban szvsz kimagaslik a PS3 40GB-os változata.Azt hiszem vannak helyek,ahol 90pénzért is már meg lehet venni.Az igen komoly elektronikai háttérrel rendelkező "kollégák" szerint is gyors,megbízható,kiemelkedő képminőséget nyújt a PS3,még a sokszázezres Pio bd lejátszóhoz képest is.A jelenleg kapható asztali lejátszók állítólag hajlamosak a gyakori fagyásra,valamint nagyon lassan olvassák be a lemezeket,ellenbem a Play 3-mal.Egyébként én is arra várok,hogy kiadjanak egy megbízható,gyors,kiemelkedő képminőséggel bíró asztali Blu-ray lejátszót.
0
2007. november 21., szerda 11:42
Amúgy mi a különbség az MPEG4 AVC és a VC-1 tömörítés között? Valaki tudja netán?

Köszi!
0
2007. november 21., szerda 11:31
Sziasztok!

Azért itt kérdezek,mert ez a BD topic.

És ugye a lejátszó is a gyűjtemény része szerintem!

Milyen árban van most egy megbízható BD lejátszó???

Kinek milyen van milyen árban,jogy van vele megelégedve,és még egy buta kérdés:gondolom a DVD-ket simán játssza ugye????

Ha nem olyan húzós akkor inkább ilyen lejátszót vennék legközelebb,csak tudjam mennyit kell gyűjtsek rá!

Szíves segítségeteket előre is köszönöm!

0
2007. november 21., szerda 11:25
Pont emiatt a különbségek miatt kérdeztem, nehogy lyukra fussál vele... :)))
0
2007. november 21., szerda 11:15
Kétféle amerikai kiadás van. Az egyik a BBC-kiadás, ami teljes, 1080p képe van és David Attenborough a narrátor. A másik a Discovery Channel-kiadás, ami vágott, 1080i képe van és Sigurney Weaver a narrátor. Mind a kettő 4 lemezes.

Nekem a BBC változat van meg, és meg tudom erősíteni, hogy a kép 1080/24p, ez van a tokra is írva, meg a lejátszó is ezt írja ki.

A most megjelent 5 lemezes angol BBC kiadásról próbáltam infókat gyűjteni, a borító szerint 1080i képe van. Egyelőre nem tudtam kideríteni, hogy a 4 lemez azonos-e az amerikai BBC kiadással.
0
2007. november 21., szerda 9:43
A Planet Earth honnan jött?

Csak azért kérdem, mert az amerikai kiadás az nem a teljes verzió, ráadásul annak 1080i képe van...
0
2007. november 21., szerda 1:51
Tim Burton s Corpse Bride

Ha esetleg valaki nem tudná: ezt a filmet nem hagyományos kamerákkal, hanem "mezei" 8 megapixeles Canon EOD-1D Mark II digitális fényképezőgépekkel rögzítették, tehát akár csak a Pixar filmek esetében, itt is nyugodtan beszélhetünk teljesen digitális transzferről. Ennek megfelelően a kép részletessége és tisztasága páratlan, a színek pedig gyönyörűek. A hang ugyan csak 640kbit-es Dolby Digital, de nagyon szépen szól. 10/10

Sleepy Hollow

A fenti hozsanna nem mondható el a rendező eme munkájának BD kiadásáról. Ahogy Jamamura mondta, a részletességgel nincs gond, de a kópia a korához képest meglehetősen zajos, és a kontraszt a világos irányban szerintem túl sok, vagyis a világosabb részletek kicsit mintha túl lennének vezérelve, ami a színeknek sem tesz jót, bár ezt nehezebb megítélni a film speciális színvilága miatt. A sötét részletek szerencsére problémamentesek, a képminőség konzisztens, a hang pedig remek, bár ebben már a japán DTS DVD kiadás is jeleskedett, picit jobb színekkel. Igaz ez utóbbi többe is kerül. 5/10

Edward Scissorhands

Annak ellére, hogy 9 évvel idősebb, az Ollókezű Edward képe jóva tisztább, élesebb és a színei is szebbek, mint az Álmosvölgy legendájáé. Egyetlen zavaró tényező a kép folyamatos, enyhe ide-oda mozgása (telecine wobble), amitől az egésznek kicsit instabil érzete lesz. Mint amikor moziban a vetítőgép nincs tökéletesen beállítva, de nem vészes. A hang csak 4.0, de nagyon szép tiszta, veszteségmentesen tömörített DTS HD Master Audio. 7,5/10

Bridge To Terabithia

Meseszép transzfer, bár itt-ott úgy éreztem, mintha mesterségesen hozzányúltak volna a színekhez, de egyébként nehéz belekötni. Hab a tortán a gyönyörűséges PCM hangsáv, csodálatos térrel és dinamikával. 10/10

Planet Earth

Olyan, mintha egy ablakon néznék ki. Azt hiszem ez mindent elmond. Döbbenet. Főleg a színek természetessége, és a képhibák teljes hiánya. Van zene is, meg David Attenborough narrál, de a lenyűgöző képek mellett nehéz odafigyelni rá. Oké, van 1-2 problémásabb jelenet, pl. éjszaka, vagy a víz alatt nem igazán lehet zajmentes mozgóképet felvenni mesterséges fény nélkül, de a többi 90% valami egészen elképesztő, legyen az műholdkép, egy havas táj vagy egy kinyíló virág. Kötelező vétel minden Blu-ray vagy HD DVD tulajdonosnak. 10+/10
0
2007. november 21., szerda 1:35
Van olyan USA-ban megjelent BD amit itthon is le lehet játszani. Attól függ ki adja ki, a Warner pl nem lockolja a BD-ket, a Fox mindig, a Sony néha. Itt egy hasznos oldal: http://bluray.liesinc.net/
0
2007. november 21., szerda 1:27
nemszóltam. Wikipedia a te barátod. Ettől függetlenül haver játszik le amcsi koncert BD-ket. PS3on. Szerintetek?

0
2007. november 21., szerda 1:17

hülye kérdés. Mi lesz/ mivan a blu-ray régió lokalizációjával?
0
2007. november 21., szerda 1:08
Tényleg? És mit szóltak az új HD rendszeredhez? :-))) Van egy hansonló sztorim... :)
0
2007. november 20., kedd 23:52
ugyan az erölködőm lekódolja a dts-hd ma 5.1-et sima dts-ben, de ma este bebizonyosodott, hogy a die hard 4.0-nak van a legszebb hangja a földkerekségen. na jó: az egyik legszebb. feljöttek a szomszédok is. :)
0
2007. november 20., kedd 23:50
mondjuk 4500 pénz.
0
2007. november 19., hétfő 4:04
Hm, még megfontolom. Amúgy mennyi az annyi?
0
2007. november 18., vasárnap 17:20
ha gondolod, a lady in the watert elbizniszelhetjük.
0
2007. november 18., vasárnap 16:49
Nekem Paprika, Reign over me, Spidey doboz, Life of Brian, Surfs up, Vacancy van itt berendelve. Külföldről még nem tudom mik lesznek. Talán Goodfellas, Saw, Lady in the Water, Die Hard 4...

Bár nem vagyok oda a HD DVD-ért, lehet beficcen karácsonykor egy toshiba hd ep10, mivel jópár kedvenc filmem Universalos...Ezeket a filmeket rendelném hozzá kezdésként: Big Lebowski, Fear and Loathing in Las Vegas, Lost in Translation, The Game, Clerks 2, Transformers(ez nem kedvenc:))).
0
2007. november 18., vasárnap 16:47
Gondolom külföldön jóval egyszerűbb. Londonban besétálok a szomszéd utcában lévő HMV-be. Múltkor viszont feltűnt, hogy egy fél utcával lejjebb ugyanez a HMV lánc 5 fonttal olcsóbban adja a legtöbb filmet... ha többet veszek inkább megéri. Ajánlom még a reptéri boltokat, nincs vat :)

Most viszont benéztem Magyarországon a nem hülyék boltjába és egy azaz egy darab film volt a teljes választék a PS3 játékok közé rejtve...
0
2007. november 18., vasárnap 16:45
a silent hill bd-ről láthatsz képet, ha visszalapozol a topikba. (25 dolcsi volt, USA-ból rendeltem. várhattam volna egy kicsit, mert a napokban indult egy "egyet fizet, kettőt kap" akció az amazonon, amiben ez a cím is szerepelt.)
0
2007. november 18., vasárnap 16:28
http://www.amazon.com/gp/product/B000R6PKP2/ref=amb_link_5299982_4?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=special-offers-1&pf_rd_r=0XB207V5EFBXDP6TCPFR&pf_rd_t=201&pf_rd_p=328770501&pf_rd_i=B000K15VSA

Ez lesz durva, főleg, hogy a dvd-s gyűjtőinél csak kábé 2000 forinttal drágább.

Én most a következőket rendeltem:

Motel, Motel 2., 13 kísértet, Drakula.

Ja, érdemes felmenni az ezy-re, mert két blu-ray vásárlásánál egy harmadikat választhatsz ajándékba.
0
2007. november 18., vasárnap 16:07
állitólag lehet hogy lesz ilyen,már gondolkodnak rajta.
0
2007. november 18., vasárnap 16:01
A Silent Hill-t még nem rendeltem meg, ahogy írtam, egyelőre csak gondolkodom rajta :)

Az ED II-t az USA-ból (a dél-amerikai nagy folyó nevét (-"as") viselő on-line shop-tól) :P
0