Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. november 13., kedd 20:47
Mondom nem a méret a lényeg. Nem azt írtam, hogy nem számít. Mozihoz nem kell nagy hangfal, csak megfelelő mélynyomó.
0
2007. november 13., kedd 12:42
A méret is számít. A hangszóró mérete és a hangláda mérete is. Persze az sem mindegy, hogy a reflex nyilás dísznek van vagy rendesen ki van alakítva belül - mármint ha bass reflex kiépítésről beszélünk - és még sorolhatnám. Én is láttam már mütyűröket rendesen és jól szólni. De amikor leülsz mellé és meghallgatod, máris rájössz, hogy a mélyek ugyan ott vannak, de rövidek és laposak, nincs terjedelműk és le vannak vágva. Mondjunk mozira mindegy, nagyrészt mindegy. Viszont én zenélni is ugyanazt a rendszert használom - nem pálya, hogy legyen + 2 frontom a zenélésre, nincs hely - és így nem mindegy, hogy a két front mit mutat.
0
2007. november 13., kedd 12:30
Szerintem egy 8cm-es mélynyomónak sosem lesz olyan hangzása, mint egy 30 cm-esnek, maximum megközelíti. Azért szerintem a méret is számít a hangzásnál és az is, hogy mekkora helyen szólaltatod meg. Egy kis szobába lehet, hogy elég a 8cm, de egy nagy térben lehet, hogy karcsú.
0
2007. november 13., kedd 12:24
Nem a méret a lényeg. A múlt hétvégi Házimozi és Hi-Fi Show-n a HiVox-nál mutattak két olyan apóságot - a mélynyomója volt vagy 8 centi - hogy összef*stam magam tőle.
0
2007. november 13., kedd 11:14
Igazából csak a frontok mérete nem tetszett. A watt-ok nem mérvadóak, ezt tudjuk, a felvett és leadott teljesítmény még a hangerőről sem ad tanubizonyságot, pláne nem a minőségről. Ha jól szól, akkor jó. :) Az erősítő remek darab és bár nem hallottam még ezt a Jamo-t, de biztos rendben van. A frontok mérete miatt kérdeztem + képek nem látszott, hogy mi a tipus/márka.
0
2007. november 13., kedd 11:07
Persze, értem én ezt, ezért nevettem ki magam, hogy én 7 év alatt még csak 200 körül járok és igazából nincs komolyabb rendszerem :) Szóval a LOL az magamnak szólt :D

Ez a baj, hogy csak magamhoz tudok viszonyítani, mert nincs olyan barátom, aki ugyanennyire filmfan lenne, hogy DVD-ket gyűjt. Sajnálom, de ez van.

Igen, a szüleimmel lakok (előreláthatóan még úgy 10 évig pont a tanulmányok miatt), de végülis nem sietek elköltözni itthonról. Szóval végtére én csak örülök, hogy láthatok itt más gyűjtőket is.

0
2007. november 13., kedd 10:45
Nem vagyunk egyforma helyzetben, ezért nem is illik turkálni más zsebében. Ha jól értettem, te a szüleiddel laksz, tehát valószínűleg nem is vagy még olyan idős, mint itt a többség, akik közül sokan már rendelkeznek saját lakással, rendszeres jövedelemmel, megtakarítással. Ők már megtehetik, hogy többet költenek DVD-re, BD-re, vagy bármi másra, de ezt tényleg nem azért írom, hogy itt bárkire utaljak példaként vagy ellenpéldaként, hanem azért, hogy ne magunkhoz próbáljunk mindig viszonyítani.
0
2007. november 13., kedd 10:20
sajna nincs.
0
2007. november 13., kedd 10:20
Gyűjtőszenvedélyt nem fikázok. A fórumot nem nézem le és nem hiszem, hogy itt mindenki szánalmas és boldogtalan. Oké, igazad van abban, hogy néha tenyérbemászó vagyok, igyekszem majd kicsit visszafogni magam :) De ezt honnan vetted, hogy szerintem mindenki szánalmas és boldogtalan??? Én csak annyit írtam, hogyha csak DVD-re költöttem volna az utóbbi 7 évben, nem lennék ilyen boldog... mert szeretek én is filmeket gyűjteni, ahogy itt mindenki más, csak nem mindig tehetem meg. Ennyi. Annak meg inkább örülök, hogy vannak itt hozzáértő emberek. Sőt, egyre nagyobb kedvet érzek arra, hogy én is elinduljak a bd ösvényén, ahogy Ti is.

Sok gyűjtő van, akin elcsodálkozok itt a fórumon, mert hihetetlenül szép gyűjteménye van.

Akkor elnézést kérek, ha valami kellemetlenséget okoztam Neked/Nektek.

0
2007. november 13., kedd 10:13
Először is köszönöm szépen Diablo69-nek az Apocalypto bd-ről nyújtott kimerítő tájékoztatását.Így már valszeg be fogom merni vállalni a berendelését.Esetleg annyit meg tudnátok mondani,hogy a Cars bd-n van-e valami ungarische vonatkozás.

Előre is köszönöm a választ!
0
2007. november 13., kedd 10:04
amúgy szépek. :)
0
2007. november 13., kedd 10:03
Itt most nem rád gondoltam, sőt nem gondoltam senkire konkrétan, csak úgy írtam, hogy hozzám IS befutott pár BD :)
0
2007. november 13., kedd 9:59
neked is sürgősen magadba kéne nézned. ez nem a megfelelő fórum arra, hogy az emberek gyűjtőszenvedélyét fikázd.

arról a boldogságról pedig van egy hagymázas véleményem, ami abból áll, hogy egész nap egy olyan fórumon pofázzak hozzá nem értő, következetlen és tenyérbemászó módon, melyet tulajdonképpen lenézek, mert saját kis véleményem szerint oda csomó szánalmas, boldogtalan addikt jár.
0
2007. november 13., kedd 9:52
LOL, én is kb. 7 éve gyűjtök filmekre és tartok 200-nál :D Szerény rendszerem meg áll egy 57 cm-s tévéből, Orion lejátszóból, van hozzá Orion erősítőm is két "kis" hangfallal (mondjuk ez 1-2 év műve - igaz, a hangerőt egyszer felcsavartam 50%-ra és játszottam egy autós-törős játékkal, anyám azt hitte valami nekiment a ház falának) :) Naja a szobám nem alkalmas 5.1-re. A nappali annál inkább.

Ha én 7 éve gyűjtenék csak filmeket és minden pénzemet filmre költöttem volna, lehet, hogy én is 1000 körül járnék...  de nem lennék ilyen boldog mint most.

Ööö, nem akarok semmi rosszat mondani rád, hogy milyen vagy :D Ezt már másik topikban megtettem :D De valahol nem értelek.

0
2007. november 13., kedd 1:41
milyen IS? én csak egyet rdneltem a háromból. :) (sajna, a ratatouille régiókódos, hogy #&@!)
0
2007. november 13., kedd 1:21
Befutott hozzám is a Pixar-trió:

0
2007. november 13., kedd 0:18
Lefty, Bruno: Az Apocalypto AVC MPEG-4 tömörítésű, és végre 1080/24p felbontású. A transzfer szerintem kiváló, én hibát nem fedeztem fel rajta. Igaz nem néztem végig a filmet, de majd minden fejezetbe belenéztem, némelyikbe egész hosszan. A látványról lehet vitatkozni, az egyéni ízlés kérdése, hogy kinek tetszik vagy nem tetszik a koncepció, a 35mm-es és a HD kamerás felvételek variálása, a néhol túlzott zöld, narancssárga tónus. Nekem bejött. azt mondanám 4-4,5/5. A DTS hangsáv azt hiszem 1,5Mbites volt, gyönyörűen szól, az 5/5-ös. Az extrák engem különösképpen nem érdekelnek, de belenéztem (az előzetes 720/60p felbontású, a többi SD) ha már ott voltak. Szerintem megéri megvenni, ha tetszett a film.

Zoopop: Igen, amikor kitaláltam, hogy milyen legyen a nappali, úgy terveztem meg, hogy ki legyenek alakítva a cuccaimnak a helyek.

Enny: Bocs, majd holnap fenn leszek
0
2007. november 12., hétfő 23:13
Annyi minden jó dologról beszéltetek!LÉGYSZI-LÉGYSZI mondjatok valamit az Apocalypto képminőségéről is.Nekem az a 9000 pénz sokat ér,ezért nem szeretném silány lemezre kiadni.

Kösz-kösz

0
2007. november 12., hétfő 22:53
diablo, az Apocalypto-ról tudnál nyilatkozni?

bocsi, h így zaklatlak vele :)

0
2007. november 12., hétfő 20:42
Nagyjából ezt tettem(teszem) én is. "Szerény" rendszerem 7 év műve. Projektorom nincs, plazma van. És 5.1. Meg persze a filmek, közel 1000 db felé. Kezdtem a kicsinél és szépen, lassan növekedett. Diablonál azért nem csak a rendszer, hanem maga a helység amiben van is egyedi munka. Ha megkérdezhetem talán eleve így volt tervben a felépítés? Már ami a hangfalak elhelyezését illeti?
0
2007. november 12., hétfő 20:42
Szia Diablo! Ha tudsz este valamikor légyszi gyere MSN-re

Előre is köszi.

0
2007. november 12., hétfő 20:40
97,5%-ban biztos voltam benne, hogy JAMO lesz, csak nem találtam sehol a katalógusomat. :)
0
2007. november 12., hétfő 20:37
Szerintem nincs gond a hanggal sem, én sem szeretném, ha az rosszabb lenne mint a kép, hidd el :) Az erősítőm egy Onkyo TX-SR805-ös THX Ultra2 minősítésű, 7*180W-os HD-s erősítő. A hangfalak pedig a Jamo E8-as szériájából vannak, a két front és a két hátsó surround mind 140W-os kétutas, kettős-beköthetőségű, a center 200W-os, szintén ennek a családnak a része, a két oldalsó surround C8 szériás, szintén 140W-os, ez az E széria utódja (sajnos E szériából nem volt már fekete). A mélynyomó szintén Jamo, igaz nem az E széria darabja, de a teljesítménye 300W, ami szerintem bőven elegendő (a feleség-tűrőhatár-küszöböt már így is meghaladja :S). A hangfalak elhelyezésénél a THX weboldalának az iránymutatását vettem alapul, azzal sincs gond. A pontos beállításokról (távolság, hangerősség, késleltetés, stb.) pedig az erősítő mérőmikrofonja gondoskodik, ami egy q...a jó találmány :)

Persze, minden relatív, de szerintem nagyon f...án szól :)
0
2007. november 12., hétfő 20:24
Egy hangyányit sem negatívín, előre szólok! Azon gondolkoztál már, hogy a hang is hozza a kép szintjét? Nem látom az erősítőt és a hangfalakat sem, de a méretükből adódoan biztosan nem hozzák azt a mozi szinvonalat, amit a képen kapsz - az első osztályú - és ez nekem kicsit fura. A hang szinten nem a hangerőre gondoltam, egyértelmű. A megfelelő mélyekhez és közepekhez viszont kell egy rendes doboz amiben persze jó minőségű hangszórók vannak és a magasakhoz egy rendes dóm. Szóval tervezed cserélni a rendszert, ha igen mire? És a mostani pontosan mi is? Bocsi, hogy ezzel zargatlak viszont amennyire Te "film buzi" vagy, én annyira hang - bár nem tehetem meg anyagilag, hogy azt vegyem, amit szívem szerint -, ezért érdeklődöm.
0
2007. november 12., hétfő 20:14
Jómagam halálosan komolyan gondoltam a tesztvetítést. :)))
0