Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. november 10., szombat 14:19
igen, ezek kijöttek dvd-n is, de a cars nem. :)
0
2007. november 10., szombat 13:12
Na frankó... Létezik egy 30 perccel hosszabb verzió is egyik legnagyobb kedvencemből... Ezzel akarnak rávenni hogy mielőbb váltsak bd-re? :-))) A 2001 meg mint sokszor mondtam az abszolút kedvencem mindenek felett... :-))) Új extrák? Basszus...

De ezek úgy tudom most felújított DVD-n is kijöttek!
0
2007. november 10., szombat 13:05
bocsánat, nem 20 eprccel hosszabb, hanem... 30-cal. :)

The full-length version runs approx. 145 minutes and is the U.S. theatrical version, available in the USA on VHS, DVD and laserdisc. All the other versions, however, run just under two hours (115), omitting about half an hour of footage. This is beacuse Kubrick cut some scenes from his film, which he thought were unnecessary. British television network ITV screened the full US version of The Shining during the late eighties. The following is a list of all the scenes or parts of scenes not present in the other versions of The Shining.

The last line of dialogue (spoken by Wendy) in the kitchen scene, the subsequent dissolve, Bill Watson s arrival to the interview (and all his dialogue), Jack recounting his previous jobs and the reason for shutting the Overlook in winter.

After Danny s vision in the bathroom, the entire Doctor scene is removed (making Anne Jackson s name in the opening credits a mystery), where Danny discusses "Tony" and we discover Jack dislocated Danny s shoulder in a moment of drunken rage, and joined the wagon afterwards.

The scenes where Mr. Ullman shows Jack and Wendy around the Colorado Lounge, when they walk outside the maze and when Dick Halloran shows Wendy and Danny round the kitchens have been shortened, but not removed completely.

The scene where Jack, Wendy and the hotel managers first enter the Gold Room and are introduced to Dick Halloran, the subsequent dissolve, a line of dialogue between Halloran and Wendy about the woman s name.

The first shot of Wendy wheeling the breakfast trolley.

The second half of Wendy and Jack s breakfast conversation where Jack says how he feels he s been to the Overlook before.

A shot from behind of Jack throwing the ball against the wall, the subsequent dissolve and the line "Loser has to keep America clean, how s that?" (8 seconds in all!)

Wendy seeing the news and weather report on television in the kitchen while preparing food.

The title card "Thursday" and part of Wendy and Danny s snowfight.

Wendy and Danny watching television in the Colorado Lounge.

Some lines of dialogue between Jack and Lloyd during their first encounter.

A line of dialogue spoken by Jack after the encounter with the old woman, referring to Danny s vision of the blood.

The scene where Wendy goes over her plan to leave the Overlook verbally in their room and Danny gets possessed (?) by "Tony", sitting bolt upright in bed.

Halloran s third attempt at trying to contact them via the telephone and County Office.

The 8am title card.

Halloran s question to the stewardess on the plane.

A long shot from behind of Jack at the typewriter.

Halloran s plane touching down and phoning his friend Larry to arrange the rental of a Sno-cat.

The scene where Danny watches Roadrunner (not actually on screen) and Wendy goes to find Jack, taking a baseball bat, just before she goes to find his manuscript.

Wendy seeing skeletons in the hotel lobby.
0
2007. november 10., szombat 12:52
20 perccel hosszabb Ragyogás???? Mi???
0
2007. november 10., szombat 10:13
nem mindig lehet hinni a highdefnek, de most nem írtak hülyeséget. :)
0
2007. november 10., szombat 1:11
Óriási gratula! Mindegyik kiadvány gyönyörű! Külön öröm olvasni tőled is, nem csak a hidef-en, hogy a Kubrick filmek ilyen etalon minőségben lettek kiadva. Most már tényleg nekem is be kell szereznem őket:)
0
2007. november 10., szombat 0:48

a legújabb szerzemények (hála dercetónak):

the shining: kicsit megijedtem az első képsorokat látva, de

a helikopteren valószínűleg más kamerát használtak, mint a film további

részében, ami közel makulátlan. a kiadványhoz vadonatúj extrák készültek, a

képarány végre igazodik a mozis változathoz, ugyanakkor a film az európában

megjelent változatnál kb. 20 perccel hosszabb. 10/9

2001: a space odyssey: jézus... atya... úr... isten!

meseszép transzfer. nem gondoltam volna, hogy egy 40 éves film ilyen jól is tud

kinézni. hibátlan az egész: sőt, film hibái (még kubricknál is vannak olyanok :)

mind előjönnek a festett háttértől kezdve a majommaszktól erőteljesen elütő

szempárokig. vadonatúj extrák itt is vannak szép számmal. 10/10

cars: és igen, a pixar mindenkit lemosott a mezőnyben. nem

elég, hogy a kiadvány bír a legszebb transzferrel, amit valaha láttam, de tele

van exkluzív bd-extrával, egy csomó werkkel, kommentárral és játékkal, és még

kétféle menü közül is választhatsz. a fenti képen láthatod, hogy a kiszerelésnél

sem spóroltak a jóval. gyűjteményem egyik legszebb darabja. 10/10
0
2007. november 9., péntek 22:50
A francba:) Pedig már kezdtem nagyon örülni:)
0
2007. november 9., péntek 22:34
Azt akartam írni, hogy "jöjjenek". Fárasztó nap és hét van mögöttem :S

0
2007. november 9., péntek 21:13
Ez tuti?
0
2007. november 9., péntek 21:08
Ha digitálisan akarod átvinni, akkor kell speckó erősítő, de én pl. azért vettem DD+/TrueHD/DTS-HD dekóderes lejátszót, hogy a meglévő erősítőmet analóg módon rá tudjam kötni.
0
2007. november 9., péntek 21:05
Okulva a DVD-s tapasztalatokból (a gyűjteményem nagy része NEM 2-es régiós), én eleve A-régiós BD lejátszót vettem. Kicsi az esélye, hogy USA-ból és a távol-keletről valamit nem lehet majd beszerezni, ami nálunk éppen régiókódolt, ráadásul, ha egy B-s lemez kötne ki nálam, még mindig könnyebben meg tudok tőle szabadulni, mint ellenkező esetben. Ha mégis hiányozna a B régió a boldogsághoz, egy olcsóbb B-s lejátszót még mindig könnyebb beszerezni (és adott esetben lecserélni).
0
2007. november 9., péntek 21:04
FHE: Meg jönnek más stúdióktól is filmek, nem csak Sony! (Jama intézkedj! :D )
0
2007. november 9., péntek 21:01
A körülményekhez képest nagyon faszájos kis szettem van csak nem volt túl drága. Okosan válogattam a lehetőségekből. Persze megvan az 5.1, DTS erősítővel ami lassan 5 éve remekel. A Panasonic plazmatv új, egy éves még nem nagyfelbontású de már 10.000-es kontraszttal rendelkezik ami látva rajta HD demot tökéletes lesz még egy pár évig. A hangfalak pedig Magnat néven ismertek. A mélyládámra vagyok büszke 40 cm-s membrán, van benne energia. Amúgy Magnat az is. Szeretem ezt a márkát. Mivel hosszú évek alatt állt össze ez a szett nem tudok most még másban gondolkodni. Idővel majd...
0
2007. november 9., péntek 20:45
Akkor ezzel nem vagy egyedül, én is cseszhetem...Nem értem ezt a régiókódos logikát(gyanítom nem is igazán van), de legalább a Warner kimarad ebből a buliból, jár nekik egy piros pont érte.:)

FHE: Remélem jövőre lesz néhány igazán ütős cím is..:)
0
2007. november 9., péntek 20:44
a tömörítetlen hang veszteségmentes átviteléhez azért meglehetősen speckó erősítő kell, mondjuk engem a highdef hang része annyira nem izgat (mióta elköltöztem, három hangszóró van összedugva, 3.0-ás a szerkó :): a kép miatt váltottam. a szememben ott ugrásszerű a fejlődés.
0
2007. november 9., péntek 20:32
Mit jelent hangfal tekintetében a nagy átlag? És erősítő terén? Úgy értem az 5.1 PCM hanghoz nem kell semmi extra erősítő vagy tévedek? A lemezek egy része pedig tele van DD5.1-el, amihez szintén nem kell semmi, csak egy 5 csatornás erősítő. A 6.1-7.1 hangokhoz pedig hely is kell, én pl. sehova nem tudnék rakni plussz hangfalakat és igazából nem is akarnék. Minek? Örülök, ha a DD5.1 vagy DTS rendesen le van kódolva és van értelme, bár a filmek nagyobb részénél a film 80%-ban semmit nem tesznek hozzá még ezek sem.
0
2007. november 9., péntek 20:28
nemsokára megtudom. :)
0
2007. november 9., péntek 20:28
a három pixar-megjelenés közül ez az egyetlen, amely régiókódos, így én egyelőre b*szhatom. :(
0
2007. november 9., péntek 20:04
Jövő ÉV elején
0
2007. november 9., péntek 20:02
Hú emberek, ezt muszáj lesz beszerezni:http://bluray.highdefdigest.com/1048/ratatouille.html

Ezek a filmek vannak még rajta a kívánságlistámon, remélem minél előbb bezsákolhatom őket:
- The Fountain
- Spidey trilogy
- 300
- 12 Monkeys
- Die Hard collection
- Superbad
- Saw
- Prison Break S1
- The Shining
- A Clockwork Orange
- Hollow Man
- The Goodfellas
- Lady in the Water
- The Crow
- Rocky Balboa
- Pulp Fiction, The Shawshank Redemption, Green Mile - ezek azonnal amint megjelennek!
+ Mr Brooks, The Lives of Others (ha végre megjelennek B régiós változatban is)

és 1 kérdés: Arról nem tudni semmit, hogy az FHE jövő elején milyen BD filmekkel fog előrukkolni?
0
2007. november 9., péntek 19:53
Én nem ugrok most még fejest a BR ügybe, mert nagyon úgy látom erősen pénzközpontú egyelőre a dolog. Az a dvd mennyiség ami otthon vár bőven kielégíti filmes szeretetem. A plazma tv-m sem hyperprofi és a dvd lejátszóm meg a házimozihangfalaim is a nagyátlagot képviselik. Amire kell, tökéletesen megfelel. Apámnak pl. maga a dvd is csoda, és hazudnék ha azt mondanám nekem kevés vagy nem megfelelő minőség amit nyújt. Az árakról nem is beszélve. Hazai na meg persze külföldi piacról gyönyörű dolgokat lehet beszerezni dvd-n. És amíg a BR HD vita nem zárul le nem merek belevágni. A kiadványok sem tetszenek annyira. Tudom a kép meg a hang olyan  de olyan más...nem baj. Lesz ez még olcsóbb és jobb is akár. Csecsemőkorban semmi nem végleges. A fizetésem pedig nem fogom első héten 9000-es korongokra elverni. Majd...türelem rózsát terem. Nem véletlen mondjuk.
0
2007. november 9., péntek 19:44
Sajnos én nem voltam ott, amikor a tévét megvettük. Én alapból pártoltam a szélesvásznú LCD, Plazma tévéket. De amikor megjött a mostani TV-nk, egyszerűen el voltam ájulva a nagy képátlótól, meg a látványtól. Még most is nagyon szeretem ezt a tévét, de a tehcnikával haladni kell, ezért ha nem is idén Karácsonyra, de jövőre biztosan beújítok egy HD TV-t, Blu-Ray lejátszóval, mindennel együtt. Már nagyon várom, de addig ez a mostani TV nagyon is megfelel.

- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. november 9., péntek 18:40
Ilyen csodás (rejtett) extra szolgáltatásokért szerettük mi is.
0
2007. november 9., péntek 18:36
Van a családban nálunk ilyen, és valóban jól bírja a strapát. Nekem Phillips van sok betű és szám van a típusában, azt tudom, hogy 82 centis meg 100 Hz-es. A legjobb funkciója számomra, hogy fel-le tologatható a szélesvásznú kép, így ha olyan idióta dvd-t nézek, mint pl. a Vadnyugat, ahol a pincébe tették le a feliratokat, akkor sincs gond, csak egy gombnyomás, és felkúszik a kép, a szöveg meg olvasható. Ráadásul tök véletlenül jöttem rá, amikor a sötétben mellényúltam a távkapcsolón. :-)
most posts by TM
0