Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. november 7., szerda 18:31
Szerintem kettőnk közül te vagy a lelkesebb, amiért hálás is leszek, ha részben a te közreműködésed nyomán majd már a budiban is plazmát tartanak az emberek. El kell fogadni, ilyen a világ, az ember kineveti az úttörőket, aztán sok év múlva majd a sor végén ő is tiszteletét teszi. Bár kétlem, hogy ötvenhez közeledve 1-2 ezer BD-m vagy HD DVD-m álljon a polcon, jó nekem ez a gyűjtemény így is. Amúgy filmeket én sem töltök le, rühelleném, hogy nincs hozzá MAGYAR NYELVŰ borító. :-) A kis zsebpénzemen pedig továbbra is vadászom az egykoron megjelent dvd-ket, melyek gyűjtése egyre nehezebb feladat. A "száz" szóba belekötni meg felesleges, s száz szónak is egy a vége: Hajrá!

Ja, és én felnézek rád úgy is, hogy két fejjel kisebb vagy. :-)
most posts by TM
0
2007. november 7., szerda 18:23
azért néha nem értelek. mikor kisollóval műtöd a dvd-t védő celofánt, akkro arra gondolok, ez az ember ad a minőségre, de mikor azt írod, nem kell a jó minőségű kép, akkor... nem értelek. mintha egy könyvet a szép borítójáért vennéd meg, aztán az le van tojva, milyen papírra van nyomva, amíg minden második betűt ki lehet silabizálni...
0
2007. november 7., szerda 18:20
Nos, akkor valóban különbözünk:)

Jól látod, az Oldboy-nak nincs belső borítója. Mégis miért esek hasra tőle? Igazából nem tudom megmagyarázni...de talán mert ott figyel a tokban a kedvenc filmem kifogástalan minőségben, ez az érzés eleve nagyszerű. Maga a tok, meg a borító design is nagyon bejön, egyszerűen jó:)
0
2007. november 7., szerda 18:17
Akkor te miért nem maradtál meg a VHS-nél ha ennyire mindegy a képminőség?
0
2007. november 7., szerda 18:16
Ha nem lennél két fejjel magasabb, akkor is felnéznék rád. Ha tényleg százszor láttad az összes filmedet, az nem semmi. Én sajnos nem vagyok ennyire szerencsés, képzeld, sok filmet még egyszer sem láttam, és szeretném őket a legjobb minőségben megnézni. Ezért nem töltöttem le filmet évek óta, inkább megveszem látatlanba DVD-n, sőt a BD-im egy részét sem láttam még semmilyen formátumon. Ja, és nem adok értük kilencezer forintot :)

Gondolom neked is van legalább egy 32 centis szélesvásznú tévéd. Volt, amikor ez volt a csúcs, meg a DVD lejátszó. Most meg neked is van. Miért? Mi lenne, ha a fejlődés megállt volna a VHS-nél, meg a szépen ki domborodó 55 centis tévészörnyeknél? Akkor is integetnél ilyen lelkesen?
0
2007. november 7., szerda 18:12
Dehogy fikázom! Azért említettem azt, mert az az egyik olyan BD-n is kapható film, ami már VHS-en is megjelent.
most posts by TM
0
2007. november 7., szerda 18:09
ne fikázd a becsületbeli ügyet, számomra eddig az az egyetlen vonzó bd :)
0
2007. november 7., szerda 18:08
én értem, sőt, egyet is értek vele.
0
2007. november 7., szerda 18:06
HD ready-n csak. Nem, nem ér meg. Akkor sem fog megérni ha full hd-ben látom. Különbözünk.
0
2007. november 7., szerda 18:05
Bocsánat még1. Az Oldboy BD pedig belül egy fehér lap? Szóval nem értem miért kellene ettől hasra esni, mikor ezeket még a turkálóból is kinézzük ha DVD tokban van. Érthető amit mondani akarok vagy mindenki szerint csak kötekedés?
0
2007. november 7., szerda 18:03
Nekem nem hiányzik, hogy a százszor látott filmjeimet még jobb képpel nézzem. Attól még ugyanaz lesz a film vége, ezért nem fog bepalizni egy cég sem, hogy újabb százezreket húzzon ki a zsebemből. Már a tévém pixelplus-funkcióját sem használtam ki soha, idegesített a tükörsima kép. Ettől függetlenül elszórakozok rajta, mikor látom, hogy valaki már a harmadik hordozón is megvette az Egy becsületbeli ügyet, s hogy a gombhoz veszi a kabátot, azaz egy kilencezer forintos lemez kényszere miatt a 499 ezer forintos újabb kütyüt. Végülis rájuk gondoltak a fejlesztők, amikor a tévéforradalom utolsó csontjának lerágása után muszáj volt kitalálni valamit, amivel újabb bőrt lehet lehúzni a szórakoztatóelektronikában. Tényleg nem vagyok a fejlődés ellensége, hagyom, hadd fejlődjön csak, még integetek is neki. :-)
most posts by TM
0
2007. november 7., szerda 17:55
hoppá, a lady in the water lemaradt:

sajna, a transzfer közepes, gyakorta elmosódott, de a nálunk megjelent elbaszott dvd-kiadást így is magasan veri. hang és extrák tekintetében ua. 10/6
0
2007. november 7., szerda 17:53

röviden...

bridge to terabithia: fájdalmasan szép kép, decens 5.1, korekt extrák. 10/8
300: mint anno a gladiátornak, ennek a lemeznek is minden gyűjteményben ott a helyet. a dvd-kiadás valamennyi extráját tartalmazza, továbbá exkluzív HD-bonuszt is, a kép- és hang pedig szimplán referenciaértékű. 10/10
superman returns: a kép itt is gyönyörű, a hangtól már annyira nem voltam elájulva. extrák tekintetében megegyezik a dvd-változattal. 10/7
gangs of new york: csalódás. kezdetleges menű, kissé torzuló dts hang, valamint elektronikus zajjal teli transzfer. 10/4
alexander revisited: kétlemezes kiadás. a film hossza 213 perc. :) a kép példás, a hang úgy szintén, extrák tekintetében pedig ez a legkomplexebb kiadás a földkerekségen. 10/10
dog day afternoon: korához képest meglepően szép a transzfer. a hang csak mono, de a bd-tábor nem is vak parasztokból áll. :) az új dvd-kiadás valamennyi extráját tartalmazza. 10/7
troy director s cut: a film hossza 196 perc, belenéztem: jóóó véres. a képe példaértékű (éljen a warner!), még a beillesztett jeleneteknél sem érezni minőségromlást (nem úgy, mint a hazafi esetében), a hang gyönyörű, extrák tekintetében pedig jó zsíros (vannak exkluzív hd-bonuszok is). 10/10
0
2007. november 7., szerda 17:50
"Egyedül egy nagy felbontást kapok és slussz. Engem ez zavar."

Láttál már Full HD-s tv-n 1080p-s filmet? Gyanítom nem, különben ezt nem mondtad volna. Minden pénzt megér.
0
2007. november 7., szerda 17:44
"A digipack tálcája is műanyag. Muszáj neki, mert a lemezt máshogy elég macerás rögzíteni. Amúgy a steelbook-ok elég igényesek, csak szerintem még nem fogtál ilyet a kezedben."

A digipack is műanyag, de ott egy tálca van, ezen a képen meg azt látom, hogy a fémen belül ott egy műanyag tok, cak nem kék, hanem átlátszó. Rakd mellé a Band Of brothers fém tokos dvd-t és érted miről beszélek. Nem azt mondom, hogy nem igényes, azt mondom, hogy _kevés_. Eljutott valahova a dvd kiadások színvonala, legyen extra a HD formátomuk kiadása is. Bocs, hogy a javunkat akarom és a szebb kiadásokért morgok...

Ne magyarázd el, hogy mi mennyi helyet foglal, ezzel azért tisztában vagyok. De ettől függetlenül a régi filmekre is mehet extra mert van az úgy, hogy valaki nem vette meg dvd-n és megveszi BD-n és legyen rajta extra. A hang és kép felbontás nem elég. Ha el akarják adni és nyerni akar valamely formátum akkor többet kellene nyújtani. Azért cseréljem le, hogy jobb legyen? Nem csak amerika létezik és nem mindenhol vannak HD adások.

"Hát ez LOL. Bocs. Franc essen beléjük, hogy a gyönyörű fémdobozba nem tettek még legalább egy Ferrari slusszkulcsot."

A véleményed lol. Legyen benne booklet. Ha már fém doboz, akkor legyen benne. Nem képeslap, hanem booklet. Vagy valami.

A standar kék tokok tetszenek, ennek örülök. Ettől még lehet, hogy valaki többet vár? Lehet, hogy digipack és igényes kiadványokra is vágynak néhányan? Lehet, hogy nekem egy BD tok olyan, mint egy sima dvd tok és nagyon nem izgat, hogy másképp néz ki, vékonyabb. Attól az még csak egy műanag tok és igen, ezeket fapadnak nevezed még Te is ha dvd-ről van szó.

De nem fecsérelem a szót, tudtam én - írtam előre - én vagyok a büdös kölke mert elvárom, hogy mondjuk 8e-ért kapjak is valamit. Nem kapok magyar hangot, oké. Nem kapok extrákat? Műanyag tok? Egyedül egy nagy felbontást kapok és slussz. Engem ez zavar. És tudom, hogy a magyar BD árakkal van a baj, de ez a véleményem. Szerencsére egy demokráciában különbözhet másokétól és ha ez a demokrácia rendesen működik, még csak le sem akarnk szólni érte.

A kiadás amúgy tetszik, csak hiányolom az igazi szép kiadásokat. Mind1.
0
2007. november 7., szerda 17:41
sok régebbi lejátszót lehet upgradelni. amúgy ha a hazai kínálatot tekintjük, akkor tényleg nicns értelme váltani: összesen öt olyan BD-m van, ami rendelkezik magyar felirattal... az összes többi külföldről van. mindjárt írok is a legújabb szerzeményekről. :)
0
2007. november 7., szerda 17:38
"még csak most jönnek az 1.1-es készülékek, melyek a mostaniaknál jóval többet tudnak majd."

hát, majdnem teljesen azt mondom én is :)
félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy minden bd szar, van köztük 1-2 jó is, de az átlag még nem az a szint, ami arra sarkallna, hogy rohanjak lejátszót venni. sem a filmek, sem sok esetben a minőségük a kritikák alapján, sem a külcsín (nekem egyébként nincs bajom a kék tokkal). és akkor még nem beszéltem arról, hogy milyen filmek jöttek ki bd-n. most komolyan, minden bántás nélkül, aki megveszi a fűrész 3-t bd-n, az a filmet fogja nézni, vagy a felbontást, mikor beteszi a lemezt a lejátszóba? ;)
0
2007. november 7., szerda 17:32
"na nem baj, majd lesznek jobbak is, csak azt akartam mondani, hogy a kínálat jó részétől nem estem én sem hasra - pláne ahhoz képest, amennyiért adják."

Külföldön már nagyon sok kiváló film megjelent, átlagban kb 20 dollárba kerülnek, én ezt kifejezetten olcsónak mondanám. Az hogy itthon mennyi az persze más tészta, de nem kötelező itthon vásárolni.
0
2007. november 7., szerda 17:29
majd nézd meg közelebbről a cars BD-változatát, esetleg korábbról a the descentet, s még csak most jönnek az 1.1-es készülékek, melyek a mostaniaknál jóval többet tudnak majd.

a magyar (európai) BD-árak förtelmesek, nem nagyon látok bennük logikát.
0
2007. november 7., szerda 17:19
láthatólag az ilyen jellegű véleményektől mindig kicsit bemorcosodtok, pedig van alreadynek igaza. azon kívül, hogy a kép (meg a hang - bár szerintem kevesen használják ki azokat a hangsávokat) biztos k.rva jó a dvdhez képest (bár van, ahol ez sincs meg a kritikák szerint), ezek a kiadások tényleg elég harmatosak. kicsit olyanok, mint az első dvdk a vhshez képest.
na nem baj, majd lesznek jobbak is, csak azt akartam mondani, hogy a kínálat jó részétől nem estem én sem hasra - pláne ahhoz képest, amennyiért adják.
0
2007. november 7., szerda 17:15
Valamilyen szinten megértem amit mondasz. De érdekes dolog az, hogy pl nekem minden egyes BD-m olyan amikor először a kezembe veszem, mintha egy csodás digipackot fognék(az Oldboy BDmet ugyanolyan jó érzés kézbe venni mint a film kisebb vagyonba kerülő koreai rézdobozos változatát). Egyrészt nagyon pofásak ezek a kék tokok szerintem, másrészt tudom, hogy a puritán csomagolás valami olyasmit rejt amit még a legszebb digiben pihenő dvd sem: a jelenleg elérhető maximális csúcsminőséget. Ily módon pedig újra visszatérünk a lényeghez, a filmekhez, tehát hogy nem díszdobozokat gyűjt az ember hanem filmeket, mint anno a dvd hajnalán.
Belbecs szempontjából egyébként nem értem miért lennének fapadosak a lemezek. Az extrák úgyis megvannak már dvd-n ha szereted a filmet, akkor meg minek? A BD-n maradjon csak hely a filmeknek meg a hangsávoknak. Tévhit az, hogy "itt a HD technológia akkor most hurrá van hely minden extrának, ráadásul HD felbontásban". Azt sokan elfelejtik, hogy a filmek is sokkal több helyet foglalnak a lemezen és az extrák sok esetben csak úgy kerülhetnének fel, hogy a film minősége gyengébb lesz.
0
2007. november 7., szerda 17:09
A digipack tálcája is műanyag. Muszáj neki, mert a lemezt máshogy elég macerás rögzíteni. Amúgy a steelbook-ok elég igényesek, csak szerintem még nem fogtál ilyet a kezedben.

"Talán attól félnek ha felül nem figyel ott a kék BD csík és nem hasonlít a doboz akkor nem derül ki, hogy nem dvd?"

Pontosan. Te mindig ellenőrzöd, amikor leveszel a boltban a polcról egy DVD-t, hogy a sarokban ott van-e a DVD logó? Tudom, Magyarországon kisebb a veszélye, hogy az ember véletlenül egy BD-t emel le, de kint ez előfordulhat, és ott sem mindenki tudja, mi az a Blu-ray.

"Senkit nem akarok megsérteni/megbántani, de a BD/HD DVD kiadások színvonala a béka segge alatt van. Örülünk mert a felbontás mind kép, mind hang formájában nagyságrendekkel... De a kiadások külsőre és belbecsre is inkább a fapad fogalmát hozzák."

Ez így nem igaz. Az új filmek mind ugyanannyi, vagy még több extrával jelennek meg, mint DVD-n. Régebbi filmeknél meg nincs értelme a régi DVD-s extrákat felpakolni. Akit érdekeltek, már rég megvette a DVD-t, ha máshol nem, valami filléres akcióban. Aki ilyen BD-t vesz, kizárólag a kép- és hangminőség miatt teszi.

"Még ebben a fém dobozos kiadásban sincs egy képeslapon kívűl semmi."

Hát ez LOL. Bocs. Franc essen beléjük, hogy a gyönyörű fémdobozba nem tettek még legalább egy Ferrari slusszkulcsot.

Nekem továbbra is NAGYON tetszenek a standard kék BD tokok.
0
2007. november 7., szerda 16:21
Biztos én leszek megint a büdös kölke de miért kell újra feltalálni a spanyol viaszt egy új formátum miatt? Szép ez a fém tok és az első ilyen, okés. Meg örülünk is és tényleg rendben van. De belül ez a gagyi müanyag, így? Szóval ha már dvd-nél kitalálták a digipack fogalmát illetve láttunk már mondjuk Band of brothers fém dobozos kiadást, akkor ezt BD filmnél miért lehet olyan nehéz megcsinálni ugyanazoknak a kiadóknak. Talán attól félnek ha felül nem figyel ott a kék BD csík és nem hasonlít a doboz akkor nem derül ki, hogy nem dvd? Senkit nem akarok megsérteni/megbántani, de a BD/HD DVD kiadások színvonala a béka segge alatt van. Örülünk mert a felbontás mind kép, mind hang formájában nagyságrendekkel... De a kiadások külsőre és belbecsre is inkább a fapad fogalmát hozzák. Még ebben a fém dobozos kiadásban sincs egy képeslapon kívűl semmi. Általánosságban nem használják ki a formátum adta extrák lehetőségét és igazából nem értem miért.
0
2007. november 7., szerda 15:03
Köszi! Remélem rövid időn belül elterjednek a hasonlóan igényes külsejű BD-k, sokkal jobb érzés egy ilyen kiadást kézbe venni:)
0
2007. november 7., szerda 13:54
A Pan s Lab BD-d irigylésre méltó, gratulálok :)
0